×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Янаки Стоилов срещу Нинова: С промените в устава се сродяваме с партията на Ердоган


Янаки Стоилов срещу Нинова: С промените в устава се сродяваме с партията на Ердоган
Не искам да съм по католик от папата, но папата може да се окаже по социалист от нас, каза политикът-ветеран
04 Февруари 2017, Събота, 21:50 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Дългогодишният политик се оплака от реваншизъм от страна на новото ръководство на червените


Дългогодишният депутат от БСП Янаки Стоилов направи изключително остро изказване срещу ръководството на партията. Той държа реч пред Конгреса, на който се очаква да бъдат приети промени в устава. С тях ще се забрани на представители на БСП, които са били народни представители повече от 12 години, да се кандидатират отново. Това засяга и самия Стоилов.

Днес той каза, че няма да участва в гласуването на промените в устава, но не защото е в конфликт на интереси, а защото измененията не били адресирани към обявените цели.
Стоилов попита и защо ако лидерът на БСП ще се избира пряко от членовете на партията, то това не е заложено и за местните председатели на структурите.

„Защо кандидатите за народни представители, кметове и общински съветници не се излъчват пряко от социалистите в съответния район, а се въвеждат странни за демократичните парламентарни системи ограничения. С тях се сродяваме с партията на Ердоган”, каза Янаки Стоилов.

Той смята, че целта на промените в устава е да се отстранят вътрешните опоненти. От тях ще бъдат засегнати и Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов.
Истинските необявени мотиви на тези промени са в желанията на техните инициатори БСП да бъде лишена от вътрешно-партийна алтернатива, а тя прави партията демократична, допринесе да се съхрани през годините, дава и политическа перспектива. С тези промени вие отклонявате истинския разговор за отстъплението на политиката пред големите пари, за обслужването на частни и корпоративни интереси, които са проникнали във всички партии и вече години наред съсипват българския народ и българската държава”, обяви Янаки Стоилов.

Той каза, че част от днешното ръководство прави опит за реваншизъм срещу предишното, в което беше самият Стоилов.
Дългогодишният политик разкритикува и обявените предизборни намерения от страна на Корнелия Нинова. По думите му те може да доведат до спечелване на изборите, но въпросът е дали ще бъдат изпълнени. Стоилов припомни, че почти винаги, след като са били в управлението, следвали тежки изборни загуби. Според него, ако това се случи отново, то може да е с много тежки последици за партията.

Янаки Стоилов разкритикува, че в програмната платформа се обръщало приоритетно внимание на бизнеса, което не било характерно за социалистическа партия, както и че предприемачите се делят на млади и стари. Това ставало за сметка на неглижиране на проблема с неравенството.

Не искам да съм по католик от папата, но ако четем критично, папата ще се окаже по социалист от нас, обяви партийният ветеран.

Стоилов разкритикува и отказа от въвеждане на прогресивно данъчно облагане.



В категории: Политика


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
7
Коментара по темата
7.
Динко и Перата
04.02.2017 20:07:06
3
7
Еее Янаки. Червена гнидо ще изгори мандатчето
6.
Efendi
04.02.2017 18:43:48
9
8
За партията на г-н Ердоган само може да си мечтаете драги комуняги,а не да се засягате,бахти смешниците,само за десетина години AKP увеличи пет пъти БВП на Турция,ако се намери такъв в БГ ще му построят паметник,по голям от този на Альошата в Плавдив
5.
АСПАРУХ
04.02.2017 18:28:09
9
27
Същите, които ни оставиха под чернобилския дъжд, сега обещават "здраве за всеки".

Същите, които направиха 3000лв.=$1 сега обещават повече пенсии и пари за хората.

Същите, които принудиха хората да бягат от България, сега обещават да ги върнат.

Същите, които взеха спестяванията на хората в банките и ги фалираха, сега обещават да спрат бедността.

Същите, които създадоха мафията, сега обещават да се борят с нея.

Същите, които станаха известни с червените си куфарчета, сега обещават да се борят с корупцията.

Същите, които стреляха по хора без съд и без присъда, сега обещават по-добро правосъдие.

Простете ми, че не ви вярвам!
4.
стеф
04.02.2017 17:03:46
4
24
Стоилов имал качества на юрист ,че къде ги показал като е пожизнен депутат бе
3.
Г
04.02.2017 16:43:42
6
18
БСП ще се самоизядат, голямо драпане е да захапят кокала.
2.
Бургазлия
04.02.2017 16:13:44
9
15
Кур за леля Кури!
1.
BSP
04.02.2017 16:11:24
3
29
Точно него очаквах да направи точно това изказване.
Има хора в БСП, които смятат, че вечно трябва да бъдат инвентар, критерий, ум и право на последна дума и Стоилов е това.
Никакъв опит с редови социалисти. Буквоед и книжен човек.
Не отхвърлям професионалните му качества на юрист, може да бъде полезен не само за БСП, но и за България с тези качества.
За мен той е част от 27-годишното статукво, на което всичко му е ясно, но живее с кеф там и не му минава на ум, че е натрапник, седял е дълго като досаден гост.
Не разбира, че не е персонално, а е повод да бъдат обучени нови хора, което е само от полза за партията.Наистина очаквах тази реакция.
Това трябва да се направи и в местната партийна организация и навсякъде., ако искаме нещо да се промени. Инак замирисва на мухъл.
Аз съм човек, който от години пише за два последователни мандата на депутат.
Имам обосновка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори