×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как в Странджа взеха за бежанец французина Виржил, биха го и го разпитваха с часове в Гранична полиция


Как в Странджа взеха за бежанец французина Виржил, биха го и го разпитваха с часове в Гранична полиция
Един дребен детайл прави фатално това пътешествие на Виржил - той е натурализиран французин, но с афганистански произход...
13 Януари 2017, Събота, 00:34 ч.
Източник: 168 часа

Вижте 12-дневното приключение на младия мъж



Да пътуваш от Франция за Истанбул, за да посрещнеш Коледа със семейството си. На стоп. Пътешествие само с раница на гърба. По абсолютно обратния път, който изминават стотици бежанци всяка седмица, за да достигнат страните от Западна Европа. Но да налетиш в България на пиян шофьор, който катастрофира и те пребива. После да те помислят за мигрант и да те арестува Гранична полиция. И накрая да не те допуснат в Турция заради повреден паспорт.



Звучи като сценарий на филм на ръба между комедията и трилъра, но всъщност е истинска история.

Това са 12-те дни в България на Виржил. Антоан Алексис Сгери от Франция, студент по педагогика и социология. През свободното си време 22-годишният французин работи с деца, станали жертва на домашно насилие. Отделно се занимава и с музика, певец е, има и собствена група.

Един дребен детайл обаче прави фатално това пътешествие на Виржил - той е натурализиран французин, но с афганистански произход...



Но да се върнем в началото. Младежът организира пътуването в края на ноември. Купува самолетен билет до София, а от столицата решава да стигне до Истанбул на автостоп - приключенско е и ще спести някой лев. План за безобидно пътешествие, което

Виржил ще помни цял живот. След като каца в София на 6 декември, Виржил хваща автобуса и пристига в Казанлък. Там той остава на гости при приятел, който често пътува на стоп и има опит в това. В продължение на седмица двамата обикалят тайните кътчета в България, но още от тук нещата не започват добре.

Все пак покорили връх Ботев, макар да успяват да се изгубят по пътя. След Казанлък Виржил отново поема по своя път и на 13 декември е вече в Бургас, където остава да прекара нощта. На 14 декември той пристига в Царево, а останалото разстояние до турската граница решава да премине по любимия си начин - на стоп. Какво са някакви си 56 километра?!

Така и се случва. Три дни по-късно, със свежи сили Виржил тръгва пеша към село Изгрев, защото не успява да намери някой, който да го качи и да го откара в Малко Търново.

По пътя към заветната цел, близо до Кондолово нашият пътешественик среща шоф- ьор, който му предлага да го качи и да го откара до граничния пункт. Виржил е вече доста уморен и се съгласява, макар да вижда, че шофьорът е във видимо нетрезво състояние. "Той не разбираше английски, но въпреки това ми предложи да ме почерпи с вино, защото му казах, че съм от Франция", казва Виржил. И се качва в колата, а едва няколко минути по-късно пътуването се превръща в истински кошмар.

"Караше много бързо, а пътят беше неравен. Непрекъснато се опитвах с жестове да му покажа да намали, но той изобщо не ме отразяваше - спомня си с ужас французинът. - Изведнъж срещу колата излезе друга и за да избегнем сблъсъка, излязохме от пътя.

Аз успях да се измъкна от колата и се опитах да му помогна, но той беше много агресивен.

Дори ми посегна и ме удари Опитах се да го успокоя, а той продължаваше да се удря в гърдите и очите му сякаш казваха: Ще те унищожа! Бъди мъж и се бий! Аз му показах верижката на врата си с християнския кръст, за да разбере, че не съм му враг. Той се успокои малко, но веднага след това ме сграбчи около врата и искаше да ми я вземе."

За късмет в този момент се намесват няколко случайно преминаващи младежи, които помагат на Виржил да измъкне шофьора от колата. И да си даде за първи път сметка какво точно послание се крие зад българската поговорка: "Направи добро, за да ти се върне зло."

"След като го измъхнахме, шофьорът вместо да благодари на мен или на хората, които ми помогнаха, ме удари отново. Аз останах съвсем сам с побойника. Успях да си взема багажа от колата и тръгнах без посока. Просто вървях, за да мога да се спася", спомня си Виржил.

Пребитият пътешественик успява да се измъкне с няколко синини, а нощта бавно се спуска над хоризонта. Решава да потърси сигурност в хотел. Намира си стая в село Граматиково и тъкмо когато смята, че кошмарният за него ден е приключил, съдбата му поднася нова изненада.

Собственикът на къщата за гости взема Виржил за бежанец заради окаяния му външен му вид, примесен с наследения от афганистанските предци по-мургав цвят на кожата. Бдителният българин веднага грабва телефона и набира Гранична полиция.


В категории: Животът


18
Коментара
Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
18
Коментара по темата
18.
Гост
14.01.2017 21:36:33
0
2
А защо се приема за истина всичко, което казва?
17.
Nazi
14.01.2017 19:20:17
0
6
"Над 99% от населението на Афганистан са мюсюлмани като 80 – 85% са сунити, 15 – 19% шиити и 1% други. В този 1% влизат съвсем малък брой индуисти, сикхи, анимилисти, политеисти, шаманисти и зороастрийци. В миналото е имало малко еврейско общество, което емигрира в Израел и Съединените щати през края на миналия век и момента в Афганистан има само един евреин – Заблон Симинтов.
Афганистан е една от седемте държави в света, в които атеизмът е незаконен и наказуем със смъртно наказание."
Някъде да видяхте да пише за афганистански християни?
16.
наблюдател
14.01.2017 18:03:21
0
4
Издислав?
15.
наблюдател
14.01.2017 17:58:47
0
3
Ей,вече и от запад взеха да влизат тарамбуки. Не е добре работата. Ако е наистина християнин, добре, ни ми се струва парлама цялата работа.
14.
Мерси
14.01.2017 16:16:09
2
2
И аз съм натурализиран космонавт, понеже Георги Иванов ми е осми братовчед. Бой и бой по мангал.
13.
Крум
14.01.2017 15:41:32
0
11
http://www.blitz.bg/goreshtite-novini/bratyata-prebili-frenskite-komandosi-napnakhme-gi-i-zapochnakha-da-vikat-che-sa-turisti_news188123.html
12.
Крум
14.01.2017 15:33:33
0
45
Тез ми ти франсета не се научиха да ни заобикалят. Помните ли техните барети от специалните им части как ги млатиха.
11.
Men
14.01.2017 15:17:57
3
43
Нека му! Лятото бяхме на екскурзия до Франция с колата. Аз мъжа ми и детето. Отидохме за два дни до моя приятелка,французойка и след това щяхме да продължим пътя си. Хазяйката и ни изгони, защото сме били бежанци!!! С чисто нов автомобил,нормално количество багаж,абсолютно легално преминаващи,бежанци!!! Майната му на тоз псевдо французин!
10.
Фернандо Лима
14.01.2017 12:33:04
4
16
Такива "франсета" слагат бомби по гари и мачкат хора с коли-- Франция има цели квартали с такива-- малко тукати е ял !!!
9.
От село
14.01.2017 12:19:13
3
14
Този ако не е каналжия е отивал е отивал да се присъедини към ислямска държава. Не са му пзволили да влезе в Турция поради повреден паспорт, защото от страна на Турция веднага щяха да ни го върнат.
Доколкото знам в с. Граматиков няма пропусквателен пункт с Турция или с която и да е друга държава. Малко странно ми се вижда, защо трябва да преминаваш през Граматиково на път за Малко Търново или Лесово през Граматиково от връх Ботев.
Ако всичко е наред Френското посолсто ще му преиздаде за не повече от час нов паспорт. Да се остави в с. Граматиково и да се чака да ни го върнат от Турция.
Флагман да ни уведоми.
Поведението на Флагман ми се струва малко неадекватно Защо не ни уведомят мнението на гранична полиция. Тази статия призовава гранична полиция да не проверява афганистанци с повредени паспорти на 10 км от границата.
8.
МДААА
14.01.2017 11:32:44
4
21
Лъже циганина. Билет до Истанбул е винаги по-евтин от билет до София. Ама той 100 % си знае, че от там няма да го пуснат. Искал е да засили ИДИЛ. Малко е бит. Да го тричат в Бродилово и ще си каже.
7.
Арагорн
14.01.2017 10:48:05
3
18
Как само лесно му се хваща вяра на циганските лъжи. На автостоп до Цариград решил да отива,защото там летище нали си нямат. Кой знае какви ги дири тук?! Те точно "натурализираните" са най- върли ислямисти
6.
Арагорн
14.01.2017 10:48:05
3
15
Как само лесно му се хваща вяра на циганските лъжи. На автостоп до Цариград решил да отива,защото там летище нали си нямат. Кой знае какви ги дири тук?! Те точно "натурализираните" са най- върли ислямисти
5.
Polis
14.01.2017 10:41:53
5
3
V stranja i balgarski policai li ima
4.
Копчето
14.01.2017 10:34:18
6
10
Малко му е бил боя.
3.
ЧЕЗ: Пускаме тока в източна София
14.01.2017 10:18:16
6
0
в 11:00, възможни ли са нови спирания?

След сигнали до Флагман за спрян ток и неуспешни опити да си стоплят камините, от ЧЕЗ ни съобщиха, че токът в селата Казичене, Кривина, Лозен, Бусманци и част от "Враждебна" ще бъдат пуснати в 11 часа.
Читателите ни съобщиха, че засега не е ясно ще има ли нови спирания на тока. Причината вероятно е лошото време - а сняг не вали.

Животът
2.
Студена сутрин! "Дружба" и софийски
14.01.2017 10:10:21
6
2
села без ток от два часа!

Източния край на София от два часа е на студено и без ток, и някои хора не могат да палят камините.
Това сигнализира читатели на Флагман.бг. Пише ни, че "Дружба" половин час няма електричество, а селата Лозен, Казичене, Кривина и Бусманци - от 8 часа не са пуснали тока. Чакаме отговор от ЧЕЗ кога ще пуснат.

Вашият сигнал до ФЛАГМАН
1.
ZapoznAt
14.01.2017 10:04:19
151
91
Еми странджа какво очаквате. Мега простите селяци, груби, всеки мечтае да стане полицай, само да клюкарят и да топят хората. Сега като мравки плъзнаха из Бургас биещи се в гардите че са големи патриоти.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас „Бургас е традиционна спирка от националното ни Роудшоу, защото се радваме на голяма подкрепа от местната власт и образователните институции", заяви Наталия Георгиева – изпълнителен директор на АИБЕСТ
Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори