×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Айтос с исторически бюджет за 2017 г., обещава чисто нов град


Айтос с исторически бюджет за 2017 г., обещава чисто нов град
Благодарение на кмета Васил Едрев и екипа му финансовата рамка не е постна пица, ще гласуваме с две ръце, казаха съветниците
31 Януари 2017, Вторник, 14:41 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка авторът

Общината ще се превърне в строителна площадка, ще се реализират куп проекти



Община Айтос ще разполага с рекорден бюджет през 2017 г. Финансовата рамка е 22 500 000 хил. лв., но към тази сума ще се прибавят и проекти с държавно и еврофинансиране. В сравнение с миналата година тя е с 6 млн. лв. повече. Бюджетът бе гласуван на днешната сесия на местния парламент единодушно от всички общински съветници.

Средствата обещават чисто нов Айтос. Градът ще се превърне в строителна площадка. Ще се реализират редица проекти, които изцяло ще променят облика на града.

По време на сесията кметът Васил Едрев показа постановлението на Министерския съвет, с чието решение държавата предоставя старите казарми на Общината. Амбицията на администрацията и на съветниците е там да се построи чисто нов квартал с жилищни сгради и търговски обекти, но крайното решение какво има да на мястото на бившето поделение ще решат айтозлии. Общината ще организира допитване до гражданите си, ще има и обществени обсъждания и ще се съобрази с мнението на хората.

Автогарата в Айтос също ще има нов облик. Първоначалното намерение бе тя да бъде ремонтирана, за което са заложени 450 хил. лв. в бюджета. Севим Али от ДПС предложи вместо да бъде реконструирана, да бъде построена чисто нова. Той се изказа положително за финансовата рамка, като каза, че бюджетът не е постна пица, а е изпълним, което се дължи на добрата работа на кмета Васил Едрев и екипа му.

Предложението му за автогарата бе подкрепен и от градоначалника. Васил Едрев подчерта, че проектантът ще подготви проект и за ремонт, и за нова сграда, а след обсъждане на цената в Общинския съвет, ще се вземе решение за съдбата на автогарата. Ако се наложи да се построи нова сграда, местните парламентаристи трябва да актуализират бюджета, което по закон може да се случи след 6-ия месец на годината.

През тази година ще бъдат реализирани и проекти на обща стойност 14 млн. лв. Единият от тях е вторият етап от реконструкцията на пътя Айтос-Карагеоргиево-Тополица-Черноград. Вторият проект е реконструкция на уличната водопроводна мрежа на двете най-големи села в общината - Карагеоргиево и Мъглен, а третият, включен в тази сума, е реконструкция на 7 основни улици в Айтос.

За новия бюджет съветникът от ГЕРБ Димо Парушев заяви, че е положителен и много амбициозен.

"Приходите растат. Когато възможностите се увеличат, ще се увеличат и шансовете за реализация", изтъкна той и предложи субсидията за спорт във финансовата рамка да нарасне от 90 на 110 хил. лв. Искането му бе гласувано единодушно от всички съветници.

"Ще гласуваме не с една, а с две ръце за финансовата рамка. 2016 г. беше много добра за община Айтос, благодарение на това, което се случи в общината. Много общини в България, включително и в област Бургас, са пред фалит. Ние сме финансово стабилни, нямаме дългове. Това е рейтинг пред инвеститорите. Всички предстоящи проекти, които са на път да се реализират, откриват възможности за нови инвестиции в Айтос. Градът ще се превърне в по-добро място за живеене", каза съветникът от ДПС Ружди Хасан. Думите му бяха подкрепени и от местните парламентаристи от останалите политически групи, които казаха, че работата по амбициозния бюджет трябва да започне още от днес.

Какво още включва финансовата рамка, кои проекти ще бъдат реализирани през тази година и как те ще променят облика на града - очаквайте интервю с кмета Васил Едрев във Флагман.БГ!

В категории: Айтос


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
13
Коментара по темата
13.
ЪРП
03.02.2017 10:03:04
1
2
ФЛЕГМАН, ОТРЕПКИ ДОЛНИ!!! ЛИЗАЧИ НА ГЕРБЕРСКИ АНУСИ!!!
ЗАЩО МИ ИЗТРИХТЕ ТОЗИ КОМЕНТАР ОТ ТЕМАТА ЗА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА???????
НЕ ВИ ОТЪРВАТ ЛИ ТАКИВА АНАЛИЗИ?????????????
ДРИСЛЬОВЦИ БЕЗГРЪБНАЧНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



РАЗМИСЛИ ПО ГЕРБЕРСКИТЕ СЛОВОБЛУДСТВА НА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ОТ 02.02.2017:

"Ние оставяме подредена държава и вярвам, че българите ще гласуват за ГЕРБ, каза бившият шеф на парламента"
ЕГАТИ ОПТИМИСТИТЕ!!!???

"Основен приоритет в предизборната програма на ГЕРБ ще е двойното увеличение на учителските заплати. "
НЕ Е ИСТИНА , КАКВА НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ ЛЪХАТ ОТ ТАЗИ ЖЕНИЧКА!!!.......
ВИЕ ГЕРБЕРЧЕТА, ДА НЕ МИСЛИТЕ, ЧЕ УЧИТЕЛСКАТА ГИЛДИЯ Е ЗАБРАВИЛА ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА, КАК СЕ ИЗГАВРИХТЕ С УЧИТЕЛИТЕ......, С ПОЛИЦАИТЕ .....И С Т.Н. И Т.Н.???

"Това бе един протестен вот."
ДЕМЕК ИСКА ДА КАЖЕ, ЧЕ НИКОЙ БЪЛГАРИН НЕ Е БИЛ УБЕДЕН ,ЧЕ РУМЕН РАДЕВ Е ДОСТОЕН И ЧИТАВ ЧОВЕК ЗА ПРЕЗИДЕНТ , А ВСИЧКИ БЪЛГАРИ АДЖЕБА СА ГЛАСУВАЛИ ПРОСТО ЗА ДА НАПРАВЯТ МРЪСНО НА ГЕРБ??!!!........РАЗБИРАШ ЛИ...?ХАХАХА......МАНТРАТА ГЕРБАДЖИЙСКА

„Много хора са разочаровани, защото не виждат промяна. Какво ново се случи при визитата на президента Радев в Брюксел? Кое е по-различното в политиката, която ще води държавата, освен, че летя със „Спартан“?“
ЦАЧЕВААА.....ТОВА ,ЧЕ ТИ СИ СЛЯПА Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ !
АЗ ВИДЯХ ЧУТОВНАТА ПРОМЯНА ТОЧНО С ТОЗА ВИЗИТА НА ГЕН.РУМЕН РАДЕВ В НАТО, КОГАТО ОЩЕ НА ПЪРВАТА СРЕЩА С ДЪРЖАВНИЯ СЕКРЕТАР НА НАТО - СТОЛТЕНБЕРГ!!

РАДЕВ СЕ ДЪРЖА КАТО ИСТИНСКИ ДОБЛЕСТЕН ПРЕЗИДЕНТ, КАТО ЗАЯВИ ДИРЕКТНО В ОЧИТЕ МУ ,ЧЕ НАТО ТРЯБВА ДА УВЕЛИЧИ ДИАЛОГА С РУСИЯ И ДА СПРЕ РЕПЧЕНЕТО СРЕЩУ РУСИЯ, ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ КАКЪВТО И ДА Е РИСК ЗА ВОЙНА ( ЯДРЕНА)!!!!!!!!!!!!
ЗАЯВИ МУ ,ЧЕ НАТО И РУСИЯ ТРЯБВА ДА ОБЕДИНЯТ УСИЛИЯ ЗА ДА СЕ БОРЯТ СЪС СВЕТОВНИЯ ТЕРОРИЗЪМ!!!

ВИЕ ,ГЕРБЕРЧЕТА ЛИГАВИ, ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ КОЛКО ДОСТОЙНО И ДОБЛЕСТНО СЕ ДЪРЖА РУМЕН РАДЕВ ???????????

РАДЕВ СЪЩО ЗАЯВИ ДИРЕКТНО НА ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ НА НАТО ,ЧЕ ТЕЗИ САНКЦИИ НАНАСЯТ ОГРОМНИ ВРЕДИ НА БЪЛГАРИЯ !!!

ГЕНЕРАЛЕ, НАПРАВО МИ НАПЪЛНИ ДУШАТА С ТОВА ДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

НЕ МИ СЕ МИСЛИ, КАКВО ЛИЗАЧЕСТВО И ВЪРТЕНЕ НА ДУДУЦИ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ,АКО ОТНОВО ГЕРБ ИМАХА ПРЕЗИДЕНТ....ЖАЛКА КАРТИНКА...

СЪЩОТО БЕЗГРЪБНАЧНО ЛИЗАЧЕСТВО ,КАТО В МОМЕНТА НА ЦВ.ЦВ.,КОЙТО ОВЪРША ВСИЧКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ ВЪВ ВАШИНГТОН ЗА ДА ПОЛУЧИ НОВИТЕ ПРЕДИЗБОРНИ ИНСТРУКЦИИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12.
Икономически техникум Бургас
01.02.2017 09:33:35
2
6
Ето такива заглавия ме връщат към 09.09.1944г. Гръмко мощно и платено! А сега за бюджета:
1. Къде е отчета за изпълнение на бюджета за 2016г.? Там много добре ще се види с какъв преходен остатък е общината от предходната година, който остатък е прехвърлен за 2017г.
2.През 2016г. не се изпълниха редица предвидени действия по бюджета. Нямаше асфалтиране на улици, нямаше кръпки , нямаше инвестирани средства в общинска инфраструктура- Само от тук преходния остатък сигурно е над 2-2.5 милиона лева.
3.Бюджета би бил исторически ако най-накрая в него бъдат заложени цялостни политики на общината с отделени средства и очаквани резултати било те финансови, материални и нематериални. Това тук не го виждам.
4.Бюджета би бил исторически ако с изпълнението си доведе до съществен ръст на собствените неданъчни преходи на общината, което ще гарантира системна стабилност в краткосрочен и дългосрочен план .
5.Заложените собствени приходи в бюджет 2017 не са в ръст установяващ тенденция към по-добро управление на общинска собственост. Това показва, че се работи само в традиционните насоки:
Продажба на собственост
Наеми
Данъци и такси и до тук! Ми то такъв бюджет могат да направят и учениците от икономическия техникум в Бургас без много - много да го мислят.
В бюджета за 2017г. ако се изкарат приходите от трансфери от ЦБ и други плащания по европроекти , то той си остана дори по-нисък като абсолютна стойност от 2016г.
Може би коментарите на г-н Денев и Петър Янев имат логика, защото не е лесно да се управляват публични финанси. Това го показа и 2016г. , защото масово обществени поръчки бяха атакувани , спирани и редица дейности останаха нереализирани.
Иначе добре! Всички са съгласни и в ляво и в дясно, но това показва само едно. В този общински съвет няма специалисти , няма корективи и съветници опитващи да бъдат полезни в дългосрочен план на община Айтос. Това показва, че най-вероятно голямата коалиция ГЕРБ + БСП + ДПС ни очаква след изборите. Всичко е парлама и димна завеса.
11.
Мирон
01.02.2017 01:39:10
3
5
така се развълнувах, че оцапах кълките
10.
Някой си
31.01.2017 20:30:34
2
5
Айтос стана турски град с турски оправници.Толкова работи трябва да се направят за града а те мислят за автогарата.много вяжно, като чели някой я използва.5-6 кадъни чакат автобус за някое турско село.Уж парка щеше са се обновява а какво стана.май е време последните оцелели нормални хора да се изнасяме от турския град
9.
Някой си
31.01.2017 20:30:34
4
4
Айтос стана турски град с турски оправници.Толкова работи трябва да се направят за града а те мислят за автогарата.много вяжно, като чели някой я използва.5-6 кадъни чакат автобус за някое турско село.Уж парка щеше са се обновява а какво стана.май е време последните оцелели нормални хора да се изнасяме от турския град
8.
8
31.01.2017 19:34:01
2
7
Айтос затъва с всеки изминал ден хората вече не спят спокойно много взеха да ги крадат .Къде си Тодор Живков да изпратиш някой към Белене
7.
До 6
31.01.2017 19:03:04
1
2
Объркал си една буква не си Хой, а Хуй
6.
Хой
31.01.2017 18:45:08
4
3
Айтос е по хубав град от Карнобат. Сега си имаме и хубава дискотека.Даже и Бургас пасти мн да яде.
5.
Вече имаме две строителни плщадки
31.01.2017 17:28:34
4
12
Ами Бойко да вземе да направи карнобат квартал на АЙТОС ОРЕЛА и вече ще ги свързва булевард "Малкия Бекир"
Така няма да се пилеят бюджети! Ще се възстанови танковата бригада в Айтос и летните магистрали ще се ползват и зиме , след снегопочистване
4.
Бг
31.01.2017 17:07:41
14
5
Айтос и общината е 70-80% турци. Време е кмета да е турчин. Тогава ще дойдат големите инвеститори от Турция.
3.
3
31.01.2017 16:58:56
3
7
За автогарата бяха заложени 100 000лв а сега са станали 450 000.
Откъде дойдоха 350 000лв.

Сега да не се окаже че само обществената поръчка за проектиране е половин милион
2.
titi
31.01.2017 16:25:11
5
8
Кмета да покаже доклада от Сметната палата,общинета има доста задължения за 2015 и 2016г.Освен това имотът предоставен от г- Боко Тиквата е на патриаршията и на Айтоската църква.
1.
$
31.01.2017 16:10:45
4
2
prestanete da ni zanimavate s tova koi kakvi pari shte nalapa prez godinata ... tova koeto shte stane sled 13 dni nqma da e po scenarii i shte e trudno kontroliruemu redno e vseki ot politicheskata klasa sam za sebe si da si zadade vuprosa dali shte prejivee tova koeto idva ... bulgarskia narod shte se obedini i shte vi izmete ot kojenite vi fotioili ne si mislete che imate sredstva za borba - nqmate sredstva za borba. Biznes satrudnicite , propadnalata policia i lipsvashtata armia ne sa sredstva za borba ... voennite US bazi koito eventualno mogat da vi se pritekat na pomosht sa prenebrejitelno maluk resurs v sravnenie s tova koeto razpolagame nie kato narod ... nqma da se izmuknete ako upotrebite US bazite nie moje da upotrebim RU bazite i da si navrete kapitala v tlustia guz ... nqma vreme za perefrazirania .. razmisli i ovurtania ... nezabavno da se priemat vaprosite ot referenduma !!!!!!!!! imate 13 dni koeto mejdu drugoto ne e mnogo vreme ... shte padnete i shte boli !!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори