×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще изграждат ветрозащитни пояси срещу преспите по магистрала "Тракия" в Бургаско


Ще изграждат ветрозащитни пояси срещу преспите по магистрала "Тракия" в Бургаско
Снегозадържащи пояси ще пазят невралгичните участъци от навявания
20 Януари 2017, Петък, 11:34 ч.

Най-големите навявания се образуват в района на Карнобат

След четвъртото затваряне на магистрала „Тракия" в района на Бургас за по-малко от месец, държавата се задейства и реши да изгради ветрозащитен пояс в отсечките, където се образуват най-големи преспи. Един от най-опасните участъци е в района на Карнобат.

„Започваме да отчуждаваме. Ще се помъчим да отчуждим една полоса извън магистралата, за да направим някои такива растителни снегозадържащи пояси, но това ще бъде в рамките на близките 1-2 години", обяви пред телевизията Дончо Атанасов от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) в ефира на бТВ. Средства ще се търсят от бюджета на АПИ.

За да се случи по-бързо изграждането на защитната преграда, от агенцията ще разчитат и на помощ от държавата.

Флагман.бг вече съобщи, че от тази сутрин пътят Зимница - Бургас е отворен, но на места все още има заледени участъци. В обратната посока – в участъка от Бургас до Зимница, магистралата ще остане затворена поне още няколко часа. Там преспите на пътя са по-големи.

30 машини са чистили отсечката, без да спират през нощта, категорични са от пътната агенция.

В категории: Животът


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
12
Коментара по темата
12.
Лошо Седларов,
20.01.2017 19:49:58
0
1
Много лошо. Ало, АПИ, Вие попитахте ли Тиквуний Магистралний преди да започнете да плямпате глупости? Ако Му строшите "Магистралата касичка", като се завърне през април ставате трайно безработни и клиенти на Прокуратурата.
11.
БГ резил
20.01.2017 16:30:27
0
5
Пак неподготвени.......
Иван Костов подписа изграждането на Бургас - Карнобат.
А проблемния участък Карнобат - Ямбол (4 лот) е на бат' ви Бойко!
Но няма значение кой какъв цвят е. Въпроса е да се граби с пълни шепи!
10.
11
20.01.2017 16:04:38
5
4
Защо не плюете фирмата която е строила Карнобат-Зимница. Ами плюете управляващите. Плюйте БСП че ви е построила Бургас-Карнобат. Ще ми говори че не съм знаел много сте "компетенции" зад компютрите. Само мрънкате и ревете а работа не вършите.
9.
11 до 6.
20.01.2017 15:59:58
3
4
Много добре знам че строена от турски фирми. Но през кое управление е строена? и през кое управление е правен проекта? По време на червените. И те са толкова специалисти.
8.
АМАН от Проектанти !!!
20.01.2017 15:55:42
0
3
А Добър ден сега се сетихте , аман от инженери и проектанти , като проектираха къде спяха тия идиоти ? Защо едно нещо не може да стане от първия път в тази Държава , а винаги трябва някой да ходи да доправя нещата . Хидроинженера Ахмед Доган да е беше проектирал , по добре щеше да станне тази магистрала .
7.
бат Манчо
20.01.2017 15:37:54
1
3
трябва и някакви защити да се построят срещу кучешките лайна по тротоарите.
6.
до 11
20.01.2017 15:31:09
0
5
не позна - строена е от 2 Турски фирми.
5.
проектанта е за ебан
20.01.2017 15:29:35
0
8
Снегонавявания в тоя регион има от как свят светува. По-старите знаят преди каква легенда на преспите беше с.Венец около петолъчката. Там хората от селото всяка зима приютяваха хора от закъсали коли и камиони. Проблема е защо проекантите на идиотската магистрала не знаят че в този район навява така и не са предвидили магистралата да е защотена в тоя район. Ама сега тука едни 500 милиона ще усвоим за борови горички ай сиктир крадливо племе.
4.
13 Декември 2010
20.01.2017 14:37:53
0
6
От преди 6 години:

Магистрала Тракия Бургас - Карнобат не струва ...


Участъкът Карнобат – Бургас от автомагистрала „Тракия” е рисков за снегонавявания, съобщи директорът на Областно пътно управление - Бургас Митко Порязов. Снегонавявания имаше и миналата година и докато техниката пробие преспите, се налагаше магистралата да бъде затваряна периодично. „Трудностите действително са много и те са свързани главно с построяването на автомагистралата. Там има лоши елементи отнасящи се до габарити, надлъжни наклони, радиуси на криви и също проблемен е югозападния подход от град Карнобат. Следващият фактор е неблагоприятното разположение на АМ „Тракия”, което спомага за получаване на навявания. За голяма част от снегонавяванията на дясното платно също допринася и стоманената предпазна ограда, като разделителна ивица. Взели сме определени мерки за осигуряване на проходимостта на автомагистралата. Има денонощно дежурство и в момента има струпана техника и чака, когато завали сняг, да влезе в действие.
Относно подобряването на самата магистрала сме предложили на Агенция „Пътна инфраструктура” да възложи проучване на самото трасе с оглед предприемане на мерки за предотвратяване или ограничаване на снегонавяванията. Това може да стане чрез изграждане на снегозащитни зелени пояси или да се реализира с доставка на инвентарни щитове, които могат да се определят в последствие”, каза Митко Порязов.
На територията на областта има и други рискови през зимата участъци. Освен автомагистралата, такъв рисков път е югозападният подход от град Карнобат. Други опасни отсечки са път I-6 „Карнобат - Бургас”, път I-9 „Слънчев бряг - Бургас”. Път II – 79 „Средец - Бургас” и път II –99 „Бургас – Созопол”. Проблемни са още Ришки проход, пътят Обзор - Слънчев бряг и Айтоски проход. Тези участъци са наблюдавани приоритетно и там вече има денонощно дежурство, посочи Митко Порязов и изрази надежда, че служителите на наетите фирми и на областно пътно управление ще се справят със зимата в Бургаско, но хората не бива да забравят, че понякога човек е безсилен срещу природата.
3.
11
20.01.2017 14:25:36
17
17
Бургас -Карнобат не е строен от ГЕРБ а от БСП. Що не плюете и тях аааааааааа умницииииии !
2.
???
20.01.2017 13:58:11
9
28
Герберски идиоти ,ако имахте грам мозък това трябваше да бъде направено още със строителството на магистралата.В България има четири сезона и зимата вали сняг и духа вятър.Можеше да направите справка в БАН за въздушните течения и да си припомните навяванията и по стария път Сливен -Бургас.Проектиралите магистралата трябва да са знаели това.Някога да са затваряни старите участъци от Тракия?Там е направена над полето и вятъра издухва снега и не са задържа на платното.Не може само да се краде !Трябва и да се мисли!
1.
бреее
20.01.2017 13:53:36
0
14
затуй ли не са изчистени от храсти и дървета канавките по гл път Птолъчката -Бургас и образуват преспи за да затварят пътя.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори