×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цветан Цветанов: Само при ГЕРБ икономиката е в растеж (ВИДЕО)


13 Март 2017, Понеделник, 05:36 ч.

Бизнесът ще гласува за ГЕРБ, защото обича спокойствието и предвидимостта, каза заместник-председателят на партията

Ако имаме стабилност и икономически ръст, каквито през миналата година, ще увеличим доходите на българските граждани. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на диспут с Весела Лечева от БСП. Той припомни, че правителството „Борисов II” е наследило дефицит от 5,5 млрд. лева. 6 млрд. лева разплатихме, подчерта той.
“ГЕРБ предлага реални решения за България и за всяка област. През 2016 г. бе отчетен ръст от 3,6% в икономиката. Трябва да продължи да се развива така, да се възползваме от европейската солидарност, защото ще доведе до по-добра среда за инвестиции в населените места. Важно е да преодолеем демографската криза и това ще стане с ясни стъпки. Държавата ще застане зад всички семейства, които имат репродуктивни проблеми. Ин витро процедурите ще са за сметка на държавният бюджет“, заяви Цветанов. Създават се нови работни месата в страната благодарение на изградената инфраструктура, на достъпността за инвестиции и възможностите в дадените секторни политики, добави той.
Каквото и да говорят вашите цифри, най-големият проблем си оставят ниските доходи и моралната бедност, каза обаче опонентът му от БСП Весела Лечева. След управление на БСП това е нормално, отговори Цветанов.
„Това, което казвате за икономиката, не кореспондира с онова, което лансирате във вашата програма, защото лидерът ви говори за опрощаване на лихвите по кредитите, обяснявате как ще увеличите социалната ангажираност и че ще давате повече пари за социално слабите, но никъде не говорите за този икономически ръст, който ГЕРБ постигна. Добре, че възстановихме онези 6,3 млрд. лева, които оползотворихте не както трябва“, коментира бившият вътрешен министър. Вие от БСП предвиждахте магистрала „Хемус“ да минава на повече от 30 км от Велико Търново, добави той.
„Всички статистики показват, че България е най-бедната страна в ЕС. Имаме икономика, която се базира само на еврофондове и на средствата от обществените поръчки. Никой не си задава въпроса какво ще стане с българската икономика след 2020 г. Затова нашият акцент в предизборната програма е върху малкия и средния бизнес, върху българското производство и най-вече върху младите хора“, заяви Лечева. Българският бизнес обича политическото спокойствие и предвидимостта, подчерта тя, но Цветанов я прекъсна и каза, че ГЕРБ  гарантира това. Плоският данък ще го премахнете ли, попита той. Ние увеличаваме данъците само за онези, чиито доходи са над 10 000 лева, отговори Лечева. „Те са 7000 души в страната. Това не е ли популизъм?“, добавя заместник-председателят на ГЕРБ. „Популизъм е твърдението, че има икономически растеж. Нямаме никаква икономика“, подчерта петкратната световна шампионка по спортна стрелба.
Цветанов припомни, че най-високите нива на корупция са от времето на правителството „Орешарски“, а кандидатът за депутат от БСП изтъкна, че най-големият бич за малкия и средния бизнес е политическият рекет. Вие не сте ли управлявали България, попита той. „Спомням си как ви спряха еврофондовете. Не помните ли как имаше заграждения пред парламента? Около 100 млн. лева загубихме от програмите на ЕС. Правителството „Борисов II” обаче върна доверието към България. През 2015 и 2016 г. преките чужди инвестиции във Велико Търново са в размер на 21 млн. лева. Те са с 13% повече от периода 2013-2014 г. Разкрити са над 1500 работни места“, заяви водачът на листата на ГЕРБ в старопрестолния град.
„Уважавам хората във Велико Търново. Ще продължа да им помагам. Всички общини могат да разчитат на мен. Програмата за саниране ще продължи за общини като Велико Търново, Павликени, Свищов, защото те трябва да се възползват от тази енергийна ефективност. Ще подобрим инфраструктурата, за да можем да създадем повече условия за бизнеса“, каза Цветан Цветанов.
Водачите на листите на ГЕРБ и на БСП във Велико Търново бяха единни в позициите си, че агитацията на турския министър за ДОСТ е недопустима намеса във вътрешните работи на България.
„Може да бъде оказан натиск върху българските изселници в Турция. Това може да изкриви представата за провеждането на нормални и демократични избори, но трябва да се пита Външно министерство и ДАНС за проблема“, заяви Цветанов. „Абсолютно е недопустима външна намеса в България. Радвам се, че МВнР реагира адекватно на агитацията на турски министър“, добави Лечева.
„Нашата дипломация трябва да е много внимателна, защото Турция е наш съсед. В момента там има около 3 млн. бежанци и с усилията на ЕС, на Европейската комисия се подпомага Анкара, за да може да останат там. Ние защитаваме само националния интерес“, подчерта Цветанов. „Правителството „Борисов II” доказа ясно, че силният глас на България може да бъде чуван в ЕС. Получихме целева сума, която бе в размер на 320 млн. лева, за да са сигурни границите“, добави той.

 
След дебата проф. Антоанета Христова каза, че Цветанов е по-доминантен и изглежда като човек, който много повече умее да формулира тези. Той е борец на ринга, коментира  политическият психолог.




12
Коментара по темата
12.
няма ли?
14.03.2017 01:58:47
0
1
Няма ли правосъдие в нашата държава,бе хора??? Тези нагли гербокрадци не трябва да се показват по телевизиите, а да са прибрани на "топло"!!!
11.
До 6
13.03.2017 21:00:50
0
2
Разбира, много разбира. Те се учат в движение. Докато бе млад в политиката го изловиха за апартаментите. Сега е милионер, но ошлайфан-играч политик и всичко е добре покрито и затова е от "недосегаемите".
10.
САМО ТРОЛОВЕ СА ПИСАЛИ
13.03.2017 19:27:05
4
0
В демокрация сме бе хора. Като не ви харесват тия, гласувайте за кармазъ-гуджук заверата. При тях всичко е ядно - заграждения и вагони с мургави поддръжници.
9.
Unknown
13.03.2017 18:54:38
0
3
Ххахха...Цветанов - Противняяр!!
8.
УСПЕХ НА ЛЕЧЕВА!
13.03.2017 15:38:15
0
7
Браво, на Лечева , не се поддаде на провокациите на Цв. Цв. Не си изпусна нервите като него , не крещя и вика като този истерик! Аут сте ГЕРБ!За поръчковата психоложка в поръчковата медия нямам коментар. Свърши това , за което са и пратили!
7.
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ
13.03.2017 15:32:46
0
5
За пореден път доказаха , че тези от ГЕРБ не са разбрали що ги мразят хората. Нагъл , арогантен , невъзпитан и невъздържан, не зачита правилата на дебата и не изслушва опонента . Бе каквото и да кажеш простотията от ГЕРБ лъха , ама чак вони!
6.
питам
13.03.2017 12:07:16
0
6
Физкултурникът разбира ли от икономика?
5.
bb
13.03.2017 11:33:05
0
5
този дали има регистрация в мвр
4.
гафур
13.03.2017 11:28:57
0
5
А С ИКОНОМИКАТА НА ХОРАТА КАКВО ЩЕ СТАНЕ БЕДНИЯ НАРОД ПЕНСИОНЕРИТЕ МАЛКИЯ И СРЕДНИЯ БИЗНЕС ЩЕ ГИ МАЧКАМЕ ЛИ ПАК
3.
Eurostat
13.03.2017 11:20:44
1
3
Kato zatvorim turskata i ruskata granica she sa oprai rabotata
2.
Дернев
13.03.2017 10:56:50
3
6
С тази позиция срещу Бс-Алесандруполис унищожавате бизнеса в БГ. Намерете някой да ви обясни какво означава за страната ни, ако тези две пристанища заработят заедно. И нека някой от Вн да ви го каже, защото и те са вързани в схемата. Но не тези, които ви дават съветите за Хемус, Рс-Вн и куп други, озостанали във времето недомислици. ГЕРБ трябва да си ходят. ББ им тежи като котва и нямат бъдеще. Нито са направили, нито ще направят нещо отсега нататък.
1.
...
13.03.2017 10:47:52
2
7
икономиката е в разтеж въпреки вас хубава година за зърнопроизводителите и туризма-невярвам нито да оправлявате слънцето нито ердоган!затова пък помним все още колко актове написаха командваните от вас агенции и нечакаите от бизнеса да е с вас
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори