×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Посланикът на САЩ у нас похвали Борисов!


20 Януари 2017, Петък, 17:17 ч.

„Високо оценявам Вашето партньорство и Ви желая всичко най-добро в бъдеще”, пише Ерик Рубин в писмото си до премиера в оставка

Във време на множество предизвикателства, пред които е изправен регионът, Вие начертахте смел курс за България и за нейното сътрудничество със Съединените американски щати и с други страни. Това се казва в писмо на посланика на САЩ в България Ерик Рубин до министър-председателя Бойко Борисов.

„Бих искал да Ви благодаря за Вашата силна всеотдайност към нашето двустранно партньорство и приятелство, които бяха ключови за укрепване на сигурността, просперитета, тесните връзки, на които се радват българският и американският народ. Благодарение на вашето ръководство успяхме да постигнем голям напредък в общите цели на нашите страни”, отбелязва той.

Посланикът посочва, че тясното сътрудничество е допринесло за задълбочаване на двустранното стратегическо партньорство в сферите на сигурността и отбраната, борбата срещу тероризма, диверсификацията на енергетиката, върховенството на закона, както и образованието. „Високо оценявам Вашето партньорство и Ви желая всичко най-добро в бъдеще”, допълва посланик Ерик Рубин.

В категории: Политика


9
Коментара
Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 10
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 3
9
Коментара по темата
9.
Ексклузивно! NEW TV става
22.01.2017 08:50:42
0
0
свидетел на влизането на Радев на "Дондуков 2"

В два часа и половина пряко предаване в студиото ще има гости и прогнози преди и след

Днес президентът Румен Радев ще встъпи в длъжност. Затова NEW TV ще ви направи свидетели на цялата церемония от храм паметника "Св. Александър Невски" до Президенството. В двучасовои половиново студио гости ще има, за да коментират за него, за Илияна Йотова, за Борисов, за Парламента, за политиката, и за бъдещето на страната. Извънредното предаване на NEW TV започва в 10 часа, а картина при новият първи ще ви направи репортерът Янко Иванов и операторът Светльо Цветков.
8.
Издирва се! Бусманец си изгуби БМВ-то
22.01.2017 08:37:33
0
0
Мъж от село Бусманци си изгубил колата си, пише вестник "Истина".
От 20 януари неговото БМВ, с регистрационен номер С 4208 МР, цвят зелен, е в неизвестност. Георги Янков каза още, че ако някой търси колата си, ще има почерпка. Ако до една седмица не го намерят, ще се поемат на институциите и държавата.
7.
Един милион жени срещу Тръмп в САЩ
22.01.2017 08:33:23
0
0
Такива походи се проведоха и по света

Над един милион души се включиха в т. нар. "женски походи" във Вашингтон и редица градове по света, за да изпратят на президента на САЩ Доналд Тръмп категоричното послание, че правата на жените са човешки права, съобщава БТА, позовавайки се на АП.

Над 600 протестни шествия бяха организирани по целия свят заедно с "Похода на жените" във Вашингтон, един ден след като Доналд Тръмп встъпи в длъжност като 45-ия президент на САЩ. Много от участничките носеха розови плетени шапки, а в походите се включиха и много мъже в знак на солидарност. Във Вашингтон се събраха значително повече от очакваните 200 000 души, като гъстото множество от хора се разпростря на около миля (1,6 км) в центъра на столицата. Тълпи изпълниха метрото, а някои крайни станции връщаха пътници обратно, след като паркингите бяха запълнени, а платформите станаха претъпкани с хора, отбелязва Ройтерс. Сред говорителите на протеста бяха писателката феминистка Глория Щайнем и някои знаменитости, като актрисата Скарлет Йохансон и поп иконата Мадона. Държавният секретар при президента Барак Обама - Джон Кери, разходи кучето си покрай участниците в похода на Пенсилвания авеню. Сред събралите се във Вашингтон бяха още Джулия Робъртс, Шер, Алиша Кийс, Ема Уотсън и Патриша Аркет.
Официални представители заявиха, че участниците в протеста във Вашингтон наброяват вероятно над половин милион души. Полицията в Лос Анджелис съобщи пред "Ел Ей таймс", че участниците в протеста там са около 500 000, съобщава Ройтерс. Певицата Майли Сайръс и кметът Ерик Гарсети вървяха след челна група от жени на мотоциклети, облечени в черни кожени дрехи. Десетки хиляди изпълниха центъра на Манхатън в Ню Йорк и вървяха от централата на ООН до Пето авеню и Тръмп тауър, където се намират жилището и бизнес централата на Доналд Тръмп преди да се премести в Белия дом. Полицията не се ангажира с брой на участниците, отбелязва Ройтерс. Сред онези, които се събраха пред досегашния дом на Тръмп, бяха актрисите Хелън Мирън, Синтия Никсън и Упи Голдбърг, допълва АП.
Полицията в Чикаго съобщи, че между 125 000 и 150 000 души са се събрали в необичайно топлия за сезона ден в парка Грант - мястото, където Барак Обама организира митинг, след като спечели президентските избори през 2008 г. Сред говорителите на митинга бяха мюсюлмански лидери и активисти за правата на имигрантите и транссексуалните. Властите затвориха достъпа до парка, след като той се препълни, а организаторите отмениха планираното шествие в центъра на града, заради мащабите на множеството. Някои хора въпреки това преминаха демонстративно по улиците в центъра на Чикаго.
В Парк сити, щата Юта, където се провежда филмовият фестивал Сънденс, демонстрантите бяха предвождани от актрисите Шарлиз Терон, Кристен Стюърт и много други. "Любовта, а не омразата прави Америка велика", скандираха около 8-те хиляди участници в шествието по заснежените улици на Парк сити. Сенатор Елизабет Уорън - една от най-известните фигури в либералното крило на Демократическата партия, участва в протеста в Бостън, в който по думите й са се включили между 120 и 125 хиляди души. Протестни шествия бяха организирани още в Оклахома, Атланта, Сиатъл, Маями.
Мирно шествие имаше и в Торонто, като участниците се събраха пред кметството и отидоха до американското консулство под наблюдението на полицията, която изчислява броя на участниците на между 10 и 13 хиляди души.

Няколко хиляди души, включително много американци, живеещи във Франция, се събраха пред Айфеловата кула в Париж, съобщава АП. Те пееха и носеха плакати с надписи като "Наблюдаваме ви, г-н Тръмп" и "С нашите сестри във Вашингтон".
Десетки хиляди хора участваха в мирен протест и на площад Трафалгар в Лондон. Няколкостотин демонстранти затвориха за движение четирите ленти на централния булевард през американското посолство в Мексико. Те носеха плакати с надписи като "Момичетата просто искат основни права".
6.
Мощ! 8 по Рихтер
22.01.2017 08:30:46
0
0
разтърси Папуа Нова Гвинея


Земетресение с магнитуд 8,0 бе регистрирано на остров Бугенвил в Папуа Нова Гвинея, предаде агенция Ройтерс, като се позова на Геофизичния институт на САЩ.

Тихоокеанският център за предупреждение за цунами съобщи, че са възможни опасни вълни през следващите три часа по бреговете на Папуа Нова Гвинея, Соломоновите острови, Науру, Понпей, Кошрай, Вануату, Трук и Индонезия. Епицентърът на земетресението е бил на 39 км западно от град Арава, в който живеят около 40 000 души. Огнището е било на дълбочина от 167 км, посочва ТАСС.
5.
ГЕРБ прави национална среща
22.01.2017 08:28:46
0
0
Днес ПП ГЕРБ ще проведе Национална среща в София.

На събитието ще присъстват близо 300 души от актива на ГЕРБ - председателят на ГЕРБ и министър-председател в оставка Бойко Борисов, председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, министри, народни представители, евродепутати, кметове и областните координатори на ГЕРБ.
По време на срещата ще бъде направен обобщен анализ на проведената онлайн анкета сред над 20 000 членове на ГЕРБ, свързана с подготовката на предстоящата предизборна кампания. Ръководството на ГЕРБ ще обсъди с присъстващите на мероприятието конкретни периметри от предизборната стратегия, както и приоритетите в управленската програма на партията.

Срещата започва в 8:30 ч. в столичния парк Хотел Витоша.
4.
Румен Радев встъпва в длъжност
22.01.2017 08:26:52
0
0
като президент днес

21 артилелийски салюта ще сменят караула на "Дондуков" 2
Президентът Румен Радев ще встъпи в длъжност днес на официална церемония на пл. "Св. Александър Невски", на която ще приеме поста от досегашния държавен глава Росен Плевнелиев.

На 19 януари президентът Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва пред Народното събрание. На церемонията днес президентът Росен Плевнелиев ще приеме строя на почетния караул за последен път. Новият президент също ще приеме строя на гвардейците. Президентите Плевнелиев и Радев ще произнесат слова. Ще бъде изпълнен химнът на България, а 21 артилерийски салюта ще отбележат смяната на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили.
Двамата президенти ще положат венец на Паметника на Незнайния воин и с едноминутно мълчание ще отдадат почит на загиналите за свободата на България. Церемонията ще завърши с тържествен марш на почетния караул. След това президентите Плевнелиев и Радев, и техните вицепрезиденти ще отидат в храма "Св. Александър Невски". Там патриарх Неофит ще благослови новоизбрания държавен глава и ще отслужи молебен.
След церемонията, на "Дондуков" 2 ще се състоят срещи между двамата президенти и между вицепрезидентите. След разговорите новите президент и вицепрезидент ще изпратят предшествениците си на парадния вход на институцията.
3.
Глупости
21.01.2017 08:05:39
1
0
Това са обичайните дипломатически любезности. Не че не им игра по свирката и не назначаваше който и където му кажат но няма нищо специално в този дипломатически акт.
2.
има си хас!
20.01.2017 17:55:34
1
3
Има си хас да не го похвали! По-прилежен слуга едва ли има в друга държава!
1.
$
20.01.2017 14:25:08
5
2
trqbva AZ (ako resha) da pohvalq Boki ... togava se priznava nekvi p**chici ot neznam si kade nqmat rabota tyka ... N Q M A T R A B O TA T U K A !!!!!!!!!!!!!! samo ako az i 2.5 miliona drugi bulgari pozvolime - togava ... inache ne ... marsh vunka izrodql amerikanski pederas .... zaradi tebe cqla edna nacia e s prozrachen pogled VUNKA !!!! govedo narisuvano
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори