×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Винаги след управление на БСП идва разруха (ОБНОВЕНА)


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Винаги след управление на БСП идва разруха (ОБНОВЕНА)
Битката не е между мен и Нинова, а между ГЕРБ и БСП, между дясното и лявото, каза Бойко Борисов
09 Март 2017, Четвъртък, 08:20 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Корнелия Нинова води много агресивна кампания, обижда, лъже, отсече Борисов



ГЕРБ е партия, която изцяло е създадена от народа. Той ни издигна и ни сложи там. Затова считаме думата власт за мръсна. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Бойко Борисов.

Той сподели, че ако майка му бе жива, би я довел в студиото. „Родителите ми не ми бяха казали какво се е случило с моя дядо. Когато станах главен секретар на МВР, си намерих досието. В него на едно 16-годишно дете, какъвто съм бил, е написано, че съм „внук на враг на народната власт, монархо-фашист“ и е подчертано с червен флумастер „никога да не се допуска до ръководни постове“. Ако ние, докато управлява ГЕРБ, бяхме постъпили с техните деца и внуци по същия начин, как щяха да се чувстват сега?“, попита бившият премиер.

На въпроса как е внучето му, той отговори с шега „Добре, че не гледа телевизия, че ще се отчае като види с кого си „лягам“. Така той коментира една от карикатурите, на които е изтипосан с червения лидер Корнелия Нинова.

„Врагове нямам. Имам опоненти. Битката не е между мен и Нинова, а между ГЕРБ и БСП, между дясното и лявото. Не знам защо е този зор да се превърне в лична битка. Винаги съм давал път на жените, но има едни граници, на които трябва да се спрем“, заяви Борисов.

"Аз трудно минава в ролята на друг пол. При Нинова изглежда това е интересно. Тя води агресивна кампания и много обижда", продължи още бившият премиер.

"26 март ще мине, важното е какво ще стане на 27 март", уточни още той и продължи, че важното е да се намерят сериозни и стабилни партньори, с които да се направи стабилно правителство.

"Още след първия ден на създаване на парламента, той ще бъде поставен под сериозен натиск. Той ще дойде от референдума, който няма да се игнорира и забрави", предупреди Борисов.

"Нямам страх да се изправя на дебат срещу Нинова. Страшното е те да не спечелят изборите, защото винаги след тяхно управление идва разруха", продължи той. Винаги, когато спечели БСП ни се предлага нещо друго, предният път беше ДПС. По думите му те още от сега започнали да разпределят министерствата.

"Повече няма да се съглася на дебат обаче. Няма да говоря с нея. Още повече щом съм страхлив ще дойде време да й го напомня", отсече лидерът на ГЕРБ.

"Избрахме нов президент, но изведнъж след като спечели Радев премиер стана Герджиков, а здравен министър - човек на Иван Костов. Дали от БСП са си представяли това?", попита Борисов. "Когато говориш неистини, е трудно да се опонира", така лидерът на ГЕРБ обясни защо не влиза в обяснителен режим на обвиненията на червената лидерка.

„Още в първите дни след създаването на парламента той ще бъде подложен на сериозен натиск, защото 2,5 млн. българи казаха, че искат по друг начин да бъдат провеждани изборите – да са мажоритарни и с един лев субсидия за партиите. Ако политиците си мислят, че това ще се игнорира или забрави, няма да се случи“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и обвиненията на Нинова, че е страхлив и затова бягал от дебати като сподели, че е изгарян многократно, но никога не е оставял служителите му да влязат в огъня преди него. „Питайте пожарникарите, които са били при мен! Пожарите съм ги гасил аз. В Хитрино също стоях до пожарникарите. Ако имаше взрив, щях да си отида и аз, но не съм казал и една дума по въпроса“, добавя Борисов. Дали от БСП са си представяли, че след като Радев стана президент, премиер ще е Герджиков, а здравен министър - човек на Иван Костов, попита той.

„Поставихме условие 15 минути от дебата да е с екипите, а след това да си говорим с Нинова. Искахме обаче да видим кои ще са министрите, за да не сложат хора на ключови позиции, за които много ще се чудите“, добавя бившият министър-председател.

Щом аз съм страхлив, а Корнелия Нинова - смелчага, ще дойде време да й го припомня – аз си спомням времената, когато тя бе зам.-министър. Когато я свалиха и не се разбра уж за какво, си мълчеше и не беше смела“, заяви Борисов.

„С Тодор Живков се запознах, когато падна от власт и всички избягаха от него. Беше опасно да стоиш до бившия държавен ръководител. Тогава наеха моята фирма да го пази. В това време Нинова бе върл активист на СДС и комунистите избягаха в тази партия. Когато тя е била в СДС и никой не е искал да заведе Живков до затвора и аз съм отишъл, трябва да е пасив за мен, или смелост? Било ли е изгодно да си до него, когато е под домашен арест? Що за глупост!?“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и поголовната сеч в държавните агенции. „Заменят експерти с хора на БСП и НДСВ. Семерджиев сега се е разпищолил така сякаш 10 години ще е министър. Истинският проблем ще дойде на 27-ми, когато новият парламент ще е под натиск заради референдума и когато трябва да се прави правителство. ГЕРБ в това отношение е в по-привилегированата позиция, защото сме работили през последните 10 години и с патриоти, и с реформатори. Имаме възможност за повече маневри“, призна Борисов.

В предишния мандат ние заварихме отвличания, магистрални грабежи. Това мъчеше много хора. Справихме се добре, но излязохме от управлението със закичен етикет за полицейщина, незаконни подслушвания. После се оказа, че обвиненията са безпочвени, но това си остана като лош привкус. Издигнахме Румяна Бъчварова за министър, за да успокои системата. Никога не съм й оказвал натиск. И Радев призна дори след като бе избран за президент, че изборите са най-честните за последните 27 години“, припомня лидерът на ГЕРБ. „Благодаря за подкрепата, която имахме от патриотите! Валери Симеонов бе като строителен надзорник на цялата ограда по границата с Турция“, добавя той.

„След като Радев спечели президентските избори, подадохме оставка, за да може хората да препотвърдят и да посочат по какъв начин да се управлява. Това е демокрацията за мен. Това е честно и морално“, коментира Борисов. Моралът е най-важното нещо в политиката, подчерта той.

На въпроса дали е готов за „Борисов III”, лидерът на ГЕРБ отговори, че това ще кажат хората на изборите. Ние не случайно им върнахме властта, за да посочат какво искат, добави той.

„Не съм съгласен Европа да е на две скорости. Страх ме е обаче, че с едно ново управление България може да включи на задна“, сподели бившият премиер.

До този момент сме се движили само на първа скорост. Бяхме с най-нисък външен дълг и дефицит. Отличници сме в Европа по БВП“, каза още Бойко Борисов.




Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
България Всички новини
Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори