×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Санирането направи панелките златни


Санирането направи панелките златни
Цената на апартаментите се е вдигнала до 25%
08 Април 2017, Неделя, 02:14 ч.

Архитектурният гений на българина е успял да превърне гарсониера в двустаен апартамент, която вече се продава за 42 000 евро


Продължава засиленото търсенето на апартаменти в Бургас. През първите три месеца на годината брокери отчитат нарастване на търсенето и почти никакво предлагане на апартаменти за продажба. Реалните покупко-продажби не се различават със същия период от миналата година, но прави впечатление, че цената на санираните панелки се е вдигнала до 25%. Брокери коментират, че такива цени е нямало и преди кризата. Според запознати това увеличение е силно спекулативно и скоро балонът ще се спука. Това ще стане до края на годината когато на пазара ще се появят няколко нови завършени жилищни сгради, апартаменти в които се предлагат на по-добри цени, пише Черноморски фар.

Санирането е основната причина, заради която собствениците на панелки вдигат цените, независимо, че ще плащат по-скъп данък още от следващата година. За високата цена на определени апартаменти от значение са локацията и допълнителните подобрения в апартаментите. В най-предпочитания комплекс в момента „Славейков” се предлага гарсониера за 38 000 евро. Блокът, в който се намира още не е саниран, но е одобрен за ремонт. Друг фактор, който кара собствениците да държат на тази цена е близостта им до МОЛ Галерия, детска градина и училище. За сравнение за малко повече пари в „Меден рудник” може да се сдобиете с тристаен апартамент.

Най-скъпи са панелките в к-с „Лазур”, където може да намерите двустаен, одобрен за саниране с гледка към морето за 56 000 евро. Много по-евтин е подобен апартамент в „Изгрев” до МОЛ Плаза, който вече е саниран и се предлага заедно с обзавеждането за 38 000 евро. Несаниран двустаен апартамент в „Славейков”, без подобрения и за ремонт се предлага за 36 000 евро. Пак там, но вече ремонтиран по програмата струва 45 000 евро. Един от най-скъпите апартаменти е двустаен, саниран в „Изгрев” за 52 000 евро. За сравнение в двустайни апартаменти в нови кооперации в „Славеков” и „Лазур” се предлагат на цени от 50 000 евро. В „Изгрев” такива апартаменти струват дори и по-малко, а в сравнение с тях във „Възраждане” цената им направо се е сринала.

Много от старите панелки са претърпели различни подобрения и разширения, направени от собствениците. Малцина са тези, които правят ремонти със строително разрешение одобрено от Общината. По този начин направени, преустройствата са нелегални и новите собственици могат да носят отговорност в бъдещ период. Архитектурният гений на българина е успял да превърне гарсониера в двустаен апартамент, която вече се продава за 42 000 евро. В „Меден рудник” предприемчиви хора са преустроили двустайния си апартамент в тристаен и го продават за 37 000 евро.

Важен фактор за поскъпването на апартаментите по комплексите е и наличието на свободни зони да паркиране. Макар те също да са недостатъчни, поне няма да имате грижа със синя зона и платени паркинги.

Най-предпочитаното място за живеене в Бургас  остава к-с „Славейков”, следван от „Изгрев” и „Лазур”. Голяма част от реално направените сделки са и за имоти в „Меден рудник”. Жилищата в центъра на града не е по джоба на всеки, а в „Меден Рудник” купуват само най-бедните клиенти и тези, които идват да живеят в Бургас от Ямбол, Айтос, Карнобат или близките села. Брокери отчитат обаче факта, че много рядко се сключват сделки за цени по-високи от 48 000 – 50 000 евро.

Основни купувачи са българите, но възможностите им са ограничени и винаги се стига до кредитиране.

Според професионалистите в бранша с недвижими имоти цената на панелките е прекалено завишена и няма да се задържи така, но собствениците се надяват някой слънчев ден да бъдат санирани, ако това не се е случило до сега и да ги продадат още по-скъпо. Много често при такива хора се наблюдава комплексът на прекаленото очакване, който наблюдавахме преди кризата. При него собствениците на имот за продажба изчакват прекалено дълго време с цел да вземат повече пари и накрая пропускат момента, в който жилището е най-продаваемо.

Брокерите в Бургас обикалят от врата на врата, за да търсят апартаменти за реални купувачи на пазарни цени, но трудно намират такива. Някои прибягват и до крайности като предлагат на възрастни хора да продадат тристайни и двустайни апартаменти, след което да закупят по-малки. Така семейство пенсионери продали тристаен апартамент в „Лазур” и си закупили друг по-малък в същия комплекс. След сделката те са спестили близо 30 000 евро., с които ще преживяват дълго време.

Според Добрина Топалова от „ПИТ – недвижими имоти” няколко са причините за голямото търсене на недвижими имоти в Бургас. На първо място града предлага достатъчно възможности за развитие и реализация на младите хора, много от които идват от малки населени места. Друга причина е ниските лихви по депозити, които предлагат банките.

„Купувачите на пазара в момента са само българи, които имат спестявания или сигурна работа, която може да обезпечи кредитиране. Много българи, които работят в чужбина имат пари да си купят жилище и го правят точно в този момент. Имаме и други, клиенти които инвестират в недвижими имоти, защото това им носи по-висока доходност.” – каза още Топалова.

След кризата в строителството през 2009 год. пазарът редуцира стотици фирми, които се опитваха да развиват такава дейност. За съжаление много хора останаха излъгани и без апартаменти в недовършени сгради. Това е причината сделките „на зелено” да остават на заден план. Една от сигурните за инвестиране строителни компании „Бургос строй” в момента търси усилено парцели за строителство в Бургас.

Фирмата предлага най-висок процент обезщетение за жилищно строителство, а последните построени от нея сгради са едни от най-красивите в града. Според Стефан Колев собственик на „Бургос строй” сред факторите за липсата на реално предлагани имоти на пазара са и тези, че хората имат все по високи изисквания към апартаментите, които купуват, а качествените имоти реално са изчерпани.

„Сега усилено търсим парцели за строителство в Бургас срещу обезщетение. Предлагаме едни от най-добрите условия за собствениците при такава сделка и даваме гаранция, че обектът ще приключи в срок и с акт 16. Хората ни имат доверие, защото нямаме нито един незавършен обект и сградите, които правим се вписват в разбирането им за модерно строителство с качествени материали, което да краси архитектурата на Бургас.” – сподели още Колев.

Строителят помоли да обявим телефон 0879 202 033, на който всички, които имат парцел отреден за жилищно строителство в Бургас и региона могат да получат оферта от фирмата за строеж срещу обезщетение или закупуване на имота.

В категории: Бургас


29
Коментара
29
Коментара по темата
29.
Иван
13.04.2017 08:46:39
0
1
Бургос строй - Стефан Колев ...... голям смях, помислила се жабата за кон и си вдигнала крака да я подковат.
Цените се надуват изкуствено това е факт, да не би материалите да поскъпнаха двойно или дават на работниците двойни заплати, та ново строителство да се продава на 690-750Е/кв.м. и то в Славейков
28.
Дабе
10.04.2017 09:38:01
2
3
Санитрането направи човека на кмета (както се хвали на всякъде) по-богат с няколко милиона! Ставри дограмата :)
27.
Nqma Takava Darjava
09.04.2017 20:41:58
2
7
Sanirane bez pari inache naduvat cenite na smeshnite apartamenti EBANI KUCHETA !!
26.
Фагман
09.04.2017 18:44:20
0
10
са забравили да премахнат опцията за коментари на платената си статия. :Д
25.
Байно
09.04.2017 18:41:51
4
7
Благодарим ти ГРОБ!
24.
Mg. Bean
09.04.2017 18:10:02
1
15
Тази статия е слабо казано платена. Такава реклама направиха на некадърниците от Бургосстрой, че повече няма накъде. Попитайте собствениците на парцелите на които са строили какво мислят или попитайте, някой който е специалист. Те затова търсят места чрез Флагман защото всички ги разбраха вече що за стока са - криви плочи , стени , замазки. Собствениците на парцели не искат и да чуят за тях !
23.
Marinero
09.04.2017 17:04:27
2
23
Oткровенна спекулация и манипулация с цел дораздуване на имотния балон. Стабилен имотен пазар не се прави с 50 годишни панелки, налепени със стиропор а с качествени имоти и богати купувачи.
22.
флагмана
09.04.2017 16:32:45
1
20
разследвайте малко дейността на агенциите за недвижими имоти...интересно е.
21.
Gdn до стани богат
09.04.2017 16:17:52
11
5
Хе хе, стани богат, точно толкова ще издържи, колкото изолацията, за която си платил луди пари от джоба си!
Завистник...ха ха ха...
20.
поредните глупости
09.04.2017 16:03:02
1
13
Нищо не се търси. Нашият блок в Славейков, входът наполовина е празен. Хората хванаха пътя за някъде. Да не говорим за търговски обекти, цели сгради са празни, че даже и по главната бол помещения се отдават под наем с години.
19.
СтаниБогат
09.04.2017 15:18:04
5
16
Според вас колко години ще издържи тази изолация преди да почне да се разпада?
18.
Факт
09.04.2017 15:12:20
0
19
Вместо да се развиват кварталите и хората да живеят в къщи се натискат да живеят в бетонови кутйки...
17.
ZapoznAt
09.04.2017 14:52:20
3
28
Прочете какво означава саниране .. стига с тва саниране това е сменяне на дограмата и изолация
В кой блок направиха реконструкция на панелните връзки ?
Уникално ухапване на евро средства може би най мащабното до сега ...
Колко хора милионери станаха
16.
asset inflation
09.04.2017 14:39:55
1
13
Балонът се надува, надува, надува...кажете чао на спестяванията си.
15.
ким чен николофф
09.04.2017 14:30:20
43
9
само така, затова ви плащам за да ме четкате кат валия на Бургазъ. Аз съм единствения и неповторимия ...
14.
111
09.04.2017 14:28:40
0
57
Хората търсят панелки не заради санирането а заради реалните квадратури.
60кв.м двустайна панелка се състои от 3 самостоятелни стаи и се преустройва на тристаен без да се налага събаряне на стени. Този 60кв.м. в се равняват на апартамент, който по документи се води 85кв.м. ново строителство.
Преди да сравнявате цени ново и старо строителство вземете предвид тези 30% общи части, които плащате за ново строителство.
13.
ХА ХА ХА
09.04.2017 14:26:35
1
16
Много нескопосан опит за надуване на цени , градът е пълен с празни сгради ,апартаменти валяло . ама баламите свършиха май да цакат грешни пари на разни посредници .350 евро на квадрат ,ако искат
12.
брокер
09.04.2017 14:23:24
3
27
След 15-20 г. ще дойде време за събаряне. Тъкмо като върнат заема и пак наново.
11.
Геле
09.04.2017 13:42:37
9
87
Абе каквото и да си говорим най желан си е Лазур само че за там трябват големи топки. С космическите си цени скоро там ще живеят само руснаци май. За жалост ние ще си мизерстваме в панелките в славейков изгрев и меден рудник.
10.
успех
09.04.2017 13:39:55
15
35
Голяма зор да ги вдигнете тия цени и да го размърдате този пазар и в Бургас, ама не става. При тази липса на перспектива в града и липсва на икономика, хората бягат от Бургас. Дълго още ще си пишете статии и с тях ще си останете.
9.
9
09.04.2017 13:35:49
1
12
Статията много си противоречи. Хем казват, че най-много сделки има в Меден рудник, защото там цените са най-ниски, хем имало оживление на пазара, а пък имоти за над 50 К не се продавали. Преди кризата, имоти за по 70- 80-100 К евро вървяха като топъл хляб. Сега просто, някой събрал лев и купил на децата си по едно апартаментче в Меден рудник да не стоят на улицата.
8.
тряс
09.04.2017 13:30:29
2
21
Преди кризата в Славейков две стаи и кухня в панелка, за пълен ремонт и без подобрения я продадохме за 40 000 евро, шест месеца по-късно се продаваха и за 45 000, а година и половина след това мой познат купи за 27 000 евро. В момента, реална сделка за такава става на около 35 000 до 37 000 евро. Но брокерите са алчни и надуват много цените, затова ако можете ги заобикаляйте. Иначе на пазара няма кой знае какво търсене и предлагане и повечето хора купуват кеш, пък макар и уж ниски лихви по кредитите.
7.
не точно
09.04.2017 13:21:15
35
28
В Бургас няма никакво кой знае какво оживление на имотния пазар, точно че гадът опустява и НЕ предлага възможности за младите хора. Но е факт, че за последните години доста хора натрупаха спестявания, които вместо да залежават в банките, купуват имоти с тях. НО реалните пазарни цени, на които се извършват сделките са много под обявените в статията. А Славейков стана топ дестинация, първо най-много санирани блокове, второ инфраструктура, мол, големи вериги, парк, много места за паркиране и не е презастроен, а е на 5 мин, от центъра и плажа, плюс най-добрите кръчми са там.
6.
глупости
09.04.2017 13:17:47
3
21
Брокерите надуват цените. Наскоро продавахме и купувахме и се споразумяхме с купувача на изгодна и за двете страни цена и брокерът се тръшкаше за по-висока.
5.
Air
09.04.2017 13:16:17
9
32
Защо лъжете, че Славейков е най-предпочитан??
4.
Ко????????? не!!!!!!!!!!!
09.04.2017 12:52:36
1
25
Брокерски ЛЪЖИИИИИИИИИИИИИИ
3.
Ко????????? не!!!!!!!!!!!
09.04.2017 12:52:36
1
22
Брокерски ЛЪЖИИИИИИИИИИИИИИ
2.
Georgi
09.04.2017 12:49:03
0
17
taq garsionera za 42000 evro nikoi nqma da e kypi obeden sam
1.
ари ве
09.04.2017 12:36:24
1
19
златни златни още 50г и ги събаряме
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори