×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Марешки трепери за имунитет! СРС-та го заковават


Марешки трепери за имунитет! СРС-та го заковават
Веселин Марешки
11 Март 2017, Събота, 11:52 ч.

Политикът е подсъдим по дело за изнудване

Жестока вражда между бивши съпрузи и тайни разговори, записани със специални разузнавателни средства, могат да се превърнат в сериозен проблем на новата политическа звезда Веселин Марешки, съобщава в. „24 часа”.

Преди близо месец съдът във Варна отложи делото срещу него за изнудване и побой за 24 април, тъй като се разболяло детето на Красимира Колева, с която бизнесменът е подсъдим, и тя не се яви на процеса.

След предсрочния вот на 26 март обаче Веселин Марешки не просто ще е депутат, а според социолозите - коалиционен партньор на една от двете големи политически сили - БСП или ГЕРБ. За да тръгне делото на 24 април, означава да се мине през процедура по сваляне на имунитета му, за да продължи съдебният процес срещу него.

От края на 2015 г. Марешки заедно с Красимира Колева са подсъдими по дело за изнудване. Срещу бизнесмена има и второ обвинение - за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.

Историята, заради която се стига до делото, започва, след като Колева се развежда със съпруга си Тони Димитров. Между двамата има спор за имоти. Единият е за пицария във Варна, която остава под контрола на Димитров.

Заведението е дадено срещу 5000 лева месечен наем на Асен Миланов. Според обвинителния акт Колева се опитала да си върне собствеността на пицарията, но не успяла. Тогава решила да потърси Марешки, тъй като пицарията била в сграда, която е негова собственост. Колева му дължала и пари и разчитала с наема от пицарията да се издължи.

В целия този семейно-имотен конфликт са използвани специални разузнавателни средства. Първата порция записи прозвуча на заседанието на 8 декември. Тогава защитата на Марешки обяви, че не оспорва автентичността и съдържанието.

Какво се чува на записите? Марешки е взел страната на съпругата, като е ползвал услугите на хора от криминалния контингент във Варна. От записите става ясно, че по случая с пицарията Марешки контактува с Веселин Жеков по прякор Полицая и неговия приближен Бранимир Костадинов, също бивш полицай.

Екскомандосът Жеков е участвал в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, склоняване към проституция и трафик на жени. Признал вината си след споразумение с прокуратурата през 2009 г. Негови имоти за 1,3 млн. лв. са конфискувани от комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. През 2015 г. е бил арестуван по дело за организирана група за рекет на проститутки.

Срещу 25 000 лв. Жеков и Костадинов трябвало да убедят Асен Миланов да се срещне с Марешки и да плаща наема за пицарията на него. Жеков и Костадинов се заемат с тази задача, а от СРС-тата става ясно, че  двамата се допитват до гадателката Огняна как да свършат работата,  възложена от Марешки, за да са сигурни, че ще си вземат парите.

Жеков и Костадинов пробват няколко пъти да убедят Асен Миланов да се срещне с Марешки. Такава среща има, а според обвинителния акт на въпрос на Миланов за законните основания да прехвърли плащането, Марешки заявил: „Ти си бизнесмен, твоята работа е да работиш, не ти трябва да се занимаваш с документи. Моите адвокати ще се погрижат да работиш безпроблемно”.
Явно това не било достатъчно убедително и Миланов не се съгласил да плаща на Марешки. Тогава той отново потърсил за съдействие Жеков, става ясно от СРС-та. Последвал нов натиск върху Миланов, той се срещнал за втори път с Марешки, който му заявил: „Ти ползваш моите заведения, а не ми плащаш наема! Ще направя всичко възможно тези заведения да не работят. Ще ми плащаш не по 5000 лева на месец, а по 10 000 лева, защото ми дължиш пари и за терасата, която си направил върху земята ми”.

Явно пари пак не е имало, тъй като започват проблемите за Миланов. Първоначално Марешки праща работници, които да разглобят остъклената тераса пред заведението, твърдейки, че тя е върху негов имот. Между Миланов и Марешки възникнал спор, пристигнала полиция, съставени били предупредителни протоколи.

При следващия случай е спрян токът в пицарията по искане на Колева, която използвала старо пълномощно, че е съдружник с бившия си мъж Тодоров. Тогава Миланов му се обадил, за да поиска от енергото възстановяване на захранването.

Когато техниците пристигнали в пицарията, Марешки им заявил, че няма да ги пусне, тъй като е негова собственост. А на Миланов казал: „Няма да ти пусна тока, защото това ще означава, че си ме победил. Ако ти ме победиш, всеки в България ще си мисли, че може да ме победи”.
На следващия ден Миланов потърсил съдействие от общинския съветник Костадин Костадинов, който вечерта на 15 октомври пристигнал пред пицарията. Марешки извадил мобилния си телефон и започнал да снима Костадинов, който направил същото.

При схватка помежду им аптечният бос ударил Костадинов в лицето. След това Марешки бил задържан в полицията. От СРС-тата става ясно, че Веселин Жеков и Бранимир Костадинов обсъждат дали да намерят хора, които да свидетелстват в полза на Марешки.

Костадинов казва, че бизнесменът е ударил общинския съветник пред  полицаитеи не е възможно да се лансира друга версия. От разговора между двамата става ясно, че общинският съветник нарекъл Марешки „псориазис” и това било причината бизнесменът да го удари.

При третия опит да се спре работата на заведението е включен и багер, който на 15 ноември 2015 г. сутринта започва да руши остъклената тераса. Колева се обадила на Марешки, за да му каже, че работата е свършена. По-късно обаче той разбрал, че заведението продължава да работи. Колева се опитала да се оправдае с работниците, а Марешки отвърнал: „Ти лично трябваше да седнеш в багера и да рушиш!”.

Кога ще бъдат чути и останалите разговори, не е ясно, тъй като има вероятност на 24 април делото да бъде прекратено заради имунитета, който вероятно тогава Марешки ще има като депутат.
Надявам се, че все пак делото ще тръгне, за да не се окаже в един момент, че е прекратено поради изтичане на давността, казва Костадинов. Последния път мотивът за отлагането бе за мен доста странен. Нямало кой да гледа детето на Красимира Колева, която е подсъдима заедно с г-н Марешки. И поради това се отложи делото, тъй като тя не можела да се яви, допълва опонентът на Марешки.
Делото трябваше отдавна да е приключило, тъй като има достатъчно събрани доказателства, включително и чрез СРС. Част от тях бяха публикувани в медиите и се разбра какъв е стилът на действие на Марешки и за контактите му с хора от криминалния контингент, които са били осъждани за участие в организирана престъпна група.

Марешки вече трябваше да е осъден, тъй като става въпрос за деяние, извършено от него още през 2014 г. Сега сме 2017 г., обаче и делото продължава да се точи. Има и някои съвпадения, които предполагам, се дължат на чиста случайност. Сега делото се отложи за след изборите. През миналата година отново бе отложено, но тогава за след президентските избори, на които Марешки също участваше, допълва Костадинов.

Притеснява ме само това, че още преди да се вземе решението от съда за поредното отлагане, в пресата се появи информация, че точно това ще се случи. И тази информация се оказа вярна, допълва свидетелят.

В НАП нямат големи притеснения, че отложената ревизия на фирмата „Трейднет Варна” ще се провали заради опасността да се скрият важни документи. През компанията минава бизнесът с горива на Веселин Марешки.

В края на януари данъчните са започнали проверка за дейността на фирмата през 2016 г. Малко по-късно майката на Марешки - Веска Марешка, която е собственик на фирмата, иска ревизията да се отложи, тъй като изисквала събирането на много документи.

Данъчните отказват с мотив, че към молбата не са представени доказателства, удостоверяващи недостиг на хора, които да изготвят и предоставят изисканите справки, регистри и документи в срок до 23 февруари 2017 г.

Марешка обаче обжалва отказа на НАП пред Варненския административен съд. В мотивите тя посочва, че „изисканата информация не е налице в дружеството, а за да бъде, е необходима мащабна операция по счетоводно приключване на финансовата 2016 г”.

Съдът е уважил жалбата и прекратил проверката на данъчните въпреки опасенията им, че след като вече е известена ревизията, е възможно в срока на отлагането от три месеца да бъдат укрити важни документи.

Проверката вече бе започнала, когато дойде решението на съда за прекратяването, така че имаме част от основната информация за дейността на “Трейднет Варна” и трудно би могло да се скрият нарушения, ако са допуснати такива, уточняват от НАП.

В категории: Политика


26
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
26
Коментара по темата
26.
gogo
13.03.2017 16:44:32
2
3
Шуробджанашката партия на Марешки е обида и за него, кандидатите му са рода майка баща дъщеря зет че и сестра са водачите от листата в Бургас. гласуваш за Марешки получаваш Варна и родата на управителката на бензинчийница Айтос, заедно с майка и с мъжа и сестрата и т.н. честито на Бургазлии за алтернативата им в Бургас
25.
агент 777
13.03.2017 15:10:29
2
3
Олоу, писачи, как така никой не си поставя най-важния въпрос: вярно ли е написаното в статията или не. Ако е вярно, още една мутра в парламента..Да ви е честита ! Ако ли не..не знам защо, но този Марешки не ми вдъхва никакво доверие. Диалектно говорещ, празнодумец-с общи приказки обяснява всичко, нагъл, нахален, зле изглеждащ. Дано не съм прав, ама едва ли.
24.
питанка
13.03.2017 14:29:57
0
1
Защо не се говори за върховния административен съд, който забавя противозаконно решението си за цената на винетките. Срока за произнасяне изтече още на 20.02.17. Щом ВАС не спазва законите, представете си какво е по - надолу по пирамидата на съдебната система.
23.
WARNA
11.03.2017 18:59:43
1
2
TOTALEN BOKLUK E BENTLITO
22.
Анти
11.03.2017 13:22:04
7
13
Флагмен, голяма Анти-Марешки кампания водите.
21.
СМЪРТ НА НАРОДНИТЕ ИЗЕДНИЦИ
11.03.2017 13:18:36
1
10
НА "АПТЕКАРСКИТЕ И БЕНЗИНДЖИИСКИТЕ "КОЖОДЕРИ
20.
до 18 Поли-ПЛЮНКАТА
11.03.2017 13:13:21
3
4
спуснаха ти ОПОРНА ТОЧКА-""умът ти не я побира"-както си писала А ИМАШ ЛИ?????????????????????-ТАКОВА НЕЩО
19.
Флегми
11.03.2017 12:42:16
5
12
Флегми, май Марешки е накарал Валерката и Касабов да се изпуснат в памперсите. Много ви е страх от него, бе. Ако той влезе в коалиция с БСП или ГЕРБ, май на Валерката ще му секнат далаверките.
18.
Поли
11.03.2017 12:35:08
7
6
Мулти богатия Марешки е човек на мафията.Сега тя плаща яко за щяло и нещяло за него но после трябва да връща гагаузина и познайте от чии пари ще стане това.От нашите естествено.На всичкото отгоре две думи трудно свързва и ума ми го не побира как е станал бизнесмен.Явно има други началници в сянка.
17.
Флегми
11.03.2017 12:12:41
5
11
Марешки ви е бръкнал в гъза, флегми!
16.
хаха
11.03.2017 12:07:02
2
7
Писали писали глупости и празни приказки 3метра статиа първо незнам някой да е осъден чрез срс-та и второ помни ли някой как прекракратиха делото срещу Трактора защото реши да се кандидатира за депотат обаче ако си обикновен човек и си подсъдим никъде не те искат на работа е това е нашата збъркана държава
15.
трепни трепни
11.03.2017 10:58:35
3
10
няма да трепне за стари публикации предъвквани с години-да тръпне Златев и останалите/ КОЖОДЕРИ/-БЕНЗИНДЖИИ-АПТЕКАДЖИИ---НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ
14.
корабът АВРОРА
11.03.2017 10:35:13
5
8
Очаква се корабът АВРОРА натоварен с РУБЛИ да пристане в Бургас -всички ТРОЛОВЕ /без плюещите безплатно/ПОД СТРОЙ РУБЛИТЕ ЩЕ СЕ РАЗДАВАТ ЛИЧНО ОТ ДРУГАРЯ ПУТИН ЗА ПО ИЗЯВЕНИТЕ СЕ ПРЕДВИЖДА И ЕДНОПОСОЧНА "ЕКСКУРЗИЯ" ДО СИБИР
13.
ало ало
11.03.2017 10:17:43
0
5
в русия съм - в русия съм
12.
до 11 плюя безплатно
11.03.2017 10:02:26
0
3
дай си телефона
11.
плюя безплатно
11.03.2017 09:58:33
2
1
аз съм безмозъчен /не мога да мисля/ и чакам от централата опорна точка за посоката на плюене eгн-5003225446
10.
по РУБЛА за ХРАЧКА
11.03.2017 09:45:24
1
4
ПЛЮЙТЕ ПЛАЩАМ В БРОЙ -РУБЛИ КАТО ВЕСТНИЦИ
9.
по РУБЛА за ХРАЧКА
11.03.2017 09:45:24
1
4
ПЛЮЙТЕ ПЛАЩАМ В БРОЙ -РУБЛИ КАТО ВЕСТНИЦИ
8.
...
11.03.2017 09:39:41
11
14
Човекът скочи срещу комисионерите на горива, прекупвачите и другите нещастници, които изкуствен вдигат цените и сега всички те го оплюват...
7.
марешки си ПЛАЩА -ПЛЮЙТЕ
11.03.2017 09:38:21
5
1
ПЛЮЕНЕТО ДА ЗАПОЧНЕ -СЕГА
6.
марешки си ПЛАЩА -ПЛЮЙТЕ
11.03.2017 09:38:21
5
3
ПЛЮЕНЕТО ДА ЗАПОЧНЕ -СЕГА
5.
Бургазлия
11.03.2017 09:36:17
9
6
Марешки да си ебе путката майна!
4.
MARESHKI-APTEKI
11.03.2017 09:34:00
4
8
най евтините лекарства-7 лв за волсавил и бисостат по другите аптеки изобщо не го предлагат
3.
MARESHKI-APTEKI
11.03.2017 09:34:00
4
7
най евтините лекарства-7 лв за волсавил и бисостат по другите аптеки изобщо не го предлагат
2.
трепери трепери
11.03.2017 09:18:44
3
6
ама много трепери-Марешки
1.
БЕНЗИН-1лв 86 БУРГАС
11.03.2017 09:11:27
11
25
марешки РАЗБИ МОНОПОЛА НА ГОРИВА В БУРГАС-И БЪЛГАРИЯ ОПЛЮЙТЕ ГО
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори