×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хиляди празнуват Освобождението на пл. „Кирил и Методий“, Бургас отбелязва 3-ти март с впечатляваща програма (СНИМКИ)


Хиляди празнуват Освобождението на пл. „Кирил и Методий“, Бургас отбелязва 3-ти март с впечатляваща програма (СНИМКИ)
Програмата през 2017 г. е много по-различна, по-богата от предходните години
02 Март 2017, Петък, 01:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: авторът

Показахме, че имаме още едно място, на което да се съберем всички, но аз не спирам да мечтая да имаме площад и до морето, каза кметът Димитър Николов


Бургас отбелязва с впечатляваща програма 139-ата годишнина от Освобождението на България. Тържествата започнаха тази сутрин с литургия, вдигане на националния трикольор на пл. "Атанас Сиреков", поднасяне на венци и цветя пред Руския паметник и в момента продължава с възстановка и концерт на пл. "Кирил и Методий".

Над 1500 души са в този момент пред храма на Бургас, а бройката им непрекъснато расте.

Програмата през 2017 г. е много по-различна, по-богата от предходните години.

Честит празник на всички бургазлии. Днес, събирайки се тук, показахме, че Бургас има не само „Тройката“, а и пл. „Св. Св. Кирил и Методий, но аз не спирам да мечтая да имаме и още едно такова място – до морето“, каза кметът на Бургас Димитър Николов, имайки предвид старата си идея за отварянето на града към морето и направата на огромен площад зад ж.п. гарата и автогарата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБЕН РЕПОРТАЖ КАК БУРГАС ОТБЕЛЯЗА 3-ТИ МАРТ ВЪВ ФЛАГМАН.БГ











В категории: Бургас


25
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
25
Коментара по темата
25.
Bingo
03.03.2017 22:59:33
0
0
Инджова е един от малкото български политици, които не се оцапаха от участието си във властта, и затова тъне в мизерия. Радвам се че все още има хора, които виждат нещата такива каквито са, а не такива каквито се опитват да ни натрапят продажните политици.
24.
Честит 3 Март българи!
03.03.2017 18:56:15
0
1
Трети март обединява тези, които са тръгнали към един друг връх-към Кулата. 200 000 коли. Сега видяхме какво е положението с качеството на храната. Туристи, храна... Празникът за нас това представлява. За това възниква въпросът какъв е този празник?! Това попита риторично бившият премиер Ренета Инджова по телевизия „България Он Еър “.

За мен този празник не е никак важен какъв е, защото аз съм от изключените в тази национална общност. Но бих казала, че празникът е една залъгалка, която дават на българския народ, за да може да смята, че се е освободил. А той всъщност е един робски народ. Днес ще отиде, ще се поклони на Шипка. Ще хапне нещо, ще се върне. И така продължава вече 139 години. Нещата са пред крах. Ние си търсим господаря.

И понеже много, много не ни обръщат внимание, ние от това ставаме нервни и търсим кой господар ще се съгласи да ни вземе такива, каквито сме. Защото един народ, който е съгласен да бъде подлаган на унищожение и нищо, което се случва не може да го накара, дори и на Трети март, да каже: До кога? Мисля, че той харесва тази си съдба-да празнува. Ще се вика: Честит национален празник. Знаците, по които една нация се формира са такива, че малко е късно на световната арена да се създават нови нации. Но това не ни пречи на Трети март и на още два празника, от някаква си своя гледна точка, да изповядваме частични национални ценности.

Отдавна нямам какво да кажа на българските правителства. Но понеже се срамувам като българка, в момента България се намира в един невиждан международен дипломатически скандал, за който професор Герджиков би трябвало да направи изявление. Да отграничи държавата от онова, което е направено на едно летище и да се опита да почисти имиджа на една държава. Два дни наши медии се опитват да оневинят един наш кариерен дипломат, който на летището в Полша сложи голямо петно на България. За Елена Поптодорова става дума.

Тя заличи имиджа на държавата. Малко ни беше Кристалина Георгиева, малко ни бяха предишните неща, с които се прочухме по света. Малко се краде за саниране . Сега се краде за соаниране . Нещата са извън всякаква мярка. Задължително правителството трябваше да осъди този акт. А не да гледаме по медиите от какво медицинско заболяване страда нашият кариерен дипломат, още от времето на Тодор Живков, когато е била невръстна или още непълнолетна. Значи всичко това се е знаело. Знаело се е кой ни представлява в Америка десетина години. А сега се правим, че празнуваме Трети март. И питате българите дали са свободни. Сигурно ще ви кажат, че искат на този ден са спомнят. Но те на този ден търсят само търсят повод и начин да получат индулгенции, че празнуват Освобождение.

Сега ще има молебен. Ние с това се отдължаваме към историческата необходимост. Питайте ги същите тези властници какво са направили за църквата „Св . Стефан“, която е съвсем близо до Сан Стефано , където е подписан акта, който днес се празнува. Като се празнува нещо, трябва да се отдаде чест на свързаните с него неща. Истината е, че българският политически елит се рекрутира от най-престъпната част на българската политическа класа. И това се прави нагло, съзнателно и демонстративно пред целия свят.

За каква чистка, какъв реваншизъм, се говори в момента?! Тече един съвместен танц, който е с предварителна режисура и предначертан край. Само, че няма да е хубав краят. Два клана в българската олигархия си играят на „Аз отгоре, ти отдолу“. Временно. Сменят си местата. Българският народ в това време патриотично вдига знамена и ги прибира. Защо аз ще ги назовавам тези кланове ? Те са направили каквото е трябвало за мен. Всички са си от един отбор. Просто от два тима-кога резервен, кога на полето. Ще бъде чистка, ако се направи операция „Чисти ръце“ и всички сигнали в прокуратурата бяха решени. Защото един месец е достатъчно време за това.

Стига сме казвали, че сме на кръстопът. Нас ни заобикалят. Ние не сме на никакъв кръстопът. Ние сме на празно място. И бежанците не ни искат. Изборите няма да решат нито един проблем. Ще създадат една конфигурация между двата клана, което пък ще породи ново противоречие между тях. Тази широка коалиция им се привижда на постановчиците. Ние слушаме какво ни говорят ли?! За какъв политически дебат се говори сега ? Какво ще дебатират?! Те нямат политически платформи. Имат само онова, което са привили през последните 28 години. Това е едно безогледно разграбване на националния ресурс и крадене на европейските фондове, уточни тя.

На въпрос, за новите лица в политиката, Инджова обясни: Това са подставени лица, които трябва да имитират пред хората, че има смяна във властта. Концесията ГЕРБ-БСП е изначална, по рождение. Тук става дума за разпределяне на роли на една номенклатура. Бъдете сигурни ,че лидерите им не искат да застанат един срещу друг, но не от страх, че ще се открият несъществуващи цели и платформи, а страх от това да не си извадят някоя кирлива риза. Това е страхът. И двете страни имат от какво да се притесняват.

Формата избори е най-доброто нещо за демократичните държани. То е и най-коварното нещо у нас. Народът ще отиде по ОФ маниер и ще направи онова, което предварително знаят сценаристите като резултата. Ако не се получи , ще се нагласи с броенето.

Политиците опорочиха идеите на популизма с незачитане интересите на един народ. Те демонстративно отричат да изразяват интересите на хората. А те пък са съгласни на това. Тези, които смятат, че сме се осободили , нека вместо почивен ден пред телевизора, да си направят справка за това какъв статут получава България на Трети март. Той е васален статут на трибутарно княжество, което лаща данъци на Турция, има руска армия за две години, след което броя й се намалява. А офицерството й остава руско. България няма възможност да е независима държава, каквато три други държави на Балканите получава. Така че малко по-спокойно с лозунгите и индулгенцията на свободата. Защото ние още не сме свободни.
23.
до 22
03.03.2017 17:33:02
1
4
Той трола отдавна е буден, сега си получава паричките и си гледа кефа, а такива като тебе могат само по площадите да ходят и да се шматкат кат мухи без глави.
22.
Събуди се
03.03.2017 17:15:34
2
3
Троле на герб боя отминава ама трябваше и площада да се покрие еииии хора не останаха
21.
До "От Приморско"
03.03.2017 16:24:09
0
4
Може ли да си "От Приморско" и да си нормален?! И какво значи това: "Елате в Приморско и питайте!"... то е все едно някой бургазлия да каже: "Елате в квартал Победа и питайте!"
20.
Скрий се бе, Гъзиман!
03.03.2017 16:16:28
2
4
Абе Габиман ли си, Гъзиман ли си, Нагъзен-ман ли си... нещо много насериозно си се взел. Кой те знай ква мижитурка си, чий гъз лижеш и на кой лапаш пишката, за да оцелееш в тоя живот, а сега тук ми се правиш на голямата работа, че и оценки раздава - тоз бил такъв и такъв... Бахти и мизерника!
19.
обективния
03.03.2017 16:12:59
0
3
Поп Петър се жалеше пред скатаджиите преди колко зле била счупена църквата и колко неправилно бил постъпил кметчето с паркинга там а сега се наредил гордо до него.Ами как няма-сватбите,кръщенетата че даже и опелата се връщат в черквата.
18.
От Приморско
03.03.2017 16:09:49
4
2
Абе тоя Атанасов дето пише само простотии що за развален мозък е.Елате в Приморско и питайте хората какво мислят за него.Абе блокаж на такива тъпуци бе хора.
17.
До 15 и 16
03.03.2017 16:06:32
1
5
Ами даааа, аз съм комунистически трол - ядох, крадох, ама не си прав, че животът ми е мизерен. Много по-добре си живея от тебе! Май ти си некадърния и неможещия.
16.
GABIMAN
03.03.2017 15:44:42
5
1
предполагам че това са типичните представители на комунистическите тролчета, викат, реват и дойдат ли на власт знаят само да крадат а ха ха ха
15.
GABIMAN
03.03.2017 15:43:04
6
2
абе много малоумни, прости и комплексирани хора пишат коментари, всички недоволни от нещо - единия от Санстефанския мирен договор, другия от кмета, третия от инспектората пфффффффффф, ето това са типичните представители на злобните, некадърни и неможещи, погледнете първо себе си, какво сте направили и постигнали в своя мизерен живот и тогава драскайте и пишете глупости
14.
БХК
03.03.2017 15:25:33
0
2
На другите празници канеха и по един ходжа, а тука само попове. Защо така? Това е дискриминация на религиите, моля ви се!
13.
до 8
03.03.2017 14:47:33
0
2
Тоз, техния език доста разчленения трябва да има - наляво надясно, средния сигурно е за ДПС.
12.
Бал с маски
03.03.2017 14:44:15
1
6
Малко на маскарад го докарват ама карай, нека се радват децата!
11.
до 10
03.03.2017 14:32:01
0
2
Помислих, че е истина, а то било фарс, даже снимката от НАТО е фотоколаж. Иначе интересно е представен Бойко на снимките.
10.
Asan Asanov
03.03.2017 14:20:19
3
3
Вижте и празничното послание на лидера на ГЕРБ Борисов към цяла България. Много ще Ви хареса http://imgur.com/a/eM9JE
9.
Атанас Атанасов до 5 и 8
03.03.2017 14:09:17
2
6
Тези от Атака и ВМРО не ги знам що за хора са, но в НФСБ са абсолютни лъжци, популисти и манипулатори! 15 години водих борба срещу един директор на училище в Приморско - човек със съмнителен морал, който имаше проблеми с алкохола и правеше доста странни изказвания на тема секс и какви сексуални преживявания имал с учителките. Най-накрая през м. юли миналата година след многото изпратени от мен сигнали, този човек беше свален. През това време Валентин Касабов и Катя Касабова го защитаваха в техните медии, а мене ме оплюваха всячески. Бил съм си измислял и фантазирал, а директорът бил много почтен... Накрая видяха, че няма да ме спрат и Валентин Касабов ми измисли едно обвинение как уж съм го заплашвал с убийство. За целта извика 4 души от телевизия СКАТ да лъжесвидетелстват срещу мен. И тези хора се изправиха в съда пред лицето на българския герб и най-нагло лъжеха как щял съм да убивам Валентин Касабов. Т. нар. патриоти лъжеха в български държавен съд и пред лицето на българския държавен герб... Накарах ги да се закълнат в децата си, че говорят истината - отказаха. Вадете си заключение колко им е чувството за чест и достойнство! Тези "патриоти" такива думи не са чували през живота си. И всичко това, цялата тази енергия - с многобройните му телевизионни репортажи и телевизионно време - беше употребена, за да защитят един морално пропаднал директор в Приморско, когото и самите приморци не искат...
В тази връзка имам въпрос към Валери Симеонов: Това ли ви е патриотизма, г-н Симеонов? Това ли ви е великата национална кауза, която проповядвате по телевизия СКАТ? - Лъжи, лъжи и пак лъжи. И разчистване на лични сметки с враговете на семейство Касабови. Когато ви е удобен, вадите "патриотизма" от пазарските си чанти и залъгвате простите и неориентирани хора да гласуват за вас, а иначе най-нагло лъжисвидетелствате пред лицето на българския държавен герб... Наистина, много странен патриотизъм!
8.
ДО 5
03.03.2017 13:54:38
0
3
В София са. По близо до властта. И да перат езици на който трябва. Вляво, вдясно и
по средата на някой осран гъз.
7.
Образованието в Приморско
03.03.2017 13:41:52
0
7
Относно темата "Българско образование"
03.03.2017 11:17:50

В Бургас "рибата" се вмирисва откъм Инспектората. Нека г-жа Виолета Илиева да обясни защо й бяха нужни 15 години, за да освободи директора на училището в Приморско. Кому беше нужно това дълго прикриване на безобразията, които са ставали там? И защо сега не излезе с позиция по въпроса? Свалила е един директор на училище. Нека да каже ЗАЩО го е направила! Нека истината най-после да излезе наяве!
6.
Bingo
03.03.2017 13:34:47
0
6
Явно никой от тези хиляди не е чел какво съдържа "Санстефанския мирен договор", защото ако го бяха чели щяха да знаят, че България остава като Васално (Подчинено) на Османската Империя автономно Княжество, което се задължава да плаща годишен данък на Империята. Според договора истинска Свобода получават Румъния, Сърбия и Черна Гора. Истинската свобода идва на 22.09.1908 когато е обявена Независимостта. Това трябва да е истинския ни Национален празник. Крайно време е историята да се учи такава каквато е а не каквато са я написали руските подлоги в България.
5.
7
03.03.2017 13:34:32
1
6
къде е Винкела, Сидера, Каракачанката великите парапатриоти спасителите наши хахауйййййййй или са пияни още главочите
4.
Съдия на властта
03.03.2017 13:01:28
0
1
Momentus, privacy since posted jive I zdravo. Tovar da time ever za posledno
3.
Ким Чен николов
03.03.2017 12:59:31
7
8
Милиарди Бургас ли и празнуват на няколко то етажа по площада. Подготвения парад ще започне всеки момент, очаква се само маршала на Бургас да пръдне и да се наука от мъничко и власт.
2.
Fil
03.03.2017 12:49:47
3
11
Parkinga pod sashtiq tozi ploshtad e prazeni i waw woda.Zashto be nujno da se kopae,razrushawa i posle da se har4ime 4e da wazstanowqwame?Abe ima li 4engeta i sad u nas?Ima ama ima "strani4na" namesa :-)
1.
oh boli
03.03.2017 12:41:06
8
13
не са хиляди а МИЛИОНИ на площада ХАХААААААААААААААА заедно с Момата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори