×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Десислава Атанасова: Рухна митът за Радев с една клиширана реч (ВИДЕО)


Десислава Атанасова: Рухна митът за Радев с една клиширана реч (ВИДЕО)
Президентът се противопоставя на 2,5 млн. българи, които гласуваха на референдума, каза Десислава Атанасова
20 Януари 2017, Петък, 11:25 ч.

Депутатите не са строй от войници, които са длъжни да му козируват, каза народният представител от ГЕРБ

С една клиширана реч рухна митът за Радев. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.
„Ние показахме уважение към президентската институция, каквото президентът не показа и с репликата „Имате още една седмица“ се очерта разделението между властите и то на такива, които са избрани от суверена.  Сега разбираме, че това се оправдава с военната закалка на ген. Радев, както казва Жабланов, но ако не разбере, че в Народното събрание няма един строй от войници, които са длъжни да му козируват, да застанат мирно и да му отдават чест, до никъде няма да стигнем“, заяви депутатката.
Според нея, големият проблем не е толкова свързан със сричането на текста, а в това, че президентът се противопоставя на народа. „Той смята да въвежда различни изборни правила, а 2,5 млн. българи са гласували на референдума, противопостави им се. Ако Върховният административен съд обаче се произнесе и референдумът стане задължителен, ще бъде ли президентът съгласно Конституцията длъжен да свика същото това Народно събрание, за да променя изборните правила или изборите ще са нелегитимни?“, попита Атанасова. Конституционалистите ще трябва да се произнесат и по тази тема, подчерта тя.
Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт пък определи като лъжа това, че депутатите имат още една седмица. „В понеделник от 9 часа президентът взема цялата власт в ръцете си. Може в същия момент да разпусне Народното събрание. Някой го „заразява“ с лъжа. Ако той познаваше Конституцията, щеше да знае, че докато не бъде избрано ново Народно събрание, всеки депутат продължава да е такъв, защото в основния закон са предвидени извънредни положения. Ако се случи това, Радев ще трябва да свика същото това Народно събрание, но не в това е големият проблем“, заяви Байрактаров.
„Президентът не трябва да забравя, че 3 млн. български граждани са гласували срещу него. Гафовете му са страшно много. На 26 ноември в академията, в която той е учил, отказа да вземе участие при откриването на паметник на Васил Левски“, припомня депутатът.
Гроздан Караджов от Реформаторския блок, който бе един от напусналите залата депутати, припомни, че единствената фраза, която новият президент произнесе, извън това, което се опитваше да чете от трибуната на Народното събрание, бе „Имате още една седмица“.
„Малко преди това той се бе заклел пред същите тези народни представители, на които едва ли не им сочи с пръст и им вика „ще излизате през вратата“. Това не е обида към мен, а към хората, които са ни избрали. Сумарният брой на гласовете за депутатите е почти два пъти по-голям от този на хората, които са избрали него. Ако така институциите ще обиждат хората, които ни изпращат в парламента, за да си вършим работата, това ще е война между тях“, коментира Караджов.
„Търпението да го изслушаме бе стоическо. На толкова скучна, лозунгова, куха, изпразнена от съдържание реч, не сме свикнали. След 25-минутно, монотонно, изпъстрено с много грешки, с комични ситуации говорене, се случи така, че той каза „Аз ще бъде много лаконичен и знам съдържанието на думите“. Това предизвика спонтанен смях в залата“, добавя депутатът.
„Ако този човек като пилот направеше толкова грешки, колкото в залата на Народното събрание вчера, щяха да му вземат лиценза. Не става въпрос за някакви височки фигури като „Камбана“ и „Кобра“, а той изобщо не можа да вдигна самолета вчера“, коментира Караджов.
На фона на Плевнелиев не виждам какво може да се иска от Радев, каза пък Валери Жаблянов от БСП. Фразата „Имате още една седмица“ бе нормална реплика на ненормално поведение, подчерта той.
„В словото на Радев проблемът бедност бе отразен с една дума и тя бе обвързана с това, че генерира престъпност, т.е. 2 млн. български пенсионери, които живеят в крайна нищета, бяха определени като престъпници. Тази реч бе на една лява партия. Това нагнети напрежението“, заяви Байрактаров.
Той сподели притесненията си от това, че се концентрира цялата власт в ръцете на човек, който няма опит. Вижда се, че дори обучен военен летец в една непредизвикана ситуация изпуска нервите си, което е много неприятно, каза още депутатът от Патриотичния фронт.
„Сто дни се дават за политика, а не да се учим да четем. Радев дължи извинение на Народното събрание“, подчерта Караджов.


В категории: Политика


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
18
Коментара по темата
18.
lavender
21.01.2017 00:15:30
1
12
Десо, ай тихо, и няма да е зле да си ходите вече, че опропастихте цяла държава с некадърността и кражбите си. И да благодарите на народа, че не сте в затвора (засега).
17.
куки
20.01.2017 21:43:13
0
9
Малеееее Деси, ако не се гръмнеш и след всичко гореизложено за теб. Мале мале
16.
Опала
20.01.2017 21:31:56
0
14
Курвентия със тапия,носител на наградата "Свирката на Винету".Отворена от всякъде не отказва никому.
15.
JOKO
20.01.2017 20:02:27
0
12
Ами нали и тая се вряла под шлифера на Бай Уй - какво друго да говори
14.
GERB OFF
20.01.2017 19:52:10
0
11
Ох тъпа герберска шматко - от всяка ваша дума личи колко ви боли, та чак газ пикаете от това, че народа най после избра един различен от лайняният ви герберски полог - човек който показа, че няма да ви цепи басма и няма да се подлага на тъпата банкянска мутра . Лайте, лайте ....още малко ви остана !!!
13.
ясновидец
20.01.2017 16:27:30
3
12
Ахам ясно "тежката артилерия" на здравеопазването се появи по заповед на императора. Без да я чате тая ми е ясно какви ги е плещила.
12.
простачка
20.01.2017 14:01:54
5
17
ходи си на село, щото за Герб вече няма да гласувам.
11.
Да
20.01.2017 14:01:26
3
16
друго си Б.Б. да ти говори умно умно и да гали десито по главата...
10.
Стига!
20.01.2017 13:30:45
6
22
Коя си ти бе, патица тъпа? Дребен гризач! И тя е "ученичка" на Боко, като ги гледам , всички са от школата в Банкя...достатъчно е да видиш нискочелите им тъпи физиономии!
9.
LSFC
20.01.2017 13:09:03
4
19
Деси общата от Дулово-аналната кралица на всеки резак от област Разград ,мит е че отказава на немити резани карабини в шоколадовия цех,говоряща кофа за сперма
8.
лили
20.01.2017 12:56:04
5
19
Залепете устата със С-200 на това недоразумение и го скрийте в гори Телилейски ,да не се показва изобщо!Защото щом отвори уста и само глупости дрънка,чудя се как изобщо са й дали диплома за лекар?!Не искам да си отговарям на въпроса,защото се изпарява вярата ми в българското образование!
7.
мрън мрън
20.01.2017 12:50:36
7
21
Дрън дрън. Речта си беше екстра. За да изискваш качество, трябва ти да си бил почти перфектен. А това както знаем не е така, меко казано. Така че първо си виж пълните с кафяв субстракт гащи, преди да правиш забележки за такива в които само е фъснато.
6.
коя
20.01.2017 12:49:20
7
21
е тази бе че дава оценки.
Какъв специалист е.
Колко са гласували за нея.
Духалка пълна
Всички от статуквото са срещу Радев само ги гледайте
Ако искаме децата ни да останат ПРОМЯНА
5.
българин
20.01.2017 12:47:56
7
20
И тази като стана говорителка на Боко - завалията съвсем я закъсал....!!!!

На такова деПУТ(к)атско поведение в Залата на Българския Парламент - това е най- МАЛКОТО , КОЕТО СЕ ПОЛАГА !!!!

ГАМЕНИТЕ вън на ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА - скачат и да хвърлят камъни !!!!!
4.
мнение
20.01.2017 12:39:00
30
10
Голяма излагация беше речта, пък незнам за по нататък..., то ще си покаже искаму се на президента да се покаже като нещо повече , а нещо не му се получава, едно такова тромаво и малко ни в клин, даже и глуповато смешно
3.
nedevbs
20.01.2017 12:33:02
7
23
Тази Десислава Атанасова, така и не разбра, че е напълно некомпетентна и прекалено тъпа за прави каквито и да са изказвания, още повече на тази тема.Очевадно е, че мисленето и създана огромни проблеми.
2.
старейшини ГЕРБ
20.01.2017 11:46:38
7
28
Младите милионери на ГЕРБ треперят да не се върнат на село ! Хайде марш да храниш кокошките в родното Дулово !
1.
Пейчо
20.01.2017 11:33:51
5
27
Деси дълбокото гърло с войнишкото кепе!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple”
Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори