×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мъж с неистови болки в крака почина, след като часове наред лекарите не му обръщат внимание


24 Февруари 2017, Петък, 21:46 ч.

40-годишен мъж с неистови болки в десния крак почина в болницата в Кърджали, след като часове наред не му е било обърнато адекватно внимание, жалват се близките му пред "24 Родопи".

В сряда сутринта строителният работник от Лясково Нури Байрамали се почувствал зле. Десният му крак бил подут и започнал да посинява. Бащата на мъжа го закарва в Спешна помощ в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. „От там ни пратиха в Неврологията на деветия етаж. Държаха ни в коридора и искаха пръстов отпечатък, документи, платена такса. Баща му се разкарва по етажите докато синът му буквално крещи от болки. Лекар го прегледа в коридора. Нямаше свободни легла, няма къде да легне”, разказаха роднини на Нури.

По думите им, младият мъж е нямал никакви оплаквания до този момент. Във вторник е бил на работа, а в сряда вече не е могъл да ходи от болки.

След 14 часа на 22 февруари мъжът е настанен в болнична стая в Неврологията. Не е минал нито рентген, нито скенер. Включили са му система, разказват близките. Болките обаче не спират. Нури дори не може да отиде до тоалетна.

Към 20 часа на етажа се качва хирург, който след преглед веднага нарежда спешна операция. В 20,30 часа Нури умира на операционната маса. „Казаха ни, че е имал много кръвосъсирвания. Не са успели да се справят”, разказаха близките на 40-годишния мъж.

Те обвиняват лекарите в безотговорност. „Толкова часове той не бе прегледан адекватно. Никой не знаеше какво му е. Защо по-рано не дойде хирург? Ако не можеха да се справят, защо не ни насочиха към здравно заведение в Пловдив? Защо загубиха толкова време? Днес погребваме огромен и здрав мъж, който от 10 години не е спирал да работи”, споделиха роднините на мъжа от Лясково.
Нури има две деца. Погребението му ще бъде в петък. Роднини все още чакат резултатите от аутопсията, които да покажат причините за смъртта на младия мъж.

В категории: Здраве


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
ai
25.02.2017 17:34:41
0
9
До 8,
Това, което разказваш е меко казано-пълно безобразие!!! На няколко пъти ми се е налагало да стигна до спешното с дете на ръце(преди 5г.)...и меко казано послесния път ни се утели вола от чакане; най-хубавото беше, че за всички "българи" все имаше някакви пречки, докато няколко тумби цигани ги обгрижваха всеобщо :((( Преди 2е години обаче спешно постъпих за операция в онкология в МБАЛ Бургас и истината е, че всеки един работещ там-се старае да даде най-доброто! Всички са напрегнати, обстановката е подтискаща, пациентите са изплашени и постоянно искат внимание-нормално е...Благодарности!!! С пожелания за добри условия на труд и мн.духовност!
8.
Димитров
25.02.2017 10:23:35
2
12
Лятото в Бургас, бях закаран с линейка от Поморие в медицински център “Св. Николай Чудотворец”. Там ми отказаха преглед и рентгенова снимка докато не си платя за съответните услуги, въпреки че съм здравно осигурен от както съм почнал работа (29 години стаж). След снимката се оказа че имам фрактура на дясната ръка. Дежурния лекар ми каза, че нищо повече не може да направи, налага
се операция, нямат в момента екип, трябва да си закупя имплант, и да платя за самата операция, тъй като имало заповед всички пациенти от други области да си плащат всички манипулации, без значение дали са здравно осигурени. Препоръката беше да се прибирам в моят град посред нощ със счупена дясна ръка с колата, и там да се лекувам. Нямам думи....
7.
захарчо
25.02.2017 06:31:40
3
16
Лекарите в Бургас са известни . Само тук самочувствието им е удорило гъзъ в тавана.
6.
Ицо
25.02.2017 00:52:38
1
25
Докато ни бъркат с клиенти а не като пациенти ще е така!
5.
До пострадала
24.02.2017 23:16:54
1
12
Имплантите не се заплащат от НЗОК, така че и от три места да се осигурявате е все едно. Ако няма с какво да съедини костите от фрактурата е безсмислено, за ортопеда, да оперира.
4.
DO 1
24.02.2017 19:59:44
5
6
Приятел,твоята позната да не е била в Кърджали бе,тука в най добрия град няма такава практика.
3.
пострадала
24.02.2017 19:57:59
4
40
Имах същия случай в ортопедията на МБАЛ-Бургас,докато не платих не започнаха операцията,въпреки че съм здравно осигурена и бях с фрактура на глезена и страшни болки.Това не са лекари....а търговци!
2.
Pak Az
24.02.2017 19:57:56
1
14
Бреййй,вие от два месеца се спукахте да хвалите бургаските лекари.Сега какво,да гледаме какво става в Кърджали и да се радваме,че ние тука имаме ”добри специалисти” ли?Жалка история
1.
!!!
24.02.2017 19:24:38
1
32
Това са лекарите,първо парите и тогава операцията.Преди няколко дни на моя позната от Бургас лекаря и казва плати и почваме операцията.Като се има , предвид че повече от 30 години е осигурявана.Това е в окръжната болница.Ами ,ако операцията е спешна както случая,ето й резултата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори