×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ивелина Василева за БСП: Некомпетентността и неграмотността им става проблем за държавата


Ивелина Василева за БСП: Некомпетентността и неграмотността им става проблем за държавата
БСП имат комплекс и страх, които проектират върху бъдещето на програма "Околна среда", каза министър Ивелина Василева
23 Януари 2017, Понеделник, 14:52 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Тя и още две министърки обвиниха червените в манипулации, фалш и драматургия


Екоминистърът в оставка Ивелина Василева упрекна БСП, че говорят глупости и че са ни направили за смях пред Европейската комисия, която се наложило да опровергава твърдения на червените за спрени еврофондове.

Подобни изявления направиха и колежките й – регионалният министър Лиляна Павлова и енергийният министър Теменужка Петкова, на извънреден брифинг в Министерския съвет. Повод за думите им стана пресконференция на БСП по-рано през деня, на която депутатите Таско Ерменков и Жельо Бойчев атакуваха остро ГЕРБ.



„За жалост липсата на компетентност и неграмотността, които по принцип са проблем, се превръщат вече и в проблем за държавата“, не пропусна Василева да жегне колегите си от БСП. Тя обаче им благодари, защото давали шанс на ГЕРБ да обявяват успехите си.

Василева обясни, че явно Оперативна програма „Околна среда“ е травма за БСП, тъй като тя им била спирана и при Станишев, и при Орешарски.

Според Ивелина Василева, БСП има комплекс и страх, който сега се опитват да проектират върху бъдещето на програмата.

„Но аз искам да ги уверя, че към настоящия момент няма никакъв проблем с програмата. Нещо повече, програмата върви изключително добре, с планираното темпо. Програмата до този момент има отворени процедури на стойност 1,3 млрд. лева. До края на годината ще бъде на разположение целият ресурс на програмата в размер на 3,5 млрд. лева за проекти в сферата на околната среда, в т.ч. и за регионалните проекти, които са свързани с реализираната реформа във ВиК сектора. Само миналата седмица подписахме три договора за безвъзмездно финансиране във ВиК сектора – за проектите в Плевен, Айтос и Приморско“, каза министър Василева.

Тя увери, че продължават да работят с високо темпо, защото знаят колко са важни тези инвестиции за хората.

В момента по програмата вече са договорирани 824 млн. лева, изпълняват се 29 проекта, извършват се разплащания и тези разплащания се възстановяват от Европейската комисия. Близо 70 милиона по програмата вече са платени на бенефициентите. Системите за контрол работят, програмата работи добре“, добави Ивелина Василева.

Призовавам да не слушате лъжите и неверните инсинуации на БСП. Това каза от своя страна министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

Абсолютна лъжа е, че ГЕРБ залага бомба на служебното правителство в енергетиката. Досега ГЕРБ винаги е била „сапьор“ и е обезвреждала бомби, заложени от БСП в сектора, заяви Теменужка Петкова. Една от тези бомби била АЕЦ „Белене“, заради която сега правителството платило на „Атомстройекспорт“ произведените реактори. Но след преговори са спестени 90 млн. лв., обясни министърката.

Другата обезвредена бомба на БСП били отложените задължения към американските централи, за които пак платило правителството на ГЕРБ.

На обвиненията, че държавните енергийни компании са в лошо състояние, Петкова отговори с числа. Когато тя поела министерството, в дружествата имало 404 млн. лева. А сега средствата били 1,113 млрд. лева, което не било инцидентно, а се поддържало от поне година.

„Внушават неистини и манипулации, няма да им се получи“, каза министър Петкова. Тя даде пример и с добрия кредитен рейтинг на Българския енергиен холдинг, което е оценка на Moodis.

Теменужка Петкова се подигра на БСП, че внушавали страх и обясни, че се е надявала на по-голяма експертност от тяхна страна. На обвиненията, че внасяме ток от чужди държави, тя отговори, че това е лъжа. В случая ставало въпрос за предоставяне на аварийна помощ от Турция и Сърбия, която била безплатна, защото те ни връщали помощ, която ние сме им предоставили преди това.

Петкова обясни, че през 2013 г. също сме искали такава помощ. Така че БСП правели „манипулации и инсинуации“.

Министърката отговори и че има достатъчно количество въглища и че има достатъчно вода в язовирите, за да се произвежда ел. енергия. Те били пълни на ниво 56,2% от общия им обем.

Регионалният министър Лиляна Павлова описа изявите на БСП като силна драматургия, фарс и комедия. Тя също отрече обвиненията за проблеми с еврофондовете и цитира числа – над 36% са договорените средства от настоящия програмен период. 1,3 милиарда лв. са изплатените средства към момента.

Конкретно програмата „Региони в растеж“, за която отговаря Павлова, била договорена на 50%, а 11% вече били разплатени. Така че в случая ставало въпрос за пореден балон от лъжи и манипулации на БСП, който се спукал.

Министърката каза, че седем от 28-те области не могат да кандидатсват за пари по водната реформа. Това се дължало на 15 общини, които отказвали да се включат във ВиК-асоциациите. Въпросните общини обаче ставало ясно, че обикновено се управляват от БСП и така те лишавали своите граждани от съответните европейски средства.

Лиляна Павлова завърши с извода, че изявите на червените са пълен фалш и пълна пародия.



31
Коментара по темата
31.
ББ
24.01.2017 20:04:08
0
0
Матрияла се стопли и не слуша - утре пускам Снега .
30.
мнооооооу червен трол
24.01.2017 16:36:07
2
1
се навъдил. Уф, нищо за четене у коментариите. не ви ли водат курсове по трол-писане?!!
29.
ФЪРФЪР
24.01.2017 11:45:22
1
1
ФЛЕГМАН, С ТОВА ЯКО ЦЕНЗУРИРАНЕ НА ТЕМИ И КОМЕНТАРИ НА БЪЛГАРИ, ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ НАЙ-ЖАЛКАТА И МИЖИТУРСКА ИНТЕРНЕТ МЕДИЯ, ...ПАРДОН ...,ПОДОБИЕ НА ИНТЕРНЕТ МЕДИЯ В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ТУК, ВСЕКИ ,КОЙТО ВЛИЗА Е ЗА ДА ВИ СЕ ПОСМЕЕ НА ТЪПОТИИТЕ, ЛИЗАЧЕСКОТО ПОВЕДЕНИЕ И НЕКАДЪРНОСТТА вИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28.
Тъпото Марги
24.01.2017 09:52:04
0
3
Ей политиците, вземете се в ръце,и се поинтересувайте какво ги вълнува обикновените хора в БГ, а не една шепа сноби и чорбаджии пиявици...От комсомолци - с лъвски скок станаха бранители на западната християнска цивилизация.Ц-ц-ц,
Циркландия!Да ни е честито, българи! Смеееееееееех.
27.
oms443
24.01.2017 09:39:54
0
1
Вече повече от седмица, от както де факто или де юре ( от клетвата пред парламента до днес) България има нов президент. В центъра на световната общественост естествено е Тръмп, и някой би казал че България е някъде по периферията. Не! Тя като че ли за Европа не съществува, колкото и да ни уверяваше бившия ни президент, че ние сме толкова важни че едва ли не сме опората на съюзите. Какво научи например немският бюргер от техните медии през това време? Новоизбраният президент на Гамбия (знае ли някой къде е?, 2 мил. жители) вече цял месец не може да си седне на стола , стария не иска да си отива, чак вчера задигна милиони долари и избяга в някъде си из Африка.В Румъния демонстранти настояват осъдените политици да си стоят в затвора, в Южна Корея арестуваха един министър, Ердоган почти постигна целта си да управлява като …..! И така в същия дух, даже за някакъв вълк-единак се спори дали да бъде отстрелян или помилван, вършел много поразии...За България и нейният президент, нито ред! Тъжно
26.
4444
24.01.2017 09:34:34
1
3
За никой от тия ПИШМАН политици не трябва да жалим.
Като прочета, че някой от тях е пy``````л и единственото, което си казвам е: "Един боклук по - малко"....
И не ми вийте на у``````о, защото никой от тия нищо добро не направи за България, тъкмо напротив.
25.
Инструктор
24.01.2017 08:39:48
3
1
Имаш 20 секунди и да паднеш за лицеви опори, водач на въздухоплавателно средство Радев падни, червените тролчета да си чакат реда на опашката!
24.
Тиквата
24.01.2017 07:46:45
2
8
Поредната "КАЛИНКА".....Гербаджийски боклук...............
23.
М да...
23.01.2017 22:52:38
2
13
Кой говори за некадърност...? Нищожества! Всички от един дол дренки, банкянски!
22.
ноунейм
23.01.2017 22:04:16
2
13
Изначало всички партии понастоящем в България са производни и дъщерни дружества на БКП.Някои по-успешни,други по-недоизкусурени.БСП е най-успешната дъщерна формация на БКП,разполагаща със сигурност са най-убидетилен и адекватен личен състав.ГЕРБ са най-извратения и ужасен пример за дъщерно подразделение на родоначалника БКП.Защо?Поради причина,че ГЕРБ е симбиоза на "бизнесмени" без произход,множеството от които са без ценз и действителни постижения,нямащи класа в която и да е област на икономика,култура,и изкуство.Самозванци без лице,сбор от некадърници и параллно лъжци,от най-нисък ранг....Накратко казано нещастници,домогнали се до власт,която даже не можаха да консумират както правят хората по света.Затихващи от този момент нататъка безславно,прозарачни до нема и къде,разгадани дори от малките деца....Такова нещастие на България скоро не и се беше случвало!Господ да ни е на помощ!Амин!
21.
Тона
23.01.2017 20:58:37
2
21
Ти ли ще ми говориш за компетентност и грамотност, бе утрепко некадърна??? Дано повече никога не стъпиш в МОСВ, и въобще никъде в държавната администрация (с изключение на някое заведение на Министерство на правосъдието, там ти е мястото). Стига си развявала уж спечелените еврофондове, я кажи кой колко взема по веригата!
20.
Daibai umrialata darjava
23.01.2017 20:09:19
0
0
.
19.
Само минавам
23.01.2017 19:01:44
1
7
Да не забравиш за хапчетата....
18.
Мдаа
23.01.2017 18:38:07
2
5
Съгуасен
17.
принтер бг
23.01.2017 18:27:15
2
21
Искаме да видим коппие от ФАЛШИВАТА диплома от НЕсъществуващ шведски у-т на МОСВ минстърката дипломите на герб кметовете на Димитровград и Бургас-учил незнайно кога в НБУ щатската диплома на министър Делян Добрев дипломата от Шуменския у-т на губернатора на София и диипломата от СУ на Цецка Цачева за която юриста ген.Богомил Бонев доказа че е с фалшиви данни и печати
16.
top
23.01.2017 18:14:48
1
18
малееее ма вие ли сте компетентни ????
15.
ХАМПИ
23.01.2017 18:01:53
3
24
Никога не съм гласувал за БСП, обаче след очевидните кражби, неграмотността на лидерите им, заплахите им към хората - вече реших - за ГЕРБ никога повече, за лъжепатриотите още по-малко, за болни момчета от дясно крадящи заедно с Бойко пак не - за комунистите ще гласувам. Тяхните дипломи поне са истински, а изказа им не е вулгарно-просташки.

МАМА ВИ ТЪПА ДА ЕБА - ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В ТОЗИ СТИЛ И САМО НАЙ-БЛИЗКАТА КЛИКА НА БОЙКО ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ВАС! НЕ МОГА САМ ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ ЗА БСП ЩЕ ГЛАСУВАМ!
14.
До МОСВ
23.01.2017 17:45:36
3
24
Приберете тези грозни животни в зоологическата градина, където им е мястото. Особенно този екземпляр Василева, хибрид между трол и орка! И спрете да и снимате задника пред микрофона, покажете ни поне веднъж лицето на тази твар
13.
Най смешния министър
23.01.2017 17:36:02
3
22
Ивелина на 2 магарета сеното не може да раздели, как ще го играе острие тоя плужек?
12.
Бай Хой
23.01.2017 17:34:07
3
25
Бойко пръдна, а трите прасета, Ивелина, Лиляна и Теменужка са насраха ...
11.
Патриот
23.01.2017 17:30:53
2
25
Тази продала се на ДПС Ивелина Василева да ходи да си събира багажа! Не стига че има най-нисък рейтинг и визия на настъпана жаба, но и две години обслужва анално Доган!
10.
Х
23.01.2017 17:22:57
19
2
Ивелина за президент!!!!!!
9.
ЪРП
23.01.2017 17:01:22
1
24
Обидните думи на лидера на НФСБ Валери Симеонов към президентаРумен Радев предизвикват вълна от възмущение в социалните мрежи.

"Радев е човек без биография. Тоя е просто един шофьор на самолет...Знаете ли какво в първото нещо, което учат пилотите? Къде е катапулта, т.е. как да се спасят! Радев е абсолютно случайно попаднал в политиката и не може да ми дава акъл за нищо. Радев е един човек дошъл от никъде, а и ми доведе в НС една дълга жена със себе си. Какъв е тоя? Каква е тая дълга жена?! Какво прави тя тук?!“, заяви в телевизионна тирада Симеонов и отприщи гнева на обществото..

СИМЕОНОВ , ЦЪРВУЛ ТАКЪВ!!!!!!.......ЗАЩО КОГАТО ОТ "НФСБ"-то И ТВ "СКАТ"ХОДИХТЕ ДА "ПОЧИТАТЕ ПАМЕТТА" (ОЧЕВИДНО С PR ЦЕЛ) НА ВОЕНЕН ПИЛОТ ДИМИТЪР СПИСАРЕВСКИ , НЕ ГО НАРЕЧЕ "ПРОСТО ЕДИН ШОФЬОР НА САМОЛЕТ"...????????
https://www.youtube.com/watch?v=u5_m2iuyDHc
СУПЕР МНОГО СЪЖАЛЯВАМ ,ЧЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА "НФСБ" !!!........ТИ ПРЕДАДЕ ДОВЕРИЕТО НА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ.......ЦЪРВУЛ!!!!!!!!
8.
гражданин
23.01.2017 16:58:57
3
13
Интересно защо на статията за новата сграда на СК няма място за коментари. Може би защото има висящи дела за незаконност на плана, както и прокурорска проверка за длъжностно престъпление свързано с отреждането на имота. Обективната журналистика предполага пълна проверка на фактите преди публикуване. Ако бъде изградена сградата и в последствие разрушена като незаконна, заради корупцията на безнаказаната администрация, начело с кмета, ще плащаме всички ние данъкоплатците.
Флагман е наложил пълно информационно затъмнение по този наболял за града ни проблем.
7.
Женско трио
23.01.2017 16:44:02
4
26
Нещо са нервни другарките !!! Що така ??? Критическата ли ги подгони рано рано .... остана ви малко под 5 дни :))) спокоо
6.
Кмета на Симитли
23.01.2017 16:33:06
3
35
Това е най "компетентната" ударна група от Харема на Милиардера от Банкя. Липсват само , социоложката от МВР, К**водеси Атанасова и Ц.Ц. певицата на химна на ордата "Цъфнал ГЕРБ" , но в пониделник тя изтрезнява.
5.
!
23.01.2017 16:20:02
28
7
Карде им се много на комунистите
4.
Мдаа...
23.01.2017 16:17:30
4
36
Като зная как "усвояват" еврофондове по околна среда... Направените канализационни системи плачат за сериозни ремонти, още на следващата година след завършването им. Системата на МОСВ се нуждае от незабавни смислени реформи. Маса народ е уреден там на държавна хранилка. В туй време министърката, областния управител и шефовете на РИОС и БАБХ се занимават най-сериозно с... бедстващ лебед (щото имало птичи грип, и бил защитен вид), под бълващите отровни пушеци комини на Лукойл и Кроношпан... И под благосклонните овчедушни погледи на мнозинството от мат'ряла в Бургас и околията. На такова общество - такива управляващи!
3.
Пел
23.01.2017 16:14:58
34
7
Комунягите се стягат от далеч за провал си стари червени номера няма кой да им се вържи
2.
Ериксон университи
23.01.2017 16:06:07
6
30
ТОП-3 на НАЙ-печеливши сектори ;1място АСФАЛТиране 2място-ВИКпроекти 3място-САНИРАНЕна панелки .1МЯСТО по брой фалшиви сивита дипломи и измислени баклаварски степени сред министри депуатат кмеове губернатори 1място калинкиГЕРБ 2място матрьошкиДПС
1.
kur
23.01.2017 15:57:30
9
24
kakvi kracavici ot grob samo maleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 4ubanki
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара
Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори