×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Талантливият Мистър Куку от "Мастършеф" ще готви сардински специалитети в Гранд Хотел и СПА "Приморец"


Талантливият Мистър Куку от "Мастършеф" ще готви сардински специалитети в Гранд Хотел и СПА "Приморец"
Кулинарните изкушения обаче, далеч няма да са единствената изненада за вечерта
30 Март 2017, Четвъртък, 09:36 ч.

Ще звучат и живи музика и стихове от авторката на "Гълъбо" Вида Пиронкова и тенора Марио Николов


Средиземноморската кухня гостува в Бургас този петък –31-ви март 2017 година. Типични за Сардиния блюда ще приготви за гостите на специалната вечер в Гранд Хотел и СПА "Приморец" изключително атрактивният и вечно усмихнат участник в "MasterChef" - румънецът Стелиян Тибериус Куку. Началният час на събитието е 19:30 часа.

Тиби, както го наричат приятелите му, е роден в Търговище, Румъния. Логично, именно в родината му са първите му стъпки в кулинарията - в заведение в Брашов. После, работи за редица ресторанти в Испания, Гърция, Италия, които предлагат именно любимата му средиземноморска кухня. Казва, че сардинските специалитети са неговата слабост. У нас го води любовта - в лицето на красивата сливенчанка Петя, с която днес са щастливо семейство с две деца. Към момента, Стелиян е част от професионалния екип на Шеф Петър Михалчев и е един от 16-мата финалисти в кулинарното шоу "MasterChef".

5-степенното меню, което ще представи в Средиземноморски ресторант "Салини" в Гранд Хотел и СПА "Приморец", е типично сардинско. Кухнята в тази част от Италия е повлияна от множеството завоеватели на този край, които са оставили своя кулинарен отпечатък. Храната там е изключително разнообразна, богата, но и непретенциозна. Сардинците казват за своята кухня: "Семплата храна прави дома страхотен". Тя е дълбоко свързана с истинските, местни, пресни продукти и освен много вкусна е и полезна - Сардиния е в челната петица в света по продължителност на живота след Окинава в Япония.

Напълно в тон с концепцията на вечерта за многопластово изживяване за всички сетива, вечерята, която Стелиян ТибериусКуку ще приготви за гостите на Средиземноморски ресторант "Салини", започва с музикален хляб пане каразау, най-типичния от всички сардински хлябове. Той е изключително интересен и представлява тънки, крехки хрупкави кори с прекрасен вкус. Името "музикален хляб" идва от асоциацията с пергаментите, на които някога се записвала свещена музика и от звука, които издава този специален хляб при консумацията си. Пане каразау е с история, с много дълбоки корени - цели 1000 години преди Христа. Приготвя се изключително трудно и се пече на два пъти на дървени въглища. Издържа много дълго. В Средиземноморски ресторант "Салини" ще имате възможност да го опитате в комбинация със зеленчукови пастети, изключителна сардинскаботарга от риба тон и чери домати. Какъв по-подходящ момент и за чаша пенливо вино?

Пастата на вечерта е типична сардинска"Фрегола" (Fregula) с форма на перли, приготвена от твърда пшеница, комплиментирана с миди и морски дарове. Питието към нея, е вино. Следва основното ястие - лаврак с прясна салата. После, е ред на прочутите по цял свят сардински сирена, приготвени от овче, козе и смесено мляко и чаша истинско червено сардинско Cannonau. Десертът е панакота с горчив сардински мед. Предвидена е дегустация и на сардинска ракия, произведена от отлежало вино.

Менюто в 5 степени, подбрано от Стелиян, рисува любовта му към Сардиния - с която иска да повлияе и своите гости. Отпуснете се и се насладете - на изисканата обстановка и автентичната кухня от най-добрата вкусна дестинация в света - Италия.

Кулинарните изкушения обаче, далеч няма да са единствената изненада за вечерта. Събитието на последните месеци, омаяло столицата и цяла България със своя албум "Емпатия" и знаковата за него песен "Гълъбо" в изпълнение на Миро - Вида Пиронкова, също ще има грижата за доброто настроение на гостите. Арт-дамата която освен поет, писател и композитор е и сребърен бижутер, куратор на изложби и други културни изяви, журналист и PR, ще представи на роял осем от песни от нашумелия си албум "Емпатия", признат от специалистите в бранша за чудото на 2017 година.



В луксозния Гранд Хотел и СПА "Приморец" е не само първата премиера на "Емпатия" извън столицата, тук ще бъде първото живо изпълнение на Вида на хита "Гълъбо", в акомпанимента на роял. Две песни ще представи и бележитият ни тенор Марио Николов, а художникът Стефан Божков ще се включи в две от изпълненията на Пиронкова. Да не забравяме и литературната част на вечерта - стихове от "Броеницата на Вида" - стихосбирката библиографска ценност, залегнала в основата на албума "Емпатия". Литературното четене разбира се, ще е в ръцете на самата Вида Пиронкова, която ще омае гостите с изкусните си стихове и музика.

Заповядайте на 31-ви март / петък / от 19:30 часав елегантния Средиземноморски ресторант "Салини" в Гранда на Бургас. Очаква Ви една омайна нощ - на истинска храна от Сардиния, представена от изключителния Стелиян ТибериусКуку и истински лирика и музика, поднесени от чудото Вида Пиронкова - прибавете роял, невероятния тенор Марио Николов и Стефан Божков, които този път вместо с четка ще твори музика и получавате най-добрата културно-кулинарно-музикална  вечер за пролетното време в близост до морето… Заслужавате я!

Цена на куверт: 75.00 лева на човек.
За повече информация и резервации: +359 56 8 12345 | [email protected]




Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
България Всички новини
Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито
Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори