×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Искат от Румен Радев референдум за по-високи пенсии, вдигат протест пред президентството


Искат от Румен Радев референдум за по-високи пенсии, вдигат протест пред президентството
Иван Ангелов, Нако Стефанов и Ганчо Попов (отляво надясно) не предложиха еднаква визия за повишение на пенсиите
06 Март 2017, Понеделник, 11:58 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Пенсионерските организации обаче остават разединени


Пенсионерски организации се вдигат на протест пред президентството с искане за по-високи пенсии. Те ще настояват от Румен Радев да свика референдум за спиране на „тихия геноцид” над възрастните хора. Това стана ясно на пресконференция в БТА, в която взеха участие представители на различни пенсионерски асоциации.

Макар че се чуха призиви за единство, те за пореден път се скараха помежду си и не създадоха впечатление, че могат да се консолидират. Все пак лидерите на пенсионерски организации призоваха да се съберат на голям протест пред президентството на 9 март в 14 ч. Дори и за това обаче се чу недоволство от присъстващ на пресконференцията, който изрази недоумение защо се търси отговорност от държавния глава, при положение че вината за лошото положение на възрастните хора е на партиите.

Акад. Ганчо Попов, който ръководи сдружението „Национален български университет трета възраст”, обясни, че срещу родните пенсионери се върши геноцид, който бил по-лош и от този срещу арменците, които умирали веднага, а българските възрастни хора били подложени на бавно унищожение. Попов каза, че пенсиите могат да се вдигнат и цитира Валери Симеонов – че това може да се случи със спиране на парите за саниране, за което до момента държавата е дала 2 млрд. лева.

Според академика, минималната пенсия следва да стане незабавно 350 лева, при което тя пак щяла да е по-ниска от албанската, македонската и сръбската.

Президентът да свика Консултативен съвет на тема критичната точка на бедност на пенсионерите и да обяви референдум, поиска още Ганчо Попов.
След питане – какъв следва да е въпросът на народното допитване, той обаче отговори неясно. Първо обясни, че референдумът трябвало да е за равнището на минималната пенсия и за това тя да е на средноевропейско равнище. След това му бе подсказано от седящия до него Нако Стефанов (който се представи за професор от Софийския университет), че допитването трябва да е за спиране на „тихия геноцид”, с което Попов също се съгласи.

Друг представител на пенсионерите – Иван Ангелов, изложи по-различна теза за минималната пенсия. Според него, тя следва да се повиши от следващото правителство още през юни до 290 лв. Ангелов направил изчисления, че през 2018 г. тя може да стане 410 лв., през 2019 г. – 470 лв., през 2020 г. – 540 лева, а през 2021 г. – 600 лв. Това следвало да е задачата през 4-годишния мандат на кабинета.
Ганчо Попов опонира - защо се иска нещо, което не стига дори това, което предлага Красимир Каракачанов от „Обединени патриоти” – 300 лева минимална пенсия.

Друг пенсионер пък предложи да се настоява за ежегодна индексация на пенсиите, както направили от БСП преди време. Това следвало да се прави според увеличението на средния осигурителен доход. Пенсиите в България изоставали значително по този показател.

Иван Ангелов обясни, че проблемът може да се реши с по-добра събираемост от страна на държавата. Тя следвало да се повиши с 10 милиарда лева на година.
Големи корпорации не плащат данък печалба. Те очевидно крият печалбата си, коментира Ангелов.

Друг взе думата, за да изложи вижданията си – не как пенсионерите да получават повече, а как да спрат да дават повече на различните дружества за комунални услуги, които събирали неправомерно големи суми за вода, отопление и т.н.

Стигна се до извод, че ако не се обединят и ако на протеста на 9 март бъдат само 100 човека, както обикновено, а не 20 хиляди, то пенсионерите няма как да успеят да защитят интересите си.



Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
9
Коментара по темата
9.
дрон
06.03.2017 17:44:40
0
6
Ужас !!! Иван Ангелов - съветника на Жан Виденов , след чиийто съвети банкрутира българската банкова система през 1996 г. , а страната направо фалира. Жан поне остана почтен не се натиска и не се навира по медиите , но виж тоз ми ти "професор" , Румен Гечев и дългия инкасатор Румен Овчаров замирише ли им на мръвка първи почват да вият. Няма чак такива гьонсурати в друга партия , това само комунистическата школовка възпитава.
8.
Популист
06.03.2017 17:35:36
2
8
ЦЕЦКА ЦАЧЕВА се хвали по БТВкак само 2000 лева и струвал ОБЯАДА с още2души в ресторанта на х-л САСв близост до Народното Събрание 2дни пак по БТВ излиза депутатката отГЕРБ МЕНДА същата помогнала на ромския цар Киро да укрие МИЛИОНИ отДДС от Държавата ОБЕСНЯВАче 300 лева е страшно висока сума НЕпосилна и огромна едвали не ШВЕЙЦА РСКО възнаграждение и няма да стане
7.
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
06.03.2017 17:22:46
2
6
Бойко Борисов;интеервю в-к Преса.Влади Гораанов ми е като дете .Дойде при мен иказа ;Шефе ти си милиадер на 55години си оттук нататък можеш саммо сполитика да са занимаваш.Аз съм на 30 год МОИТЕ КОЛЕГИ ММИНИСТРИ станахаа МИЛИОНЕРИ а ппък аз стоояя втая стая за 5000 лв на мессец и дните ми минават БЕЗМИСЛЕНО.Имам 2деца чакам 3-то как да издъжам............И Бойкоу доожаляло за ВЛАДИвсе пак е нашемоме чуек на Саздов-теляка на бай ТОШОи чуек на Емито Масларова и му казал потрайВладко утре ТЕГЛИМ от4 банкки 16 МИЛИАРДА ЗАЕМИ комисиоонатаеедеесетткиМИЛЛИООНИИздатеб зз мен...........
6.
Пфууу...
06.03.2017 16:36:16
0
8
В същото време шефка на частен пенсионен фонд взема 200 000 (двеста хиляди) лева месечна заплата.
5.
мария
06.03.2017 15:21:14
0
9
И какво ще стане тоз който не е плащал осигуровки ще взема колкото този който плащал двойно и тройно тогава и ние ще се вдигнем на стачка
4.
e
06.03.2017 15:18:29
3
5
Флагман, пишете за скритата коалиция между герб,бсп и дпс. Основната им стратегия е народа да бъде беден.
3.
гого
06.03.2017 14:29:27
13
10
Един президент като радев, бивш военен сътвори толкова глупости за един месец, че не знам как му е удобно още да е президент. и неговия премиер от ндсв дето ги възкръсват трябва с наведена глава да хващат пътя към селата, а не президенчето да се кипри веднага в държавната виличка да не плаща консумативи ток вода поддръжка а само да суче щото му е малка заплатката от 10 000 лева.
2.
pozdrav do beseparite
06.03.2017 14:25:54
3
8
pak partiino meropriqtie organizirano ot komunqgite demek tehnia 4ovek 6te opravi pensiite glasuvaite za nas elementarni hodove na kurnelia radev nema nito pravomo6tia nito pak nekakva vazmojnost da vdiga pensii v tazi partia nikoga nema da se promeni misleneto i mantaliteta bokluci nekadarnica i lajci
1.
Поздрав до гербаджиите
06.03.2017 13:05:42
1
20
докато не им се начукат канчетата на всички,и радевци и курнелии и боковции и догани и сокли така ще е,че и по-зле ще става.то да бяха само пенсите..........ами тея които работим за насъщния какво да кажем..............трепане като във Франция и барикади..........това е изхода от мизерното ни съществуване а не моля ви се или със заплахи...........боли го радев за ваще проблеми.той нали се уреди,че и децата си а ние лапаме мухите.................ааааааа да не забравя кметчето николов и Ко.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори