×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българският президент: Тръмп и Путин не вярват в европейските ценности, по-лошото тепърва предстои


Българският президент: Тръмп и Путин не вярват в европейските ценности, по-лошото тепърва предстои
Доналд Тръмп е символ на глобалния поход на национализма, категоричен е Росен Плевнелиев
Ключови думи: Плевнелиев, Путин, Тръмп, ЕС
17 Януари 2017, Вторник, 09:10 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Росен Плевнелиев поиска дълбоки реформи в правосъдието и борбата с корупцията


Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп и руският държавен глава Владимир Путин не вярват в европейските ценности. Това обяви българският президент Росен Плевнелиев на 11-та годишна среща на бизнеса с правителството, организирана от в. „Капитал”.

Тръмп може и да направи американската икономика по-богата и по-силна. Но Тръмп не е морален компас за хората. Какво избираме – пари или ценности”, попита Плевнелиев.

По думите му - Тръмп е символ глобалния възход на национализма.
„Той не вярва в европейската интеграция. За съжаление, вярвам, че не я и разбира. Руският президент също не вярва в европейските ценности и европейската интеграция и отдавна се опитва да дестабилизира Европейския съюз. Сериозни щети вече бяха нанесени. По-лошото тепърва предстои”, заяви още Росен Плевнелиев.

Той обясни, че Съединените щати са били гарант за сигурността на Европейския съюз, но вече ЕС трябва да поеме нещата в свои ръце.

За България Росен Плевнелиев заяви, че е била направена крачка за реформа на съдебната система, но ни чака дълъг път. Според държавния глава, темата за справедливостта в момента е на първо място за българското общество, а промените в съдебната система са неотложни.

Плевнелиев смята, че са нужни реформи в прокуратурата и съда. Той обаче изброи и промените, които са направени към момента – в Конституцията, разделянето на Висшия съдебен съвет на две колегии, намаляването на единоначалието в съдилищата.

Според държавния глава се е засилил гражданският контрол върху главния прокурор. Ще има възможност да му се задават въпроси в парламента, изтъкна Росен Плевнелиев. В момента обаче казусът е в Конституционния съд, тъй като се протестира от Сотир Цацаров.

Подценява се какво сме постигнали и къде се намираме, каза още държавният глава. Той посочи, че е бил всяка година в ООН и видял, че в две трети от света има конфликти, раздори, бедствия, суша.
Затова трябвало да оценим, че България е стабилна.

Президентът посочи, че през целия си 5-годишен мандат е водил проевропейска политика.
Икономиката е в подем, безработицата е на рекордно ниски нива от началото на кризата. Няма дефицит, а излишък. Приходите в туризма и броят на туристите са рекордно високи, обяви Росен Плевнелиев.

Той обаче повтори няколко пъти, че реформата в съдебната система трябва да се ускори и задълбочи и че борбата с корупцията следва да се приоритизира.



В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
9
Коментара по темата
9.
Ей!
18.01.2017 00:46:06
0
2
Няма спиране тоя идиот! Сега и акъл на Тръмп се напъва да дава, оценки на Путин...Жалко, дребно, долно същество! Защо, наистина, не спрат да се публикуват каквито и да било негови изказвания? Огромно падение!
8.
Молба до Флагман
17.01.2017 14:18:47
4
13
"Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп и руският държавен глава Владимир Путин не вярват в европейските ценности". Спрете да публикувате Простотиите произнесени от това недоразумение, тоя плазмодий, бивш комсомолски секретар, усвоил Евро ценностите- кражба и педерастия. До вчерашен лизач на негрото в Белия дом, днес най голям враг на САЩ и Русия. Време е екип от ЦПЗ да го прибере и назначи лечение.
7.
Scrooge McDuck
17.01.2017 14:15:29
1
8
Tozi s udovolstvie bih go rital ot Svobodnia do Mosta i obratno. Tolkova nekadaren i bezochliv chovek e niamalo. Diplomacia mu lipsva ot vsiakade. I da ne haresvash niakoi i neshto si malchi v imeto na nacionalnite interesi. Svraka, koiato se misli za yastreb.
6.
ikonomist
17.01.2017 12:09:36
4
13
Rosen Plevneliev i Boiko Borisov triabva da badat osadeni na dojivoten zatvor za tova 4e otkazaha da izpratiat armiata i policiata na tyrskata granica s izvinenieto 4e ne se znaelo kakvo chte si pomisliat tyrcite. Te zastrachiha mnogo nevini grajdani kato ostaviha absoliytni teroristi da vlizat neobespokoiavani.
5.
Писна ми...
17.01.2017 11:58:33
6
19
Този няма ли да му дадат някаква службичка да изчезне безкрайно? Аман от дълбокомислените му изказвания...
4.
бай Чеп
17.01.2017 11:47:48
6
21
Европейски ценности ли?!?Какво беше това?Има ли още наивници дето вярват в тях?Тези, дето прииждат от юг и изток дали ги разбират и вярвате тях?
3.
Realist
17.01.2017 11:42:31
2
23
Специално на България нишо хубаво не и се случи .Единственно че можем да емигрираме /и го правим/ .Като държава бяхме налазени от големите корпорации и месните мутрополитически банди и в един момент се оказа че са останали само пенсионери политици и бизнесмени а хора за работа няма.И големия въпрос е ЗАЩО БЯГАТ ХОРАТА от собственната си държава /все едно да избягаш от майка си/ ЗАЩО бе .Ами защото се чувстват прецакани ПРИМЕР-Гледаш го чиновник на заплата кмет или зам кмет и т. н. ти се занимаваш с някъкъв бизнес ,скапваш се от работа и резултата е следния -кредити нерви заплахи от чиновника от банките от мутрополитика/че трябва да делиш с него/ и куп проблеми.И сега резултата ;Чиновникча с кола от 100 000 лв -ти с таратайка за 1 000.Чиновника с хотел на морето и планината -ти все още връщаш кредита-Чиновника на почивка в дубай -ти на село при дядо /баба я изнасилеха циганите и я убиха/ Чиновника отива на работа секретарка му прави кафето-ти взимаш от кафеавтомата и отиваш на магазинчето си и разбираш че е разбито понеже май си отказал да платиш на някой чиновник. И си мислиш абе за какво иде реч ценности /мъни /ами те са за чиновника .И си казваш Мама ви да еба на всичките управници.
2.
Или или
17.01.2017 11:24:16
9
17
Гледайте бизнеса и производството не думите на бунаците. Бургас трябва да има преимущества във всеки един сектор. Данъците ни трябва да стимулират бизнеса и богатите хора да се заселват тук докато бедните да си отиват по селата.
Бургас трябва да прави бизнес срещи със целия свят и конференции. Бургас трябва да стане пазарен град на новите технологии. Бургас трябва да привлече най умните хора в Евразия. Бургас трябва да тренира всички млади във финанси и бизнес още от първи клас. Бургас трябва да ги научи как да де пазарят как да си правят сметката. Бургас трябва да стане област на пазара и окумушиятя.
1.
Дернев
17.01.2017 11:09:03
4
7
"пари или ценности" Нито едното, нито другото дават сигурност. За това е необходимо и сила. Силата ни липсва. И ще е така, докато не се създадат СЕЩ със силна, единна армия, която да е равноправен партньор на щатската и/или руската. Ако не, "По-лошото тепърва предстои" в което е прав.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори