×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шампион по културизъм помага на дом за деца


09 Април 2017, Неделя, 05:20 ч.
Източник: Труд

Богомил Йорданов живее втори живот след тежка катастрофа и шест операции


Да притежаваш голямо сърце, дори когато си бил буквално обрулен от живота. Да намираш сили и да продължиш, когато всички казват, че това е краят. Балканският шампион по културизъм Богомил Йорданов (32 г.) се превърна в посланик на доброто, поемайки лична кауза – в помощ на тези, които нямат нищо. Организира благотворителен семинар в подкрепа на дома за сираци „Св. Николай” при храма „Св. Троица” в село Нови хан.

Разбира за отец Иван и сина му Григорий, които имат приюти в Нови хан с 50 души и в село Якимово с 250 души. Там строят малки къщи, към които има парцели земя, и учат хората да я обработват, за да се препитават. Богомил разказва за отец Иван, който винаги е мислел за хората, живеещи при него, и въпреки че неведнъж е ставал жертва на палежи и кражби в домовете, продължава да прави добро и да помага.

Шампионът споделя, че се е запознал с обитателите на приюта в Нови хан, предимно деца, останал е очарован от обстановката и от тях. Тъй като самият той е израснал без възможности, се решава да помогне. Организира семинара на собствени разноски. Събитието ще се проведе на 14 май от 11 ч в читалище „Виделина” в Панчарево. Богомил ще разкаже за уроците, които е научил въпреки младата си възраст, също така ще даде съвети за това, в което е най-добър – фитнес, тренировки и здравословно хранене.

„Не съм най-успелият човек, но като знам откъде съм тръгнал… Искам хората от дома на отец Иван да разберат, че обществото не ги е забравило и че някой мисли за тях.”

А какво му е поднесъл животът, за да иска да твори добро… Ражда се преждевременно през зимата на 1984 година. Още с първата глътка въздух се сблъсква с трудности, но оцелява, затова неговата майка му дава името Богомил.

Отхвърлен е от баща си. Не след дълго единственият му родител, неговата майка, заболява от рак. За щастие оздравява, но Богомил е принуден от 13-годишен да се научи на работа. Започва такава във фитнес зала, където се увлича по този спорт и открива, че е добър в него. Първото състезание, в което участва, е през 1999 г. – републиканско първенство по културизъм за младежи в Генерал Тошево. От 2000 до 2005 г. участва в различни републикански първенства по вдигане от лег, културизъм, силов трибой.

Междувременно се дипломира като юрист, работил е в Министерството на труда и социалната политика. Понастоящем е юрисконсулт. От февруари 2014 г. се занимава с онлайн персонални фитнес програми и диети, успешно подготвя състезатели по културизъм, мен физик и бикини фитнес.

Споделя, че докато си е търсел работа по специалността, която е завършил, често са му затръшвали вратата заради външния му вид. „За съжаление първото са стереотипите – като ме видят с мускули, никой не искаше да ме вземе”, разказва пред „Труд”.

След всички изпитания, които му е поднесла съдбата, се интересуваме как не се сломява, а Богомил разказва, че мечтите му го водят напред – съветва никога да не се отказваме от тях. „Защото невинаги успяваме от първия път, но много се отказват, а просто може да не е дошъл моментът.” Дали го вълнува друг спортен връх, който да покори? Не, младият мъж мечтае за друго. „Искам да имам семейство и любов – истинска”, усмихва се скромно шампионът.

Питаме и кой е основният проблем във фитнеса и храненето. „Всички се сещат малко преди лятото, че искат бърза промяна и резултати. А това не става с магическа пръчка, за всичко се изисква време и постоянство. Разбира се, всяко движение е по-добре за здравето от липсата му. Е, да, с хранене резултатът ще е по-добър”, казва Богомил.




Втори живот

Преживял тежък инцидент на Цариградско шосе“

През 2005 г., единадесет дни преди републиканско първенство, Богомил преживява тежка катастрофа на бул. „Цариградско шосе“ в столицата. И до днес не помни какво точно се е случило, събужда се в болница със счупен таз, с извадени тазобедрени стави, спукан пикочен мехур, скъсано дебело черво, счупено и извадено рамо, проблеми с ретината – претърпява седем операции и получава категорични диагнози, че ще остане инвалид. Именно отношението и това, че никой не вярва в него, му дава сила да се изправи отново на крака. Не го сломява фактът, че започва отначало да се учи да ходи и да контролира тялото си. Две години по-късно става първи в Балканското първенство по културизъм. Републикански вицешампион по вдигане от лег, също и многократен медалист от турнири по вдигане от лег, автор на множество статии, свързани с фитнеса, здравословното хранене и мотивацията. Миналата година също печели второ място на републиканско състезание, след като вдига от лег 207 кг.



В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво 33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа Тя е била секретарка на Борислав Попов ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори