×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаските апелативни магистрати избраха най-достойния кандидат за ВСС - съдия Илияна Балтова


Бургаските апелативни магистрати избраха най-достойния кандидат за ВСС - съдия Илияна Балтова
Изключително важно е да се консолидира единна кандидатура, за да не бъдат пръснати гласовете, обяви председателят на Апелативния съд Деница Вълкова
28 Февруари 2017, Вторник, 13:01 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимка: авторът

Съдия Балтова е тесен специалист в областта на европейското право и областта на правата на човека


Бургаският апелативен съд първи в страната издигна своя кандидатура за член на Висшия съдебен съвет (ВСС). Всички магистрати във въззивната инстанция са се обединили около името на съдия Илияна Балтова. Нейната кандидатура беше представена лично от председателя на Апелативен съд – Бургас Деница Вълкова.

„Предлагаме достоен кандидат, почтен съдия с високи професионални и нравствени качества. Тя е редови съдия, т. е. не е била началник на нито едно от нивата, на които е работила. Навсякъде е класирана с конкурс. Струва ми се важно и полезно редови съдия, а не вечните началници да бъде кандидат за член на ВСС. Време е съдии в средата на кариерата си да дадат своя принос за управление върховния орган на съдебната система”, каза съдия Деница Вълкова.

Илияна Балтова е най-младият магистрат в Апелативен съд-Бургас. Тя встъпи миналата година в състава на въззивната инстанция, правораздава в търговското отделение на съда.

Балтова е единственият съдия от Апелативен район – Бургас, който повече от 2 години работи като юрист в съда в Страсбург. Тя е тесен специалист в областта на европейското право и областта на правата на човека. До момента не е имала никакви нарушения в работата си, не е дисциплинарно наказвана, няма сигнали и оплаквания от граждани срещу работата й.

„Изключително важно е да се консолидира единна кандидатура, за да не бъдат пръснати гласовете, които се очаква да се получат от съдиите по време на избора. Силно се надявам тази кандидатура да бъде подкрепена от районните и от окръжните магистрати в Апелативния район. Но законът така се промени м. г., че всеки съдия и административен ръководител може да номинира както себе си, така и всеки един колега. Трети състав на ВСС нямаме представител. Бяхме на косъм да имаме в съвета, който си отива, но поради номинация на двама кандидати, гласовете се пръснаха и Бургас остана без свой кандидат”, отбеляза Деница Вълкова.


Илияна Балтова е най-младият магистрат в Апелативен съд-Бургас

Председателят на Бургаския апелативен съд подчерта, че е изключително важно магистратурата да има свой представител във ВСС, тъй като предстоят тежки реформи.

„На първо място е съдебната карта. Знаете, че в нашия Апелативен район има доста гранични съдилища. Запознати се с бежанската криза и др. проблеми. Съдебната карта на територията на Бургаския апелативен район трябва да бъде запазена и това трябва да се случи независимо от натовареността. Предстои гласуване на бюджетната система, както и на безпрецедентната система за определяне натовареността на съдилищата”, коментира Деница Вълкова.

В категории: Темида


12
Коментара
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
12
Коментара по темата
12.
поговорка
01.03.2017 22:52:27
0
6
Страхотните юристи ще са по полезни като юристи, а не като администратори. На ВСС са необходими добри администратори.
11.
Гражданин
01.03.2017 20:06:36
4
1
Съдия Балтова е един страхотен юрист и можете да бъдете сигурни, че ще е един достоен представител на Бургаската магистратура във ВСС. С цялото ми уважение, но мнозинството от хората, които пишат коментари в този сайт (не всички), са с по-нисък интелектуален капацитет дори от редакторите на последния! Тъжно е, че можем да видим негативни коментари по адрес на един толкова достоен юрист, а още по-тъжното е това, че подобни злостни подхвърляния идват от хора, които не знаят "правото яде ли се или се пие". Пожелавам успех на съдия Балтова, тя заслужава това назначение!
10.
j
28.02.2017 23:22:08
3
4
А бе като минавам през тази говорилня, да попитам : В тази система мъже няма ли, че само п ....се изявяват като началници
9.
н
28.02.2017 22:24:21
1
2
сега касабова коя страна ще вземеш на боряна или на деница, която ти ненавиждаш
8.
G
28.02.2017 21:09:15
0
5
Флагман, защо лъжете, че е единствения съдия, който две години е работила в Страсбург?
Георги Иванов, Чавдар Димитров и Искър Искъров също бяха там.
Освен това Балтова е била в разстояние на 2 календарни години по 6 месеца, а не че е била там 2 години. Това е условието за работа там: или в разстояние на 2 години по 6 месеца всяка или една цяла календарна година.
Просто мандат 2 години там няма за тази работа.
Не лъжете така хората.
7.
vvv
28.02.2017 20:43:29
5
3
Който не познава съдия Балтова да не коментира, изключителен професионалист!Успех!
6.
БАЙ ХОЙ
28.02.2017 19:27:08
1
3
Или пияния Захарин. Най - якия. Ще пъне водките от сабале...
5.
ххх
28.02.2017 16:05:32
3
24
Събчо трябваше да предложат, "еталонът" за съдия в Бургас.
4.
4.
28.02.2017 16:02:18
1
16
Вярно бе, прав е Стойко. Дали е съвпадение на имената или фамилия Балтови нещо се нае изведнъж. Флагман - вие сте???
3.
Стойко
28.02.2017 15:50:47
3
23
Тази сравнително рядко срещана фамилия в последните дни ни залива от всякъде.Балтова-министър на туризма,Балтов директор на Пирогов ,Балтова кандидат за ВСС .
2.
oh boli
28.02.2017 15:42:22
1
7
Flegmani колко ви плащат от да не се пишат коментар?
1.
Еде
28.02.2017 15:40:35
4
25
Всички ги знаем конкурсите за магистрати, те са всичко, но не и честни. Предвид критиките към съдебната реформа и най-вече за дейността на съда и прокуратурата, не ни пробутвате платени статийки.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори