×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нено Димов: ГЕРБ подкрепя семействата със санирането, а БСП - крупния бизнес (ВИДЕО)


Нено Димов: ГЕРБ подкрепя семействата със санирането, а БСП - крупния бизнес (ВИДЕО)
Държавата трябва да подпомага семейния бюджет, а не крупния бизнес, каза Нено Димов
22 Февруари 2017, Сряда, 04:07 ч.

Като се санират домовете, ще се намалят сметките ви и ще пазарувате повече, а така ще се завърти икономиката, обясни той

ГЕРБ и БСП представиха програмите си и кръстосаха шпаги на терен, който не е особено ясен поради простата причина, че ние забелязваме едно разминаване между политическите елити и това, което се случва в обществото като цяло, каза в „Денят започва по БНТ Нено Димов от Института за дясна политика. Имаме много ясен консервативен консенсус в посока, в която може да се види практически в почти всички партии, като не говоря за листите, а за програмите и говоренето, добави той.
„Аз виждам едно „ново“ лице в БСП. Казва се Румен Гечев и една „нова“ политика, наречена реиндустриализация. През 1996 г. правителството на Жан Виденов имаше такъв план и същият вицепремиер го водеше. Това е може би добре забравеното старо“, коментира бившият син депутат. Политиката е професионална дейност и колкото повече се опитваме да я депрофесионализираме, толкова по-лоша става, подчерта той.
„БСП предлага едни 500 млн. лева, които са за крупния капитал и нямат нищо общо с малкия и средния бизнес. Представителите на тази партия скачат като ужилени срещу санирането, което е директно подпомагане на семейства. То дава директен бонус за жилището, намаля ви сметките, което означава, че семейният бюджет ще стане по-голям и така, пазарувайки повече, може да завъртите икономиката. Нормално е да подкрепиш най-малката клетка, а не крупния бизнес“, обясни Димов.
Росен Карадимов от Института за нов икономически напредък пък прогнозира, че не при тези, а при следващите избори неизбежно ще бъде въведен мажоритарен вот. Затова започва политическа игра, в която се лансират лица, които са приемливи за максимално широк кръг хора. Те биха натрупали политически опит в този парламент и биха били прекрасни кандидати за мажоритарните избирателни райони. На следващите избори те биха били и опитни, и атрактивни за голяма част от хората“, изтъкна Карадимов.
„След прехода България е обърната наопаки държава. Имаме свръхлиберална система в енергетиката, комуникациите, банковата система, където държавата е абдикирала и един тежко стагниран сегмент на малък и среден бизнес, който е административно мачкан, трудно финансиран и рекетиран. Когато държавата влезе в икономиката, се разбират две неща: Първото е да влезе в регулативната си функция по отношение на макрорамката. В Германия е така. Второто е да се създаде конкурентна среда на малък и среден бизнес“, обясни бившият председател на Българската демократична младеж.
Държавата трябва да влезе на пазара в сектори, които са изкривени заради монополизация или картелизация, защото е играч, който не търси на всяка цена икономическата печалба и с икономически механизми може да въведе регулация в съответните сектори, каза още Карадимов.


В категории: Политика


3
Коментара по темата
3.
Солидарност с ГЕРБ !
22.02.2017 19:45:52
0
3
- Защо в порно филмите актьорите свършват с ръка?
- Солидарност със зрителите.
2.
УЛТРА
22.02.2017 12:51:45
1
9
Саниране=Осиране

И сега проста сметка....
Санирането излиза някъде по около 25-27 хил лева на апартамент...хаха
Пазарната стойност на много от санираните(осираните) жилища е близка до тая сума! Хехе

И какво излиза?!
ГРОБ И ТЕХНИЯ ПОПУЛИЗЪМ НИ ЗАГРОБИХА...ДОРИ И НЕ ИСКАМ ДА КОМЕНТИРАМ КАЧЕСТВОТО...ТО Е КАТО НА БОКО МАГИСТРАААЛИТЕ...5-6 МЕСЕЦА СЛЕД РЕМОНТ ДУПКА ДО ДУПКА....
ИЛИ КАТО ВИК ПОДМЯНАТА...ПРОПАДНАЛИ ПЪТИЩА И ЗАПУШЕНИ ТРЪБИ СЛЕД СДАВАНЕ НА ПРОЕКТА...

АБЕ ЕБАЛО СИ Е ГЕРБЕРАСТИЯТА...
1.
umen
22.02.2017 12:32:27
1
8
Neno e otkroveno tap.Moje li da otgovori na slednite vaprosi:
1.Zashto ne se sanira nared ako e za dobroto na vsichki?
2.Zashto ne se komentirat cenite na koito se sanira?
3.Tova ne e li samo predizborno harchene za da se pokaje kolko dobri sa GERB I kolko loshi ostanalite .
4.Otkade se plashta I nali vse niama pari?
5.Nastroivane li e na edna sanirana chast ot lokovete sreshtu nesanirani takiva.?
I oshte mnogo drugi no tapata glava Nenova ne razbira iavno ot ikonomika , ceni, vazvrashtaemost ....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори