×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шест нови специалности в Университет „Проф д-р Асен Златаров” ще подготвят кадри за бизнеса в Бургаско


Шест нови специалности в Университет „Проф д-р Асен Златаров” ще подготвят кадри за бизнеса в Бургаско
В новите направления ще обучават специалисти за СПА-туризма, дизайнери, софтуерни инженери, автомобилни спецове
15 Март 2017, Сряда, 12:44 ч.

В новите направления ще обучават специалисти за СПА-туризма, дизайнери, софтуерни инженери, автомобилни спецове

Шест нови и изключително атрактивни за професионална реализация специалности разкриват с предстоящия прием в Университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Бъдещите зрелостници в бургаската Алма Матер ще развиват академичните си познания и практическа подготовка в още 17 направления, които бяха представени на ежегодната пресконференция по случай откриването на кандидатстудентската кампания за учебната  2017/2018 година. 

Към досегашните 17 приоритетни направления вузът прибавя и Химия на козметичните и повърхностните вещества, Екология и екологичен мениджмънт, Софтуерно инженерство, История и философия, Автомобилна електроника и компютърен и индустриален дизайн.


Въвеждането на новите специалности е още една стъпка по пътя ни към утвърждаването на университета като лидер сред висшите училища в страната, а с новите 2 футболни игрища целим да привлечем и юношите към спорта и здравословния начин на живот”, каза доц. Миткова.

Ректорът на университета доц. Магдалена Миткова изтъкна, че новите специалности са сред едни от най-перспективните за професионално развитие на пазара на труда в Бургас и страната. Като най-големия в Югоизточна България университетът е подготвен да приеме и обучи над 1000 студенти, обяви тя. Относно качеството на образованието доц. Миткова бе категорична, че с 300 квалифицирани преподаватели и непрекъснато обновяваща се материална база Университет „Проф д-р Асен Златаров” гарантира на бъдещите професионалисти адекватна и отговаряща на съвременните изисквания образователна квалификация и подготовка. 



В детайли новите 6 специалности представиха ръководителите на съответните научни направления.

Проф. дхн Любомир Влаев, ръководител на катедра „Физикохимия” към факултета по Природни науки, представи бакалавърската програма по Химия на козметичните и повърхностно активните вещества. Проф. Влаев нарече специалността интердисциплинарна и обединяваща направленията на химията, физиката и медицината в името на общото благо – защитата на обществото от зловредните действия на химичните вещества използвани в индустриите, произвеждащи парфюмерийни, козметични, перилни и почистващи препарати и от околната среда.



Характерът на региона е подчертано туристически, с много добре развит рехабилитационен бизнес, с кални и солени бани и има място за развитие на професионалистите от тази специалност. Завършилите бакалавърската програма ще са желани както в научно-изследователските и клинични лаборатории, така и в рехабилитационни и СПА-центрове у нас и по света”, допълни проф. Влаев.

Възможностите, които се разкриват пред студентите, избрали специалността Екология и екологичен маркетинг представи ръководителят на катедра „Екология и опазване на околната среда” доц. д-р Донка Димитрова Тодорова. „Тази специалност ще обучава специалисти, които ще бъдат еколози и мениджъри. Подготвили сме 3 учебни плана по специалността – един за образователно-квалификационна степен бакалавър и два за магистратура”, обясни тя.

Доц. Вардева, ръководител на катедра „Компютърни системи технологии” представи специалност Софтуерно инженерство. „В новата специалност сме заложили обучението да се осъществява във фундаментална насока. Заложили сме най-вече на специализираща практика. Завършилите Софтуерно инженерство ще могат да проектират, поддържат и оценяват, да тестват и софтуер и да покриват всякакви области в компютърните приложения”.

Част от направление „Комуникационна и компютърна техника“ от тази учебна година в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас ще бъде и специалност „Компютърен индустриален дизайн“.

Висококвалифицирани кадри за пазара на труда в областта на автомобилната индустрия ще подготвя за първи път със степен „професионален бакалавър“ Бургаският държавен университет. Завършилите новата специалност „Автомобилна електроника“ ще могат да се реализират във фирми за разработване и производство на електронни автомобилни системи, управление и дизайн на печатни платки, фирми за диагностика, ремонт и тунинговане на автомобили. Професионалните бакалаври ще имат всички необходими знания и умения да прилагат наученото като специалисти в държавни и обществени институции, търговски дружества и организации, както и в частния бизнес. Завършилите специалността студенти ще могат да продължат обучението си за „магистри“ в Университета.

Утвърдените вече традиции във висококачествената подготовка на педагогически кадри в различни специалности университетът развива и тази академична година с новата специалност „История и философия“. Бъдещите абсолвенти ще могат да се реализират в системата на образованието и културата, в това число и като учители по история и философия.

В категории: Просвета , Бургас


Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
България Всички новини
Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Пловдивският митрополит Николай пък ще си остане сивият кардинал, но аз съм тук, за да ги объркам, каза отец Иван  Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Отварачката бе засечена да шофира огромен джип „Кадилак” и то чисто нов, чиято цена е някъде към 300 бона Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто За какво да ходим на предсрочни избори, като картината ще е същата, пита социологът Петър Чолаков Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция От 1 април става 800 евро  Маскиран обра заведение във Варна Маскиран обра заведение във Варна Откраднатите пари са около 1000 лева Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори