×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов: Корнелия Нинова бълва неконтролируемо, за да извлече дивидент от проруските настроения


Борисов: Корнелия Нинова бълва неконтролируемо, за да извлече дивидент от проруските настроения
Служебните правителства на Марин Райков и Близнашки не били на ГЕРБ, но на Герджиков - е на БСП, според експремиера
21 Февруари 2017, Вторник, 10:34 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Лидерът на ГЕРБ се обяви против "флотилия в Черно море"


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини служебното правителство, че е одобрило създаване на флотилия в Черно море на форум на НАТО преди дни.

Той участва на форум на ГЕРБ, свързан с темата „сигурност”. Борисов смята, че БСП се възползват от проруските настроения у нас, но когато са на власт, действат в разрез с тях.

„Нас ни атакуваха за air policing, нас ни атакуваха, че даваме българското небе и суверенитета си. Преди три дена е подписано. Аз съм сигурен, че г-жа Нинова – нали то има една приказка – не си пожелавай жената на ближния, за да не стане твоя. И тя си пожелава властта. И всеки ден след това ще говори за национално съгласие по темите, по които не само неконтролируемо ги избълва и ги изговори, а атакува, за да извлече политически дивидент от проруските настроения на българите. А в един момент казва: Аз не знам какво е подписал, това правителство не е мое. Как не е мое? А на кой е? Това е правителство на БСП по метода на елементарните преобразувания”, коментира Бойко Борисов.

Той обясни, че щом президентът е на БСП, значи и служебното правителство, което той е излъчил, е тяхно.

След това Борисов коментира темата и пред журналисти. На въпрос на „Флагман” – дали служебните правителства на Марин Райков и Георги Близнашки са били на ГЕРБ, лидерът на партията отрече: „Не, разбира се!”
На уточняващото ни питане – каква е логиката сегашният служебен кабинет да е на БСП, а предишните два да не са на ГЕРБ, Борисов отговори така: „И тогава помните ли какво говориха всеки ден – че Плевнелиев ни е послушко, че той е направил всичко това, щото ние сме му казали? Помните ли им думите?”


Пред форума преди това Бойко Борисов предупреди, че исканията в Европа за твърда ръка са опасни. И че при такива случаи след няколко месеца властта вече започва да налага авторитарен режим.
Лидерът на ГЕРБ не одобрява критиките, че има голяма европейска бюрокрация в Брюксел. От една страна той посочи, че в Русия, Китай и САЩ било лесно, защото президентите там имали голяма власт. От друга, в Европейския съюз било по-сложно и трудно, но имало демокрация и това било най-доброто място за живеене.



В категории: Политика


12
Коментара по темата
12.
КАМЕНО
21.02.2017 17:05:34
47
0
Ни червени ни сини.
Аз гласувам за Валери Симеонов, това е.
11.
Noviq red
21.02.2017 16:53:11
9
2
Тез червени ненаядени и алчни пендели дошли от селата , на 6 години се научили да пият ракия , на 12 да пасът трева, миризливи селски бекове, мангали черни! Червени боклуци - смет и битови отпадъци , смрад и миризма
10.
Asega
21.02.2017 16:42:18
3
32
Г-жа Лъжа няма сила да управлява собствената си партия, а иска да управлява държавата

Време е за истината за това кои са националните предатели, време е за истината за гласуването в Европейския парламент. За истината, г-жо Лъжа, е време. Това каза Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на пресконференция за приетото днес Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС (СЕТА). Изявлението на Корнелия Нинова по темата бе определено от представителите на ПП ГЕРБ като „поредното биполярно разстройство“.
Официалната разпечатка на гласуването днес, с която и медиите разполагат, показва, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев и голяма група от европейските социалисти подкрепят СЕТА. „Опитахте се да прикриете истината със странна пресконференция, на която заявихте, че Станишев много се е объркал в гласуването си в подкрепа на СЕТА. Може би се е объркал и Джани Питела - шеф на Групата на европейските социалисти в ЕП. Ред е да обяснявате, че ще ги мъмрите, ще ги наказвате до стената... но това не се случи по един друг повод - гласуването на резолюцията за наводняване на Европа с бежанци. Време е за истината, г-жо Лъжа“, подчерта Атанасова.
Според председателя на МГЕРБ Георг Георгиев лъжовните твърдения, изречени за СЕТА от Нинова, са няколко. По думите му, не е вярно, че пазарът ще се наводни с ГМО продукти. „СЕТА не отменя директивите на ниво Европейски съюз. Напротив, търговското споразумение залага два важни компонента - елиминиране на над 98% на тарифите и митата между Канада и ЕС, както и предвижда строга защита на интелектуалната собственост. Това е в услуга на европейските пазари“, обясни той. Георгиев припомни, че правителството на Бойко Борисов постави като условие за ратифицирането на СЕТА отпадането на визите за български граждани в Канада. „Това е едно от най-големите постижения, реализирани в последните 20 години. БСП не отчитат ли възможността, че България извлече най-доброто в случая, бяхме лидер на мнение във взимането на решението. БСП нямат ясна оценка какво е в национален интерес. Когато показват неразбиране на процесите в Европа, поне да не говорят - нееднократно са ни излагали. Как Станишев, опитен политик, ще се обърка така?“, коментира Георг Георгиев.
Лидерът на МГЕРБ бе категоричен, че Корнелия Нинова не е способна да упражни контрол върху процесите в собствената си партия. Георг Георгиев припомни, че евродепутатите от БСП гласуваха в подкрепа на резолюция, насърчаваща мигрантския поток в Европа. „Тогава Нинова привика за обяснение представителите на левицата в ЕП и никой не се отзова на поканата й. Очевидно тя не може да осъществи обратна връзка със собствените си евродепутати. Председателят на БСП твърди, че има капацитета да управлява България. Няма как да ни убеди, че може да управлява цялата държава, при положение, че не може да управлява собствената си партия“, категоричен бе Георг Георгиев.
Според Димитър Главчев разминаванията между Корнелия Нинова и Сергей Станишев датират от далечно време - още от времето, когато той е бил премиер. „Очевидно продължават да се разминават. По-интересно е как може да каже, че всички гласували за СЕТА са национали предатели. Г-жа Лъжа прекалява с етикетите“, подчерта Главчев.
„Малко смелост не достига на Нинова да обяви, че членството ни в ЕС е национално предателство - членство, което е постижение на десницата. Ако присъединяването ни към Европейския съюз е национално предателство, тогава и СЕТА е. Трябва да се каже кой се опитва да унищожи България. Гласувалите в подкрепа на споразумението Джани Питела и бившият председател на Европейския парламент Мартин Шулц- те ли искат да унищожат България, според Нинова?“, попита Тома Биков. Той призова БСП да не употребяват израза "национално предателство", защото именно те стоят зад редица национални предателства - поръчковите атенати отвън, взривяването на църквата „Света Неделя“, масовите убийства от т.нар. Народен съд, опитът за унищожаване на българската православна църква, предателството на Деветосептемврийския преврат. Според Биков безотговорните изказвания на председателя на БСП Корнелия Нинова застрашават икономическото развитие на България и рушат авторитета на страната ни в Европа. „Когато потенциален кандидат за премиер говори по подобен начин, никой няма да иска да инвестира у нас, защото няма да знае какво ще се случи в бъдеще. Да имаме граници в говоренето си и да се опитаме да съхраним постигнатия авторитет и резултати в развитието на България до момента“, призова Тома Биков.
9.
до 7
21.02.2017 16:32:07
2
2
Стоенчооо, научи граматиката,много си бягал от часовете в училище...
8.
хак
21.02.2017 16:27:06
4
4
Нямат ли край простотиите борисови? Омръзнаха ни до втръсване! Борави с 50-60 думи и само тях повтаря!СТИГА!
7.
Стоян
21.02.2017 16:22:55
1
35
Корнелия няма потенциал да ръководи, където е управлявала всичко е фалирало и преватизирано. Да не забравяме хамелиона Нинова, от СДС в БСП , стари курви в нов бардак . БТК и зам.енергитик на държавата със Румен инкасатора какви каши забъркаха в енергетиката! г-жа Лъжи със Мустафа ще правят пак нов бардак
6.
*********
21.02.2017 15:56:31
0
32
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
$
21.02.2017 15:41:09
1
1
Toia samonadeiania nqma li koi da go obesi nai nakraia barabar s cqloto mu prokleto semeistvo i vsichki koito sa "blizo" do nego ???? cqlata mizerna i zapadnala durjava sedi i se kefi na nqkakaf si maznio ot neznam si kade ?!?!?!?!?! Boiko metodiev borisov na vujeto !!!!!! i tam da si sedi dokato ne padne trupa ot vujeto da vidq az sledvashtia shte ima li "pagoni" i napereni gurdi ... mama vi da eba sasipahte naciata smurt za toia
4.
Д
21.02.2017 14:30:00
1
36
Прост народ слаба държава ! Хак ни е !
3.
В,С
21.02.2017 14:11:56
2
10
АБЕ ХУБАВО ПРАВЕШЕ ЦИГАРИ В dККРАВАРНИКА НА КРАЙМОРИЕ.
2.
Как така
21.02.2017 14:08:05
2
5
Аааа усещате как леко идва на тслата дръжката,дръжката.
1.
*********
21.02.2017 12:53:21
8
44
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори