×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Помогнете! Бургаско семейство изнемогва от мизерия, детето им е болно, а сега чакат второ


Помогнете! Бургаско семейство изнемогва от мизерия, детето им е болно, а сега чакат второ
Димитричка и Веселин чакат момиченце, и него ще гледат в 10-те квадрата на тавана и ще къпят в леген
21 Февруари 2017, Вторник, 16:59 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

8-годишният Симеон има психични проблеми, а родителите му нямат възможност да го лекуват

Съдбата на едно младо бургаско семейство със сигурност би трогнала и най-коравосърдечните сред нас. Трима души живеят в таванско помещение, което няма и 10 квадрата, по-малко е от гараж, почти без никакви удобства. Там спят, там прекарват дните си, там се очаква да отгледат и двете си деца - в пространството, което би било тясно и неудобно дори за сам човек.

28-годишната Димитричка и мъжът й Веселин живеят на семейни начала повече от 8 години и имат син, който е на толкова. Жената в момента е бременна в 8-мия месец и очакват следващата седмица семейството им да се увеличи с още един член - мъничко момиченце. Димитричка няма образование и до момента е работела временно в шивашко ателие в Шумен, откъдето е родом. Сега тя е трайно безработна, бременна и с неплатени осигуровки за повече от хиляда лева. Парите у дома носи единствено  Веселин, който е общ работник и поддържа две от нощните заведения в Бургас.  Взема минимална заплата, която не стига за издръжката на семейството и да плати квартирата, в която живеят. Разбира се с работодателите си и те неведнъж са му помагали, но той знае, че това няма да продължи вечно и парите ще трябва отново да си ги изкара с труд. 

„Постоянно ми се налага да вземам аванс и да ми помагат. Взел съм  пари, които след месеци ще изработя“, споделя Веселин.

Димитричка и мъжът й живеят в малко таванско помещение, близо до Операта, където няма елементарни условия за живеене, къпят се в леген и спят почти един върху друг. Мъжът всеки ден ходи на работа, а бременната жена води 8-годишния Симеон на детска градина в ж. к. "Славейков“. Момченцето страда от умствено изоставане, което родителите му нямат възможност да лекуват.

„В детската градина има логопед, който му помага, но когато е вкъщи, аз му говоря, а той не ме чува. Понякога става агресивен. Започва да вика, че ще счупи телевизора. Стигало е до там да удря майка си в корема и да казва, че ще убие бебето й. Понякога се напикава, налага се да го вдигаме нощем“, разказа Веселин пред репортер на Флагман. Бг.

Симеон е преминал през няколко изследвания, които показват, че страда от психично разстройство и че с него не може да се установи пълноценен словесен контакт. Речта му е недоразвита, затова бургаски лекари съветват баща му да го заведе във Варна, където да остане поне пет дни в псиахиатрична клиника. Веселин обаче няма финансовата възможност, не може да отсъства толкова време от работа, а и не може да остави бременната Димитричка.  Момченцето в момента е в 4-та група в детска градина „Детелина“, а есента трябва да бъде първи клас.

Семейството се нуждае от по-голямо жилище, което може и да не е в центъра, но наемът да бъде поносим за тях. Няколко пъти Димитричка и Веселин са кандидатствали за общинско такова, но са получавали отказ, тъй като не отговарят на част от условията - адресната им регистрация в Бургас е от 1 година, макар че живеят в града от доста повече.

Димитричка очаква момиченце и моли всеки, който може да помогне с дрехи и принадлежности за бебето и 8-годишното му братче, да се свърже с екипа на Флагман.бг. 

В категории: Бургас , Животът


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
36
Коментара по темата
36.
Искам да помогна, но как
24.02.2017 10:45:55
0
1
Добре сте описали проблемите на семейството, но защо не сложихте номер на сметка по която да се преведат пари? Нямам време или желание да ходя да ги търся за да им дам в брой някакви пари..
35.
Galq
23.02.2017 15:59:36
0
1
Zashto maikata nqma obrazovanie? palno e s vecherni uchilishta. Taka shte si pomogne sama kato si nameri rabota posle. Shtom problema e drehi, naistina ima mnogo dobri hora da pomognat, no tq vapreki, che e bremenna, da hodi po institucii, dokato nameri pat. Za sajalenie s ednokratno darenie na pari, problema shte si ostane nerazreshen.
34.
777
22.02.2017 15:19:10
5
13
Хора бъдете по хуманни. Тези хора въпреки трудностите се борят да оцеляват,освен проблема с едното дете ,те са решили да имат второ/може да е по грешка,но са решили да го запазят,за разлика от много други/ Ако можем да помогнем с нещо,а не от компютъра да се лее акъл от хора,които не са се сблъскали с житейските проблеми. Помислете как се чувстват те,като носят дрехи носени от някой преди тях,къпят се в леген.Тази таванска стая в ЦГЧ им струва 300лв. на месец,така са решили,за да спести таткото от транспорт до работа. Социалните не им казват вратичките. За Бога хора да помогнем те са БЪЛГАРИ ,а не долни мангали,които ЦОЦАТ от нашите данъци,а работа не са виждали.УСПЕХ
33.
Вили
22.02.2017 11:10:29
1
2
Ако искаме Безусловен базов доход за българите, няма да има изнемогващи семейства. В Проекта е решен и проблема с ромите, които в момента живеят на наш гръб и раждат за помощи.
32.
Hsh
22.02.2017 10:27:32
2
9
Олигофрени,а циганските примати които нямат ппари и условия защо имат над 2 деца и раждат още.Тъпата ни държава ги спонсорира без да са внесли и 1лв данък,а за бълг.семейства няма помощ....какво пишете в тези въздухарски коментари не ми е ясно
31.
Виктор
22.02.2017 10:09:29
5
10
Хора, като ви чета коментарите пълни с злоба ме е срам от Вас, от това че съм Българин.
30.
Гост
22.02.2017 09:52:25
0
19
На болното детенце,трябва да се помогне,то няма вина за нищо.А родителите примати,да бъдат кастрирани да не раждат деца за които немогат да се грижат.Сега какво ще родят втори и ще чакат на обществото да им помага.Пари за здравни осигуровки няма ама за цигари има!
29.
КАМЕН
22.02.2017 09:41:38
1
17
Дано се оправи детенцето им и да е живо и здраво.

Не искам да съм безсърдечен, но живееш на 10кв.м в мизерия, нямаш пари, едвам свързваш двата края, ама чакаш второ дете.....
28.
Елена Савова
22.02.2017 09:23:24
3
30
Целият екип на ДГ"Детелина"-гр.Бургас и всички родители помагат на детето и неговото семейство. Което е по силите и възможностите ни ние сме го направили- работа с психолог, логопед, ресурсен учител, социален работник и учителите в групата. Симеон е от три години в детското заведение и има голям напредък. Той не е агресивен и децата го обгрижват и обичат. Те -децата-са по-добри от нас възрастните. Усещат различните от тях и им помагат. Нека се обединим в усилията си и помогнем на тези хора!
27.
Gotti do 23
22.02.2017 09:07:21
4
14
Gospojo wie ste tipichna izwadka na BG-obstestwoto : edni bezdushnici mislesti samo kak da se napluskat i da si kupiat nesto ot mola.
Na takiwa deca mqstoto im e tochno w masovi uchilista w specializirani paralelki i rabota sas specialisti. w izolacia i sred drugi s takiwa problemi te nqma kak da se integrirat ili "ozdraweqt" kakto wie kazwate. Praktikata w cql swqt pokazwa che towa e nachina, no ganio winagi gleda nastrani.
26.
mmm
22.02.2017 07:49:54
2
11
Психическите заболявания са много упорити изискват много средства и пак не се лекуват.Държавата трябва да направи така,че всички със психически проблеми да могат да се лекуват успешно с най- новите методи и да помага на такива семейства.Дано господ ви помогне да се справите с трудностите,които ви предстоят.
25.
До Стара информация
22.02.2017 06:45:27
7
8
Най - вероятно е отложен 1ви клас. В такива случаи законът го позволява. А колкото до феноменалното изказване на #23....,Ако ви знам коя сте, лично бих Ви осъдила!Заради такива като Вас, "загрижени" за обществото и "абсолютно" запознати с подобни състояния, майките на деца с проблеми се докарват до безизходица.
24.
Полет
22.02.2017 00:43:39
3
9
Това ли остана от България.Той и Господ се оплаши от народа ни и затуи на остави да се оправяме сами докадо не се избием станахме безчуствени. Какво да прави горкото семейство въпреки всичко се опитва да препитава колкото може.Господ да им е на помощ това е най важно.
23.
Азз
22.02.2017 00:41:04
8
19
Ние сме семейство с 1 дете едва свързваме двата края с 200 лв ток и в ремон НИКОГА НЕ СЪМ ИСКАЛА ДА МЕ СЪЖАЛЯВАТ ДЕТЕТО МИ НЕ СЕ ЛИШАВА НЯМА ДА ПУША НО ТЯ ЩЕ ИМА КАТО ТИ Е ТРУДНО С ЕДНО ОСОБЕНО В СЛУЧАЯ НЕ ПРАВИ 2РО МОЖЕ ДА МИНЕ ПРЕЗ СЪЩОТО НЕДАЙ СИ БОЖЕ НА ТАКИВА "РОДИТЕЛИ" С КЕФ ДА ИМ ОТКЪСНЕШ ГЛАВАТА
22.
23
21.02.2017 23:00:21
7
17
Извинявам се за отклонението от темата и като човек и майка за болните дечица, но голяма грешка е тези деца да бъдат в масово училище. Кой идиот счете, че те ще се интегрират! Могат да се интегрират, само ако оздравеят, което им го пожелавам от сърце! Но като цяло само проблеми се създават с тях и пречат по всякакъв начин, в много от случаите дори заплашват живота им! Някои от тях стават и агресивни! Дано им дойде ума на висшестоящите, но тези деца нямат място в масово училище! Не е полезно и за самите тях, защото ги обучават неспециалисти в тяхната област и проблем!
21.
Адвокат ДО ЕДНА МАЙКА
21.02.2017 22:52:39
5
8
Г-жо вие под " лек психичен проблем" ,какво разбирате и как го тълкувате ???
20.
SS
21.02.2017 22:19:59
10
6
TOVA E BULGARIA ....TRAGEDIA ZA VSICHKI , S IZKLUCHENIE NA MRASNATA GADNA , CHIBANA CHERVENA SGAN , KOIATO OGRABI NARODA PREDI , POVREME NA PREHODA ....I SEGA .
BOJEEEE , BOJEEE , KAK DA OBIASNICH NA VSICHKITE TEZI STRADACHTI BULGARSKI HORA , KAK I ZACHTO STIGNAHME DO TUK ???
19.
стара информация
21.02.2017 22:07:46
4
7
Детето миналата година беше в 4 група заедно с нашето дете и вече би трябвало да е в 1 клас 2 срок!?Нещо не се вързват нещата.....
18.
Антоанета
21.02.2017 21:59:33
4
10
Бих искала да помогна бихте ли казали адреса за да изпратя
17.
Една майка
21.02.2017 21:53:19
1
15
Детето е на 8 години и е с психични проблеми. Моето дете е на 7 години с лек психичен проблем и мога да работя само от време на време,когато някой приятел ми уреди работа на хонорар.
Сега детето ми е в първи клас. Преди да започне началото на учебната година си фантазирах как ще водя детето на училище в 8 и ще го взимам в 5 следобед и най-накрая ще мога да работя.
Как се получи в действителност - директорката от първия учебен ден прави всичко възможно да отстрани детето от "елитното" си училище, близо месец не пускаше детето да влиза в училище, докато не се разтичах да търся помощ от по-високо. Сега детето посещава по един или два учебни часа на ден, като през това време стоя права във фоайето на училището и чакам да го изведат, ако получи криза.
16.
Кмета на Бургас
21.02.2017 20:47:39
30
4
Скъпи съграждани, ако гласувате за ГЕРБ и вземем властта пак, обещавам да помогна на това семейство. Гласувайте и не се притеснявайте!
15.
aaaaa
21.02.2017 20:26:04
14
22
Ракийка си пийват и цигарки си пушат ,нали?А тази защо 8 г. не е работила? Като не им отърва на тавана,да си ходят там,откъдето са.Стига страдания.Хората купуват апартаменти,повечето на кредит.Гледат си децата и кредити изплащат.Стига вече сте ни занимавали с такива инкубатори.
14.
ДО Съвест
21.02.2017 19:34:30
5
20
А защо толкова години не е работила тази жена ? А ти наясно ли си колко такива като тях храним ?
13.
7
21.02.2017 19:25:26
5
8
ето сега Флегманите и парапатриотите ще им помогнат хахаааааааааааааа
12.
СЪВЕСТ
21.02.2017 19:24:14
8
20
Hora molete se vas da ne dostigne tazi sadba ili vashe pokolenie!!!!Nqma zastrahovani.
11.
Д
21.02.2017 19:07:38
6
27
Ама защо не си отидат в Шумен, а и в колко села има изоставени къщи все още в много добро състояние, с дворове където могат да си садят зеленчуци, ако са толкова на зор щесе разтършуват за някой кмет в някое село, който ще им помогне. Но не, те трябва да жиееят на пъпа на Бургас, е ми... какво да кажа не знам, всичи са се юрнали да искат от всички пари, да им помагат, а питат ли останалите хора как живеят, на тях дали им стигат парите..
10.
Разбирача
21.02.2017 19:06:43
5
9
Че кой има баня в Комлука?
9.
БГ резил
21.02.2017 18:42:49
6
37
За цигари имат пари, за презервативи - не...
Без работа, без жилище, задлъжнели, иначе второто е на път!
Поне не са си оставили детето. Единствено заради това заслужават да им се помогне. Колкото и да взимат, за това че е болно, разходите и притесненията също не са малко.
8.
Ммм
21.02.2017 18:36:44
5
31
Социалните служби и без тва само дет ги има да се погрижат за сексуалното образование на необразованите не да ги интегрират с помощи а да им обяснят че поколение се "прави" с акъл.Да ги съжалиш лошо няма ама може ли половиния народ да съжалиш щот правят деца на килограм без да са се погрижили за социалния си статус.Длъжни сме да се грижим за децата си,но никой не е длъжен да гледа чуждите деца.
7.
?????
21.02.2017 18:29:38
5
23
Флагман!А защо детето не взима пенсия за инвалидност, или това го спестихте ?8
6.
Адвокат
21.02.2017 18:07:02
4
30
Да се правят деца не е трудно !!! Въпроса е постфактум , сиреч след това -тяхното отглеждане , възпитание и тн. !! Това е задължение и отговорност за родителя !! Не е като да си вземеш куче или котка или друг домашен любимец и ако му се нарадваш след време да го подариш на приятел или да го уставиш в приют !!! За съжаление има хиляди случай особенно от страна на малцинствата в България който са нагледни за това как се правят бебета и се пращат в детски домове !!! Извода е следният ,ако нямате възмоожност да гледате деца не ги правете !!! Това става после един объркан човешки живот като цяло !!!
5.
tt
21.02.2017 17:51:12
2
26
горките дечица...
4.
Стара майка
21.02.2017 17:49:05
6
57
Много жалко , че има такива случаи. Целия разказ се обезсмисля за мен в момента , когато видя пепелник на снимката. Случвало се е да разговарям и да искат помощ бедни хора или пък мои комшии , които постоянно се оплакват, че едвам свързват двата края. Но когато ги видя с цигарите ,и в повечето случаи и мъжът и жената пушат, пък молят за дрехи за детето- тогава състрадателността ми се изпарява. Не можели да ги откажат, и затова много безработни но физически и психически здрави, млади киснат по кварталните кафета по цял ден, докато децата са ма градина.
3.
В
21.02.2017 17:36:30
10
51
Като не можеш да гледаш - не правиш. Долни утрепки, обричат децата на мизерия. Ей това са мангали. Никаква милост.
2.
КЛМ
21.02.2017 17:32:40
12
18
да го закарат в църквата ,,Св.Богородица'',там ще му помогнат.
1.
$
21.02.2017 17:23:29
13
18
boiko metodiev borisov da pomogne ?????? s golqmata sila idva i golqmata otgovornost ????? ili pak se burkam ?????? ili trqbva da pomagat tia deto sa s 500lv zaplatka a boki da si gleda miliardite i da chete moral ????? ili burkam ???????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори