×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Запознайте се с новото бижу на Бургас - най-голямата обществена сграда след строежа на БСУ (СНИМКИ)


Запознайте се с новото бижу на Бургас - най-голямата обществена сграда след строежа на БСУ (СНИМКИ)
Конгресният център ще се намира до Магазията на Пристанището
15 Януари 2017, Неделя, 15:03 ч.
Автор: Флагман.бг

Изпълнението на проекта ще струва 18 млн.лева

Супермодерен Конгресен център за научни изследвания ще се изгради до една година в Бургас, съобщава списание "Градът", позовавайки се на проектанта на съоръжението - арх.Ивайло Мишев. Това ще е най-голямата обществена сграда в Бургас след построяването на БСУ през 2005 година. Стойността на проекта е 18 млн.лв., а общото РЗП - малко над 7 хил.кв.м. Проектът ще се финансира със средства на Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура."



Визията на Конгресния център е изцяло съобразена със съвременните тенденции при проектиране на подобни сгради, както и с местоположението и заобикалящото застрояване. Тя се отличава от останалите обекти в района (морската гара, магазията), като същевременно се вписва в общия характер на зоната и носи своя индивидуализъм, отбелязва арх.Мишев.

По думите му съвременното разбиране за тези сгради е, че те носят в себе си особен заряд, който те зарежда емоционално и те кара да усетиш връзката с морето по особен начин, рефлектиращ върху всички сетива.

Арх.Мишем обяснява, че сградата ще е разположена в северната част на източния вълнолом, между 2-ро и 3-то корабно място. Застроената й площ е 1950 кв.м.

Ситуирането на сградата в комбинация със съществуващите жп гара, Автогара-юг и Морска гара дава възможност да се осъществяват лесни и безпрепятствени връзки между обслужващите три вида транспорт – автомобилен, железопътен и воден.



Изградена е и нова транспортна връзка в началото на вълноломната стена, предназначена основно за леки автомобили, велосипеди и пешеходци. Тази нова транспортна връзка играе изключително важна роля в първия етап на усвояване на територията като публична зона. 

Чрез проектното решение ще се потърси максимално озеленяване на отредения терен, скриване на необходимите места за паркиране в зоната на зеленината във формата на полуподземен паркинг, едновременно отворен към външното пространство, същевременно елегантно приобщен към обема на сградата.



Зелените пространства максимално покриват отредената за сградата площ. Открити тераси на последните две нива допълват концепцията за търсене на зелени пространства като част от концепция за отвореност към природата.

Проектното решение предлага възможности за ползване на залите при различни сценарии и едновременно с това да е постигнато желанието на възложителя за начин на достъп, сепариране, достъп на инвалиди, отвореност към външното пространство.



Обликът на сградата е характерен, свързан със средата, в която се намира – фасадата е с доминиращ бял цвят и стъклени площи, напълно характерно за горещия морски климат. Едновременно с това кореспондира с околните сгради, решени в подобни цветове, съчетани със съвременни форми на лекота, преплитащи бели със стъклени прозрачни повърхности.

В проектното решение ще бъдат вложени най-съвременните строителни технологии и решения, изпълними за българската строителна индустрия. Конструктивните решения ще са в пълна хармония с архитектурните, същевременно гарантиращи бързо технологично изпълнение, надеждност и дълготрайност при експлоатация, финансов баланс на инвестицията в рамките на допустимото, оптимизация на комплексното решение.

Проектното решение осигурява възможност за лесен достъп за поддръжка и ремонт на сградата, гарантира надеждност съобразно с това, че теренът е изграден от насипи.

Основната формообразуваща ос на сградата е ориентирана в посока северозапад – югоизток.
Лицето й е обърнато към улицата, към която са разположени главните подходи.

От северната страна обемно-пространствено е подчертан главният пешеходен вход. Посредством широка стълба се преодолява денивелацията от нивото на околния терен до проектното ниво на партера.

От североизток е разположен входът за VIP посетителите. От същата страна към пристанищния площад е входът за служителите на администрацията и входът към подземния автомобилен паркинг.
От югоизточната страна е разположен изходът от подземния паркинг.

От северозападната и северната страна на сградата е предвиден пешеходен евакуационен изход от подземния паркинг.

Сградата се състои от един полуподземен етаж – паркинг за автомобили и технически помещения, и четири надземни етажа, в които се помещават функционалните помещения съгласно заданието за проектиране, изготвено от възложителя.

Сградата е предвидена да служи за център на експозиционни, изложбени, атракционни, образователни събития и едновременно да се извършва научноизследователска дейност за контрол и изследване на Черно море.

Сградата е проектирана така, че да въздейства със своята категоричност, уникалност и архитектурен съвременен облик.

На партера на кота ±0.00 са обособени следните помещения и пространства: входно фоайе, информация, бюфет, тоалетни за посетители, гардероб за посетители, администрация, многофункционална експозиционна зала, склад, охрана, ГРТ (главно разпределително табло) и вертикални комуникации.

Входното фоайе е непосредствено след винтфанга (въртящата се врата) на главния вход. Решено е просторно и в неправилна геометрична форма с приблизителна площ 320 кв.м. Влизайки в него, посетителите насочват поглед към входа на многофункционалната експозиционна зала, която заема най-голям дял от площта на партерното ниво. Вдясно в обема на фоайето е обособена зоната за бюфета, към който са предвидени маси за сядане. Към бюфета има предвидено складово помещение.

Многофункционалната зала e с площ около 830 кв.м и капацитет 400 - 500 души. Има възможност за различен начин на нареждане на местата за сядане според конкретното събитие.

В зоната на винтфанга е разположена информацията, която непосредствено обслужва посетителите отвън.

Към входното фоайе има предвиден гардероб, който има възможност да обслужи посетителите на залата. Санитарният възел в зоната на гардероба е едновременно лесно достъпен и визуално изолиран от погледите на посетилите. Предвидена е тоалетна за инвалиди и помещение за майки с деца.

Помещението за охраната е обособено към втория винтфанг към входа на VIP посетителите.
Със самостоятелен вход от североизток служителите на администрацията влизат в сградата директно към офисите, в които работят.

Съгласно заданието за проектиране администрацията е развита на две нива със собствен санитарен възел и кухненски бокс.

На първия етаж на кота +3.60 са обособени следните помещения: офиси към администрацията на партерно ниво с вертикална връзка – стълбищна клетка, офис зона с кухня и склад/архив, сървърно, обслужващи помещения към залата на партерното ниво – помещение видео и аудио, помещения за трима преводачи, санитарни възли и вертикални комуникации.

Зона офиси съгласно заданието за проектиране и се състои от четири помещения. Кухня и помещение склад/архив имат спомагателна функция към тях.

Сървърното помещение обслужва цялата сграда и е предвидено необходимото ел. и ОВиК оборудване за правилното му функциониране.

Атриумно пространство преминава през всички етажи на сградата – от партера до последния етаж, и създава усещане за простор и комфорт. На междинната площадка между двете стълби в атриума е обособена зона с мека мебел, така че посетителите могат да се насладят на гледката пред главния вход към Магазията и морето.

На втори етаж на кота +7.20 са обособени следните помещения: кафе в отворено пространство, офис зона, офис към научноизследователския център, две зали по 180 кв.м с възможност за обединяване, Обслужващи помещения – тоалетни, склад тераса, тераса с връзка с пасарелка.

Кафето се намира в отворено пространство към атриума. Към него има проектирани бар и зона с маси. От кафето има връзка към пешеходната зона навън. За целта е предвидена пасарелка, която отвежда посетителите към вълнолома.

Офисът се състои от 4 помещения и самостоятелна кухня съгласно заданието.

Зоната за научноизследователския център е обособена със самостоятелен вход и снабдена със самостоятелна кухня, санитарен възел, склад. От офиса има пряка връзка към двете зали.
Главният вход към залите е от зоната на кафето, така че посетителите непосредствено влизат в нея.

На последния етаж на кота +11.20 са обособени следните помещения: лоби, открита тераса към лоби, ресторант, кухня към ресторанта, санитарно-битови помещения за персонала към кухнята, тоалетна за посетители, обслужващи помещения.

Ресторантът е акцентът на този етаж. Съгласно заданието той е предвиден панорамен с озеленен покрив-градина. Към ресторанта има обособено лоби, открита тераса,

обслужващи помещения. Кухня с обслужващи персонала помещения са планирани, така че да покриват санитарно-хигиенните изисквания.

В полуподземния етаж са обособени паркинг за автомобили, резервоар за пожарогасителна инсталация, техническо помещение, склад и офис за яхтени стоянки. В паркинга има място за 80 автомобила. Резервоарът за пожарогасене е оборудван с помпено помещение. В съседство е обособено техническо помещение за ОВиК инсталацията. Офис за яхтени стоянки е обособен в северната част на подземния етаж, така че да има пряка връзка с яхтените стоянки.

Сградата е проектирана така, че да въздейства със своята категоричност, уникалност и архитектурен съвременен облик.



15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
===
30.03.2017 16:25:42
0
1
Кой ви каза, че може да се строи там????
14.
бургазлия
16.01.2017 09:57:09
1
18
Пълни глупости. Какви конгреси каква научно изследователска дейност.Целта е да се опъне рушвета от строителството-що се отнася до кръчмата и кафетата юнаците са на линия.Като резултат унищожаване на пристанище изток
13.
гиго
15.01.2017 21:22:38
2
25
живеем във времето на безсмислените харчове
12.
шеш
15.01.2017 20:02:00
19
7
Бахти умрелите тролове сте всички до тук писали... Мрете ве нещастни дребни душици !!!
11.
Тошко Порното
15.01.2017 19:49:16
0
5
Със Сашо Болния ще ходим там да пируваме и да Ш*ъркаме, дано да има машинки да сваляме мистерията.Мн обичаме да се напипериме и да цъкаме машинки.
10.
1212
15.01.2017 17:00:33
0
26
и с какво това ще спомогне за развиване на индустрията, и ще се придаде ли добавена стойност на продуктите които ще се "произвеждат" ... просто поредния паметник на простотията
9.
Stroitelen Boss
15.01.2017 16:52:53
2
10
As moga da q postroq za 14 000 000 Daite q na mene daje shte spestq i shte spechelq 2 000 000 za firmata mi.Ebahti i krajbite deto pravi Kmeta
8.
Докер
15.01.2017 16:12:50
4
23
Пристанището е пред фалит, в града не остана работещо предприятие, младите хора избягаха, те ще векуват във властта и си строят център на морето за следващия Конгрес на ДПГ "ГРОБ". При тяхната комисионна от 40% ще приберат 7,2мил.лв.
7.
Докер
15.01.2017 16:12:50
3
19
Пристанището е пред фалит, в града не остана работещо предприятие, младите хора избягаха, те ще векуват във властта и си строят център на морето за следващия Конгрес на ДПГ "ГРОБ". При тяхната комисионна от 40% ще приберат 7,2мил.лв.
6.
шеш
15.01.2017 15:38:28
2
2
На 3-тата снимка сградата е в по- добър вариант. Бялата не е емблематична, каквато говориха че трябва да бъде !!!
5.
Питане ?
15.01.2017 15:33:12
2
23
Някой знае ли какво се случва с прехваления от Флагман обект "Магазия" От тази гордост на "Чичко"кмет щяхме да си купуваме джиесеми по 15 - 20 лв. А може да изчакват Китайците от Али баба и 40-те нашенски разбойници. Последно го видях като осран гълъбарник.
4.
ким чен николов
15.01.2017 15:04:01
1
14
шшштт, така се омиват уши, а капан за наивници - поредния
3.
Дернев
15.01.2017 14:12:02
5
22
Сигурно ще има и някаква заличка-музей на порта, за да се оправдае финансирането от Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура." Лесно харчене на държавни парици. Явно този порочен подход продължава да е на почит в БГ. Предполагам и приватизационната пътека е начертана някъде.
2.
Кибик
15.01.2017 13:17:38
6
38
След завършване на сградата ще се увеличи благосъстоянието на Бургазлии / кмета и слугинския кръг около него /, чувствително ще намалее безработицата. Ще се назначат няколко, бармани, сервитьорки и чистачки от младежкия ГРОБ. Честита придобивка !
1.
на Момата и Гроб само бетон и асфалт им дай.
15.01.2017 12:47:12
7
46
ГЛУПАВИТЕ И РАЗТОЧИТЕЛНИ проекти на ГРОБ, тепърва ще бъдат прекратявани и пращани в небитието.
Вместо да се развива индустрия и търговска визия на Бургас, вместо да се инвестира в образование и иновативни технологии, тъпите крадци на Момата и Гроб само бетон и асфалт им дай, че от 18 милиона са готови откраднали пет !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори