×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изповедта на 17-годишно момиче: Искам да остана тук, но...


31 Март 2017, Петък, 14:25 ч.

Родината не иска децата си… тя не е достойна майка за тях!

Едно момиче на 17 години написа дълбоко, вълнуващо и в същото време страшно с изказаните истини писмо.

Стилияна Здравкова Николова е от Черноморец

"Добър ден, уважаеми сънародници!

Добър ли е? Предполагам сте се наспали добре или може би не чак толкова добре, след като днес е поредният ден, в който се събуждате слепи, глухи и неми за това, което се случва в държавата?! Интересно ми е да разбера, само аз ли виждам какво е положението в нашата родина и ако не, защо тези, които също го виждат, не правят нищо в полза на промяната?

Интересно ми е дали само мен ме е яд, гледайки как България ден подир ден затъва бавно и мъчително, все по-дълбоко и по-дълбоко в дупката, изкопана от хората, които НИЕ сме ИЗБРАЛИ за наши управляващи?

Искам да попитам децата на нашите любими политици: и те ли като нас – тези, простосмъртните, чакат лятото да работят за 500 лева по 12 часа на морето, за да могат да си купят дрехи, обувки и учебници за училище? Техните баби и дядовци и те ли като нашите едва свързват двата края и успяват да си купят лекарства и хляб с мижавите си пенсии? Мога ли да получа отговор на въпроса с какви пари да платя разходите по образованието си и каква ще е ползата от него после? Мога ли да знам защо свестните ми и честни приятели с бедните си семейства заминаха за чужбина и твърдят, че там е рай, а тук останаха предимно разглезените наркоманчета, чиито родители са НЯКАКВИ НЯКЪДЕ ИЛИ НА НЯКОГО, и ми се налага да гледам как всеки ден се напушват и друсат в училище, пред училище, зад училище и после влизат и провалят часовете на учителите, които, въпреки че се опитват да ни научат на нещо, само гледат, щадят и бездействат?

Напоследък чувам по-възрастните да си задават въпроси, касаещи образованието, защо то било на ниско ниво, защо не сме научавали нищо в училище и така нататък. Защо ли? Защото, освен че образованието е на ниско ниво, децата на по-големите клечки са наркомани, защото те не искат да научат нищо и видимо пречат и ние – тези, които се интересуваме не само от дискотеки, барове, безразборен секс, наркотици, боища и т.н., да научим каквото и да било в училище.

Защото няма как за 15 минути да чуем и разберем урок по история, примерно предназначен за 40-минутен учебен час, само защото през другите 25 минути учителят е правил забележки и е влизал в спорове и пререкания със 16/17-годишни напушени мърльовци, които той дори не гони от час, чиито родители не уведомява, по незнайно какви причини не се вземат никакви мерки и те продължават да минават с тройки и четворки, въпреки че повечето имат по 5 правописни грешки в изречение! Ето затова!!!

И сега аз да попитам, уважаеми сънародници… тези ли боклуци ще чакаме да ни управляват след години? Това ли е бъдещето на България? Те ли ще ни лекуват родителите, те ли ще ни учат децата? Има толкова талантливи деца и младежи с дарби, с амбиции, които са доказани с награди, медали, статуетки, било то в областта на изкуството, спорта, музиката, литературата и прочие, такива, които макар и на крехка възраст са постигнали нещо в този живот, радват публиката, докосват се по някакъв начин, чрез нещо до душите на хората (които имат такива, разбира се), мислят по малко по-различен начин, виждат истинското в живота, борят се да го покажат по някакъв начин, не ги вълнуват само клюките в мрежата, кой какво споделил, кой с кого тръгнал и кой с кого преспал.

Защо в училище те са недооценени и отхвърлени от връстниците си, защо са по-долу на стълбичката на "известните", защо получават втори право на избор, защо учителите не правят компромиси на тях, а само на по-устатите? Защо, по дяволите, държавата ни е устроена така, че ако не си някакъв на някого, какъвто и да си, и на главата си да можеш да ходиш, ти си никой?! Слепи ли сте, не виждате ли какво се случва и накъде отиваме? Не виждате ли, че ние, младите българи и българки, всеки ден все повече се отвращаваме от живота си тук, от мизерията, от неправдата, от безработицата и безпаричието, от корупцията, от лъжите и празните обещания на управляващите ни и от безразличието на народа към ясната картина на своята гибел?

След пет века робство и безправие, ние, драги, отново сме роби, само че този път на собствената си държава! Каква е ползата от законите, които няма нужда да се спазват предвид наказателната ни система, и как хора, които убиват хора, се разхождат свободно навън, а човек, откраднал от кварталния магазин един хляб и едно бурканче лютеница от глад и безпомощност, лъсва като скандална новина, съдят го и го изкарват престъпник? Безумията в страната ни са толкова много, че ако тръгна да пиша за всяко поотделно, няма да ми стигне цялото мастило на земята.

Преди живеех някак безгрижно. Не осъзнавах, че родителите ми се лишават, за да имам аз. Виждах само хубавите неща от живота, смеех се, радвах се, мислех си, че всичко е розово, но идва едно време, когато, щеш-не щеш, разбираш, че си пораснал. Паралелно с това започваш всеки ден да се разочароваш от това, че животът не е такъв, какъвто си си го представял, и в нашия случай – много по-лош!

Ако трябва да си правя равносметка, толкова много минуси открих, че вече не виждам плюсовете! Продължавайте да спите спокойно, уважаеми сънародници. Щом мизерията ви допада, щом позволихте да ви направят мизерници, щом всеки път едни и същи избирате да ви повеждат стадото, щом сте съгласни с потъпкания живот на родителите си с нищожни пенсии подаяние и с невъзможното бъдеще на децата си…спете спокойно! АЗ НЕ МОГА!!!

Искам да остана тук, но…

Тежи ми най-много, че искам да остана тук. Искам да остарея и да умра в моята родина… но тя ме гони. Тя не иска децата си… тя не е достойна майка за тях. За нас! Жител съм на една загиваща държава. Приятни сънища, уважаеми сънародници!"

Текстът е публикуван в "Труд"

В категории: Животът


18
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
18
Коментара по темата
18.
do 6. 777
01.04.2017 00:36:01
0
1
Мамица.и да е.а бай ганчовска измет пред компа, както винаги сте велики- СГАН!!
Ти ли бе... ХЛЕБАРКО?!
17.
mahalnqks
31.03.2017 16:13:10
0
4
problema na bulgarina e tam che vseki kazva che trqbva da se napravi i v kraina smetka samo se piqt rakii s mezeta i sa pushat maseta
16.
mahalnqks
31.03.2017 16:13:10
0
2
problema na bulgarina e tam che vseki kazva che trqbva da se napravi i v kraina smetka samo se piqt rakii s mezeta i sa pushat maseta
15.
до 6
31.03.2017 15:13:34
0
2
В Истанбул стандарта за средна заплата беше дългии годдини 1000-1200 $ но лирата се срина и сега заплатите им са около 600-700$ или 2100 -2400 лири или към1000 лева
14.
!!!!!!!!!!!!!
31.03.2017 14:40:10
1
6
БРАВО на СТИЛИЯНА от ЧЕРНОМОРЕЦ ! Браво, мило момиче! Важното е , че искаш да си тук! И е важно всички, които мислят като нея, да се съберат и да мислят заедно! В такива като нея е бъдещето и спасението за България! Браво!
13.
7777
31.03.2017 14:25:40
1
2
До 6: В грешка си,даже в Турция няма заплати по 400 лири. Не лъжи.За правата там и тук е друга тема....
До 10: Е, колко години се борим...? Всеки ден се борим,ама борбата ни вече се сведе до усилията как да изкараме 10-20 лв да занесем вкъщи. А ,тези срещу ,които се борим си стоят всичките тези години, наредени на дебели заплати или на обществени поръчки,"оправени" от партиите и се борят колко повече да налапат. Познай от три пъти кой ще издържи по-дълго..? То ,май ,вече е ясно.
Право е момичето,не остана кой да се бори....Да занимава навън,живота е пред нея.
12.
БГ резил
31.03.2017 13:40:21
1
11
Обратния вариант - да остане в България, да стане например учител по литература /отдава и се на момичето/, да взима 500 лв. заплата и да се бори за 600. Мдааа, голяма борба ще е....
11.
БГ резил
31.03.2017 13:36:10
1
8
до 7 Защо си мислиш, че всички мият чинии и чистят офиси навън? Познавам инженер, лекар, програмист, реставратор, графичен дизайнер, тонрежисьор и т.н. Но и да берат ягоди, пак ще е за по-добри пари, отколкото в БГ. И затова е РАЙ, защото труда е възнаграден, какъвто и да е! И защото кадърните хора се ценят!
10.
Ротшилд
31.03.2017 13:31:22
0
4
Щом искаш да останеш в България значи,ще останеш.Ако емигрираш значи не ти се остава.Всичко в статията е вярно и точно написано.Но за да се преборим с тези всичките проблеми изхода не е да емигрираме.Трябва да се борим всички ние Българи,които не сме абдикирали и останали тук,за по-добър живот за нас и тези след нас.Трябва всеки от нас преди да иска нещо да се запита той самият с какво е допринесъл развитието на обществото и държавата.Управниците ни са пълно олицетворение и отражение на народа.За това можем да се сърдим само и единствено на себе си.Но най-лесно е да абдикираме и Терминал 2.Прав Ви път на всички,успех в Рая.
9.
АРКАН
31.03.2017 13:30:48
0
4
Само едно нещо ще оправи България,демократична чистка.Чрез избори народа да определи кои депутати и партий да не учстват в управлението на държавта и екстардирането има извън България те техните семейства и деца , да нямат право да се връщат в България НИКОГА.А останалите тука депутати и партий ще управляват България,а ако пак не си изпълняват задачите и няма положителен резултат същото ги чака. това е фейсбука на въпросната https://www.facebook.com/stiliyana.nikolowa?fref=ts
8.
mdaaa
31.03.2017 13:12:22
1
18
Оценка на писмената работа на Стилияна Николова: написано последователно, смислено, с ясни абзаци и конкретна и ясна мисъл, граматически - перфектно, не видях никъде грешка, дори в пуктуацията. Ако й бях учител по БЕЛ, щях да и пиша Отличен (6). А това, че написаното от нея не се харесва на някого, то в Република България конституционно защитено е свободата на словото. Така мисли момичето, така пише, като знаете повече от нея - пишете и Вие, няма лошо. Браво на детето!
7.
Иван
31.03.2017 12:54:21
11
5
Никой не я спира да заминава в оня "рай" да бере ягоди в несвяст и да се чуди как да си направи нормата или да мие чинии и да чисти офиси. А може и да изхвърля подлогите на бабите и дядовците и да се бие в гърдите колко е успяла в "рая". Какво е направила и какво ще направи, за да не се случват всички тези неща които е описала в писмото си да попитам аз. Да заминава, най-лесно е да избягаш от проблемите.
6.
777
31.03.2017 12:14:08
11
4
Какво не ти харесва ? В съседна турция заплатите са по 400 лири, нямат права , кой как си иска ги ебе. Тука няма много пари но имаш права и ако си умна ще искараш пари. А и си е яко да мачкаш циганите от анадола. Цял живот мачкам турчалята.
5.
nomer 2
31.03.2017 12:02:14
2
9
nomer 2, kaji si koi si i kade se namirash,che i na teb imam da kazvam neshto na ushe
4.
Fen
31.03.2017 11:59:46
4
4
Steli bravo che si osaznala obstanovkata v BG jalko che tolkiva rano Mike da so shtastliva ne samo v BG Az sashto sam izbrala druga darjava I sam shtstliva DERZAI MILA
3.
1232131
31.03.2017 11:54:02
8
2
daite i feisbuka, iskam neshto da q pitam
2.
най-простият бЪЛГАРИН
31.03.2017 11:47:43
16
10
браво на детето.искаш мила да останеш но-недей,тук все по-лошо ще става.иначе дано по-скоро едно качествено земетресенийце има-няма 9 степен да излекува тази изтормозена територия ,камък върху камък да не остане и жив булгаристанец да несе найде.АМИН
1.
$
31.03.2017 11:37:44
14
2
Iakata dupaaraa iakata dupaaraaa ,,, koi shi ia baaraa sq shi va zapaalqqq
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори