×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лиляна Павлова: Трябва да правим по 1000-1500 километра пътища на година


27 Януари 2017, Петък, 22:50 ч.

Тол системата ще е по-справедлива и ще донесе повече приходи


Бившият министър Лиляна Павлова обясни защо дупките се появяват по пътищата и какво прави държавата, за да се бори с тях. Тя за пореден път обясни предимствата на въвеждането на тол системата в България. В ефира на БНТ бившият министър коментира също, дали 2 милиарда лева са достатъчни за санирането.
"Дупките не са изключение, не само в България. Случва се и в чужбина. Всяка зима се отварят дупките. След тежката зима и амплитудите, те са по големи. Но това е неизбежно, когато не се инвестира достатъчно в пътища. В германия на всеки 7 години пътя се преасфалтира. Това е така, защото пътищата изискват огромни инвестиции. Огромен ресурс който държавата да влага”, каза Павлова.

По думите ѝ, държавата е инвестирала между 200 и 300 милиона лева в пътища всяка година. „Това ни дава възможност да преасфалтираме до близо 300 км на година. Трябва да почнем да правим годишно по 1000-1500 година. Затова тол системата ще доведе до повече приходи, инвестиции и по справедлив модел – който пътува повече, ще плаща повече”, обясни бившият регионален министър.

Павлова обясни и защо изработването на въпросната система се бави. „Засега тол системата се бави заради обжалванията, защото интересите са много големи. Има и кръгове, които я саботират, защото тя не е изгодна за тях. Международната контрабанда. Ако се вкара тази система, ще има пълно следене на транзита, на трафика на стоките. Заложили сме системата да е българска, да е на министерството, да не се дава в чужди ръце и да сме независими”, каза Павлова.

Тя отбеляза също, че в момента бежанският натиск по границата е нулев и „мерките, които реализирахме миналата година, дадоха резултат”.

Също така бившият регионален министър отрече да се пестят материали при ремонтите и изграждането на пътища. „Дълги години оправяме старите бели. Коловозите на магистрала „Тракия” са от Тройната  коалиция. По пресасфалтираните участъци от нас дупки няма. Дупките са там, където не успяхме да преасфалтираме”, каза тя.

Павлова бе категорична, че където ГЕРБ са направили цялостен превантивен ремонт, пътищата са в добро състояние. Тя изрази също надежда, че служебното правителство ще последва примера на ГЕРБ и няма да следва практиката „кръпка върху кръпка”. Тя подчерта също, че там където пътищата са реновирани, в момента има недостиг на работна ръка.

Павлова отрече, че 2-те милиарда, отпуснати от правителството, са много. Също така тя отрече, че с парите се злоупотребява. „Опозицията видя, че хората искат това. Крадецът вика дръжте крадеца. Тези пари са малко, защото в последните 25 години няма цялостно саниране на нито една панелка. Ние правим цялостен ремонт на тези сгради, не сменяме само дограма и прозорци, а правим цялостен ремонт. Тази програма трябва да продължи поне още 10 години. Това бе направено от всички държави в бившия социалистически блок”, каза тя. Павлова също отбеляза, че един от най-отявлените критици на ГЕРБ за санирането – червеният депутат - Таско Ерменков, е бил един от първите, които са си санирали сградата.

Що се отнася до въпроса, дали има злоупотреби с парите, Павлова заяви, че ако някой има съмнения, извън популистките лозунги, нека съответните органи да се произнесат. „Винаги сме казвали, че може някой да греши. Където има проблеми и несъответствия, те ще бъдат приспаднати и ще останат за сметка на общината”, поясни тя.

Павлова посочи още, че благодарение на програмата за санирането в България има много ниска безработица, защото в програмата участват над 600 фирми, в които работят слабо квалифицирани кадри.

Павлова определи като невярна информацията, че ЕС иска да ни спира еврофондовете.

Говорейки за своя заместник в служебното правителство Спас Попниколов, тя каза, че той „разбира от асфалт и не е засегнал въпроса с дупките”. По думите ѝ, приемникът ѝ е много добър експерт и професионалист. „Не се притесняваме, че служебният кабинет ще направи ревизия. Важното е служебният кабинет да запази стабилността и да проведе честни избори”, каза още Павлова.

Ще водим позитивна предизборна кампания. Лошо е, че дясното се цепи. Център-дясно е нашата цел за развитие. След изборите трябва да има силно дясно, за да имаме стабилна държава, но сме готови сме и на правителство на малцинството. Това каза Павлова за предстоящите предсрочни парламентарни избори./Блиц

В категории: Политика


3
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
3
Коментара по темата
3.
айде бе
28.01.2017 00:20:16
1
4
СКРИЙТЕ се вече, ОМРЪЗНАХТЕ на цялата държава! Видяхме какво "можете"...да крадете!
2.
Игуменът
27.01.2017 20:12:55
2
3
"младата" жена лайномет:


Р. Овч.и успялата(му) млада жена
Публикувано 2016-11-17 02:02:00

Тези дни един политик се завърна на бял кон под светлината на прожекторите.

Е, не точно под светлината. Той пак играе ролята на сив кардинал, но задачата на медиите е да осветяват точно кукловодите на задкулисието, нали?

А задачата на прокуратурата е да повдига обвинения на бандитите. Това и стори тя днес. Въпросният политик бе обвинен, че в ролята му на енергиен министър е нанесъл щети на НЕК (тоест на държавата) надхвърлящи 190 милиона евро. Престъплението се нарича умишлена безстопанственост и за него Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода. Ако въпросният бъде признат за виновен може да получи присъда, която варира – от три до осем години зад решетките.

Неговото име е Румен Овчаров. Днес той е човекът, който триумфира. Успя да докаже на своите другари, че протежето му Корнелия е лидерът, който ще съумее да върне БСП към властта. И дотук успява.

Нинова (с всички условности) успя да спечели национални избори. Това не се бе случвало на столетницата от 11 години. За последно те бяха първи през 2005г., след което съставиха „Тройната коалиция“.

С две думи – проектът „Нинова“ дотук е успешен. Но нека кажем няколко думи за биографията на на неговия автор.А и на самата Нинова. Защото във визитката на Овчаров ще разкрием, че личното му политическо инженерство наречено „Корнелия Нинова“ е стартирало много отдавна. Просто днес той бере плодовете от направената инвестиция.

Действието започва преди точно 20 години.

По онова време Румен Овчаров е министър на енергетиката в кабинета „Виденов“. В същата година младата и напориста юристка Нинова работи в столичното следствие.

След падането от власт на правителството на БСП някак припряно Нинова решава да напусне следствието. Тя търси реализация на далеч по-уютен и добре платен пост в държавната още БТК. И чудо на чудесата – невръстното 28 годишно девойче е назначена за юристконсулт на гигантската компания. Как става този номер? Очевидно покровителят Овчаров е ударил едно рамо.

Малко след това Корнелия Нинова получава още по-висока служба. Младата дама става изпълнителен директор на „Техноимпекс“. Припомням, че иде реч за едно от прословутите външнотърговски дружества, чрез които изтичаха държавните милиарди в неизвестна посока.

Критиците на Нинова от левите среди я упрекват, че по това време се е продала на СДС. Не съм на това мнение. Според мен тя винаги е служила на Румен Овчаров – точно и ясно. А Овчаров знаеше как да се разбира с Костов когато трябва.

Нека припомним подаръка му към управляващите за кметския вот в София през 99-та. Той издигна собствената си неизбираема кандидатура, с което вдигна топката на СДС и Софиянски да го разгромят. А на тези избори картата на България почервеня. Под формулата(така популярна напоследък) „независим подкрепен от“ – БСП взе Бургас, Варна, Стара Загора, Русе и много други важни общини. Социалистите не номинираха читава личност, заложиха на Овчаров и претърпяха загуба с разлика

По този начин „сините“ запазиха София. Въпреки проблемите на своето управление, въпреки вече започващите да избухват корупционни скандали, свързани с кабинета „Костов“.

Запазиха я, защото Овчаров им помогна. А те му се отблагодаряваха с услуги зад кулисите.

Стигаме до 2005г. Румен Овчаров е в апогея на своето могъщество. Той поема мегаминистерството на икономиката и енергетиката. Светкавично назначава за свой заместник старата си дружка Корнелия Нинова. Нещо повече – Нинова поема контрола над най-апетитните държавни активи тогава – „Булгартабак“ и пловдивския панаир.

Но могъществото им не продължи особено дълго.

През 2007г. шефът на столичното следствие Ангел Александров разкри, че Овчаров и Нинова са покровителствали олигарха Красимир Георгиев(един от най-близките приятели на Овчаров по онова време) и фирмата му „Фронтиер“, която години наред „консултираше“ всички златни проекти в енергийната система.

Името на Корнелия Нинова бе замесено пряко в скандала след разкритията на разследващите органи, че тя буквално е инструктирала Георгиев какво да говори при разпитите му, които бяха провеждани от следователката Шарланджиева(също с повдигнати обвинения след аферата). Органите на реда засякоха десетки разговори между Корнелия Нинова и Красимир Георгиев. Включително и СМС с текст: „Твоята приятелка е фантастична“ – по адрес на следовател Шарланджиева.

Или с други думи – Корнелия Нинова е била посредник между разследван бизнесмен и разследващия го следовател. Казват го прокурорите, не аз. Именно представителите на държавното обвинение разкриха наличието на 1000 страници разговори и есемеси между Нинова и Шарланджиева

Но днес вероятно тя услужливо ще забрави това.

Ще забрави и как се кри от прокурорите като Трайчо Трайков от златен скункс. Имитирала сърдечни кризи, защото не искала да я разпитват. Посещавала по нощите „Пирогов“. И най-изпечените бандити могат да и завидят. Ето и информацията от тогава, да не кажете, че си измислям:

„Сърцебиене спаси Нинова от прокурор“, в-к „Стандарт“, 10.05.2007г.

Нинова успя да се спаси от съдебната система. Тя влезе в безкрайния списък на политиците, за които има видими доказателства за търговия с влияние, избегнали наказателна отговорност. Явно защото доказателствата са видими само за аудиторията. Темида е сляпа, очите и са вързани за Овчаров, Нинова и компания.
Вързани бяха очите на Темида и когато ексшефът на „Топлофикация“ пишеше сърцераздирателни писма от ареста. Призоваваше Р. Овч. да му помогне. Призоваваше, защото бе наясно какви услуги е правил на Овчаров и „Фронтиер“ на Красимир Георгиев. Именно управляваната от Валентин Димитров „Топлофикация София“ се превърна в куче касичка за Овчаров и обръчите му от фирми. През Димитров „Фронтиер“ трупаше милиони, част от които съвсем естествено отчиташе на Р. Овч.
Затова Вальо Топлото поиска помощ. Но вече бе късно. Станишев изрита Овчаров и Корнелия заради обществената нетърпимост към тях, възникнала след избухналия корупционен скандал.
Ако си мислите, че те си затраяха в ъгъла – съвсем не. И двамата станаха депутати в следващия 41-ви парламент, когато БСП бе в глуха опозиция. Целите в бяло заиграха ролята на много загрижени за народа и обществения интерес.
Дори и повече. Овчаров продължи да агитира народа за блатото „Белене“. Нищо, че той самият има основна вина за потрошените милиарди в един от най-корупционните проекти през крадливия Преход.
Като министър на енергетиката до 2007-ма той подготвяше почвата за кражбите. Сключваше консултантски договори за милиони, раздаваше обществени поръчки, поръчваше оборудване, което НЕК няма възможност да плати.

След 2007г. продължи да ръководи непряко събитията, чрез новия министър. Нали не се съмняваме чия лична кандидатура бе Петър Димитров, нали?
Днес по всичко личи, че прокуратурата не е забравила ролята на Румен Овчаров в грабежа „Белене“. Адмирации за това, нека покаже на завърналия се на бял кон, че все още някой помни всичките му зулуми и далавери.
Но нека държавното обвинение покаже, че не са забравили и другите схеми на Овчаров. Особено там където участваше четящата днес морал от сутрин до вечер Нинова.

Нека Нинова обясни:

Как на 28 години ръководи огромни държавни структури? Ако Пеевски и Прокопиев са успелите млади мъже на Републиката, то Корнелия Нинова ли е успялата млада жена?
Наистина ли е назначена в БТК, защото е потулила(в качеството и на следовател) разследване срещу висш чиновник в БТК?
Тя ли опъна чадъра над „Фронтиер“ и Красимир Георгиев?
Какво знае за източването на „Топлофикация“?
Какво свърши за периода, в който ръководеше „Булгартабак“ и пловдивския панаир?
Какво знае за източването на държавата по казуса АЕЦ „Белене“?
Каква е ролята на разследвания от прокуратурата Румен Овчаров в управлението на БСП днес и ще бъде ли за трети път министър ако Корнелия Нинова стане премиер? (каквато заявка дава).

Все въпроси, на които успялата млада жена дължи отговори. Част от тях – на компетентните органи, а всички тях – на обществото.
1.
Абе
27.01.2017 20:08:55
0
3
НОВИНИ
М. Спасов: Престана разследването на Пеевски в Турция сред срещата на Борисов с Ердоган
27.01.201720631

Борисов не можа да откаже на Ердоган, застана му на коляна и отиде при Меркел. Кой има полза? След посещението на Борисов разследването на Делян Пеевски в Турция престана. В международния полицейски обмен излезе за участието на Балгартабак в търговия с оръжие и цигари. И излезе забрана за г-н Пеевски. Това заяви юристът Минчо Спасов.

Факт е, че всичкият шум бе орязан след посещението на Борисов в Анкара, допълни той.

Глупостите, които ГЕРБ направиха, тикат хората наляво, категоричен бе той. И даде пример за това. Вчера излезе новина, че Гърция е отказала да екстрадира в Турция избягалите след опита за преврат осем гръцки офицери. Мен винаги ще ме е срам, че ние предадохме тримата учители, искани от Анкара. Това е безобразие. Моята информация е, че лично министър-председателят е разпоредил това. А това не е негов ангажимент, а ангажимент на съда, има си процедура. Откакто ГЕРБ е на власт, има тенденция на изземване на правомощията на съдебната от изпълнителната власт, заяви Минчо Спасов.

Нямаме премиер от който да се срамуваме, каза той по адрес на Огнян Герджиков. Втората добра новина е, че новото служебно правителство може да е по-добро от старото, коментира той.

Румъния ни води с 5:0 в борбата с корупцията. Те има 12 препоръки, ние 17, посочи Спасов и припомни, че най-нисокото ниво на корупцията у нас е било през 2004 г.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори