×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обвиняема митничарка от „Лесово” поиска да я пуснат на свобода, прокурорът се съгласи


Обвиняема митничарка от „Лесово” поиска да я пуснат на свобода, прокурорът се съгласи
Адвокат Георги Лялев (вляво), прокурор Милко Първанов и обвиняемата Донка Георгиева пред съдебната зала
Тема в развитие
Митничари от Бургас отиват на съд за подкупи - при „силни дни“ събирали до 60 000 лева на месец Кишишев брани в спецсъда скандален митничар: Добър съм с километрите, а Пената разбираше от геометрия Уволниха 11 митничари от "Лесово", дебнат още четирима да се върнат от "временна неработоспособност" Обвиняема митничарка от „Лесово” поиска да я пуснат на свобода, прокурорът се съгласи Рухва ли аферата "Лесово 2"? Съдът освободи от ареста задържаните митничари Митничар-арестант се оправда за долари и евра, били на жена му - работела като крупие, дали й ги клиенти Прокурор Галя Гугушева се отведе от делото срещу митничарите от „Лесово” Две жени разпределяли рушветите на митничарите от "Лесово" Първо във Флагман! Съдията посече арестуваните митничари от "Лесово" Арестанти от „Лесово” се оказаха с много тежка съдба Разкриха имената на седемте митничари от „Лесово“, които още са в ареста Само във "Флагман": Имената на тримата митничари от „Лесово”, арестувани в Бургас Парадокс: Половината обвиняеми за „Лесово” 2 са свидетели по делото „Лесово” 1 (снимки) Кьорфишек ли е зрелищната акция на ГКПП Лесово? Освободиха 25 от арестуваните 31 митничари Ревизоро: Вместо да арестуват митничари за 5 евро, властта да се насочи към политическата корупция! Нови разкрития: Митничарите от Лесово прибирали по 50 бона "такса спокойствие" на месец Спецпрокуратурата: Все още няма обвинен сред митничарите от Лесово, събират се доказателства 300 служители на ДАНС и ГДБОП участвали в спецкацията на "Лесово": Месеци дебнели подкупните митничари Извънредно! 28 са арестуваните митничари на Лесово, ДАНС рови апартаментите им в Бургас (ОБНОВЕНА) Арестуваха 40 митничари при спецакцията в "Лесово" По гранците ни е страшно: 6 основни ГКПП-та са затвоени
виж още
скрий
13 Март 2017, Понеделник, 12:36 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Съдът смени мярката за неотклонение на Донка Георгиева от домашен арест на парична гаранция



Специализираният наказателен съд пусна под парична гаранция бургазлийката Донка Георгиева – една от обвиняемите по делото „Лесово 2”. От ноември до момента Георгиева бе в домашен арест. Преди това за няколко дни тя бе с мярка „задържане под стража”.

Припомняме, че в началото на ноември м.г. след шумна акция на „Лесово” бяха арестувани седмина митничари като организирана престъпна група за събиране на подкупи от шофьори, преминаващи през пункта. Общо обвиняемите към момента са 14.

Съдът пусна всички с леки мерки за неотклонение с изключение на двете жени – началнички на смени Донка Георгиева и Росица Янкова, които бяха поставени под домашен арест.

Георгиева обжалва мярката си, а съдът я пусна под парична гаранция в понеделник. Любопитно е, че прокурорът Милко Първанов не се възпротиви и също обясни, че мярка за неотклонение парична гаранция би била подходяща.

Адвокатът Георги Лялев, известен и като бивш защитник на Маргините, изтъкна, че няма никакви обосновани доказателства, че подзащитната му е извършвала престъпления. Представи и амбулаторни листове за влошено здравословно състояние. Адвокатът подчерта безупречното поведение на Донка Георгиева като домашен арестант.

Освен това посочи, че детето на Донка Георгиева – момче в 10-и клас, е в критична юношеска възраст. Чувствителността на ученика довела до затвореност спрямо приятели и роднини.


Самата Георгиева държа дълга реч пред съдията, като обясни, че момчето недоумявало кого е ощетила майка му, за да стои затворена вкъщи, при положение  че бивши министри били обвиняеми за щети от над 4 милиона, но били свободни.

Прокурорът не се съгласи с адвоката, че няма налице никакви доказателства за извършените престъпления. Напротив – в хода на досъдебното производство те се потвърждавали. От друга страна обаче обвинителят изтъкна, че не вижда опасност обвиняемата да се укрие или да извърши друго престъпление.

Стана ясно, че Донка Георгиева дори е била уволнена дисциплинарно миналия месец. Така че тя няма възможност да ходи на бившото й работно място, където се предполага, че е извършвала престъплението.

Адвокат Лялев каза, че ще обжалват уволнението. Затова и подзащитната му се нуждаела също от свобода на придвижване.

Съдия Антон Миталов не се съгласи с този аргумент. Той обясни, че има и обосновани предположения за извършените престъпления. Митничарите разработили схема за събиране на дребни подкупи от преминаващите шофьори. На месец обаче сумите набъбвали до 40 - 60 хиляди лева. Досъдебното производство е стартирано през ноември 2015 г. Свидетелите са около 15, като четирима от тях са анонимни.

Съдията прие част от аргументите на защитата и в крайна сметка отсъди 7000 лева парична гаранция.

Адвокатът отказа да коментира пред „Флагман” дали ще обжалват решението, защото имали нужда от време за обмисляне. Възможно е сумата да се стори висока на обвиняемата.



15
Коментара по темата
15.
бургазлия
14.03.2017 10:37:53
0
2
Ми преди това дело струва ми се че пак имаше на същия пункт задържана бургаска група спомням си едното лице беше зет на на една служителка от АМ Бургас .вСЯКО ЧУДО ДО ТРИ ДНИ ДО КАТО СЕ ПОЯВИ СЛЕДВАЩО И ТОВА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ КАКТО останалите мисля че предходните задържани ги върнаха на р.м.заедно с печатитеим.Те митничарските дела не секват както случките с граничните полицаи.Преди много от тези имаше едно огромно дело на свиленградската митница и то се забрави и хората спокойно си харчат парите че и това ще муе същата съдба .
14.
няма съдии
14.03.2017 06:36:31
1
6
Предната партида дето бяха хванати след 2 години дела осъдиха държавата и ги възстановиха обратно. Сега се търкалят по маситеа в митницата. И с тея ще е така.
13.
до 11
14.03.2017 06:34:04
2
4
на какви гъби си? Тея митничари имат мнго високи заплати. Ти не гледай стартови. Имат едни ДМС се нарича и разни други есктри иофициално някой са до 1500- 2000. Освен това са на 12 часови смени и почеват мнго повече от колкото си мислиш. Естествено то ва е нищо с дребния рушвет за всеки преминал камион или от куфарните търговци с леките коли.
12.
Аз
13.03.2017 20:07:45
2
3
Аз моля на проКУРора дъщеря му или жена му да ми духа.Виждам, че лесно се съгласява като си искат.Айде, ще му дам 5-10 лева, не повече...
11.
измислена държава
13.03.2017 19:14:36
1
9
Не разбирам, как може с 500-600 лв. заплати, (влезте и им ги вижте заплатите, обявени са официално) да поддържат такъв стандарт! Иска се истинска проверка , повдигане на обвинения и конфискация на имуществото на повечето. И тези ще се отърват!
10.
nedevbs
13.03.2017 17:39:55
1
14
Не сте прави да обвинявате жената и прокурора.Прочетете внимателно какво пише "На месец обаче сумите набъбвали до 40 - 60 хиляди лева."При такива суми за месец, защо прокурора да не вземе нещо.И той е човек, пържоли яде, вино пие, кола кара, в магазини влиза да пазари и т.н.Защо и той да не вземе нещо от разпределението на тези пари.В крайна сметка от делото нищо няма да излезе и всички ще бъдат оправдани.Нека и прокурора да клъвне нещо.
9.
7
13.03.2017 17:22:49
1
7
на 4 очи се разбраха
8.
адвокате
13.03.2017 17:15:13
0
1
Адвоката бил защитник и на Маргените. Голям праз
7.
Наблюдател
13.03.2017 17:15:01
4
12
То чак жално да ти стане за милата женица че я държат под домашен арест.Ами да и свалят и обвиненията та да не се стресира.
Като вземаше парите не и било зле - сега изведнъж болна била .
Няма такова безочие.
Сичнето се стресирало - майка ти като вземаше пари от хората защо не се стресираше тогава.
Хайде вече в затвора и малко тия митничари да спрат да ламтеят за пари - алчни изчадия.
Да видим сега съдията дали ще вземе рушвет .
6.
адвокате
13.03.2017 17:14:27
1
2
Адвоката бил защитник и на Маргените. Голям праз
5.
паричките работят
13.03.2017 16:56:27
1
18
Тя поискала на свобода,той се съгласил. Брей колко лесно стават тези неща
4.
a
13.03.2017 16:35:22
3
13
Донка ги е изпяла всичките по веригата.
Мекотело като нея и отвратителният й съпруг са пример за ЛАКОМИЯ
3.
7777
13.03.2017 16:31:04
3
8
Като имате 15свидетела какво чакате още корумпирана долна съдебна система конфискация на имуществото и в затвора. Тои сина и ще разбере по късно
2.
не ощетила никой
13.03.2017 15:56:44
2
11
Но е набавила средства като е злоупорребила със служебното положение ,а това малкото педалче като майка му му купуваше скъпи дрешки що непиташе откъде има пари а сега църка
1.
поне 50 хил лева
13.03.2017 15:53:29
3
8
Е изкочила
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори