×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доналд Тръмп се закле, връща властта на народа (ВИДЕО)


Доналд Тръмп се закле, връща властта на народа (ВИДЕО)
Новият президент на Съединените щати Доналд Тръмп положи клетва. Снимка: Reuters
Ключови думи: Тръмп, клетва,
20 Януари 2017, Петък, 20:10 ч.

21 топовни салюта и изпълнение на военен оркестър отбелязаха кулминацията на церемонията

Новият президент на Съединените щати Доналд Тръмп положи клетва.
21 топовни салюта и изпълнение на военен оркестър отбелязаха кулминацията на церемонията, съобщава бТВ.
Веднага, след като положи клетва, 45-ят президент на САЩ произнесе първата си реч като държавен глава.
„Заедно ние ще определим курса на Америка и на света през следващите години. Ние ще се изправим пред много предизвикателства, но ще направим това, което е необходимо.
Днешната церемония има едно важно значение, защото ние предаваме властта от Вашингтон и я връщаме обратно на вас хората. За прекалено дълго една малка хора се използваше от ползите от управлението за сметка на хората“, заяви Тръмп, цитиран от ПИК.
„Всичко това се променя от днес и от този момент. Защото този момент е за вас и принадлежи на вас. Той принадлежи на всички вас. Това е вашият ден, това е вашето празненство. Съединените американски щати е вашата страна. Не е важно коя партия контролира правителството, а дали хората контролират правителството. Днешната дата ще бъде запомнена като датата, от която хората започват да управляват нашата нация“, подчерта новият господар на Белия дом.
„Катаклизмите в САЩ спират от този момент. Ние сме единна нация и болката на нашите съграждани е нашата болка. Ние споделяме едно сърце, един дом и една съдба. Клетвата, която положих днес, е клетва за отдаденост и преданост към всички американци. В продължение на десетилетия финансирахме армиите на други страни и позволихме на нашата армия да страда. Харчим трилиони долари в чужбина, а инфраструктурата тук не се намира в добро състояние. Направихме други страни богати, но богатството тук отиде зад хоризонта. Богатството ни беше преразпределено за други страни. Но това беше до днес“, заяви Тръмп.
"Трябва да защитим себе си от чуждите компании, които нападат нашите предприятия и взимат нашите работни места. Аз ще се боря за вас до последния си дъх и никога няма да ви предам. Америка ще започне отново да печели и ще печели така, както не е печелила никога. Ще си върнем отново работните места, ще си върнем богатството, ще си защитим границите и ще си върнем нашите мечти", уверява новият президент.
"Ще следваме две основни правила - ще купуваме американски продукти и ще наемаме американци на работа. Ще заличим изцяло радикалния ислямизъм от света. Ще преоткрием нашата лоялност един към друг. Когато отворим сърцето си за патриотизъм, няма да остане място за предразсъдъци. Когато Америка е обединена, никой не може да ни спре. Вече няма да приемаме политици, които само говорят, но нищо не правят. Свърши времето за празни приказки. Сега идва часът на действието. Не позволявайте на никого да ви казва, че целите ни няма да бъдат постигнати", призова Тръмп.
"На всички американци във всеки един град, чуйте тези думи: "Вие никога няма да бъдете игнорирани днес. Заедно ние ще направим Америка силна отново, Заедно ние ще направим Америка богата отново. И да, заедно ние ще направим Америка велика отново. Бог да благослови Америка!", каза още новият държавен глава.
По традиция преди церемонията по полагане на клетва той получи кодовете и така нареченото „ядрено куфарче”, от което се управляват всички ядрени оръжия на САЩ, съобщи „Ройтерс”.
Тази церемония, за разлика от клетвената е строго секретна. На нея присъстват само Тръмп , двама представители на спецслужбите и един военен от Пентагона. Новоизбраният президент получава куфарчето и карта с кодовете, както и получава инструкция как да се активират оръжията.
„Ядреното куфарче” е комплекс от компютри, радиостанция, телефон и модем. Кодовете контролират 4000 американски ракети с атомни глави и ще бъдат активирани едва след полагането на клетвата от страна на Тръмп.


В категории: Политика


Флагман.БГ Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка 23/04/2024, Вторник 12:08 0
5
Коментара по темата
5.
се1
20.01.2017 22:58:25
3
8
ако е истински в думите си ще го убият до 2г
4.
Хейт
20.01.2017 22:14:12
5
2
Фостата на Мелания
3.
e
20.01.2017 20:41:12
14
2
Типичен Бай Ганьо! няма да изкара дълго
2.
а
20.01.2017 20:10:22
4
17
Изключиелно силна, историческа реч на Тръмп! Светът няма да бъде същия.
1.
n
20.01.2017 19:18:59
3
16
velik e
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Хитът на последния кметски вот в София Ваня Григорова оглави нова коалиция под името "Солидарна България" Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Има и корекции в Синята зона, вижте какви Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те 
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори