×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дизел ли е "дизелът" на Марешки и защо горивото е толкова евтино


Дизел ли е "дизелът" на Марешки и защо горивото е толкова евтино
Безопасно ли е за автомобилите ни горивото от тези бензиностанции?
16 Март 2017, Четвъртък, 09:20 ч.
Източник: 24часа

Продуктът е внос от Молдова, съдържа 50 % сяра


Дизелът със съдържание на сяра с 50% над нормата, заради който бе запечатана през миналата година бензиностанция на Веселин Марешки, идва от Молдова, съобщиха източници от митниците, цитирани от вестник "24 часа".

Въпросното гориво стига до варненския бизнесмен от русенската рафинерия “Полисан”. В сряда тя бе запечатана след акция на ГДБОП и митниците под ръководството на специализираната прокуратура.

Разследването засяга данъчни престъпления, каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. Тя отказа подробности, тъй като акцията не е приключила. Проверката започнала още през 2016 година. Тя е провокирана от съмнения, че “Полисан” е част от верига за продажба на горива, при която не се плаща пълният размер на акциз и ДДС.

Според източници от службите схемата е с дизел, който се внася от Молдова. Той се товари на танкери в пристанище Джурджурлещ - единственото, от което Молдова има излаз на вода и което е свободна безмитна зона. Вероятно по чиста случайност един от акционерите в “Полисан” е “Индустриал инвест - дружество, регистрирано в Молдова.

Горивото по документи не се оформя като доставка директно за “Полисан”, а минава през 2-3 посредника, преди да стигне до русенската рафинерия.

Обикновено това са офшорни компании. След като пристигне в България, дизелът се вкарва в данъчния склад, който е на територията на “Полисан”. И тук настъпват процесите, които смаляват платения акциз и ДДС.

При измерване на показателите му от митниците, за да се обложи, изведнъж се оказва, че това не е дизел заради отклонение от нормите за плътност или съдържание на сяра.Това ставало възможно, след като към дизела се добавят малко количество тежки масла. Пропорциите били така прецизирани, че да не се облага като дизел, но в същото време да има същите горивни качества, които позволяват безпроблемно да се продава по бензиностанциите.

Заради смесването и отклонението от показателите, документите се оформяли като внос на тежко гориво мазут или котелно гориво. Според тарифната таблица на митниците такъв вид горива се облагат с 400 лева акциз на 1000 килограма. При дизелът обаче ставката е 646 лв. на 1000 литра. От тази врътка се спестявали поне 246 лева само от акциза.

Общата печалба била над 350 лв. на 1000 литра, тъй като и начисленият ДДС е по-малък заради получената по-ниска цена на облагане.

Според експерти от петролния бизнес от разликата в облагането при дизела в литри, а при тежките горива в килограми също имало бонус. Ако се декларирало тежко гориво, а след това се окаже дизел, при продажбата му на дребно се спестявал акциз от 64 лева за 1000 литра.

След като молдовският дизел влезел в “Полисан” оформен като тежко гориво, по документи той преминавал през рафиниране. За него държавата признава разходи и технологични загуби.
Рафиниране на практика нямало, твърдят разследващи, но признатите загуби позволявали да се създаде остатък от горива, който се продавал, без да се облага с акциз и ДДС.


Дизелът, оформен по документи като тежко гориво, се продавал на фирми- посредници, които го доставяли в повечето случаи до ведомствени бензиностанции без връзка с НАП и измервателни уреди. Другият канал за пласиране бил чрез по-малки търговски обекти.

Цената на въпросното гориво била с 250-270 лева по-ниска от тази, която може да се намери на едро от легалните производители и вносители. Това означавало, че то се продава за около 1500 лева на 1000 литра. Като се добави към тази цена ДДС, ставало възможно по част от бензиностанциите да се продава на дребно за около 1,80 лв. на литър - цени, които може да се видят по ведомствените бензиностанции и тези на Марешки.

Фирмите доставчици от русенската рафинерия до бензиностанции обикновено служели за бушони, ако горивото бъде проверено от мобилни митнически групи, докато се транспортира.

Тогава се съставял акт за нарушение, но фирмата се прехвърляла на циганин или на социално слаб и не плащала нищо. Според запознати с проверката срещу “Полисан” прякото участие на русенската рафинерия в схемите за спестяване на акциз и ДДС можело да се окаже трудно за доказване.

Причината била, че внасяните и изнасяните горива отговоряли на придружаващите ги документи. Ако се проследели обаче внимателно паричните потоци и декларираният оборот, можело да се открият разлики.

От финансовия отчет на “Полисан” за 2015 г. например прави впечатление изключително ниската печалба като процент от приходите. Те са за над 206 млн. лева, а печалбата след данъци е под 1,6 млн. - под 1% спрямо приходите.

Бензиностанция с плащане само кеш била част от схеми за ДДС

Митнически складове без измервателни уреди има във Варна, Бургас, Русе, Сомовит и Видин. Само в Русе има 3 понтона за претоварване на горива в автоцистерни, разказа бившият шеф на митниците Емил Димитров.

При разтоварването на горивото се прилагали разнообразни схеми - различни количества по документи и реално разтоварено, неточно отчитане на времето за разтоварване - по документи се пишат 2 дни, а разтоварването продължава 5 дни. Времевата разлика се използвала за претоварване на гориво в автоцистерни или жп цистерни.

На тези, а и на други места няма никакъв контрол над качеството на горивото, не се влагат биокомпоненти, твърди Димитров. “Да припомня, че на 1 литър дизел 1,05 лв. са данъците. Ако не ги плащаш и ако не отделяш количества за резерва, може и по 67 ст. литър да се продава”, казва той.

Според него на река Дунав всеки митничар може да разкаже кои са пристанищата, вносителите, схемите, кой вкарва гориво и не го разтоварва в склада, а му го обработват по документи. Интересни били и отговорите на въпросите кой още не си е построил инсталацията, но вече продава чисти горива, кой няма лиценз, но също продава горива, къде се смесват горивата за битовото потребление, което никой не контролира.

Димитров е категоричен, че намереното некачествено гориво по някои бензиностанции е или сирийско, или от незаконна инсталация, преработваща масла и всякакви боклуци, или контрабанден внос от трети страни. И посочва, че имаме над 40 хил. обекта - пристанища, складове, цистерни, бензиностанции и съхранители. Те се наблюдават от 1 компютър, 2 часа в седмицата. Човекът, който вършел тази работа в митниците, бил уволнен. Не съм сигурен дали има заместници, допълва Димитров.

Официално внесените количества минават през данъчен склад, разказва още той. Докато стигнат до пазара те минават през няколко фирми и накрая дори за официално внесеното количество ДДС липсва.

А бензиностанции, включени в схема за точене на ДДС, се познавали и по това, че в тях има банкомати за теглене на пари, но няма терминал за плащане с банкова карта.

Твърди се, че събират бележките от продажбите и ги дават на транспортни фирми които им връщат до 10% от платеният ДДС. Ако плащат по банков път, няма как касовите бонове да се представят в НАП, защото си личи кой е пазарувал, докато със схемата се подсигурявали безименни разходи през съответната фирма. 



95
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
95
Коментара по темата
95.
Даката
17.03.2017 23:42:54
0
15
Хайде разследващите да проверят "Лукоил ", че вече е фрапиращо да работят от 100 години на загуба и да не плащат данъци...
94.
Химик
17.03.2017 16:30:38
0
13
Абе флегмански тъпанари, знаете ли какво значи 50% сяра....
93.
gradski
17.03.2017 14:13:56
1
7
Колеги, моля кажете къде е най-скъпото гориво? Защото съм против Марешки и не искам да си разваля колата.
92.
by the way
17.03.2017 10:56:35
14
7
Честито на вярващите на мафиота Магарешки!Безплатно е само сиренцето в капана за мишки(наивници)!!!
91.
тъп ннарод от овце
17.03.2017 03:03:03
10
10
глупендери нали се сещате че евтините горива са докато минат изборите.
90.
@@@@@
16.03.2017 21:00:17
2
19
Дизелът си е дизел, бензина си е бензин, изборите са скоро,а платените статии са отдавна платени, но с измислени факти подплатени !
Поне едно анализно-свидетелство от некачествена партида гориво можеше да приложите за "тежест". Папагали !
89.
И.В.
16.03.2017 19:45:48
0
6
А какво бихте споделили за газ станцията до кръговото до КАТ Бургас?
Тази газ станция приемат само кеш-попитах за плащане с карта,а те ми отговориха че нямат пост терминал.
88.
Бургазлия
16.03.2017 19:25:29
1
14
Днес гледам ОМВ намалиха дизела на 2.08 какъв смях ,бензиностанцията празна.
87.
странна е тази работа
16.03.2017 19:03:01
2
11
Да, и другите бензиностанции са прости да не работят и те на 25 ст. надценка и да чупят оборотите. Магарешки играе някаква странна игра. Ама радвайте се, докато успява да продава по-евтино.
86.
Bye bye
16.03.2017 18:49:34
0
8
Kraino vreme e da otvori i hranitelni magazini !!! Stiga monopol
85.
Маги Желязкова
16.03.2017 17:29:03
0
13
"Да припомня, че на 1 литър дизел 1,05 лв. са данъците"
Защо данъците са повече от стойноста на продукта?
84.
до Калканжиева
16.03.2017 17:17:04
1
4
Жени Калкана ти да не си любофница на Валката Златев....за един приятел питам
83.
Жени Калканджиева
16.03.2017 16:50:24
7
2
Със същия успех може да го назначат в бизнеса с хляб,сиренИе,домати,хладилници,телевизори,строителни матряли,алкохол,цигари,наркотици и да каже че има катрел и да подбива цени,точейки хазната
82.
Жени Калканджиева
16.03.2017 16:46:38
13
4
Господин Веску Марешки няма и не е имал никога договор за доставки от Лукойл,продава контрабандно гориво на ИДИЛ,Украйна и Малдова,поне да беше хубаво гръцко или румънско,а то е пълни г.овна,отделно лъже шараните в литража
81.
Интригант
16.03.2017 16:37:45
16
9
Само мангал може да гласува за Марешки срещу 30 леваС
80.
реалист
16.03.2017 16:28:28
4
19
Големите партии май се уплашиха от социологическите проучвания за изборите и резултатите за Марешки-голямо плюене срещу него, което си е чиста реклама...ако не го плюеха така яко дори нямаше да знам как се казва партията му....това е реалността...
79.
Гост
16.03.2017 16:14:00
4
16
Големите вериги слагат 50стотинки надценка,знам го от сигурен източник,следователно Марешки слага само 25 стотинки,но при тези обороти които прави ,печели много повече от монополистите в момента
78.
До Флагман
16.03.2017 16:08:49
0
8
ОПРАВЕТЕ СИ СТАТИЯТА ЗА ИДВАНЕТО НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА УТРЕ, ЗАЩОТО СТЕ В ГРЕШКА! УТРЕ Е 17 МАРТ И НЯМА КАК ОПЕРАТА ДА РАБОТИ, ЗАЩОТО ПО ИСКАНЕ НА ДИРЕКТОРА "АЛЕКСАНДЪР ТЕКЕЛИЕВ" - ВЕЖДИ РАШИДОВ КАТО МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА ОБЯВИ ТОЗИ ДЕН ЗА "ОФИЦИАЛЕН САНИТАРЕН ПОЛУДЕН НА БУРГАСКАТА ОПЕРА"!!!
77.
Киро
16.03.2017 16:02:24
1
16
СМОТАН САЙТ СТЕ ВИЕ КОЙ ВИ ПЛАЩА ДА ПЛЮЕТЕ КОЛКОТО И ДА РЕВЕТЕ ХОРАТА ЩЕ СИ ЗАРЕЖДАТ ОТ МАРЕШКИ ТО ПЪК ЛУКОЙЛ ЕДНО ГОРИВО ПРЕДЛАГАТ ПЪЛЕН БОКЛУК
76.
ДпС-Дорожное Проверовочноя Служба
16.03.2017 15:54:59
1
2
В0ЛЯ е УКРАИНСКА партия от там от Одеса-Марешки докато ходи на взгляд за стоката в Николаев порт е смотрел и решил да нарече неговата партия ВОЛЯ даже шрифта-марешки е същия
75.
моньор
16.03.2017 15:54:24
3
3
За автомобили над 5 г. е по полезно за двигателя 50 процента сяра като краве масло е удължава живота на мотора .
74.
Ни мъ
16.03.2017 15:50:42
1
12
Ако ще и 100 процента да е сярата пак там ще се купува,,,,,,,,,ни мъ и,,,бе.Гледайте си вашите бензини и нафти и си оправете имервателните уреди -Как резервоар от 60 литра събра 63 -бензиностанцията не е на Марешки
73.
ДпС-Дорожное Проверовочноя Служба
16.03.2017 15:48:53
1
8
по материали от руския сайт FORT -RUSS com;СХЕМАТА;ТУРСКИ танкери под Малтийски флаг собственост на сина на Ердоган Билал и азерския милиардер МУБАРИЗ МАНСИМОВ прекарват 5пъти по евтин сирийски ИДИЛски петрол отТузлаМерсин -ТурцияиХайфа-Израел за украинските ЧЕРНО МОРСКИ портове ОДЕСА-НИКОЛАЕВ и ИЛИЧОВСК.От украинския ОДЕСА петрола поема за многоблизкия молдовски порт ДЖУРДУЛЕЩИ безмитна зона собственост на богати евреи банкери от банка ЕБВР от там с кораби- по Дунава до Русе от там заВАРНА-Марешки.Танкерите носещи ИДИЛския петрол на 5торно по НИСКИ цени на сина на ЕРДОГАН са с АЗЕРБАЙДЖАНСКИ имена;кораб танкер Шовкет АЛЕКПЕРОВ танткер Бегим АСланова танкер Меджид АСланов танкер Поет Кабил танкер Армадафейр-Тюрктер 81.Забележете името на танкер Шовкет АЛЕКПЕРОВ същия е родина на шефа на ЛУКОЙЛ-ВАГИТ АЛЕКПЕРОВ.Украйнския президеент ПОРОШЕЕНКОъщо ев играта той разрешава разтоварваннето на ИДИЛския петрол на негова територия
72.
колко
16.03.2017 15:43:01
0
3
Колко е цената на дизела в Европа?
71.
Бургас
16.03.2017 15:33:02
1
16
В момента бензиностанцийте на Марешки са най проверяваните във
Всяко отношение защо не му намериха нарушения нали е нередовен
70.
*********
16.03.2017 15:27:11
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
69.
До 68
16.03.2017 15:07:49
1
4
Амбалажа нямаше значение.
68.
До 62
16.03.2017 15:00:53
0
3
Червената нафта беше уникална. Мноо яка. В разфасовки по 11л.
67.
Хаха
16.03.2017 14:54:51
0
22
Най големия НЕ плащачч на данъци и претижател на склад който не е вързан към НАП е Лукойл. Все са на загуба. Който има политически гръб може да си го позволи.
66.
Гледай
16.03.2017 14:47:35
1
19
Той пък на Лукойл дизела е много хубав. Ако съм на Марешки ще ги осъдя за клевета и пропснати ползи. Я сега за качеството на Скат оле мале. Аз зареждаха на ОМВ но започнах при Марешки след такива цени просто......
65.
Hahaha
16.03.2017 14:35:49
0
17
Abe samo shte vi kaja, che kafeto v golemite benzinostancii e 2,00 leva;) posle smqtaite kolko e nadcenkata na gorivata i na vsichko ostanalo.....
64.
До 62
16.03.2017 14:29:40
1
8
Еврикаааа!
63.
Васко
16.03.2017 14:29:04
1
11
Стига с тоз миризлив дизел. Кажете за бензина на Марешки как е? Да не съдържа 50% амоняк, демек оназ' естествена божествена течност, дето се добива от бирата ;-)
62.
Do 58
16.03.2017 14:27:26
3
7
От доста време няма нито синьо,нито червено дизелово гориво...Всъщност това синьото беше за лодки и кораби,крадецо на нафта,не за Голфа ти
61.
МДААА
16.03.2017 14:24:03
4
30
Направо им разказа играта Марешки. На неговата бензиностанция опашки, а на другите...мъка, мъка, голяма мъка. Треска ги тресе лапачите.
Намериха си майстора.
Не знам колко дълго ще продължи тази сага, но ми се иска да е до безкрай.
60.
Айтос
16.03.2017 14:23:59
3
20
цяла зима карам на магарешки нафтата и няма проблеми.
Проблем за хората са монопола и картелите.Владеят държавата.ако я има.
Няма десни няма леви има Златеви.
59.
Който
16.03.2017 14:22:57
2
13
Който може да си купи една цистерна нафта от Лукойла, ще му излезе 1,60лв. с дедесето. Ма пусто нямам цистерна... А и няма да ме пуснат да си купя де.
58.
до 54
16.03.2017 14:21:00
2
6
Абе твой говоря ти за синия дизел , не се прави, че не разбираш щом си толкова на ясно
57.
Бай чеп
16.03.2017 14:19:52
3
11
Не ми дреме ни за Златев,Алекперов,Марешки...Магарешки или който и да е.Не е моя работа от къде идва горивото на бензиностанцията,КОЕТО СИ ПЛАЩАМ.Има си органи и институции(поне така твърдят всички които се напъват да управляват)чиято задача е да защитават интересите на държавата.И след като тръбят на ляво и дясно и са убедени,че "дявола е мнооого черен"да го "изгорят" и да се приключва.Докато се продава легално и открито стока на такава цена,аз ще купувам от нея.
Друг е въпроса КОЙ и защо е позволил такава вратичка в закона от която се възползвал някой "неправилен",пък после реват че"Така не може"?
56.
????
16.03.2017 14:19:39
4
24
Не зареждам на клонките на Марешки и не съм му адвокат. Учудвам се на писанията на "независимата" журналистика. От придобиването(почти без пари) на СК"Нефтохим" от Лукойл, същите до ден днешен работят на загуба и не фалират. През пристанището им Росенец преминава всичко без митническа проверка. Техните измерителни уреди
също не са закачени към НАП. Те зареждат почти всички бензиностанции и са главния организатори на Картела в горивата. За тях "независимите журналя" и дума не пишат, а изкарват този с няколкото бензиностанции за най големия контрабандист на горива. Защо ли?
П.П. Четящите добре помнят лобиста на Карнобатска и Мека топлина, относно закона за ракиените казани, затова мнението на Ревизоро винаги е добре платено.
55.
do 52
16.03.2017 14:17:17
2
7
Цената на дилел Б6 без акциз и ДДС/като за Марешки/ е 0.912 лева за литър
54.
do 52
16.03.2017 14:14:19
3
5
Синьото гориво...е природен газ,е мой,а цена 1,755 в ценоразписа на Лукойл в момента няма.Цената на дизел Б6 е 1,875 лева за литър на едро
53.
LEGO
16.03.2017 14:09:57
7
6
След две седмици като минат изборите,къф ше го дърви Марешки...вече ще е вкарал 10 дебила в Парламента с цигански вот и ще е коалиционен партньор/може и интимен/ на Пожарникаря,ти да видиш тогава как дизельока му ще поскъпне,па и Полисан баннаха
52.
до 48 и 49
16.03.2017 14:09:39
3
1
и като гледаш толкова добре разкажи от къде идва "синьото" гориво и на каква цена и как се придвижва във вътрешността на страната и на каква цена се продава.
Найс а!?
51.
Do 48
16.03.2017 14:09:30
3
3
Не повече от 0,90лв. Сложи 20% ддс и акциза и идва 1,755лв
50.
до 48 и 49
16.03.2017 14:06:35
0
2
кога за последно го видя
49.
do 47
16.03.2017 14:01:26
0
2
Разкажи сега кой колко пИчели
48.
do 47
16.03.2017 14:00:22
2
1
1.875 лева за литър франко Лукойл Бургас
47.
До запознатите по темата
16.03.2017 13:57:45
0
10
Някой да каже каква в цената на горивото от крана в рафинерията?!
Тогава ще ви стане ясно кой колко печели!
46.
LSFC
16.03.2017 13:55:28
10
7
На всяка редова бензиностанция ще те разчекнат ако не продаваш дизел с 6 процента биокомпонент,ако имаш хилядни от процента бензин в дизела,глоби от по 20000лева.Вчера цената на Илиенци на едро на разрешения дизел беше 1,915лв за литър,патерицата на Тиквата го дава на 1,85лв,от къде идват ток,вода,осигуровки,заплати за персонала,данък смет,интернет,печалба,амортизации...аре бе само ние сме балъци и не вземаме фактури от мангали,ама чадъра е от НАП.Лукойл,ОМВ дето продавали на цени на Магарешки имат по над 100 обекта,има къде да избият,тоя мишок от къде избива-ощетява фиска,това е,така и баба знае,вкарваш 2 -3 хартийки водещи се фактури за разкод и си боец за правда и свобода....само че след 2-3 години всеки взел фактура от фирмата на майката на това гагаузче гори,горят всички по веригата и ще си доплащате евтиния дизел
45.
Интригант
16.03.2017 13:48:44
5
3
До 42,
Абориген,в Истанбул има подобни безниностанции във всеки квартал,това че тъпата мутра Марешки се хвали пред малоумни журналистки,че имал най-най бензиностанция не значи че е вярно
44.
Иван
16.03.2017 13:46:06
2
13
Драскачът на тази "статия" да продължава да си зарежда при Златев.
Не всички осъзнават какво точно се случва след откриване на негова бензиностанция и какъв е ефектът върху местната (и не само) икономика.
Това, разбира се, не означава, че не трябва да плаща ДДС и/или други данъци, или пък да ощетява хазната, но "големите" играчи просто се оляха.
43.
Ai siktir
16.03.2017 13:42:36
1
3
A deygite benzinostancii kato svalqt cenite i te li sa v shemata ??? Pulni glyposti pishete, da se maha monopola
42.
Снимката
16.03.2017 13:39:53
3
8
Вижте снимката към статията колеги.
Тя е на най голямата бензиностанция на балканите и трета по големина в Европа.
Чия е тази бензиностанция се питам?
41.
Зоро
16.03.2017 13:32:17
3
12
Зареждайте при Марешки и аз зареждам там и няма проблем . Дори започнах да купувам всякакви некачествени храни и колкото повече ги ям изграждам имунитет. И всичко това е гарантирано от политиците управлявали България до днес
40.
Чувам
16.03.2017 13:31:15
2
7
Че Валери и Марешки били патерици на ББ.
АКО излезе вярно се чудя как ще се гледат в парламента след това голямо плюене сега.
39.
Бургас
16.03.2017 13:24:40
3
22
На Марешки зареждам.Нямам абсолютно никакви проблеми.Нека на големите вериги да им е гадно.
38.
До 12 Да питам
16.03.2017 13:22:21
1
16
...а рафинерията на Вальо Златев..
Рафинерията,т.е. Лукойл Нефтохим АД не е собственост на Вальо Златев а на Вагит Алекперов, която му беше продадена 1999г. от Иван Костов. Зад него стои Ротшилд. Валентин Златев е собственик на Лукойл България, т.е. на някои складове, транспорт и прочие логистика....
37.
до 34
16.03.2017 13:20:57
3
14
колега ако се замислиш кварталната ти бензиностанцийка никога не може да докара цена като на Марешки,защото най малкото продава 1 тон гориво на седмица а при Марешки този един тон заминава за час...
36.
шмекер
16.03.2017 13:12:30
3
8
е то е ясно, че тоя внася горива по някакви неведоми пътища, иначе що и другите по-малки бензиностанции да не продават на ниски цени, за да си вдигнат оборотите
35.
Боцмана
16.03.2017 13:07:53
1
6
Всички добавки,които се продават по бензиностанциите съдържат сяра!,За съвременните автомобили е противопоказно да ползват биодизел.....С това на Марешки-може!)))
34.
е
16.03.2017 13:05:44
11
7
И аз искам да зареждам евтини горива, но се питам защо сам Марешки докарва тая цена, а примерно кварталната ми бензиностанция, която не е нито Лукойл, нито ОМВ и се радва на всеки клиент, за да оцелее не вземе и тя да продава на цените на Марешки, че да избие рибата. Ами отговорът е, че когато доставяш по редовните законни канали цената е една. Когато шмекеруваш, правиш някакви гимнастики или докарваш гориво по някакви сиви канали явно тогава може. Ама нали се сещате, че тия сиви канали набързо ще ги цапардосат или след изборите и те ще станат кристално бели и законни. Така, че не вярвайте в евтин популизъм, с който искат да ви купят.
33.
до 29
16.03.2017 12:52:33
3
16
Браво запознат и аз от година близо зареждам евтиния дизел ако искаш заедно да чакаме колите да ни се развалят защото флагман така каза...
32.
Братчеда с ауди Б4 1.6
16.03.2017 12:48:25
1
20
Еееей никога няма да се оправи тая държавица...преди години зимата при -15 градуса нафтата от няколко големи вериги бензиностанции замръзваше,някой помни ли какво стана с това уж качествено гориво,някой да наказаха не нали. После горивата и най вече дизела стигна цена от 2.72лв за литър докато цените на петрола на световните пазари се сгромолясваха.Айде излязохме по улиците да ревем,че скъпо....сега продават ни дизел на 1.84лв ама що бил толкова евтин ама сяра имал ама колите се разваляли с една дума приказки от 1001 нощ.....Сега всеки има избор и глава на раменете си да мисли къде да зарежда ако иска зарежда на 1.84лв ако иска на 2.12лв....
31.
@@@@@
16.03.2017 12:45:47
3
17
Флагман цитира "24 часа", който пък получил едни пари да публикува статия със съмнителен източник забъркан в предизборните схеми за омаскаряване на опозиционните кандидати. Просто класика в жанра. Прави впечатление умелото боравене с литри и тонове без да се упомене факта, че плътността на дизела при 20С градуса е около 0,8 и ако седне човек да помисли и сметне автора на този пасквил може да ходи на майната си. Далече съм от мисълта, че Марешки е безкористен бизнесмен и покровител на бедните българи, но това е откровена клевета съставена от стъкмени данни. "ЕДНА ЖЕНА КАЗАЛА !!!"
30.
до 23
16.03.2017 12:44:09
5
0
Ей лумпен, ти имаш ли коефициент на интелигентност над 40 ? Убеден съм, че цялата ти рода няма да изкара общ сбор 40 ! Утрепко проста !
29.
*********
16.03.2017 12:40:04
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
28.
Бургазлия
16.03.2017 12:39:43
0
12
То и санирането е само козметика ама всички се радват ,На блока му дава ли 50 години живот и сега след като му сложат морска пяна и Дограма ще се удължи живота на блока ,ей на кой ги обясняваш тези глупости бе господин професоре,стига с този цирк
27.
Някой
16.03.2017 12:38:23
3
13
Петролния пазар е жесток. Марешки ходи без охрана. То не че Стоил Славов като ходеше с охрана не го отнесоха. ..
Страх ме е, че ще го гръмнат тоя човек.
26.
Спиро мадото
16.03.2017 12:34:55
5
21
На Инса нафтата е от Америка,КОЛКО СМЕ ГЛУПАВИ,Не ме бебе дали е мутра и от къде е нафтата важно е да има конкуренция за да паднат цените,ТЪПАЦИ.
25.
Голям
16.03.2017 12:33:09
3
24
Страх от Марешки. Защо ли?
24.
Пешо кура
16.03.2017 12:30:08
2
23
16 години работих в нефтохима,в нафтата на завода изобщо няма сяра.Златев е най честния човек и Костов изобщо не продаде завода заедно с Божков за жълти стотинки ,хайде стига глупости.
23.
До бай Добри
16.03.2017 12:28:19
4
9
Продуктът е внос от Молдова, съдържа 50 % сяра
Чети добре бай Добри. Това пише в статията. А и в заглавието. Смени очилата, спри телевизията с програма СКАТ , размърдай си мозъка .
Не мисли само кой колко кебапчета ще даде на изборите.
22.
Бургазлия
16.03.2017 12:26:17
7
7
Аз пък вечер гледам след като затворят колонката и персонала ходи да пикае в резервоара да избие липсите.
21.
dizel
16.03.2017 12:25:59
0
14
То и олиото не е дизел ама го сипват в колите нали!
20.
помислете малко
16.03.2017 12:23:18
4
11
Що си мислите, че Маришки заради вас продава "евтини" лекарства и горива? Между впрочем за лекарствата не съм напълно сигурен, че при него са по-евтини. Той си е направил сметките- едното малко по-евтино, другото скъпо. А като имаш голяма верига от аптеки, ползваш големи отстъпки. Да не говорим, че аптеките му са в разни павилиончета или партери на блокове, където няма голям наем, а заплатите му най-ниски. Същото е и с горивата.
19.
koko
16.03.2017 12:22:14
2
24
И аз като колегата по-долу зареждам от миналата година само на Марешки, и колата наистина свали разхода и върви много добре. Но това не е толкова важно,по важно е да им е гадно на големите лапачи.
18.
123
16.03.2017 12:17:09
1
8
Razvaliha li sa policeiskite koli
17.
Бай Добри
16.03.2017 12:09:58
14
17
50% съдържание на сяра над нормите и 50% сяра са различни неща, ама някой коментатори разлика не правят.
На някой 30 годишен мерцедес дизелак, това гориво няма да навреди на пръв поглед. На нов дизел, с тези ти му пиезокристални дюзи обаче ще му се ебе бойната слава за 0-ла бройки. Да не говорим, че двигателя заминава и при нов и при стар дизел по - бързо.
Основния проблем в съдържанието на сярата обаче е в това което излиза през ауспуха. Ама в бедната ни татковина на кой ли му пука за екология?
А тоя дето с един литър свалил разхода, като зарежда от Марешки да земе да ме хване за дъртия да ме поразходи. И аз 1 път заредих от Марешки, конкретно в Айтос, и разхода се вдигна с 1,5 литра на Пежака. При следващ резервоар зареден в Шел, нещата се върнаха с 1,5 литра надолу. Що така, а?
Ама защитници, на мафиота перящ парите на руската мафия в БГ много. Да не говорим за аптеките му. Най - малкото в тях не можеш да върнеш за унищожаване лекарства с изтекъл срок, както е по закон. Защо?
16.
Нафталин
16.03.2017 12:08:21
3
14
Горивото на Българския пазар както и всички останали продукти са пълен кенеф!!! За това предпочитам да зареждам евтин кенеф!!! :)
15.
v
16.03.2017 12:04:22
0
21
и аз се чудя защо Дегата вдигна цените.
Ами то Полисан били лопнали кепенците.
14.
до 9
16.03.2017 12:01:52
20
6
Мазен трол.
Толкова си елементарен. Кога един нормален човек ще си направи проверка за сяра на автомобила.
Първо града се замърсява супер много и един нормален човек с деца не би трябвало да си причини това и второ, както си писал че си минал 30 000 с това гориво и колата ти е добре. Всеки майстор в сервиз ще ти каже че лъжеш.
13.
Какъв е проблема сяра в дизела
16.03.2017 12:01:51
0
19
Продуктът е внос от Молдова, съдържа 50 % сяра, пишат флегмите...
Некомпетентно, глупаво и подвеждащо подзаглавие. Откровена лъжа. Но това е проблем на изданието и автора.
Реално какъв е проблема сяра в дизела?
При изгарянето на гориво с повишено съдържание на сяра се получава серниста киселина, която прави между кристална корозия на метала от цилиндро-буталната група. Резултата е пукането на глави, бутала.
Как се избягва този проблем?
С използване на масла с по висока алкалност.
12.
Да питам
16.03.2017 11:52:04
2
33
Абе тъпанари, а рафинерията на Вальо Златния, който пък е под покровителството на боко тиквата от колко години е на загуба ?????????
11.
1,86лв.
16.03.2017 11:50:44
3
32
Трябва да напишете „ПЛАТЕНА СТАТИЯ“.Нищо вярно.Пратил съм я на Марешки да може да ви осъди.
10.
батка
16.03.2017 11:48:42
6
32
Аз за това си направих опит какъв разход на гориво ще има автомобилът ми като заредя от Марешки и от Лукойл.
По еднакъв път с горивото на Марешки(пълно със сяря) достигнах 4,6л/100км, а с чистото гориво от Лукойл при същата средна скорост и същите пътни условия на същия път 5,4л/100км. От тогава търся бензиностанция, която да зарежда вместо дизел чиста сяра, така още ще сваля разхода :D
9.
50 % сяра
16.03.2017 11:45:09
9
46
Зареждам от Марешки от Юли, 2016 два дизелови автомобила. Изминал съм около 30 000 км с тях. Правил съм 3 пъти проверка за сяра. Резултата е 30% по малко наличие на сяра отколкото в големите вериги.
Така, че не плашете хората .
Знам, че е изборно време и сте вързани с друга политическа сила, но лъжата е престъпление и да не се окаже те в съда.
8.
ддд
16.03.2017 11:44:35
21
19
Милите Марешки тролчета по-долу искат да убедят матряла с някакви конспиративни теории. Цялата държава била срещу мутрата Марешки разбираш ли, същата мутра, която години си го развява необезпокояван по Варна и региона.
Бургаските марешки тролчета трябва да се чувстват поне малко обидени, че им купуват гласа само с 1 колонка поставена 2 седмици преди изборите в циганското гето. Това трябва да говори за колко глупаво, евтино и наивно смятат местното население.
Израза продадохте се за една туба бензин важи с особена сила за вас, поне следващия път не мразете циганите, че се продават гласа за кюфтаци.
По повод на долния коментар - хората на ниски заплати ще продължават да получават ниски заплати докато избират подобни мутри - престъпници.
7.
Mda
16.03.2017 11:37:53
8
26
Че то сярата е полезна за старите дизели. Бачкат си така мазно-мазно.
6.
5454
16.03.2017 11:34:16
7
28
Тогава какво да си мислим за цените на другите бензиностанции в съседство на Марешките? И на тях ли се продава кофти гориво,щом са с цени много близки до неговите?! Таман да им повярваме!
5.
eiiii
16.03.2017 11:30:25
6
38
Забогатяхте от това плюене незнам кой ви плаща да пишете ама вие сън не спите да мислите простотий за Марешки на хората който взимат ниски заплати мислите ли че им пука колко сяра има в дизела
4.
Хм
16.03.2017 11:30:24
4
51
Ок,един куп числа,калкулации и схеми.За малко да се съгласим с изписаното,но не!Един бърз въпрос как във Варна ОМВ до Марешки продава на неговите цени?Как в Айтос Лукойл продава на неговите цени?Малко предизборно.........Имаме си картел-факт!
3.
gradski
16.03.2017 11:28:45
7
38
Що за глупости? По тази логика всички, които продават на цените на Марешки точат ДДС и ни слагат боклук в резервоарите? Айде няма нужда...
2.
Ромът
16.03.2017 11:25:18
23
9
magare6ki e svinq
1.
da mi qdete uq
16.03.2017 11:23:39
5
42
А на лукоил реални ли са цените или Златев прибира по 1.20 печалба от литър
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори