×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП обещаха преразглеждане на безплатното саниране и признаха, че „Южен поток” е неосъществим


БСП обещаха преразглеждане на безплатното саниране и признаха, че „Южен поток” е неосъществим
Според визията на БСП секторът трябва да се развива в посока на ядрената енергетика и на ВЕИ
30 Януари 2017, Вторник, 01:30 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимки: Авторът)

Червените смятат, че са необходими кадрови промени в КЕВР


БСП признаха, че проектът „Южен поток” няма как да се осъществи в първоначалния му вид. Червените обаче ще настояват да се прекара тръба, която да снабдява България с газ директно от Русия. Това стана ясно на публично обсъждане на тема „Енергетика”, организирана от БСП в София, на която присъстваха водещи енергийни експерти.



Съпредседателят на Съвета по финанси, икономика и енергетика в БСП Явор Куюмджиев обяви идеите им за развитие на сектора, като уточни, че те не са окончателни и са готови да слушат предложения.



Той обясни, че заради проблемите между Русия и Украйна страната ни може да има големи затруднения при снабдяването с газ.
Ситуацията, в която България изпадна – да сме в риск да внасяме руски природен газ от Турция, е абсурдна. Затова за нас едно от най-важните неща ще бъде да възстановим този газов коридор. Той няма да се казва „Южен поток”. Очевидно е, че няма да бъде в обема и размерите, в които беше предвиден предишния път. Няма да бъде четири тръби по 16 млрд. куб. метра, но дори и една на нас ще ни е достатъчна. Разбира се – в съответствие с европейските правила и в диалог с Европейската комисия”, каза Явор Куюмджиев, който бе зам.-енергиен министър в правителството на Сергей Станишев.

Според него газовата връзка с Румъния може да се окаже непотребна. Най-важно било да се изгради такава с Турция – за да се осигурят доставки на газ от Каспийско море.
А на конектора с Гърция единственият смисъл бил, че се финансира от ЕС
, защото към него нямало интерес.
За БСП е важно развитието на ядрената енергетика заедно с възобновяемите енергийни източници, стана ясно още от изложението на Явор Куюмджиев.

Той обясни вижданията на БСП и по отношение на „безплатното” саниране.
„България е на последно място по енергийна ефективност в Европейския съюз. Но тази енергийна ефективност не е само в сградите и санирането. На практика там е по-малката част. Голямата енергийна ефективност се крие в генерирането и преноса на електроенергия”
, каза Куюмджиев.

Затова според него усилията трябвало се съсредоточат натам.
„Като, разбира се, програмата за саниране е нещо хубаво. Създава добри усещания у хората. Всеки се радва, когато му подарят десетина хиляди лева, но не знаем доколко е ефективна. Според наша информация санирането се прави до клас „С” , който вече не е стандарт в Европейския съюз. В ЕС за енергийно ефективни вече се смятат само сградите, които са направени в клас „А”. Т.е. това, което в момента се извършва, не изпълнява европейските изисквания и след известен период от време ще трябва отново да се прави. Така категорично ще се опитаме да преразгледаме тази програма, като не казвам, че ще я отменяме”, заяви червеният политик.

Явор Куюмджиев смята, че са необходими кадрови промени в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и там следва да се заложи на професионалистите.
Според него Националната електрическа компания е във фактически фалит и проблемите със задълженията на държавното дружество са особено належащи за решаване.


Куюмджиев заяви, че е необходимо преразглеждане на договорите с т. нар. американски централи. Според него, ако това не се случи, НЕК и дори държавата щели да фалират.

От БСП ще работят за изцяло нов Закон за енергетиката, понеже старият бил с много кръпки и бил морално остарял.

Според Явор Куюмджиев АЕЦ „Белене” трябва да се построи, но не стана ясно точно по какъв начин и до каква степен следва да е евентуалното държавно участие.

В категории: Политика


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 1
6
Коментара по темата
6.
Burgas
31.01.2017 13:11:22
3
13
Модерно било да се наричат долни леви педали , да ви го сложа в тръбата , в кафевият канал! Педали и крадци от клас А са червените боклуци, стари курви в нов бардак, ще преразгледат как да краднат парите и пиши ги бегал зад граница със куфарчетата!
5.
Bloomberg tv
31.01.2017 12:28:46
2
9
Това с тръбопровода е химера-илюзия.НЯМА достатъчно ГАЗ в азерските находища наличната едва ще стигне на турците
4.
Бургазлия
31.01.2017 12:23:54
5
17
БСП да си е*ат майката!
3.
Бай Дончо
31.01.2017 12:15:47
4
15
........Така категорично ще се опитаме да преразгледаме тази програма, като не казвам, че ще я отменяме”, заяви червеният политик....
Гладна кокошка,просо сънува.Рибата/властта/в морето,той тигана сложил.....нямало да отменят програми.....Симпатяга!
2.
$
31.01.2017 11:58:13
2
2
Celia trudosposoben potencial na stranata (kolkoto i maluk da e toi ) v momenta e izgraden ot takiva kato men. ne si pravete iliuzii che nqkakva vruzkarzka policia v koqto rabotqt pederundeli s moderni pricheski shte vi spasqt ... tova nqma da stane ... voennite i trudovite sredstva vinagi sa bili na takiva kato men .... rujdqsalata vi armiika sushto nqma da vi podkrepi ... imate 13 dni da predotvratite neobratimi kolosalni promeni po trudnia za vas nachin .... TOZI PUT N Q M A D A V I S E R A Z M I N E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13 dni
1.
Стюардесата Радева
31.01.2017 11:48:28
9
5
точно така, за санирането съм съгласен, може и да купя няколко гласа за Корнидия
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори