×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал: ГЕРБ прекъснаха брифинг на БСП и поискаха затвор за червени депутати за всяване на паника (СНИМКИ)


Скандал: ГЕРБ прекъснаха брифинг на БСП и поискаха затвор за червени депутати за всяване на паника (СНИМКИ)
Теменужка Петкова, Георг Георгиев и Делян Добрев искат контрабрифинг, докато БСП все още отговарят на въпроси
24 Януари 2017, Вторник, 10:46 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Повод за цирка станаха нови обвинения на червените за проблеми с тока


Депутати от ГЕРБ и от БСП, както и министърът на енергетиката Теменужка Петкова предизвикаха невиждан цирк в кулоарите на Народното събрание.

Повод за скандала стана брифинг на червените, които за пореден път повдигнаха въпроса със състоянието на електроенергийната система.

В един момент пристигна министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя бе подканена от пресцентъра на ГЕРБ директно да застане на микрофона и да вземе думата от БСП, прекъсвайки брифинга им.

Младежкият лидер и депутат от ГЕРБ Георг Георгиев впоследствие поиска прокурор и затвор за представителите на червената партия за всяване на паника сред населението.

Всичко започна спокойно с изявления на червените Жельо Бойчев и Таско Ерменков. Те продължиха темата от вчера, като извадиха и писмо от Електроенергийния системен оператор, което доказвало техните твърдения, че секторът е в тревожно състояние.

В един момент се появи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той необичайно зае мястото на микрофона, откъде журналистите задават въпроси и направи свои питания.


Делян Добрев (в гръб) в ролята на репортер 

Малко след това дойде и министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя бе подканена от пресслужител на ГЕРБ директно да застане на микрофона, докато БСП все още продължаваха своя брифинг и отговаряха на журналистически въпроси.





Петкова получи подкрепа от депутатите Добрев и младежкият лидер Георг Георгиев. След разправия, продължила няколко минути, от БСП отстъпиха микрофоните на министърката, която отговори, че няма проблеми с електроенергийната система и че червените спекулират и всяват излишно паника и страх.

В един момент думата взе младежът Георг, който се обърна към Петкова и я попита защо изобщо трябва да отговаря на БСП и на тяхната "гръмотевична некомпетентност".
Георг Георгиев иска затвор за Ерменков и Жельо Бойчев

След това той допълни: „По-важно е да се каже, че тия хора са за прокурор. Тези хора днес се заиграха със система, която е част от националната сигурност. Тези хора една седмица всяват паника сред населението. Аз искам да попитам - микрофоните, камерите, осветлението с какво работят, колеги, които толкова много разбирате от енергетика. Май че с ток, ми се струва. И не виждам по какъв начин е изложена системата на риск. Вие една седмица казвате на хората, че ще останат на тъмно и на студено. Ми вие сте за съд, вие сте за затвор! Ми вие, за да опетните по някакъв начин правителството, ще кажете, че сме обявили война, или че на нас са ни обявили. Как изобщо не ви е срам и вече една седмица устойчиво да пречупвате собствената си некомпетентност и неразбиране на въпроса през тясно партийните си политики  и през някакви глупости, които хвърляте в обществото и които водят хората до паника. Пак ли готвите 2013-та година протестите? Не мога да ви разбера какво правите.”

Целият панаир продължи повече от 30 минути. След контрабрифинга на ГЕРБ министър Петкова продължи да води словесен спор в кулоарите с Таско Ерменков.



В категории: Политика


38
Коментара по темата
38.
бързо забравяме
26.01.2017 11:24:58
0
0
Когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари?
1. Месечна инфлация 300%.

2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резервът е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща до 16% официално и над 25% реално, заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв = 12 долара.
6. Средна пенсия 18 000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение“ на мутрите. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП “бизнесмени“.

Какво остави след себе си Иван Костов?

1. Месечна инфлация 0,2%, годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара.
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплата 250 лв = 125 долара.
6. Средна пенсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изолация и свободно пътуване в Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат: нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България – намален до 9,5 милиарда долара.
10. Активни действия срещу мутрите и срещу тяхното влияние в обществения живот. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.



Какво може да се добави към този списък?
- не пропусна през въздушното пространство на България преминаването на руски специални части, желаещи да извършат десант в Прищина, Косово, поканени от незнайно кого, най-вероятно от същите „прогресивни” сили, които продължават да държат Кремъл толкова време.

- не допусна в България десетки хиляди бежанци от войната в Югославия. В състоянието в което се намираше държавата по това време, това би било равносилно на самоубийство
37.
Питбул
25.01.2017 09:24:50
1
0
Уаууу!Как се дърляме!Като за последно!А милионерите си гледат кефа и на нас сеира!Обраха ни до сушка ВСИЧКИ,а ние ще се изтрепим помежду си!
36.
ИСКАМ ДА ВИДЯ
24.01.2017 19:50:02
5
5
Когато след два три дена изреват за високите сметки за ток!!!!!
Момите от Търговище ко ши кажат Батйо
35.
хммм
24.01.2017 18:51:52
15
10
Мнооооого заблудени балъци! Сегашните "управляващи" сринаха държавата! До дъното! И как неистово реват за изплъзващата им се власт! Вой! Готови са и да се бият! "На барикадата", като Росенчо...
34.
Някой знае ли
24.01.2017 17:55:31
11
6
Новата тарифа на Кюрпето от Търговище
33.
gabiman
24.01.2017 17:45:53
6
22
от БСП нищо не получаваме в замяна на това има фалити на банки, тоест директно ограбване на обикновения човек - от неговите лично спестени пари, дори и не от държавните, това са фактите, а санирането хубаво-лошо, на ниски или високи цени поне е нещо от което хората са доволни , българи опомнете се гледайте фактите и не се заблуждавайте от празни приказки при Орешарски за 1,5г. ни спряха всички еврофондове и фалираха КТБ, при ГЕРБ хубави-лоши, не че са ми любимци се вижда поне нещо насреща - зали, саниране , инфраструктура, колкото и да ги боли комунистите, но истината е такава те само говорят и грабят, отсега почнаха със мантрите и оправданията, че видиш ли ако дойдат на власт и им спрат всичко, нямало те да са виновни а ха ха ха
32.
like4like
24.01.2017 17:43:38
0
6
Сам си пея сам си ръкопляскам
31.
kur
24.01.2017 17:25:03
25
10
от ГРОБ по големи шилета нема бееееееееееееееоххххххххх
30.
Династията от партизани Жельо и Таско86
24.01.2017 17:17:27
10
26
Имате 20 секунди и да паднете за лицеви опори, водачи на въздухоплавателни средства Радев и партизанската дружинка от БСП , червените тролчета да си чакат реда на опашката!
29.
до 28
24.01.2017 17:02:48
11
16
колега, кога за последно ходи на доктор?!
28.
Ла*няна Павлова
24.01.2017 16:55:55
23
12
За ПСЕВДО- саниране на един апартамент получаваме от вас данакоплатците по 17.ООО лева. От тях използваме за лепене на стиропор и боядисване на фасадата не повече от 2-4.000 лева. Останалите 13.ООО лева само от един апартамент СА НИ ЧИСТА ПЕЧАЛБА И ПАК ЩЕ КУПИМ ИЗБОРИТЕ дори и да не гласувате за ГЕРБ идиоти такива .
27.
GABIMAN
24.01.2017 16:51:51
13
33
хора опомнете се и не позволявайте на мазните и зажаднели за власт комунисти да опрапастят отново дори и малко съграденото, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ 1997г. - Ж.Виденов и тоталното ограбване на народа и фалит на банките, 2005-2009г. - С.Станишев и голеия им шлем(Белене, Южен поток, Бургас-Александропулис) на комунистите с големи комисионни за които плаща народа и 2014г - П.Орешарски и фалита на КТБ, всичко това се случи по време на техни управления(около поне 15милииииииииииииииарда на шията на българския народ) и отсега ако дойдат на власт започнаха да си подготвят почвата за нови зулуми, опомнте се хора или в България ще останат само цигани и турци
26.
Д,Казакова
24.01.2017 16:27:08
17
49
Народе!!!Опомни се!Събуди се!Нима пак ще допуснем тези науки,жестоки,лъжливи,крадливи,АЛЧНИ,ТЪПИ комунистически отрепки отново да поискат всичко съградена с толкова много труд и енергия от ГЕРБ!!! Прекланям се пред тяхното Правителство и пред рядко срещащия се Човек и Родолюбец в България -Бойко Борисов!!!
25.
Даскалъ
24.01.2017 16:17:28
13
46
Май, май ги тревожи, че всичко е наред. И като се усерът пак, Герб да са им виновни. Много тъпо "презареждане" , да маскариш по-добрите. Но те са си с ген на партизани-шумкари. Познат сценарий със слаби актьори и режисьори. Ще го духа народа ОТНОВО .
24.
притеснен
24.01.2017 16:15:51
4
13
въглищата свършиха! хахаха ууууу
23.
Бургазлия
24.01.2017 16:10:16
5
11
21, много ясно го каза!

България, пак мисли за кого ще гласуваш!
22.
Р. Овч
24.01.2017 16:08:00
7
15
Браво, момчета и момичета, скоро идвам да довърша енергетиката, а вие го духайте както винаги!!!
21.
o==}====>
24.01.2017 16:03:55
14
37
Комунистически импотентни тролчета, колкото и лъжи да кажете, истината е една. Герб строи, БСП и ДПС крадът, лъжат и манипулират вас, безмозъчни носталгични, преебани душички. 6 управления на БСП, 6 катастрофи. И пак в 1ви клас.
20.
Похвално за Винету
24.01.2017 16:01:22
28
22
Горко за народа! Става от ясно по-ясно, че назначенията от кликата на Боеко са хора без образование или с купено от най-долните бг университети!! Не асфалта ще се цепи ,а всичко правено от некадърници ще лъсне след тази Зима.
19.
Мария
24.01.2017 16:00:28
15
42
Депутатите от БСП трябва да бъдат съдени за далеч по-тежки престъпления. Като взривяването на невинни хора, например.
18.
Flood Master
24.01.2017 15:19:50
20
50
глупости тревожно състояние.....мога да ви кажа, че преди много по-често спираше тока, тази година при тези виелици даже много добре задържаха положението...имаше места където беше спрял но като цяло си беше добре в предвид снежната обстановка, която беше прецедент от поне 10 години за Бургас специално! а и нещо друго да добавя....когато стана апокалиптичната обстановка в страната заради метерологичните условия гербаджиите спряха износа на ток за да покрием със сигурност вътрешните нужди за разлика от БСП които когато са на власт в такава ситуация продължават да изнасят ток а ние да го духаме и спират нашия! КОР за ВАС
17.
СОНДЖИ
24.01.2017 15:11:22
18
38
разбрахте ли ве ?! от както Радев е президент вече нямало мигранти и всичко било наред! хахаха ууууу същата работа .....бахти гашляците бсп-ама ядец....ако искате и по 500 коментара напишете мишки
16.
аз
24.01.2017 15:11:03
21
34
То затвора може би предстои , но не за депутатите от БСП..................
15.
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ С/У СИНЯТА
24.01.2017 15:07:57
24
8
Комунистите от герб срещу Комунистите от БСП.Къде са партиите БЗНС Н.Петков Социалдемократите на Дертлиев Легионерите Демократическата партия на Стефан Савов Клуба на репредираните от комунизма и др,В парламента има само играчи не държавници -народа да се сасява .
14.
ким чен николов
24.01.2017 15:02:47
40
24
пари им на ГЕРБЕРАСите а?
13.
БСП over
24.01.2017 14:59:51
23
46
Е... 4 г нямаше увеличение на тока от сега БСП мислят как да го вдигнат с много и ако може да не са те виновните , а ГЕРБ, това е стратегията за това се вдига толкова много шум заради очакваното поскъпване от страна на крадливите 200год. комунисти
12.
gerb over
24.01.2017 14:52:21
46
29
депутата от ГЕРБ Валентин Николов работел като разосночвач-снбадиттел на ДЕТСКИ градини ясли със закуски банички рогчета оставяки бизнес с разнос като дептАт герб БОЙКО БОРИСОВ го прави ШЕФ на АЕЦКозлодуй.Така мъдрия вожд от Банкя Н Е му идва на акъла че габровскаа калинка Валю Николов е заплаха за НАЦИОНАЛНАТА СИУРНОСТ ами ако АЕЦгръмне после тоя облак ще стигне до Брюксел и Истанбул после трябва да го крият .......
11.
Бургазлия
24.01.2017 14:50:33
15
13
Поздрави на 10ти коментар!
https://youtu.be/6Ejga4kJUts
10.
До 8
24.01.2017 14:37:04
31
19
Млъквай, бе, зомбиран трол !
9.
дядо
24.01.2017 14:35:11
24
12
@8БурГЪЗлия,бурГЪЗлия,дъниш свирки кат' мастия!
8.
Бургазлия
24.01.2017 14:31:47
29
56
Браво, ГЕРБ! Най-добрите сте!!!
7.
ac /dc
24.01.2017 14:31:13
37
29
Теменужка кво разбира от Енергетика 1хитра счетоводителка укрила ддс за милони на ББ оня хаскьолия Добрев с пухкавите устни нежното гласче с измслена бакалаварска степен от колеж по Изскуствата в САЩ итой гооуем специалист енергитик сега остава 1габровска калиинка В аленин къв беше там от разносвач на закуски-банички и рогчета тиквата го направи шеф на АЕЦ
6.
здравейте, циркаджии
24.01.2017 14:21:32
35
36
Прислугата се е заразила от простащината на бащицата си. Ха тиквата е пръднал и лакеите му се чувстват длъжни да се насерат, с извинение, за да му се докажат. Това лайненце Добрев е особено дразнещо.
5.
БСПарите
24.01.2017 14:05:08
34
57
Надушиха власта и започнаха с политкомисарските мероприятия.
4.
xm
24.01.2017 13:58:42
37
36
Селяшко поведение от страна на герб.За енергетиката ще има доста конфликти между тях все пак е любимия сектор на бсп
3.
Гребави траверси
24.01.2017 13:58:23
53
45
Не е скандал!! Започнаха да излизат първите сметки за Декември и са по 3 пъти по високи ,което е неоправдано . Пълни некадърници съотношение дневна 1000квт към 130 квт нощна мамицата им крадлива
2.
фенчо
24.01.2017 13:47:23
67
46
Някой чуди ли се на нагло то поведение на Герб, пък било то и министър...
1.
Шоуто на комиците
24.01.2017 13:36:04
20
43
Още три дни им остават - комедианти - и едните и другите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори