×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас трябва да продължи да се развива, вижте каква е визията за града на ГЕРБ, БСП и Патриотите (ВИДЕО)


Бургас трябва да продължи да се развива, вижте каква е визията за града на ГЕРБ, БСП и Патриотите (ВИДЕО)
Бургас трябва да продължи да се развива, каза Ивелина Василева. Подкрепете ни, за да продължим да работим за България, призова тя.
14 Март 2017, Сряда, 00:35 ч.

Посланик Гьокче е нагъл и нахален, не може Анкара да ни се меси, казаха Ивелина Василева, Петър Кънев и Валери Симеонов

Водачите на листите на ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти в Бургас Ивелина Василева, Валери Симеонов и Петър Кънев се обединиха около позицията, че Турция заслужава по-сериозна санкция заради предизборната агитация на турския министър и на посланика.

Не може една държава да се меси във вътрешните работи на друга. Това е основно правило в дипломатическите взаимоотношения, коментира Василева по време на предизборния дебат по бТВ „Парламент 44“.

„Турция се меси във вътрешните работи на България, а реакцията на служебното правителство е плаха. Трябва да е по-категорична, защото не става въпрос за еднократен акт, а за поредица от провокативно реализирани акции“, заяви Валери Симеонов.

„Представяте ли си ако руският, или американският посланик тръгнат да правят предизборна кампания у нас? Ще се взриви всичко. Мисля, че това, което прави турският дипломат у нас, заслужава много по-строга санкция от това да бъде привикан само в Министерството на външните работи. Той (б.а. Сюлейман Гьокче) е изключително нагъл и нахален. Трябва да бъде поставен на мястото си“, подчерта Петър Кънев.

Тримата се обединиха и за оградата по границата с Турция, като Василева припомни, че остават още около 12 км, които трябва да бъдат изградени. С Валери Симеонов сме работили за бързото изграждане на това съоръжение, за да се ограничат рисковете за навлизане на мигранти в България, заяви тя. Оказа се, че около общи каузи българският парламент може да бъде обединен и една такава бе оградата, добави Симеонов. Кънев също каза, че България има нужда от оградно съоръжение, но изтъкна, че само то не може да спре мигрантите.


Всички бургазлии считаме, че Бургас е морската столица на България и се  гордеем с това. ГЕРБ направи много, за да се върне самочувствието на хората. Това каза водачът на листата на ГЕРБ Ивелина Василева.
„ГЕРБ няма да се откаже от модернизацията на страната и изграждането на инфраструктура. Това е важно за нас. Ние обаче надграждаме. Изграждаме нашите четири основни стълба в програмата, насочени към човека. Хората са във фокуса на нашата управленска програма за следващия управленски мандат. Те ще имат шанс за по-добро, по-качествено образование и здравни услуги“, заяви Василева.

„Здравеопазването е силен приоритет в нашата програма. Сигурността на хората и развитието на икономиката ще осигурят по-добри доходи, защото основен постулат е, че благоденствието в една държава зависи от инвестиции, икономика, доходи. Инвестираме в хората. Имаме и регионална програма, защото всички вярваме, че Бургас трябва да продължи да се развива“, добавя бившият министър.

„Беше инвестирано в модернизацията на Бургас и региона. Важно е да работим за доходите. Човешкият капитал е във фокуса на нашите усилия. Това, към което ние се стремим, е да развиваме Бургас като център на чисто производство и високи технологии. Затова беше направено много с индустриалните зони, които са обособени. Вече повече от 20 фирми са се разположили там и на последното заседание на Министерския съвет ние предоставихме възможност да се развие зоната на Равнец“, заяви Ивелина Василева.

„За първи път БСП пренареди приоритетите си. На първо място излезе икономиката. След това вървят образованието, здравеопазването и екологията. Нужно е да създаваме по-добри условия за младия бизнес. Доходите са основния проблем на целия народ. С тези заплати и пенсии, които до момента управлявалите гарантираха, трудно ще можем да продължим напред. Ще останем без народ, ако продължаваме така“, предупреди Петър Кънев.
Според него, Бургас е чудесно място, но през последните 10 години населението е намаляло с 13 000 души. „Проблемът са работните места. Има една огромна диспропорция между развитието на индустрията и туризма. Бургас в сравнение с останалите региони е доста по-зле откъм индустрия и промишленост“, заяви Кънев.


Това не е вярно, възрази представителката на ГЕРБ в студиото.
„В Бургас ще се върнат младите хора, когато направим една нормална бизнес среда и думата справедливост започне да означава нещо“, обясни кандидатът на БСП за депутат.
„Увеличението на БВП е 15,43%. Действително туризмът е много добре развит. 36% от легловата база и от реализираните нощувки на територията на страната са в бургаска област. Туризмът трябва да продължи да бъде приоритет за нашия регион. Затова настояваме всички да се обединим около това да се запази и Министерството на туризма, което бе формирано по предложение на бургаската група народни представители“, каза Ивелина Василева.

„Действително има концентрация на средства, но и Петър Кънев е прав, че те отиват в едни и същи големи фирми. Бургазлии знаят кои реализират големите проекти. Това е слабост на досегашното управление и трябва да се промени. На малките и средните предприятия е нужно не само да се даде възможност да участват в конкурсите, но и да ги печелят“, заяви Валери Симеонов.

„Не съм съгласен, че младите бягат от Бургас. Има един естествен приток на хора от Ямбол, Сливен и от цялата страна към нашия град. С присъединяването на Ветрен и Банево дори се увеличи населението на града“, уточнява водачът на листата на „Обединени патриоти“ в Бургас. Регионът ни има огромен културен, исторически и туристически потенциал, подчерта той. Нужна е специална държавна политика за Странджа, добавя лидерът на НФСБ.

Като основен приоритет той посочи икономиката. „Тя е в основа за просперитета на държавата и на нацията. На второ място са доходите и конкретно пенсиите, а на трето – борбата с битовата престъпност. Икономиката трябва да бъде насочена към насърчаване на малките и средните предприятия. Нужно е да се отстранят всички ограничения, задушаващи клаузи и да отпаднат част от регулациите. Смятам, че минимална пенсия от 300 лева е реално постижима цел. Защитили сме това в нашия законопроект, който внесохме“, добавя Валери Симеонов.

След като водещият Антон Хекимян припомни въпроса на бургаския поет Стоимен Стоименов как може да се повиши доверието в съдебната система, Кънев отговори, че това може да стане, ако в следващият парламент всички политически сили намерят някакъв консенсус. Един поне трябва да бъде вкаран в затвора, добавя социалистът.

„Трябва да продължим реформата в съдебната система. Променихме дори Конституцията, за да вървим напред и да направим правосъдната система ефективна, достъпна и бърза. Борбата с корупцията трябва да е на всички етажи и да е безкомпромисна. Предвиждаме и намаляване на административните тежести върху бизнеса“, обясни Василева.

„В борбата с корупцията имаме много сериозни постижения в 43-тото Народно събрание, с които се гордея. Ние събрахме над 210 гласа при промяната на основния закон на републиката. Конституцията бе променена за оздравяването на съдебната система“, заяви Симеонов.

Програмата за саниране, която е изключително успешна, ангажира в Бургас повече от 200 фирми, изтъкна водачът на листата на ГЕРБ в морския град. „Доста притеснително е това, че в еуфорията на предизборната кампания БСП превърна думите „обществени поръчки“, „публично частно партньорство“ и „концесии“ в мръсни. Знам, че неговото предприятие е имало такива поръчки“, заяви Василева. Как възнамерявате да управлявате при положение, че държавата трябва да управлява публичния ресурс, попита тя опонента си от БСП.

„Ние не сме срещу Закона за обществените поръчки. Искам обаче да питам защо във Велинград санирането е на цена 288 лв/кв.м, в Кюстендил – на 116 лв/кв.м, а в Бургас – 243 лева при завършени 12 блока“, каза Кънев.

Това е некоректна информация, отговори Василева. В Бургас цената за саниране е 140 лева/кв.м, уточни тя. „Това не е само за полагане на морска пяна, както някой си представят, а е цялостно обновяване. Включени са и разходите за конструктивно укрепване на сградите“, обясни бившият екоминистър.

„Срещу 2 млрд. лева се обработват 2000 блока, в които живеят 340 000 човека, т.е. 5% от населението. Нали си представяте, че за 100% трябва да имаме 400 млрд. лева? Всичко има граници“, коментира представителят на БСП в студиото.

„Слабото място на програмата за енергийна ефективност е, че няма граждански контрол, защото на харизан кон зъбите не се гледат. Трябваше да има самоучастие на хората. Тогава те щяха да следят за качеството на материалите и за услугите. Истина ли е това, че бл. 101 в „Меден рудник“ бе направен на цена 254 лева/кв.м? Вярно е, че са санирани и асансьорните клетки, укрепени са вътрешните връзки между панелите, но всичко това се прави в Бургас на цена 114 лева.

За опонентите си в студиото той каза, че те са едни от най-добрите специалисти, които познава от 43-тото Народно събрание. „Кънев бе човека, който направи сериозна промяна в Кодекса на труда що се отнася до еднодневните договори, а Василева бе една от най-успешните министри на ГЕРБ“, добави Симеонов.

След като водещият го пита дали „Обединени патриоти“ ще се коалират с БСП или с ГЕРБ, той отговори, че всичко е възможно. „Разговорите могат да започнат оттам, докъдето стигнахме в 43-тото Народно събрание за минимална пенсия от 300 лева и пропорционално повишаване на останалите, защото България е държавата, в която пенсионерите са в най-незавидно положение. С кого ще се коалираме не зная, защото може да сме най-голяма политическа сила и някои от другите партии да ни подкрепи“, заяви лидерът на НФСБ.

Ивелина Василева сподели притесненията си, относно информацията за намаляване на бройките за студенти в Бургаския университет „Д-р Асен Златаров“ в специалностите, свързани със здравните грижи и туризъм. Апелираме да се запазят поне бройките, които са били досега, защото за нас е важно здравеопазването, подчерта тя.

Кънев пък заяви, че ГЕРБ трябва да си промени отношението към бизнеса. „Задушихме го с такси. Не създадем ли условия за тези 98% от всички фирми в България, ще си приказваме глупости. Трябва да се довърши до две години пътя Сарафово – Слънчев бряг, да се направи отсечката Малко Търново-Царево и обходните пътища в Бургас“, заяви водачът на червената листа в Бургас.

Симеонов пък призова колегите си да се обърнат към своите представители в ЦИК да променят методическите указания, с които на 10 март са разрешили попълването на декларации в Турция да става извън секциите. Това противоречи на чл. 10 на същите методични указания, който забранява изнасянето на изборни книжа, обясни патриотът. „Така ще ни залеят с няколко хиляди за секция гласа и това ще обърне резултата. Ще бъдат вкарани поне 7-8 депутати от Турция. Това не трябва да се допуска“, подчерта лидерът на НФСБ.

Темата е нова за нас и не можем да коментираме, признаха Кънев и Василева.
„Нашите регионални приоритети са свързани с това да размразим програмата за саниране, да създадем Медицински факултет, да доизградим пътя Бургас-Слънчев бряг, зала Арена-Бургас и да превърнем града ни в център за привличане на инвеститори в чисто производство и високи технологии. Само така ще съумеем да доведем до желаната цел за по-високи доходи, по-добри грижи за уязвимите и по-добри условия за живот на нашите съграждани.  Подкрепете ни с номер 11 в бюлетината, за да продължим да работим за България!“, призова Ивелина Василева.

„Поисках промяната – това е нашият девиз. Тя започна с избора на ген. Румен Радев – нашият кандидат. Промяната продължи в партията с конгреса и новия ръководител. Промяна трябва да има в цялото ни общество и затова приветствам последните социологически резултати. Явно ние ще сме победителите и бих пожелал на всички наши приятели, познати и симпатизанти бюлетина номер 10“, заяви Петър Кънев.

„Важно е какво ще кажат избирателите. С номер 17 в интегралната бюлетина гласувайте за „Обединени патриоти“ - НФСБ, „Атака“ и ВМРО, защото ние показваме модела за решаване на тежките проблеми на България, търсим обединението. Пожелавам на колегите в следващото Народно събрание да го намерим, защото трябва да решим проблемите, защитавайки интересите на България!“, каза Валери Симеонов.


В категории: Политика


Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 2
България Всички новини
Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации 129 депутати подкрепиха предложението за махането му като председател на парламента Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Бойко Борисов е част от най-голямото зло за България и затова отказах да съм председател на парламента, сподели тя Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Участниците почистиха парковите пространства в квартала, засадиха дръвчета и поставиха къщички за птички Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" След цялостния ремонт на “Патриарх Евтимий” ще продължим и с останалите улици във “Възраждане”, каза Димитър Николов ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите Станислав Балабанов уверява, че хората на Слави в парламента ще гласуват за оставката на парламентарния шеф, защото били истинска опозиция за разлика от ПП-ДБ Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира  Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала  Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Последователите на двойката изглеждат доволни от подобен “отчет” и въпреки че в центъра на събитията най-често е нежната половинка, все пак и Петко съумява да се появи в някой кадър
Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори