×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Смачкаха протеста на къмпинг „Черноморец”! Багерите захапаха буните


Смачкаха протеста на къмпинг „Черноморец”! Багерите захапаха буните
Багерите ще премахнат двете буни до няколко дни
Тема в развитие
Екшън на къмпинг „Черноморец”: Заградиха паркинга и подстъпите към плажа Смачкаха протеста на къмпинг „Черноморец”! Багерите захапаха буните На къмпинг "Черноморец" става страшно! Жандармерия пристигна, за да гони протестиращите Извънредно! Спряха багерите на РДНСК в Черноморец с жива верига След алармата на Флагман.бг! Министърът на туризма Стела Балтова разпореди незабавна проверка на къмпинг "Черноморец” Скандалът се разраства! РДНСК опитвали да премахнат буните на къмпинг Черноморец със заповед от 2012 година РДНСК прати багер да маха буните на най-скъпия плаж в България - къмпинг “Черноморец”, сезонът пред провал Вълчо Чолаков: Утре продължаваме проверката в Черноморец - случаят много прилича на казуса „Силистар“ Живко Табаков след инспекцията в Черноморец: При такива конфликти пак ще се намесваме! (снимки) Живко Табаков и представители на областната управа са изпратени на извънредна проверка в Черноморец (обновена) Екшън на къмпинг Черноморец: Камион и частни гардове спряха достъпа до плажа Какво ще излива в морето укрита тръба от този ресторант на к-г "Черноморец"?
виж още
скрий
29 Март 2017, Сряда, 11:15 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Загубихме ли красивата плажна ивица, питат се туристи и жителите на Черноморец
Протестът на къмпинг „Черноморец” бе смазан, а преди минути багери захапаха буните, които до дни ще бъдат унищожени. Премахнат ли се съществува реалната опасност завинаги да загубим красивата плажна ивица.

Скандалът със сигурност ще има международен отзвук, защото руски граждани са собственици на 500 апартамента в близост до плажа. Те са закупили ваканционните си имоти само заради това, че се намират до ивицата и със сигурност ще останат безкрайно изненади след месец-два, когато видят, че няма къде да плажуват.

Еколози предричат, че ако буните бъдат отстранени морето ще изяде плажа за изключително кратко време. Това обаче не спря багерите на РДНСК Бургас, които от вчера се опитват да премахнат съоръженията. Мотивът е, че били незаконни, а за тяхното премахване имало заповед от 2012 година.

Днес от Министерството на регионалното развитие и благоустройството(МРРБ), под чията шапка е строителният надзор, съобщиха, че буните били незаконни и трябвало да се премахнат.

” Укрепване на морския бряг съгласно законите може да бъде извършено само при наличие на одобрени проекти и издадено разрешение за строеж, което при необходимост може да се направи по инициатива на собственика на плажа”, съобщиха от МРРБ.

Не е изключено действията да се предприемат, за да се прогони настоящият собственик и следващата година плажът да се даде на дългосрочна концесия на друг стопанин, а в промеждутъка от прекъсването на договора държавата наново да изгради със собствени средства двете буни, които съхраняват плажната ивица.



В категории: Созопол


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
Николай
31.03.2017 14:31:35
0
5
Тези буни бяха направени от строителя на комплекса , който се продава на руснаци с реклама за ,,собствен плаж,,.Цената на съоръженията /чадъри, шезлонги/ е най-високата за България и е само за българи. За руснаците всичко е безплатно.Целта е да се спре посещението на българи и руснаците да почувстват плажа за свой. Кметството знае за тази практика ,но си затваря очите.Всичко на този плаж е антибългарско и обслужва интересите на шепа хора.
17.
зои
30.03.2017 13:50:02
0
2
Човек и да не е специалист може да установи, че тази "техника" буните няма да бъдат премахнати, но земята ще бъде подкопана допълнително. То и без това свлачището, морето и държавата прилапаха доста. До сега само от нивата на дядо ми вече са изядени 300 кв м.
16.
Зои
30.03.2017 13:45:23
1
1
Какви буни бутат? Подкопават земята в частни имоти. Това ли им пише в "законната" заповед? Държавни крадци и рушители. МАФИЯ!
15.
попчето
29.03.2017 23:00:29
0
5
На кой му пречеха,вместо да ги дооправят ги рушат,що ?????
14.
путин
29.03.2017 22:45:57
0
5
Тъкмо се беше заформило готино плажче с руски мацки и ся педеругите ще го бутнат
13.
шматка
29.03.2017 22:30:30
0
9
Буните пазеха(поне малко)свлачището, сега всичко ще отиде в морето, тъпанари,на кой му пречеха,дейба тъпанарите дейба,пътя за Червенка е пропаднал и напукан,едва ли някой ще направи по свястно брегоукрепване, ама тъп народ тъпи управници.....
12.
Плажаджия
29.03.2017 19:58:11
3
5
Мачкай !!!!!!!!!
11.
Греп
29.03.2017 19:36:25
1
2
Обещаното не е като даденото!!!! Ние от грепците низнаеме кфо е БУНА- брегоукрепващо съоръжение, заложено в Закона за рибарството и аквакултурите!!! Сега след премахването ще трябва и Заповед Заповед № РД09-262/22.03.2017 г. на министъра на земеделието и храните отново да се променя,защото вече няма една морска миля от тези липсващи съоръжения и всички стопански риболовци могат да си тралят за рапани и още нещо на тези места!
10.
Aaaaa
29.03.2017 18:52:31
0
4
с Ченгене скеле, какво старва и там има много заповеди, още от 2005 г
9.
Marinero
29.03.2017 18:33:29
5
11
Като са си купували апартаменти да не би да са си купили и гледка към морето, че и плаж.
8.
112
29.03.2017 17:01:20
7
9
Цялата история е заради скапаните руски бол;уци. Аман от тях вече!!!
7.
Бунищемиправят
29.03.2017 16:44:12
2
9
Днес незаконна буна,утре незаконен хотел. Ако я оставиш все едно че може да строиш всичко незаконно.
6.
Бай чеп
29.03.2017 16:37:31
0
12
ГЕРБ,та ГЕРБ... Ама пак си ги избрахте...
Тъпо,тъпо,та чак вдлъбнато българско племе!Два пъти не се научи,че като настъпи мотиката дръжката го блъска в кратуната!Сега и трети...
5.
това е мафията
29.03.2017 16:17:50
1
10
ГЕРБ черноморието се превърна в касичка за управляващите
4.
Морския
29.03.2017 15:48:27
1
14
Спокойно ще ги направят пак с общественна поръчка струваща на данъкоплатеца х10 от реалнота стойност ! Гарантирано от ГЕРБ !
3.
Cgn
29.03.2017 15:19:12
4
9
Chervenite okupatori kak sa sdobiha s imoti tam
2.
Николай
29.03.2017 14:54:22
3
25
Отново ще напиша а вие цензорирайте!Смешници.
Тези буни са изградени от строителя на комплекса, който продава апартаменти на руснаци с реклама за ,,собствен плаж.,, Достъпът на българи е ограничен посредством цена за чадър 40 лв.За руснаците всичко е безплатно. Тази практика е известна в кметството, но те не взимат мерки. Всичко е законно и неморално.
1.
miko
29.03.2017 14:22:56
0
18
РДНСК да не действат избирателно, а да премахнат в такъв случай всички незаконни буни, като започнем от Царево и стигнем до Иракли.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Ученик бере душа в болница след катастрофа Ученик бере душа в болница след катастрофа В болница с опасност за живота е настанен 16-годишен неправоспособен тийнейджър, управлявал мотора, който е с прекратена регистрация Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори