×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руският консул в Атина открит мъртъв в апартамента си (СНИМКИ)


Руският консул в Атина открит мъртъв в апартамента си (СНИМКИ)
Ключови думи: руски, консул, атина, мъртъв
09 Януари 2017, Понеделник, 22:40 ч.

55-годишният Андрей Маланин не отишъл на работа, не отговарял и на телефонните обаждания


Руският консул в Атина Андрей Маланин е открит мъртъв в апартамента си, съобщават медиите в Гърция. Информацията за кончината на консула е потвърдена от посолството на Русия в Гърция.

По информация на Alpha Press, 55-годишният дипломат е бил открит мъртъв този следобед. Той не е отишъл на работа, не отговарял и на телефонните обаждания.



Колеги на Маланин са отишли до дома му с полиция и там се натъкнали на трупа му.



Полицията разследва причините за кончината му.



В категории: Крими , Политика


64
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
64
Коментара по темата
64.
20 закопчани митничари във Варна
13.01.2017 08:44:36
0
0
Мащабна акция на ГДБОП във Варна. Над 20 митничари от митнически пункт Варна-Запад са арестувани късно снощи при акция на антимафиотите, научи "Хоризонт". Операцията е проведена след скандали за получаване на подкупи и за обмитяване на контейнери на тарифи, различни от законовите. Освeн митничарите има арестувани и други лица, но засега няма информация за тяхната самоличност.
63.
Десетки във влака блокирани на Илиямци
13.01.2017 08:42:37
0
0
Десетки пътници от влака, пътуващ от София за Мездра, блокираха късно вчера жп линията на гара Илиянци и принудиха експреса от София за Горна Оряховица да спре, предаде БНР.

Хората били изнервени от близо половинчасовото закъснение, с което потеглил влакът им. Когато той влязъл в отклонение на гара Илиянци, те разбрали, че трябвало да чакат и тръгналия с близо час по-късно експрес. Тогава 50-60 от тях слезли на релсите и преградили коловоза. Машинистът на експреса успял да спре едва на 2 метра от най-близкостоящите върху релсите хора, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Повиканите от ръководителя на движението полицаи не успели да убедят хората да се отместят и така експресът е бил принуден да се движи след влака за мездра като пътнически влак.

Така експресът от София е пристигнал в Горна Оряховица три минути след полунощ - със 118 минути закъснение
62.
И Фиат - замесен в "Дизелгейт"
13.01.2017 08:35:40
0
0
Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) е използвал софтуер, който манипулира данни за отделяните газове от негови коли, противно на закона за чистотата на въздуха в САЩ.
Това заяви вчера американската Агенция по околната среда на САЩ, цитирана от ДПА и БТА.

Така са били прикривани повишените емисии на азотен оксид. Софтуерът вероятно е бил монтиран на 104 000 коли с дизелови двигатели, уточнява агенцията.

По-рано вчера акциите на "Фиат Крайслер" поевтиняха с над 15 на сто при търговията на борсата в Милано след появили се информации в медиите, че компанията официално ще бъде обвинена.

След като търговията с книжата на Фиат Крайслер беше спирана няколко пъти днес, те поевтиняха с 16 на сто към 18:00 часа българско време и се търгуваха за 8,83 евро една, което бе спад с 15,66 на сто.

В сряда германският концерн "Фолксваген" (Volkswagen) се призна за виновен по три наказателни обвинения във връзка със скандала „Дизелгейт” и ще плати на американското правителство 4,3 милиарда долара, обяви главният прокурор на САЩ Лорета Линч.

Това е най-голямата глоба за автомобилна компания в историята на Съединените щати.

Нарушението на „Фолксваген” се състои в сложна схема за манипулиране на тестове за вредните газове, които отделят милиони, произведени от него автомобили. Концернът ще плати в САЩ 2,8 милиарда долара наказателна глоба и още 1,5 милиарда долара по граждански искове.
61.
Синоптикът Петър Янков
13.01.2017 08:31:47
0
0
Петър Янков е управител на метеорологичния офис на ТВ-МЕТ. Той е роден на 7 юли 1961 г. в Пловдив. Завършил е Физическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” със специалност “Метеорология”. Има 13 години опит като синоптик във Военновъздушните сили. В интервю пред в. "Труд" той разкрива очакват ли ни още обилни снеговалежи до края на месеца и кога реално ще се усети топлото време тази година.
Г-н Янков, през последните дни се сблъскваме с тежки зимни условия, които като че ли надхвърлят нормалното за този период от годината.
– Количеството на валежите не е изненадващо, но спрямо средните максимални и минимални температури беше студено. Статистиката, която направих, показва, че средните дневни температури досега са около минус 6 – минус 4 в сравнение с предишните климатични изследвания, където средните дневни стойности са били около 2 градуса. Това показва, че периодът наистина е студен. Периодите със студено време бяха много продължителни и 4-5 дни подред имахме максимални температури минус 9 градуса. Това предвещава този януари да завърши със средни температури минус 4 градуса. През оставащите седмици от януари се очаква по-меко време, въпреки че по отношение на снеговалежите няма да има прошка.

– Очакват ли ни още обилни снеговалежи до края на месеца?
– Сега снежната покривка е между 20 и 50 см, в столицата около 30, а най- малко в Югозападна България – в Сандански е 11 см. Валежите, които очакваме, ще донесат нова снежна покривка от 20 до 50, дори 60 см в източните райони. Добрата новина е, че Балканите ще бъдат притегателен център за средиземноморските циклони и валежите от сняг ще бъдат съпроводени с по-топло време, около минус 1 – минус 2 градуса дневни температури по време на валежите, а в периодите между тях до 4-5 градуса в традиционно най-топлите места като Сандански.

– Кога ще започне отново да вали?
– Още тази нощ в югозападните райони и в събота в цялата страна, като повече валежи се очакват в централните и източните райони. В неделя преваляванията ще спрат и временно ще има повече слънце на много места. От понеделник започват продължителни валежи под влияние на мощен циклон, който се формира над Италия. Те ще продължат до около 20-и и тогава ще се натрупа много сняг – в Западна България поне още 20-30 см, а в Централна и Източна България 30-50 см, температурите ще бъдат между минус 9 и минус 1 градуса. Затоплянето започва още днес, когато очакваме до 5 градуса в Южна България.

До края на януари не се очакват температури от порядъка на минус 20 – минус 23 градуса. Следват валежи отново около 23-24 януари, предимно в Южна България, после ще спрат временно и последният период, през който ще премине циклон над страната през януари, е между 26-и и 28-и. Тогава пак ще се натрупат нови снежни покривки от порядъка на 10-15 см, но ще бъде по-топло и съвсем нормални за климатичните норми за януари. Средните температури през този месец обикновено са от минимални между минус 6 и минус 1 градуса, а максималните са от 1 до 5. Януари все пак се очаква да завърши като един от най-студените месеци, но без екстремни рекорди, като средните температури са с около 6 градуса под нормалните средни дневни за този период на годината. Подобно количество валежи имаше през 2011 г., когато в Южна България снежната покривка достигна до 80 см, също и през 2005 година. Но така студено, с толкова голямо замръзване на Дунав е имало през 1951 г.

– На какво се дължат тези промени в общата климатична картина?
– Както си спомняме, лятото също беше особено. Нямаше рекордни жеги, от порядъка на 40-43 градуса, но беше сухо още от юни, когато започнаха поредица от горещи дни с температури над 33 градуса. Тази продължителност на по-сухото време доведе до унищожаване на зеленчуците в Южна България. Това донякъде е ефект от глобалното затопляне, но по-скоро ефектът на нашите географски ширини е продължителни периоди на сухо време, с не толкова екстремни температури и рязко влошаване, със засилен пренос на средиземноморски циклони през лятото и зимата.

– Накъде ще се променя времето на Балканите вследствие на глобалното затопляне?
– Все повече ще се увеличават неблагоприятните климатични явления през лятото – много валежи с проливен характер. Ще има и аномалии като този януари, където някъде валежите ще надхвърлят нормите за сняг с около 200%. Досега в североизточните райони количествата валежи са около 40-60 литра на кв. метър, което вече е преизпълнение с около 150%. Така че до края на месеца количествата ще са около два пъти над обичайните.

– Като цяло ще продължи ли да бъде добър сезонът по планините за любителите на зимните спортове?
– Идеален! Снежната покривка на височина над 2000 метра е 100-180 см, по ниските писти по курортите е между 50 и 80 см и всички писти са открити. Но трябва да се внимава по отношение на лавините. След тези снеговалежи, които идват от понеделник, следвани от малко по-топло време днес и утре, ще се предизвика топене на снежната покривка, макар и слабо, с образуване на ледена коричка. След това ще се натрупа нов сняг от понеделник и ще се създадат условия той да се приплъзва върху стария. Така че опасността от лавини ще се повишава още много, особено след 17-18-и, а я има и сега. Много ще е опасно за тези скиори, които обичат да карат по по-екстремните неутъпкани маршрути, защото могат да се подмамят от хубавото време след 20-и и по-слабия вятър. Затова е важно дисциплината да бъде голяма и да не се подценява ситуацията. Важно е и хората в градски условия да бъдат много внимателни, защото когато вали сняг там, най-опасното замръзване става следобед между 14 и 17 ч, когато често има и голяма трафик. Създават се условия за много неприятни подхлъзвания. Най-усложнена ще е зимната обстановка в Източна България между 17 и 18 януари. Защото тогава ще има и условия за виелици, но сравнително слаби, не толкова силни, каквито видяхме през изминалите дни. Ситуацията вече е друга, но все пак съществуват условия за навявания.

– Какво време ни очаква през февруари и март?
– Февруари ще бъде малко по-студен със средни дневни температури между 2 и 7 градуса при обичайни за това време между 4 и 9 градуса. Отново ще има повече валежи от нормалното, нормите за сняг и тогава ще се преизпълнят, вероятно около един път и половина. Няма да има чак толкова ниски температури, каквито през януари. Март ще бъде нормален и по-сух. Валежни периоди се очакват в средата на месеца, като температурите през деня ще достигат средно между 9 и 13 градуса.

– Кога реално ще се усети топлото време тази година?
– Истинската пролет ще настъпи през април. Очаква се тази година той да бъде по-сух и малко по-топъл от нормалното, средните дневни температури ще бъдат между 16 и 20 градуса. Очаква се май да бъде по-влажен с температури, близки до нормите – средните дневни стойности ще са между 20 и 24 градуса. Ще има повече валежи, но това е месецът, в който дневните температури твърдо минават 20-градусовата бариера. Засега това е най-дългосрочната прогноза, която може да се направи.
60.
Пътищата се нормализират
12.01.2017 22:48:42
0
0
Обстановката в страната постепенно се нормализира след обилните снеговалежи и ниските температури, които причиниха редица проблеми с трафика, електрозахранването и водоснабдяването в някои райони, научи Фокус.
Основните пътни артерии в цялата страна вече са отворени и проходими при зимни условия. Отменено беше бедственото положение в шуменската община Венец, както и частичното в Община Смолян. В същото време обаче бедствено положение бе обявено в село Булаир, Община Долни Чифлик, област Варна. Автомагистралите и първокласните пътища в областта вече са отворени за движение без въведени ограничения. Все още продължава почистването на четвъртокласната пътна мрежа. Остават затворени за движение няколко третокласни и четвъртокласни пътища. Кметът на Смолян Николай Мелемов отмени частичното бедствено положение в общината. По думите му обстановката е нормализирана, пътищата са почистени и са проходими при зимни условия. Навсякъде има ток, вода, достъп, а учениците днес бяха на училище. Все повече стават пътните отсечки, които са отворени за движение при зимни условия и в област Добрич. Възстановено е движението на всички МПС в двете посоки по АМ „Тракия“ в участъка от п.в. „Зимница“ до п.в. „Карнобат", като скоростта е ограничена до 60 км/ч. Днес бе възобновен учебният процес в София-град и още три цели области - Видин, Габрово и Плевен. В 10 области на страната обаче няма да се учи и утре, заради влошената метеорологична обстановка и грипната епидемия. Това са Бургас, Добрич, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Търговище, Стара Загора, Ямбол и Шумен. За утре се очаква времето да се затопли и максималните температури вече да са 1 и 6 градуса. Въпреки нормализирането на обстановката все още остава в сила препоръката към гражданите да не предприемат пътувания, освен ако не са абсолютно наложителни.
59.
35 задържани след Кървавата Нова година
12.01.2017 22:46:40
0
0
в Истанбул
Броят на задържаните с предполагаеми връзки с терористичния акт на Нова година в Истанбул се е увеличил до 35 души в четвъртък, предаде Anadolu Agency, информира Агенция Фокус.
„Задълбоченото разследване на терористичното нападение продължава“, заяви анонимен източник от турската провинция.
Най-малко 39 души загинаха, когато нападател откри огън по посетителите на нощен клуб в Истанбул в малките часове на 1 януари.
58.
Златица и Кнежа - със севернополюсни
12.01.2017 22:43:50
0
0
температури

Днес в Златица термометрите сутринта показаха минус 25 градуса, съобщи БНТ. А в Кнежа - минус 23, в София - мимус 17.
57.
Нови разкрития!
12.01.2017 22:41:28
0
0
Операторът Асен Петров си измислил двете момичета, за да заблуди хазяина си в Белград
Трикът на Асен Петров, който загина в Белград, да измисли двете момичета, е бил използван от оператора, за да заблуди хазяина си, че няма да прави партита в квартирата си, пише 24 часа.
За това, че двете момичета не съществуват съобщи още вчера агенция ПИК.
Междувременно стана ясно, че българските разследващи са се запознали със случая, съобщи шефът на полицията Христо Терзийски. Операторът бе намерен мъртъв в покрайнините на Белград на 4 януари.
"Имаме получена такава информация по линия на международното оперативно сътрудничество. Образувано е досъдебно производство в Сърбия, а нашият представител е посетил полицейската структура, която разследва този случай", каза още полицай №1 в страната.
По думите му са проведени разговори с експерти, разследващи конкретния случай. "Имаме пълното съдействие и увереност от страна на колегите в Сърбия, че ще проведат всички необходими процесуално следствени действия за изясняване на всички факти и обстоятелства", каза още Терзийски.
56.
Rai 1 Programmi
12.01.2017 22:37:19
0
0
Неделя януари

Mattina
06:00 Parlamento Punto Europa - Rai Parlamento Punto... (30')

06:30 UnoMattina in famiglia - Uno Mattina In Famiglia... (30')

07:00 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (5')

07:05 UnoMattina in famiglia - Uno Mattina In Famiglia... (55')

08:00 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (18')

08:18 UnoMattina in famiglia - Uno Mattina In Famiglia... (42')

09:00 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (4')

09:04 UnoMattina in famiglia - Uno Mattina In Famiglia... (26')

09:30 TG 1 L.I.S. - Segui gli appuntamenti quotidiani... (3')

09:33 UnoMattina in famiglia - Uno Mattina In Famiglia... (7')

09:40 Dreams Road 2016 - Malta - Le avventure "on the... (50')

10:30 A Sua immagine - Ogni settimana Lorena Bianchetti... (25')

10:55 Santa Messa dalla Chiesa Santi Antonio Abate e... (55')

11:50 A Sua immagine - Ogni settimana Lorena Bianchetti... (10')



Pomeriggio
12:00 Recita Angelus da Piazza San Pietro - La preghiera... (10')

12:10 A Sua immagine - Ogni settimana Lorena Bianchetti... (10')

12:20 Linea verde Domenica - Agricoltura sociale: tutto... (70')

13:30 TELEGIORNALE - Segui gli appuntamenti quotidiani... (30')

14:00 L'Arena - Il contenitore, in onda ogni domenica... (177')

16:57 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (3')

17:00 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (5')

17:05 Domenica In - Il programma, che quest'anno festeggia... (100')



Sera
18:45 L'Eredità - Grandi sorprese per la nuova stagione... (75')

20:00 TELEGIORNALE - Segui gli appuntamenti quotidiani... (35')

20:35 Techetechetè - La puntata è interamente dedicata... (55')

21:30 Che Dio ci aiuti 4 - Un'altra me - Tutta colpa... (130')

23:40 Speciale Tg1 - Settimanale di approfondimento... (65')



Notte
00:45 TG1 NOTTE - Segui gli appuntamenti quotidiani... (20')

01:05 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (5')

01:10 Applausi - Rubrica dedicata al teatro: le novità... (75')

02:25 Settenote Musica e musiche - Da un'idea di Gigi... (30')

02:55 Sottovoce - Un faccia a faccia condotto sottovoce... (30')

03:25 Piazza Navona - O samba - La Rai Radiotelevisione... (65')

04:30 DA DA DA - DA DA DA (45')

05:15 RaiNews24 - News e rassegna stampa giornalieraRaiNews24..

Понеделник 16 януари
Mattina
06:00 RaiNews24 - News e rassegna stampa giornalieraRaiNews24... (30')

06:30 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (13')

06:43 CCISS Viaggiare informati - Lo spazio dedicato... (2')

06:45 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (4')

06:49 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (1')

06:50 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (5')

06:55 Parlamento Telegiornale - Un breve panorama quotidiano... (3')

06:58 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (2')

07:00 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (10')

07:10 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (20')

07:30 TG 1 L.I.S. - Segui gli appuntamenti quotidiani... (3')

07:33 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (17')

07:50 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (2')

07:52 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (8')

08:00 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (25')

08:25 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (2')

08:27 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (33')

09:00 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (3')

09:03 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (2')

09:05 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (25')

09:30 TG1 FLASH - Segui gli appuntamenti quotidiani... (5')

09:35 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (20')

09:55 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (5')

10:00 Storie Vere - Cronaca, passioni, testimonianze... (65')

11:05 Dallo Studio 3 di Saxa Rubra in Roma Tempo & Denaro... (45')

11:50 La prova del cuoco - Antonella Clerici e i suoi... (100')



Pomeriggio
13:30 TELEGIORNALE - Segui gli appuntamenti quotidiani... (30')

14:00 Torto o ragione? Il verdetto finale - Ogni giorno,... (90')

15:30 La vita in diretta - Attualità, cronaca e grandi... (60')

16:30 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (10')

16:40 TG1 Economia - Quotidiano di informazione sull'Azienda... (5')

16:45 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (5')

16:50 La vita in diretta - Attualità, cronaca e grandi... (115')



Sera
18:45 L'Eredità - Grandi sorprese per la nuova stagione... (75')

20:00 TELEGIORNALE - Segui gli appuntamenti quotidiani... (30')

20:30 Flavio Insinna conduce Affari tuoi - 20 coppie... (55')

21:25 I Bastardi di Pizzofalcone - I poliziotti di Pizzofalcone... (133')

23:38 TG1 60 Secondi - Segui gli appuntamenti quotidiani... (2')

23:40 Porta a Porta - La seconda serata di Rai Uno nel... (95')
55.
Rai 1 Programmi
12.01.2017 22:35:21
0
0
Събота 14 януари

attina
06:00 Il caffè di Raiuno - Il caffè di Raiuno dalle... (55')

06:55 Gli imperdibili - Gli imperdibili (5')

07:00 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (5')

07:05 Parlamento Settegiorni - Settimanale di approfondimento... (55')

08:00 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (18')

08:18 Tg1 Dialogo - Segui gli appuntamenti quotidiani... (7')

08:25 UnoMattina in famiglia - Uno Mattina In Famiglia... (35')

09:00 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (4')

09:04 UnoMattina in famiglia - Uno Mattina In Famiglia... (26')

09:30 TG 1 L.I.S. - Segui gli appuntamenti quotidiani... (3')

09:33 UnoMattina in famiglia - Uno Mattina In Famiglia... (72')

10:45 Buongiorno benessere - Viaggio attraverso i colori... (45')

11:30 Paesi che vai - Luoghi detti comuni - Trento -... (50')



Pomeriggio
12:20 Linea Verde Sabato - Botteghe del gusto e orti... (70')

13:30 TELEGIORNALE - Segui gli appuntamenti quotidiani... (30')

14:00 Linea Bianca - Madesimo - Le nostre montagne e... (60')

15:00 Passaggio a Nord-Ovest - Popoli e luoghi lontani,... (55')

15:55 A Sua immagine - Ogni settimana Lorena Bianchetti... (32')

16:27 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (3')

16:30 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (15')

16:45 Parliamone... Sabato - Un vero e proprio People... (120')



Sera
18:45 L'Eredità - Grandi sorprese per la nuova stagione... (75')

20:00 TELEGIORNALE - Segui gli appuntamenti quotidiani... (35')

20:35 Cavalli di Battaglia - Dal prestigioso Teatro... (194')

23:49 TG1 60 Secondi - Segui gli appuntamenti quotidiani... (1')

23:50 S'è fatta notte - S'è fatta notte (65')



Notte
00:55 TG 1 NOTTE - Segui gli appuntamenti quotidiani... (10')

01:05 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (5')

01:10 Milleeunlibro Scrittori in TV - I libri protagonisti... (60')

02:10 Sabato Club FILM Unico testimone - Le schede dei... (90')

03:40 DA DA DA - DA DA DA (70')

04:50 Il regno delle piante - Sopravvivere - Il regno... (25')

05:15 RaiNews24 - News e rassegna stampa giornalieraRaiNews24... (45')
54.
Rai 1 Programmi
12.01.2017 22:34:07
0
0
Петък 13 януари
:00 RaiNews24 - News e rassegna stampa giornalieraRaiNews24... (30')

06:30 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (13')

06:43 CCISS Viaggiare informati - Lo spazio dedicato... (2')

06:45 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (5')

06:50 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (1')

06:51 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (4')

06:55 Parlamento Telegiornale - Un breve panorama quotidiano... (5')

07:00 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (10')

07:10 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (20')

07:30 TG 1 L.I.S. - Segui gli appuntamenti quotidiani... (3')

07:33 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (17')

07:50 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (2')

07:52 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (8')

08:00 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (25')

08:25 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (2')

08:27 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (33')

09:00 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (3')

09:03 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (2')

09:05 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (25')

09:30 TG1 FLASH - Segui gli appuntamenti quotidiani... (5')

09:35 Unomattina - Attualità, politica, spettacolo,... (20')

09:55 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (5')

10:00 Storie Vere - Cronaca, passioni, testimonianze... (60')

11:00 Gli imperdibili - Gli imperdibili (5')

11:05 Tempo & Denaro - Quarantacinque minuti di televisione... (45')

11:50 La prova del cuoco - Antonella Clerici e i suoi... (100')



Pomeriggio
13:30 TELEGIORNALE - Segui gli appuntamenti quotidiani... (30')

14:00 Torto o ragione? Il verdetto finale - Ogni giorno,... (90')

15:30 La vita in diretta - Attualità, cronaca e grandi... (20')

15:50 Ballando on the Road - 11° edizione del programma... (38')

16:28 CCISS Viaggiare informati - Lo spazio dedicato... (2')

16:30 TG 1 - Segui gli appuntamenti quotidiani del Tg1,... (10')

16:40 TG1 Economia - Quotidiano di informazione sull'Azienda... (5')

16:45 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (5')

16:50 La vita in diretta - Attualità, cronaca e grandi... (115')



Sera
18:45 L'Eredità - Grandi sorprese per la nuova stagione... (75')

20:00 TELEGIORNALE - Segui gli appuntamenti quotidiani... (30')

20:30 Affari tuoi - 20 coppie di concorrenti: in ogni... (55')

21:25 Music Quiz - Game Show nel quale la musica, in... (149')

23:54 TG1 60 Secondi - Segui gli appuntamenti quotidiani... (1')

23:55 TV7 - TV7 (65')



Notte
01:00 TG 1 NOTTE - Segui gli appuntamenti quotidiani... (30')

01:30 Che tempo fa - L'appuntamento con le previsioni... (5')

01:35 Cinematografo - Attori, registi e critici: un... (55')

02:30 Sottovoce - Un faccia a faccia condotto sottovoce... (15')

02:45 RaiNews24 - News e rassegna stampa giornalieraRaiNews24...
53.
Тръмп: Си Ен Ен излъчва фалшиви новини!
12.01.2017 22:30:06
0
0
Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп обясни, че Си Ен Ен е публикувал фалшиви новини, на лов за по-висок рейтинг.
В Туитър републиканецът написа, че Си Ен Ен преживява пълен крах с фалшивите си новини, защото рейтингите му падат след изборите (за президент на САЩ), с репутацията му скоро ще бъде свършено.
52.
Данъчните погнаха зеленчуковите борси
12.01.2017 22:25:45
0
0
Данъчните са започнали масови проверки на борсата за плодове и зеленчуци в столичния квартал „Слатина”, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).
Инспекторите следят движението на всички превозни средства към и от борсата, като контролират дали за стоката, която се продава, има счетоводни и транспортни документи.

Редом с това, фискалните агенти проверяват дали за продажбите се издават касови бележки, пише "Монитор".

Междувременно контролната кампания на НАП продължава денонощно в зимните курорти в цялата страна. От началото й до момента са извършени над 1200 проверки. Резултатите до момента сочат, че най-много нарушения на данъчните изисквания има в Пампорово, а най-малко в Банско.

От приходната агенция припомнят, че стотици инспектори на НАП, съвместно с екипи от МВР извършват скрити и явни наблюдения във всички зимни курорти. Следи се и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти, като на постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища.

Очаква се до края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища да бъдат извършени минимум 15 хил. проверки, допълват от НАП.

В кампанията участва и звеното за фискален контрол, който освен движението на рискови стоки проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди.
51.
Датата възможна! Парламентарните
12.01.2017 22:24:50
0
0
избори може да са на 26 март
Депутатите ще работят още две седмици, а на 27 януари новият президент Румен Радев ще разпусне с един указ 43-тото НС и ще насрочи вота, пише „Труд“.
Очаква се същия ден да бъде издаден и указ за назначаване на служебното правителство.

По конституция избори за ново Народно събрание се произвеждат най-късно до два месеца след прекратяване на пълномощията на предишното (чл. 64, ал. 3).

За 19 януари е насрочено тържествено заседание на Народното събрание. На официална церемония от 10 часа новоизбраните президент и вицепрезидент – Румен Радев и Илияна Йотова, ще положат клетва пред парламента.

Предвижда се заседанието да се предава пряко по Българската национална телевизия и Българското национално радио.

На церемонията са поканени да присъстват президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, министър-председателят в оставка Бойко Борисов, министрите от кабинета в оставка, членовете на Конституционния съд, председателите на ВАС, ВКС, ВСС, главният прокурор, представители на дипломатическия корпус, на държавни институции, на регистрираните в България вероизповедания.

Представителна гвардейска рота ще посрещне официалните лица пред централния вход на парламента.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще прочете решението на ЦИК, с което Румен Радев и Илияна Йотова се обявяват за избрани за президент и вицепрезидент на България. След това двамата ще положат клетва пред парламента и ще подпишат клетвения лист.
50.
Новини за любителите на ракията!
12.01.2017 22:23:18
0
0
Малките казани ще са до един тон

Бюджетната комисия одобри връщане на старите правила за казаните за ракия. Малките казани ще са с вместимост до 1000 литра, а не както досега до 500.
В парламентарната Комисия по бюджет и финанси народните представители приеха на второ четене общ законопроект на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС), с който на практика увеличиха вместимостта на съдовете в специализираните малки обекти за дестилиране, съобщи Investor.bg.

Всяко домакинство има право да произвежда в домашни условия до 30 литра ракия годишно от грозде и плодове собствено производство за лично потребление, като заплаща само 50% от дължимия за това количество акциз.

Депутатите отмениха и сега действащите разпоредби, според които малките казани могат да варят ракия само от 1 юли до 31 декември, а в останалото време, за да работят, е нужно да уведомят писмено Агенция "Митници" в 14- дневен срок преди извършване на дейността.

Ако промените в ЗАДС бъдат приети и на второ четене в зала, любителите на домашния алкохол ще могат да варят ракия целогодишно, без въпросното уведомление.

Друга важна промяна е, че до три месеца ще заработи регистър на всички търговци, производители и вносители на съоръжения за варене на алкохол.

Въвежда се и задължение на регистрираните лица да подават данни в Министерство на икономиката за лицата, на които са продадени или предоставени съоръжения за производството на алкохол.

От ГЕРБ имаха идея контролът върху казаните да се прехвърли от митниците върху общините, които да събират и акцизи. Предложението обаче беше отхвърлено, защото общините отказали да се занимават с администриране и събиране на косвения налог с мотива, че приходите от акциз не оправдават административните разходи по събирането му.

От Винаро-лозарската камара не одобриха промените в ЗАДС. Според тях за първите 10 месеца на 2016 г., когато се прилагаше изискването за вместимост на казаните до 500 л., приходите от акцизи от този тип алкохол са били 476 хил. лв., докато през 2015 г., постъпленията са били по-малко – 311 хил. лв.
49.
В централните новини в 18:30
12.01.2017 18:29:40
0
0
Инцидемт в планината - бор падна върху лифта в Добринище. А времето се оправя - топява се снега. Повече в новините в 18:30 часа и още:
Дървената ваканция в София приключи, има и градове без училища.
Какво каза президентът Плевнелиев в последното тв интервю.
Колко са жертвите на снежната вълна в Европа.
Опасен ли е течния шоколад?
Гледайте новините и на novinari.bg.
48.
Бой със снежни топки в Оряхово
12.01.2017 18:12:36
0
0
Необичайната идея за зимни игри е хрумнала на кмета на Оряхово, въпреки лошото време.
"Напук на силния вятър, именно прекрасният, дълбок почти метър сняг, вдъхнови кмета на Оряхово Росен Добрев и секретарят на Общината Христина Цонева да съберат децата, ученици и учители от региона за зимни игри", гласи съобщение на сайта на общината, пише dir.bg.
“Ще има бой със снежни топки и ще се правят снежни човеци. Носете си ръкавици, моркови, въгленчета и веселото настроение, деца” – гласи обявата за празника. Той ще се проведе в петък, 13 януари, в 10.30 ч. на площадите в Оряхово и в селата Селановци, Остров, Галово и Лесковец.

Служители на общинска администрация Оряхово и кметствата на селата в общината ще правят снежни човеци и мерят сили в боя със снежни топки заедно с децата. За всички ще има топъл чай.
47.
Полицаи от Ботевград намериха и върнаха на собстве
12.01.2017 18:10:39
0
0
Кореосподент Цветана Иванова
На 3 януари жителка на с. Врачеш сигнализирала в полицията за кражба на портмонето й със сумата от 239 лева. Полицейските служители веднага предприели издирвателни действия, в резултат на които разкрили извършителя на деянието- 61- годишна жена от същото село, без криминални прояви до момента. Инкриминираните вещи също са намерени, иззети и върнати на потърпевшата. Материалите по случая са изпратени в районната прокуратура в Ботевград с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК, съобщава пресцентърът на ОДМВР.
46.
Авария остави Ботевград без вода
12.01.2017 18:09:11
0
0
Автор: Цветана Иванова, кореосподент
Авария на главния водопровод на ул. "Гаврил Брънчов" остави Ботевград без вода от тази нощ до следобед.
Очаква се до няколко минути или часове водоподаването в града да се възстанови.
45.
Катаджиите изхвърлиха старите "Астри"
12.01.2017 18:01:38
0
0
В сградата на Главна дирекция "Национална полиция" в присъствието на ръководството на МВР бяха представени новите автомобили, които ще обновят служебния автопарк.


Колите ще бъдат в помощ на полицаите, които осъществяват пътен контрол.

Те са оборудвани с всички необходими за работата на пътните полицаи технологични нововъведения - камери, микрофони, таблети, което ще позволи да бъдат издавани фишове за нарушения на място.

Старите автомобили като "Опел астра" ще преминат технически преглед и ще бъдат предоставени на районните управления в страната, за да подпомогнат борбата с битовата престъпност.
На церемонията присъства и премиерът в оставка Бойко Борисов, който инспектира новите автомобили.
44.
Официално! Румен Радев положи клетва
12.01.2017 17:59:03
0
0
в Народното събрание на 19 януари

Новоизбраните президент и вицепрезидент на Република България Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва пред Народното събрание на 19 януари 2017 г., съобщиха от парламента.


Заседанието ще бъде от 10.00 часа и ще се предава пряко по Българската национална телевизия и Българското национално радио.

На церемонията са поканени да присъстват президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, министър-председателят в оставка Бойко Борисов, министри от кабинета в оставка, членовете на Конституционния съд, председателите на ВАС, ВКС, ВСС, главният прокурор, представители на дипломатическия корпус, на държавни институции, на регистрираните в България вероизповедания. Представителна гвардейска рота ще посрещне официалните лица пред централния вход на парламента.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще прочете решението, с което ЦИК обявява Румен Радев и Илияна Йотова за избрани за президент и вицепрезидент на България.

Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва пред парламента в присъствието на Негово Светейшество патриарх Неофит. В пленарната зала ще прозвучат националният химн и химнът на Обединена Европа.

Румен Радев ще направи първото си обръщение пред Народното събрание.
43.
ЕКСКЛУЗИВНО! Мтел пуска спортен
12.01.2017 17:43:13
0
0
канал от събота, скоро и още два!
Мобилният оператор Мтел навлиза в медийния бизнес от събота, когато ще се сдобие със собствена телевизия.
"Мтел спорт 1" ще се излъчва за абонатите на Мтел и Близу от събота, 14 януари. В програмата на канала са превидени да излъчват мачове от футболните първенства на Холандия, Русия, Китай, както и на Барселона, Байерн (Мюнхен) и Аякс.
Освен футбол, новия спортен канал ще предлага и тенис турнирите с изключение на Големия шлем, които се излъчват по "Евроспорт". Зрителите на Мтел и Близу ще видят Григор Димитров.
За баскетболните фенове ще се насладят на Евролигата, а хокея на лед е от Национална хокейна лига, които досега в България не е излъчвано.
Ще бъдат показани и Диаматената лига по лека атлетика, срещите на България в Световния Гран при шампионат, бойни изкуства и други.
От 1 март Мтел очаква да пусне и още два канала - "Мтел спорт 2" и екстремния Edge Sport.
От старта на канала в събота до 31 март абонатите на Мтел и Близу ще имат възможността да гледат безплатно. След това ще има платен пакет, като ще струва 1,99 лв. на месец с двугодишен договор или 3,99 лв. без абонамент.

Появата на спортен канал на Мтел беше на фокус и миналото лято, когато телекомът иска да излъчи правата за Английската Висша лига. Те останаха при каналите на Нова тв.
42.
Плевенски лекари извадиха 12 кг тумор
12.01.2017 15:48:47
0
0
След изключително сложна и продължителна хирургична интервенция в МБАЛ „Света Марина“ – Плевен на 11.01.2017 г. екипът на проф. д-р Григор Горчев и проф. д-р Славчо Томов успешно отстрани огромна 12-килограмова туморна формация от корема на 58-годишна пациентка от гр. Ямбол, пише plevenzapleven.bg.
Жената постъпва в болничното зъведение с оплаквания от болки и тежест в корема, гадене и повръщане. Съобщава на лекарите за силно подуване на коремната област и рязко увеличаване на теглото до 110 кг през последната една година. За консултация с гинеколог е насочена след профилактичен преглед при кардиолог, когото посещава по повод придружаващи заболявания. Специалистът установява наличието на голяма туморна формация в областта на корема, което се потвърждава след томографско изследване. Установява се, че образованието се намира в десния яйчник на пациентката и е с размери – диаметър 40 см.
Екипът на чл.-кор. проф. Григор Горчев и проф. д-р Славчо Томов предприема незабавна хирургична интервенция за отстраняване на формацията. Операцията е допълнително усложнена от наличието на наднормено тегло на пациенката, три цезарови сечения и пъпна херния. Професионализмът на лекарския екип е решаващ за успеха на хирургичната операция и днес пациентката се намира вече в добро общо състояние, с нормални показатели и е подвижна.
Специалистите-гинеколози от МБАЛ „Света Марина“ – Плевен коментират, че туморите на яйчниците са едни от най-често срещаните заболявания в гинекологичната практика. Характерно за тях, обаче, е, че симптомите в повечето случаи са подвеждащи, неспецифични и от общ характер. Често произтичат от гастроентестиционалната система и се проявяват като подуване в коремната област, газове, повръщане, смущения при уриниране и др. В тази връзка, неслучайно специалистите, които поставят диагнозата тумор на яйчника, не са гинеколози, а гастроентеролози, уролози или хирурзи. Ето защо, гинеколозите препоръчват на пациентике честа профилактика, независимо, че жената е извън фертилна възраст. В конкретния случай пациентката с отстраненото огромно туморно образование на яйчника е 58-годишна и не е посещавала гинеколог от три години.
С професионалната си намеса и последвалата успешна хирургична интервенция екипът на МБАЛ „Света Марина“ – Плевен за пореден път доказа, че разполага с качествен ресурс от специалисти, апаратура и възможности за ранна диагностика и хирургично решаване на широк диапазон от гинекологични проблеми.
41.
Съдят телевизионна врачка от Златица
12.01.2017 15:35:48
0
0
Водил е предаване в благоевградска телевизия
Измамницата от Златица Николинка Василева, известна най-вече като врачката Ходжа Гюлшан, отново е на подсъдимата скамейка, съобщава днес „Телеграф”.
25-годишната жена, която изтърпява две ефективни присъди от 5,5 години затвор, е обвинена, че задигнала 40 145 лева от наивница от Разлог.

През 2011 – 2014 година Гюлшан многократно участвала в благоевградската телевизия ОКО в заснемането с видеокамера на предаването „Помощ от отвъдното”, в което се приемали телефонни обаждания на зрители, разказва всекидневникът.

Василева изтъквала паранормалните си способности и предлагала услугите си за премахване на черни магии. В предаванията тя винаги била с очила и бяла забрадка, закриваща косата и ушите й, и се представяла с името Ходжа Гюлшан.

През 2013 г. Л. П. от град Разлог гледала предаванията. Притеснена от здравословните проблеми на децата си, тя се обадила на един от телефоните, изписани на телевизионния екран.

Тя споделила тревогите си, а врачката й казала, че на цялото семейство бла направена черна магия. За да я развали, тя поискала сда й се изпрати сумата 265 лв. със запис до централната поща в София на името на Г. Георгиев.

Измамничката уверила притеснената жена, че „чрез самите пари разваля магията, а след като я развали, ще й ги върне”.

Към 30 септември 2013 г. с пощенски записи и чрез „Еконт” Л. П. няколко пъти превеждала суми от 880 до 10 000 лева – общо 40 145 лева.

Накрая тя помолила Гюлшан по телефона да й върне всички пари и получила първо обяснението, че за да се развали магията има нужда от още време и още пари. След това врачката изобщо спряла да се обажда на телефоните, известни на излъганата жена.

Предстои да бъде определена дата за поредния процес против Николинка Василева.
40.
Потребителските спорове - аут от арбитража
12.01.2017 15:33:10
0
0
Колекторските фирми, бързите кредити и монополите нямат възможност от досегашните пропуски, с които да бъдат съдени

Потребителските спорове да се разрешават извън арбитражните съдилища, реши окончателно парламентът с промени на второ четене в Гражданския процесуален кодекс.
Така предварителните арбитражни клаузи в договорите на потребителите с различни компании ще се считат за нищожни.

С промените колекторските фирми и фирмите за бързи кредити, както и монополните дружества, няма да се възползват от досегашните пропуски в законодателството, които позволяваха абонати да бъдат съдени, без да са уведомени за съдебния процес, предаде БНР.

С приетите текстове се слага край и на високите съдебни такси за юрисконсултите на топлофикациите. Оттук нататък съдът ще преценява каква да бъде таксата, предвид дължимата от абоната сума.

"Със 135 гласа „ЗА“, 0 „против" и 0 „въздържали се" Народното събрание единодушно премахна такса „юрисконсулт“, с която монополисти недобросъвестно тормозеха потребителите и им начисляваха „разноски“ по делата в пъти надхвърлящи размера на самото задължение", написа депутатът от РБ Петър Славов във Фейсбук.

Страните по имуществен спор могат да уговорят той да бъде решен от арбитражен съд, освен ако спорът има за предмет вещни права или владение върху недвижим имот, издръжка или права по трудово правоотношение, записаха още депутаттие, предаде БТА.

Извън това спорът може да бъде възложен за решаване от арбитражен съд, когато едната страна е потребител и има такава договореност между спорещите, но след възникването на спора.

Всички започнали арбитражни производства преди приемането на законовите промени ще продължат по стария ред, освен в случаите, когато споровете са прогласени за неарбитрируеми. Промените дават възможност на арбитража да има седалище в чужбина, ако една от страните има обичайно местопребиваване зад граница.

В полза на юридически лица или еднолични търговци се присъжда и възнаграждение в размер, определен от съда, ако те са били защитавани от юрисконсулт. Размерът не може да надхвърля максималния размер за съответния вид дело, определен по реда на Закона за правната помощ.

Парламентът предвиди възможност съдът да откаже издаването на изпълнителен лист въз основа на нищожни по смисъла на Закона за международния търговски арбитраж решения.

Всеки арбитражен съд води архив, в който се съхраняват приключените дела в продължение на 10 години от завършване на производството, записа НС. След изтичане му се съхраняват само решенията и мотивите към тях, както и сключените спогодби.

Министърът на правосъдието упражнява контрол за спазването на този закон от арбитражни съдилища и от арбитрите чрез Инспектората към министъра на правосъдието по Закона за съдебната власт.

Гражданите отбелязаха една много важна победа срещу монополите, колекторите и частните арбитражни съдилища, коментира самият национален омбудсман Мая Манолова и благодари на депутатите, че не са се поддали на корпоративен натиск.
39.
Нашествие на US военни и танкове в Полша
12.01.2017 15:28:36
0
0
Американски танкове и бронирани превозни средства, заедно с 3000 американски военни пристигат в Полша.
Това е най-мащабното разполагане на американски военни части в Европа от десетилетия на насам, посочва Би Би Си.


Американската бронирана бригада ще проведе и военни учения в Балтийския регион, като всичко това е част от отговора на САЩ на намесата на Русия в Украйна.

Дислоцирането на американските сили в Полша идва само няколко дни преди встъпването в длъжност на новоизбрания президент Доналд Тръмп, който даде знак, че иска да подобри отношенията с Москва.

80 бойни танка и стотици бронирани превозни средства вече пристигнаха и в Германия. Те вече се транспортират към Източна Европа.
38.
Световна медия за снежния капан у нас
12.01.2017 15:26:43
0
0
Седем загинали в България пише The Journal
Броят на загиналите заради студовете, обхванали някои части на Европа, е достигнал 65 души, пише The Journal. Вчера българските власти съобщиха за седем починали.
Сред тях е било възрастно семейство на над 80-годишна възраст. Мъжът и жената са починали в събота в дома си, като те са били единствените жители в село в планинския регион на Смолян.
В друга част на страната двама мигранти от Ирак са загинали по време на снежна буря, а бездомен мъж е замръзнал до смърт. Властите отбелязаха също така, че друго семейство (и двамата на 55 г.) са били отровени с въглероден моноксид, изтекъл от повредена система за отопление.
Температурите паднаха до минус 18 градуса в столицата София и българските власти съобщиха, че потреблението на електричество и газ е достигнало най-високите стойности за последните 20 г.
Повечето от смъртните случаи пред последната седмица бяха в централната и югоизточната част на Европа, като най-голям е рискът сред бездомните и мигрантите в Гърция, Сърбия и в други държави.

източник Фокус
37.
Френски съд изстреля експремиера
12.01.2017 15:22:33
0
0
на Косово
В четвъртък френският съд нареди бившият министър-председател на Косово Рамуш Харадинай, който беше арестуван в началото на януари заради военни престъпления, да бъде освободен под гаранция, предава AFP, цитиран от Агенция "Фокус".
Харадинай подаде жалба в съда в източния град Колмар, след като беше задържан на 4 януари на летището от френската полиция, действаща във връзка с международна заповед за арест.
36.
Има доказателства за наличие на картел
12.01.2017 15:20:16
0
0
Процедурни спънки бавят казуса

КЗК има доказателства за наличието на картел на горивата, но процедурни спънки бавят произнасянето по казуса.
Това обяви председателят на регулатора Юлия Ненкова, която направи отчет за работата на комисията през 2016 г., цитирана от Инвестор.

КЗК вече даде определения, според които шест компании са съгласували цените си на пазара за горива у нас. В момента тече процедура пред Върховния административен съд - Комисията е дала възможност на засегнатите страни да получат достъп до защитената информация.

Компаниите обаче обжалват тези определения. След произнасянето на съда шестте компании ще имат право на ново изслушване, да предоставят нови доказателства, които трябва да бъдат анализирани от експертите на регулатора.

"Не очакваме скоро да приключим по процедурни съображения", призна Ненкова.

От КЗК отчетоха още, че процедурата е в ход и по паралелното дело за господстващо поведение на "Лукойл България" на българския пазар.

Най-трудно се доказват справедливите цени за доставка, посочиха от КЗК. Затова ще се назначи работна група, която да реши, доколко цените са икономически детерминирани, завиха от Комисията.

Производството е в началото, няколко месеца са загубени и се надяваме в рамките на тази година да се произнесем дали има господстващо положение, допълниха от комисията. Разследването се прави заедно с експерти от генерална дирекция "Конкуренция" на ЕК.

През цялата 2016 година КЗК е наложила 75 глоби и имуществени санкции на стойност над 14,5 млн. лева, отчете регулаторът. Събрани са обаче едва 1,8 млн. лева.

Новият състав на КЗК, чийто мандат започна на 29 юни м.г., е наложил 32 глоби и санкции в размер на 5,7 млн. лева. Събрани са 1,1 хил. лева, а останалите санкции се обжалват. Постъпили са 508 хил. лева от санкции, наложени от предишния състав на регулатора, допълни Ненкова.

В своя мандат досега ръководената от Ненкова институция е започнала 10 производства за съгласувани практики и е предявила две твърдения за картел - на пазара за горива и за бързи тест ленти за откриване на антибиотици в млякото. 7 са производствата за злоупотреба с господстващо положение и над 500 - по Закона за обществените поръчки.

Общо 33 са производствата за второто полугодие за нарушения на Закона за защита на конкуренцията - нелоялна конкуренция, заблуждаваща реклама и т.н.
35.
Сезонните МПС-та да сключат Гражданска
12.01.2017 15:18:30
0
0
за по-малко от 12 месеца

НС реши водачи на сезонни моторни превозни средства да сключват застраховка "Гражданска отговорност" за по-малко от 12 месеца, но за не по-малко от 30 дни.
Това стана с приети на второ четене промени в Кодекса за застраховането, съобщи БТА.

Измененията засягат водачи на мотоциклети, мотопеди, къмпинг автомобили, къмпинг ремаркета и други сезонни МПС, които сега трябва да сключват годишна гражданска застраховка.

В допълнителните разпоредби на закона депутатите записаха определения на къмпинг автомобил и къмпинг ремарке.

В мотивите на законопроекта се посочва, че в много случаи застраховка гражданска отговорност се сключва с плащане на тримесечие и след две тримесечия плащанията се прекратяват, тъй като сезонното превозно средство не се използва през есенно-зимния сезон.

Противното би означавало собствениците на такива превозни средства да са принудени да заплатят задължителна гражданска отговорност за период, през който не ползват превозното средство, което не е справедливо.

В последните промени на Кодекса за застраховането бе въведена автоматична дерегистрация при изтичане на валидната застраховка гражданска отговорност.

Ако не се приеме предлаганата сега промяна, съществува риск от голям обем дерегистрации в края и автоматични регистрации в началото на новия сезон на сезонните превозни средства. По данни на Пътна полиция само регистрираните мотоциклети надхвърлят 150 000.
34.
Паднало дърво спря лифта в Добринище
12.01.2017 15:16:54
0
0
Паднал бор спря седалков лифт край Добринище към хижа "Безбог". За това сигнализира зрителка на NOVA, която е блокирана във въздуха заедно с 6-годишното си дете и други туристи.

Хора висят от поне 15 минути, а вятърът е много силен, добави нашата зрителка.

В момента авариен екип реже дървото, за да бъде пуснат лифтът отново.
33.
Плевнелиев обича Русия, България няма
12.01.2017 08:52:37
0
0
да се върне по Берлинско време
Не искам България да бъде върната във времето на Берлинския конгрес. Той ни нанесе жестока травма. Едно събитие, което накърни самочувствието на българите за поколения напред и раздели нацията. Тогава се събраха едни велики сили и се разбраха за периферията. Преди този срамен акт на световната политика по отношение на България, Русия и Австро-Унгария се разбраха за поделяне на сфери на влияние на Балканите. Аз не искам това да се случи отново, защото България ще страда”, обясни в едно от последните си интервюта като настоящ президент Росен Плевнелиев в ефира на Нова телевизия.
Приветстваме избора на Тръмп и сигнализираме, че ако той тръгне на сепаративна сделка с Русия за разпределяне на сфери на влияние, това ще бъде пагубно за България”, допълни президентът. Той обаче уточни, че това не значи, че е против затоплянето на отношенията между САЩ и Русия, а напротив.

„Днес сблъсъкът в Европа е принципен. Между едни държави, които вярват във върховенството на закона, а именно държавите от ЕС, и едни други държави, които вярват във върховенството на силата. Там е Русия. Аз заставам на страната на принципите и на върховенството на правото. Искаме да видим диалог и приятелство са Русия. Не съм съгласен единствено с политиката на Путин, която ни връща в XIX век. Категорично се противопоставям срещу нея, защото тя нарушава международното право и има тежки последствия за всички в Европа, включително и за България”, заяви Росен Плевнелиев.

„Всичко зависи от действията на новоизбрания президент Румен Радев. Той ще трябва да разчисти съмненията. Ако е убеден в своята пронатовска нагласа в своето желание България да бъде достоен член на ЕС, много скоро по неговите действия ще си проличи дали това ще бъде така”, заяви той.
Обичам Русия, но не съм съгласен с политиката на руския президент на разпределяне на сфери на влияние, която ни връща в 19 век, каза Плевнелиев.

Очаквайте още подробности!
32.
Огнян Герджиков няма да е
12.01.2017 08:30:06
0
0
служебен премиер

Назрява криза със служебния кабинет, който новоизбраният президент Румен Радев трябва да назначи още в първите дни от мандата си, пише днес "Труд".
Огнян Герджиков, нямало да бъде временен премиер, въпреки че напоследък беше най-коментиран за този пост.

Експерти масово отказвали на предложение да бъдат назначени за временни министри. Причината е, пояснява всекидневникът, че за разлика от последния служебен кабинет, оглавен от проф. Георги Близнашки, сега не е ясно чие ще е следващото правителство.

През 2014-а се знаеше, че Бойко Борисов отново ще се върне на власт, и доста от поканените знаеха, че ще останат министри. Такива са примерите с Даниел Митов и Христо Иванов.

По-голямата част от служебните министри пък бяха част от президентската администрация и отново се върнаха в нея.

Най-вероятно на Румен Радев ще се наложи да изпрати част от екипа си от “Дондуков” 2 в сградата на Министерски съвет.

За следващия президент най-трудно се оказало намирането на служебен премиер. След като стана ясно, че проф. Огнян Герджиков е възможният претендент, завалели предупреждения, че срещу него ще бъдат извадени компромати от времето, когато бе синдик на Агробизнесбанк.

Спряганият за сигурен финансов министър Кирил Ананиев също се оказа не толкова сигурен.
31.
Плевнелиев: Диалогът ми с Попова бе
12.01.2017 08:27:54
0
0
труден

Маргарита Попова ми беше труден диалог, за 5 години сме виждали труд и безмирие в държавата.
Това каза в последното си телевизионно интервю като действащ президент Росен Плевнелиев в ефира на Нова.

Очаквайте подробности
30.
Добра новина! Няма жертви по пътищата
12.01.2017 08:25:36
0
0
вчера
Четирима са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, загинали няма.


В страната са станали три пътни инцидента, съобщи МВР. В София е имало 229 леки произшествия.
29.
Ограничаваме износа на ток
12.01.2017 08:23:45
0
0
Със заповед на министъра на енергетиката в оставка Теменужка Петкова се ограничава износът на електроенергия от България, но не се ограничава транзитът на електроенергия през страната ни, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.


Наложеното ограничение се налага поради продължаващите екстремални зимни условия, водещи до дисбаланс между производство и потребление на електроенергия на регионално равнище. Заповедта влиза в сила от 01.00 ч. българско време на 13 януари и ще е до възстановяване на необходимите резерви за сигурна и надеждна работа на електроенергийната система.
Гръцкият системен оператор обяви от 01.00 часа на 11 януари прекратяване на търговския износ към съседни страни.
Заповедта на енергийния министър предвижда "Електроенергийния системен оператор" ЕАД да прекрати достъпа до електропреносната мрежа на износителите на електрическа енергия, произведена в страната. Преустановяването на износа се налага с цел гарантиране сигурността на българската електроенергийна система.
28.
И БМВ се замесва?
12.01.2017 07:41:40
0
0
Заради шумни двигатели хора искат да съдят бавареца

След "Дизелгейт", при който няколко милиона дизелови двигатели на Фолксваген са замърсени частици, то съдбата сполетява и БМВ.
Мюнхенската марка може и да не бъде съден, че двигателите на някои шофъори са по-силни. Компанията е сувернитет в състезанията и магистралите, и по-бързи пътища, сподели германец за автомобилна медия.
27.
Бургаска област сред най-усложнените места
12.01.2017 07:37:59
0
0
Обстановката в област Бургас е нормална при зимни условия. По последни данни от страна на ЕВН, няма населени места без ток в Бургаско, научи Флагман.бг. По информация на дежурните по общини, в областта няма места без вода, ситуацията в населените места извън община Бургас също се определя като спокойна. Общият брой на сигналите постъпили тази нощ на телефон 112, свързани със зимната обстановка, е около 20, нито един от тях не е за бедстващи хора или аварирали автомобили.

Основно сигналите са свързани с непочистени малки улици и междублокови пространства. Днес и утре - 12.01. и 13.01.2017 г. са обявени за неучебни дни за всички училища в област Бургас.

От ОПУ Бургас съобщават, че над 160 машини на почистващите фирми са работили на терен през вчерашния ден. Количествата пясък, сол, луга и инертни материали са приблизително същите около 3000 тона пясък, 1000 луга, 2000 тона сол. По информация на дежурния в Областна администрация Бургас Пристанище - Бургас е отворено, Летище Бургас ще бъде затворено до 08:00 тази сутрин поради снегопочистване. Остава в сила информацията, че са спрени пътническите влакове на територията на областта поради повреди в локомотивите. Движат се бързите, като някои от тях спазват разписанието на пътническите. За по-подробна информация обаче гражданите е необходимо да се обръщат към БДЖ.

Основните пътища в областта са отворени за движение при зимни условия:

I-6 Карнобат - Бургас - отворен с ограничение за МПС над 12т.

I-9Обзор-Слънчев бряг - отворен с ограничение за МПС над 12т.
I-9 Слънчев бряг- Сарафово - отворен
I-9 Бургас - ГКПП М.Търново - отворен с ограничение за МПС над 12т.
II-79 ОПУ Ямбол-Средец-Бургас - отворен
II-99 Бургас-Царево - отворен
II-99 Царево-Малко Търново - отворен с ограничение за МПС над 12т.

Затворени за движение за всички автомобили остават:
АМ "Тракия", в участъка пътен възел "Зимница"-Бургас
II-73 Шумен-Карнобат (Ришки проход) - затворен.
III-906 Паницово - Оризаре (Дюлински проход) - затворен.
II-53 ОПУ Ямбол-Зорница-Средец - затворен
26.
Кои пътища остават затворени
12.01.2017 07:35:22
0
0
Пътната обстановка у нас постепенно се възстановява след поредния обилен снеговалеж, предаде Нова телевизия.

Все още обаче е ограничено движението на всички автомобили на територията на Бургаска област.

Затворена за движение е и автомагистрала ”Тракия” от пътен възел „Зимница” до Бургас.

Целият район в северозападната част на Варненска област остава затворен за движение, проходим обаче е пътят Варна-Добрич.

В София и в момента работят над 80 снегорина. Обработват се общинските пътища в Нови Искър, Панчарево и Витоша, както и на южната дъга на Околовръстен път.
25.
Софикските ученици се връщат
12.01.2017 07:33:45
0
0
днес учениците в София се връщат в класните стаи. В Бургас обаче ваканцията е удължена до понеделник, предаде Нова.
Грипната ваканция на учениците в Русенско също се удължава до 13 януари, включително.

Ваканцията продължава и за децата от Силистра, Шумен, Димитровград, Търговище, Кърджали, Хасково, Ямбол, Перник, Пловдив и Стара Загора.

Причините са влошените метеорологични условия, ниските температури и грипната вълна, която все още не е отминала напълно.
24.
Големи загуби от ледоход по Дунав
11.01.2017 19:52:06
0
0
Растат загубите от спряното заради ледохода по река Дунав корабоплаване. А липсата на въглища на пристанището в Свищов вече се отразява и на снабдяването на населието в района. Спря и фериботът към румънския град Земнич.

Ледоходът по Дунав в района на пристанище Свищов е около 50%. Не можем да добиваме инертни материали, служителите са в отпуск. Търпим загуби от спряното корабоплаване, които растат, но на този етап е трудно да бъдат изчислени, заяви изпълнителният директор на пристанище Свищов Румян Йорданов пред кореосподент на Новинари.бг.

След като не могат да се разтоварват корабите, въглищата свършиха, негативното влияние е сто процента.

Липсата на въглища на пристанището от своя страна води до затруднения във вътрешността на Великотърновска област, защото търговците няма откъде да се снабдяват с вноските руски и донбаски въглища в разгара на зимата. Ледоходът и затварянето на пристанище Свищов спря работата на ферибота Свищов-Зимнич. Няма никаква яснота кога ще възобновим дейността си, посочи управителят на ферибота Никола Попов.

Загубите се разпределят между всички, които не могат да ползват услугите на ферибоота.

Фериботът превозва между Свищов и Зимнич средно по 1000 ТИР-а месечно. Двата кораба транспортират и по над 50 хиляди души годишно. Плавателните съдове правеха по 10 курса дневно в двете посоки.
23.
Греяно вино и спускане с шейни в Коиловци
11.01.2017 19:50:16
0
0
Автор: Павлина Пенчева, Плевен
Организирано спускане с шейни организират в Коиловци на 14 януари, събота, от 10 ч. Мястото е Мичовият баир до детската градина, като за участие в надпреварата са поканени малки и големи. За загрявка на спускачите ще има греяно вино, любезно предоставено от бизнесмена Величко Великов, а за победителите в състезанието са предвидени награди.
22.
Утре Алексей Петров и Джон Терориста
11.01.2017 19:46:33
0
0
Форматът на кандидатстудентските изпити в Софийския университет по български език и литература и по история се променя, като те вече ще имат и текстова част. Изпитът по български език и литература ще съдържа 50 въпроса и ще носи максимално 70 точки. Писмената част ще бъде есе и ще носи 30 точки. В теста на изпита по история се очаква да има не повече от 20 въпроса, които ще носят 20 точки, а писмената част - 80 точки. Кандидат-студентите, които не са работили по писмената част и на двата изпита ще получават слаба оценка.
Кое налага промяната, обясни в предаването "12+3" по "Хоризонт" заместник-ректорът на СУ по учебната дейност проф. Ренета Божанкова.

Според нея не може да се каже, че тестът се включва в изпита, за да е по-лесно на кандидат-студентите:

По-скоро става въпрос за многогодишни дискусии в колегиите на Факултета по славянски филологии и Историческия факултет. Дискусии, които са свързани с формата на изпита, с уменията и знанията, които тези два изпита проверяват и разбира се с основната наша цел – най-добрите зрелостници, завършващи и образованието си, да изберат Софийския университет и да докажат знанията си на входа, а по този начин - чрез изпитите, да проверяват своята готовност за висше образование. По-скоро става дума за приближаване на моделите на подготовка, на образование и на стиловете на учене, които са характерни за днешните ученици към това, което университетът ще очаква от тях на фазата на изпита.

Проф. Божанкова обясни, че на сайта на СУ вече могат да бъдат видени примерни компоненти от изпитите.
21.
Тръмп: Русия не ми е оказвала натиск
11.01.2017 19:33:48
0
0
Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп даде първа пресконференция след избора си. На нея той обяви, че е прехвърлил своята бизнес империя на синовете си Ерик и Доналд младш. Освен това обеща да е "най-големият създател
на работни места, когото Бог някога е създавал".
Доналд Тръмп, който след по-малко от 10 дни ще стане президент на САЩ, заяви, че Русия никога не се е опитвала да го притиска, и обвини американските разузнавателни агенции за публикациите с компрометиращи го материали, включително скандални видеозаписи от интимен характер. Според него спецслужбите опитвали "за последно да ми лепнат черно петно". Той определи като актив фактът, че Владимир Путин го харесва.
„Тъжни опоненти се опитват да омаловажат моята победа с фалшиви новини“, заяви Доналд Тръмп. „Разузнаването не биваше да позволява тези фалшиви новини да излизат в публичното пространство. Един последен изстрел срещу мен. Русия никога не се е опитвала да използва натиск срещу мен. Аз нямам нищо общо с Русия. Не съм обвързан със сделки, дългове или каквото и да е. Русия току що потвърди, че непотвърденият доклад, за който платиха политическите ми опоненти е пълна безсмислица“, заяви Тръмп.
"Да не живеем в нацистка Германия?", попита той в поредица от съобщения в личния си профил в "Туитър" по-рано днес.
По-рано днес говорител на руския президент отрече Кремъл да разполага с компромат срещу новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, както и срещу Хилъри Клинтън, която беше кандидат на Демократическата партия. Дмитрий Песков коментира пред журналисти разпространените в САЩ съобщения, че Русия събирала компрометиращи информации за Тръмп.

„Президентът на Руската федерация се занимава с изграждане на отношения с нашите задгранични партньори в интерес на Руската федерация и в интерес на руския народ, както и в интерес на глобалния мир, стабилността и сигурността“.

Говорителят на Кремъл сравни „качеството“ на сегашните съобщения с доклада за „руските хакерски атаки“. Той каза, че тези публикации са „истерични“ и представляват „очевиден опит да се навреди на двустранните отношения“.
20.
"Тракия" от Зимница до Бургас остава
11.01.2017 19:31:57
0
0
затворена
Вижте актуалната ситуация по пътищата към 17 ч. от АПИ
Заради бурния северен вятър и снегонавявания остава затворен за движение участъкът от АМ "Тракия" от пътен възел "Зимница" /в района на Ямбол/ до Бургас. В отсечката има снегонавявания от над метър и половина.
Нямаме спрени или изчакващи тежкотоварни превозни средства. Няма бедстващи или хора в критично състояние, както и тежки пътни инциденти. Обстановката е стабилна и се подобрява, е казала министър Павлова. Тя е отбелязала, че екипите са в пълна мобилизация, тъй като през почивните дни се очакват нови валежи и вятър.
Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова съобщи, че няма населени места без ток. Аварийните екипа са отстранили всички аварии в електрическото захранване. Тя е заявила, че заради прогнозираните по-ниски температури в следващите дни се очаква повишение на потреблението на електричество и е посочила, че в понеделник е отбелязан рекорд в потреблението на електроенергия за последните 20 години от над 7697 мегавата.
Към 17.00 часа температурите са в интервала от - 18 до + 1 С°. Времето над страната е облачно. Вятър духа в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Разград, Силистра, Смолян, Стара Загора, Търговище, Шумен, Ямбол. Сняг вали в област Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен, както и в района на Карлово и Кърнаре /обл. Пловдив/, Котел и Твърдица /обл. Сливен/, Вакарел, Витиня-Ботевград, Бучин проход, Самоковски път /обл. София/, проход „Шипка“ и проход „Република“, Раднево и Гълъбово /обл. Стара Загора/.

Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени. Ограничена видимост поради мъгла до 100 м – в област Стара Загора, съобщиха още от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".


І. ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ОБЛАСТИ:


ІІ. СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:

АМ „Тракия“: Област Бургас: Ограничено е движението на всички МПС на територията на Област Бургас. Област Ямбол: Затворена за движение на МПС е АМ ”Тракия” от п.в.Зимница до Бургас. Влошените метеорологични условия – бурен северен вятър и ниските температури създават условия за снегонавявания.

АМ „Хемус“: Отворена за всички МПС.

АМ „Струма“: Отворена за всички МПС.

АМ „Марица“: Отворена за всички МПС.

АМ „Черно море“: Отворена за всички МПС.

АМ „Люлин“: Отворена за всички МПС.

ІІI. ВЪВЕДЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ ПО ОСНОВНИТЕ ПЪТНИ НАПРАВЛЕНИЯ:

1. Проходи:

- „Върбишки” - затворен за всички МПС;

- „Златишки” - затворен за всички МПС;

- „Троянски” - затворен за всички МПС;

- „Републиката” - отворен за всички МПС;

- „Обзорски” - отворен за всички МПС;

-„Предел”- отворен за всички МПС;

- „Котленски” - забранен за МПС над 10 т;

- „Превала” - без ремаркета и полуремаркета;

- „Ришки” – забранен за МПС над 12 т;

- „Айтоски” - забранен за МПС над 12 т;

- „Рожен” – без ремаркета и полуремаркета;

- „Вратник” - забранен за МПС над 10 т;

- „Дюлински” - забранен за МПС над 3,5 т;

- „Пампорово” - забранен за МПС над 3,5 т.;

- „Петрохан” - забранен за МПС над 12 т;

- „Печинско” - без ремаркета и полуремаркета;

- „Твърдишки” - забранен за МПС над 10 т;

- „Шипка” - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.
19.
В централните новини в 18:30
11.01.2017 18:30:20
0
0
ГЕРБ опита да бойкотира референдума, край на мажоротарния вот в настоящия парламент. А президента Росен Плевенлиев се мести на оживен офис на бул. Цариградско шосе.
И още: десетки села без ток, за първи път от век Марица и Струма замръзнаха, ще видите и снежния капан в Европа.
Какво каза Барак Обама последната си реч и как да благодарим.
18.
ИЗВЪНРЕДНО! Екшън в Ботевград!
11.01.2017 18:07:44
0
0
Екшънът се разиграл в заведение в кв. „Васил Левски” в Ботевград. Четирима мъже от ромски произход, посетители на заведението, разказаха, че мъж от съседната маса във видимо нетрезво състояние влязъл в пререкания с тях. В разразилия се спор и разменени реплики, същият мъж извадил пистолет и го насочил към тях. Възпроизвежда изстрел, но за щастие в този момент негов приятел избутва ръката му, като куршумът попада с стъклото на заведението. Пострадали хора няма. Заплашените мъже подават сигнал в РУ- Ботевград към 15:30ч., пише местния сайт "Балканец".

По думите им, пристигналите на място полицаи трудно успели да укротят въоръжения мъж и да отнемат оръжието му. Той е от Ботевград и е действаща барета в системата на МВР. Задържан е от служителите на реда и откаран в районното.
Пред заведението бързо се струпа тълпа от близки и приятели на четиримата мъже.
17.
САМО В NOVINARI.BG И "ИСТИНА"!
11.01.2017 17:51:53
0
0
Телеком пуска два спортни канала, ще бъдат платени като на Нова тв!
Мобилният оператор Мтел пуска до близки дни два спортни канала, които ще излъчат негледани у нас футболни първенства, тенис мачове и хокей, научи неофициално "Истина".
Имената не са факт още, а каналите ще са само за абонати на Мтел и придобилия от миналата година "Близу". В сайтове разбрахме, че в СЕМ е получена регистрация за канал, собственост на телекома.
В програмата на новите канали ще включат мачове от футболните шампионати на Китай, Казахстан, Русия и Холандия. Също ще следят и тенис срещите без Големия шлем, вероятно Григор Димитров ще радва зрителите на Мтел. Ще бъдат излъчани и срещите от Националната хокейна лига.
По неофициална информация за да се гледат, трябва абонамент, както на Нова броудкастинг груп с " Диема спорт", "Диема спорт 2" и "Трейс спорт старс".
Появата на новите канали бе на фокус и през лятото, когато Мтел искат да придобиват правата за Английската Висша лига, но те остават по каналите на Нова тв.
16.
ГЕРБ искат тежки санкции за
11.01.2017 17:37:10
0
0
нарушителите при извънредни ситуации

ГЕРБ предлагат тежки санкции за шофьорите, които нарушават забраните за движение по пътищата при извънредни ситуации. Повод за това стана кризисната ситуация в Бургаско на 30 и 31 декември, когато на магистрала „Тракия” и по пътища край Айтос бяха блокирани стотици автомобили.

Депутатите ще използват случая, че в момента се гледат изменения в Закона за движение по пътищата на второ четене, обясни пред „Флагман” бургаският народен представител от ГЕРБ Иван Вълков.



„Предлагаме драстични санкции за водачите на моторни превозни средства (МПС), които нарушават Закона за движение по пътищата при въвеждане на временна организация в движението и временни забрани, които са при лоши метеорологични условия например. Както имахме случаи на 30 и 31 декември – тогава имахме натрупване на автомобили. На автомагистрала „Тракия” имахме две големи катастрофи с по около 40-50 автомобила. На участъците „Карнобат – Айтос” и „Айтос – Бургас” имаше над 300 автомобила, които останаха в преспите. И основната причина беше, че някои от водачите на тежкотоварни автомобили не спазиха забраната и навлязоха в тези участъци, вследствие на което предизвикаха задръстване и оставането на хората в преспите”, каза Иван Вълков.

Той уточни: „В сегашното законодателство при нарушение на тези знаци глобата е 50 лв. Ние смятаме, че тези санкции трябва да бъдат завишени. Те трябва да бъдат драстични. Искаме да се спират от движение моторните превозни средства евентуално за един месец и да се отнемат свидетелствата за управление на водачите на МПС също за един месец.”

Иван Вълков подчертава, че става въпрос само за специални случаи и извънредни ситуации.
„Освен това смятаме да се завишат и санкциите за водачи на МПС, които не изпълняват в тези случаи и при такива режими указанията на Министерството на вътрешните работи (МВР), т.е. на контролните органи, вследствие на което предизвикват тези безредици. Наказанията смятаме, че може да са до шест месеца отнемане на свидетелството за управление и една сериозна санкция. Колко ще е - е въпрос на дебат в комисията. Може би ще е 1000 лв.”, заяви още депутатът.

Проектопромените се предлага да важат за водачи на всички видове МПС, а не само за шофьорите на тежкотоварни автомобили.
15.
Борисов прати хеликоптера си да
11.01.2017 17:33:40
0
0
транспортира от Бургас момченце до "Пирогов"
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил правителствения хеликоптер да излети от София за Бургас, за да транспортира 5-годишно момченце до "Пирогов".
За случая съобщи журналистката Нери Терзиева в личния си профил във Фейсбук.

"Какъвто и път да поеме в живота занапред малкият Александър от Бургас, стореното днес от Бойко Борисов ще остане в сърцата на родителите на детето, млади фармацевти. Три минути след обаждането ми до Севи - Севделина Арнаудова (шефката на правителствения пресцентър - бел.ред), и премиерът беше разпоредил правителственият хеликоптер да излети от София за Бургас, за да докара момченцето на спешно лечение в "Пирогов".
Ваньо Шарков организира всичко за минути.

Едно дете на 5 годинки, чиито родители не познавам дори, които нямат никакви "връзки", не са партийци, не са отличници на демокрацията, не са спортисти, не са артисти, ще живее, дай Боже. Благодаря от тяхно име. Мислете, каквото искате. Александър диша", написа Терзиева в социалната мрежа в 14 часа.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков уточни пред Блиц, че транспортирането на момченцето в София се е наложило, за да му бъде оказано специализирано лечение, тъй като детето е с варицела и гнойни рани.

Лекарите в "Пирогов" са уведомени и очакват правителствения хеликоптер да кацне с малкия пациент.

Родителите на момченцето и лекарите в Бургас не са имали никаква възможност сами да организират транспортирането му, тъй като заради усложнената метеорологична обстановка е ограничено движението на всички МПС на територията на Област Бургас, а магистрала "Тракия" е затворена за движение в участъка от пътен възел Зимница до морския град.
14.
ГОРДОСТ! Президентът Плевнелиев
11.01.2017 17:31:41
0
0
с златен медал от Техническия университет
Президентът Росен Плевнелиев е удостоен с почетния златен медал на Техническия университет-София.
Отличието е връчено на държавния глава в знак на признателност за неговия принос за издигане и утвърждаване на авторитета на висшето учебно заведение на национално и международно равнище. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

"През изминалите години заедно отбелязахме един след друг много успехи на Техническия университет и неговите бивши и настоящи възпитаници. Открихме модерна библиотека, показахме автомобили, които изразходват по-малко от 2 литра на 100 км. Заедно с вас мечтаехме за първата иновационна екосистема на България и тя вече се случва", е заявил президентът.

Държавният глава е припомнил, че Техническият университет е бил и домакин на последната среща на президентската инициатива "Младежка визия за развитие на България", в която участваха над 120 младежи с висок успех от висши училища в цялата страна".

"Винаги съм носил и ще нося това висше учебно заведение в сърцето си. То ме е изградило като професионалист и до голяма степен като личност. Няма да се уморя да подчертавам, че съм президент-инженер и винаги ще се гордея с това", е казал още Плевнелиев.

Президентът е посочил, че образованието и бъдещето на България - с модерна икономика и високи технологии, са водещ приоритет през целия му мандат на държавен глава.

"Моята мечта е да видя България в групата на технологично развитите европейски държави. Това изисква обучение, знания и предприемчивост за иновации на световно ниво. Интелектуалният капитал на нашата нация в света на глобализацията е гарант за нейния успех. Умелото управление и мъдрото инвестиране на този капитал е наша обща задача", е казал президентът.
13.
ВАЖНО! Как да предпазим животните
11.01.2017 16:43:29
0
0
при ниски температури

Ниските температури крият опасности и за животните, предупреждават от “Четири лапи“ в съобщение до медиите.
Най-застрашени от хипотермия са бездомните и дворните кучета. Наблюдават се три стадия на хипотермия - лека, при която телесната температура на кучето е между 32 и 35 градуса, средна - между 28 и 32 и тежка - под 28 градуса.

Леката хипотермия се характеризира с депресия, летаргия, сънливост, слабост, треперене, бледи лигавици, некоординирани движения и забавен пулс.

При средна хипотермия се наблюдават спазми на мускулатурата, забавяне на сърдечна дейност, забавен пулс, намалени и повърхностни дихателни движения, неестествени движения и забавени рефлекси.

Тежката хипотермия може да бъде разпозната по бледите лигавици, спазмите на мускулите и на ставите.

Как да помогнем

Ветеринарните лекари на "Четири лапи" съветват при съмнения за хипотермия животното да бъде прибрано в затоплено помещение. В зависимост от стадия на измръзване, първата помощ трябва да включва бавно и нерязко затопляне, увиване в топло одеало, ограничаване на движението, лек масаж на замръзналите части, даване на топла вода и храна и затопляне с електрически възглавнички или бутилки с топла вода, които обаче да не се допират директно до тялото, а да бъдат увити в предпазваща тъкан. Ако състоянието на животното предполага тежка форма на измръзване, да се потърси незабавно помощ.

В клиниката на "Четири лапи" в кв. Банкя оказват първа помощ на бездомни или дворни животни дори с тежки измръзвания, които да бъдат подложени и на затопляща флуидна терапия.

Какво е положението в приютите

От "Четири лапи" обръщат внимание и на условията в някои от приютите в страната, в които животните са изложени на ниските температури и не получават адекватни медицински грижи. Повечето от тези приюти или не са регистрирани изобщо, или са регистрирани от Българска агенция по безопасност на храните в нарушение на действащите разпоредби. Макар там да има системни нарушения, Агенцията допуска дейността им да продължи и за пореден път пренебрегва задълженията си като контролен орган по Закона за защита на животните, посочват от "Четири лапи".
12.
Излезе становището на комисията, обследвала трасет
11.01.2017 16:41:54
0
0
В края на месец октомври 2016 година язовир „Бебреш“ достигна ниво на „мъртъв обем“, което доведе до безводие в община Ботевград. Най-потърпевши от критичната ситуация бяха жителите на селата Трудовец и Скравена, в.з. Лозята и част от вилна зона Зелин.
Във връзка с водната криза през ноември се проведе работна среща между представители на ВиК „Бебреш“, Напоителни системи, Басейнова дирекция, община Ботевград, МВЕЦ „Бебреш“ и др. На срещата всички страни взеха решение за съставяне на съвместна работна група между представители на ВиК „Бебреш“ и представители на Напоителни системи, които да обследват трасетата на тръбопроводите собственост на ВиК „Бебреш“ ЕООД и на Напоителни системи ЕАД, които се използват от ВиК „Бебреш“ за водоснабдяване на населените места в община Ботевград.

На 4 ноември 2016г. със Заповед на кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов бе назначена комисия, която да извърши огледа на трасетата.

Тя бе в състав:
Председател: инж. Цветелин Цветков - зам.кмет на община Ботевград

Членове:
1. инж. Стоил Атанасов - Началник отдел .,ИиКСи в ОА Ботевград;
2. Цветозар Гаврилов - Управител на ВиК „Бебреш“ ЕООД;
3. инж. Даниела Георгиева - Гл. инженер на ВиК „Бебреш“ ЕООД;
4. Марин Цолов - Техн. Р-л „Водоснабдяване" на ВиК „Бебреш“ ЕООД;
5. инж. Цеца Илиева - представител на Напоителни системи ЕАД;
6. Гачо Гачев - представител на Напоителни системи ЕАД.

При извършените огледи в периода 04.11. - 08.11.2016г. комисията констатира:

1. Наличният отток от яз. „Бебреш“ към настоящия момент е насочен към ДТ-1(ст. ф 920). през една от тръбите на ГДТ (ст. 2*1220);
2. Отклонението ДТ - 2 от ГДТ в посока Литаково, Гурково, Новачене е със затворен СК в района на моста на входа на с. Врачеш;
3. Отклонението ДТ 1-1 от ДТ 1 в посока м. Темуша, вилни зони с. Трудовец и с. Скравена е със затворен СК в района на чешмата между гр. Ботевград и с. Врачеш.
4. Водоподаването към с. Врачеш се осъществява от отклонение на ГДТ, находящо се преди отклонението за МВЕЦ „Бебреш“.
5. Водоподаването към с. Скравена се осъществява от ГТ -6 (от ОШ 6 захранена от ДТ-1);
6. Водоподаването към ЛСПВ Чеканица 1 се осъществява от ДТ-1 (от връзка ст. ф 159), през изолиран участък от ст. тръба 426 (на ВиК Бебреш), като на входа на ПСПВ се смесва с захранващи водопроводи на ВиК (Чешковица и Литаково);
7. Отклоненията от ДТ -1, захранващи в.з. Зелин и в.з. Чеканица, са със затворени спирателни кранове.
8. През проверявания 5-дневен период в ОШ 9 (край на ДТ-1) не е констатиран вток
на вода - не е захранен ГТ - 9 - 2 в посока с. Трудовец и с. Разлив;
9. По проходените трасета на тръбопроводите не са констатирани видими течове.

Заключения на комисията от направените огледите 04.11. - 08.11.2016г

1. В настоящото състояние на системата от тръбопроводи на Напоителни системи ЕАД и ВиК „Бебреш“ ЕООД (с изолирани главни клонове и промишлено водоснабдяване) е ограничена вероятността от загуби на сурова вода от компрометирани участъци на тръбопроводите на двете дружества. Възможните загуби от спирателни кранове и неустановими малки аварии по използваните трасета към настоящия момент са приемливи с оглед на невъзможността от предприемане на мерки поради липса на алтернативен вариант.

2. Поради невъзможност за извършване на измервания с ултразвуков разходомер на водния дебит в съществуващите тръбопроводи, на комисията не са предоставени данни за провеждани водни количества към отделните водоснабдителни системи.

3. С оглед на предстоящия зимен сезон и сезонното намаление на втока към яз. „Бебреш“ и речните водохващапия. необходимостта от съхранение на резервни количества вода в яз. „Бебреш“, КОМИСИЯТА предлага:

- ВиК „Бебреш“ ЕООД да представи ясна и точна програма за необходимите водни количества за питейни нужди по населени места до м. април 2017 г., както и предвиждането от къде ще се осигурят;
- ВиК „Бебреш“ ЕООД да осигури измервателни средства на вход ПСПВ на отделните водоснабдителни системи и включвания от НС
- ВиК „Бебреш“ ЕООД и Напоителни системи ЕАД да извършат проверка за нерегламентирани включвания към тръбопроводите си на промишлени обекти;
- ВиК „Бебреш“ ЕООД да извърши проверка за възможни загуби от разпределителна мрежа на пречистена вода към промишления водопровод;
- ВиК „Бебреш“ ЕООД да извърши проверка на довеждащ водопровод ф 426 от яз. „Бебреш“ с оглед на включването му като основен довеждащ водопровод към гр. Ботевград;
- ВиК „Бебреш“ ЕООД да извърши необходимите действия по преустройство на входящата тръба на ПСПВ Чеканица (отделяне на язовирската вода от водите от водохващания Чешковица и Литаково);
- НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ ЕАД да представи прогнозни данни за очаквани (на база минали години) водни количества от вток в яз „Бебреш“ до м. април 2017вкл.;
- ВиК „Бебреш“ ЕООД и ОА Ботевград да търсят алтернативни източници за
водоснабдяване.
11.
ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ЛИ МАКЕДОНИЯ?
11.01.2017 16:28:45
0
0
Политическата платформа на Демократичният съюз за интеграция на Али Ахмети, Алиансът на албанците на д-р Зиядин Села и "Прераждане с БЕСА" на Билал Касами или ще взривят политическият паритет в страната, установен след предсрочните избори, или ще задълбочат кризата, в която тя се намира през последните две години.
Въпреки мълчанието на основните македонски политически партии ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, изявленията на албанските лидери са достатъчно многозначителни за бъдещето на страната.
"Дойче веле" цитира Али Ахмети, лидер на ДСИ, с 10 депутатски места, според който пред неговата партия има четири възможности - да влезе в коалиция с ВМРО-ДПМНЕ, да влезе в коалиция със СДСМ, да участва във формирането на служебен кабинет с определени правомощия или да остане в опозиция.
Същото електронно издание публикува анализ, озаглавен "Албанската платформа - нови плочки на нашиот път кон пеколот" (Албанската платформа - нов участък от пътя ни към ада), в която акцентира на искането на политическо движение БЕСА и на Алианс на албанците за неучастие в евентуално правителство на лица, разследвани от Специализираната прокуратура.
"Плюс Инфо" констатира, че "новите избори няма да донесат нищо добро, само още повече ще разярят национализма"
Телевизия "Телма" съобщава, че преди днешната среща между ВМРО-ДПМНЕ и ДСИ, Али Ахмети е заявил, че се новите избори са напълно възможни".
Според близкият до Груевски вестник "Вечер", Али Ахмети заявил, че "коалицията със СДСМ не носи стабилност".
Исканията на албанските политически формации (ДСИ, БЕСА, Алианс на албанците) се обединяват около употреба на албанския език като официален на цялата територия на страната, признаване на двойно гражданство, икономическа равнопоставеност на районите на Източна и Западна Македония, включване на албански представители в работната група за решаване на спора за името, бърза интеграция в НАТО и ЕС, нов герб, нов химн и нов държавен флаг.

Източник: агенция "Фокус"
10.
В новините в 16:30 по NEW TV
11.01.2017 16:25:12
0
0
ГЕРБ бойкотира референдума, за първи път от век Марица и Струма замръзнаха

ГЕРБ бойкотира референдума, а депутатите запазиха в сила мораториум за АЕЦ "Белене". А президентът Росен Плевнелиев дни преди края на мандата си се мести в оживен офис на " Цариградско шосе". За тези новини ще покажем в новините в 16:30 ч. и още:

Пловдив и областта още два дни в ученическа ваканция, има ли други места в почивка; Закриха дома "Св. София"; Десетки села без ток заради снега, затвориха още АМ "Тракия" от Зимница до Бургас; 60 жертви на студа в Европа за два дни, сицилиански град остана изтрит от света; Какво каза на последната си реч Барак Обама; Как да благодарим.
9.
Деси Цонева казва "Да" на Георги Джамов
11.01.2017 16:18:53
0
0
Деси Цонева ще става булка. Тя ще каже "Да" на годеника си - ресторантьора Георги Джамов, през лятото.
"Бяхме на обяд с приятели, след това отидохме да пием по аперитив в бар и изведнъж Жоро падна на коляно и ми предложи брак пред погледа на всички. Аз първо се пошегувах, а след това му казах ОК и решихме да се женим. Тогава той не ми даде пръстен с диамант, направи го на по-късен етап", разказва пред сп. LoveStyle за предложението за женитба, което беше през декември.

Дъщерята на журналиста Димитър Цонев добавя, че мислели да се оженят през март на пистата в Банско. Деси искала да се спусне със ските с бяла рокля и дълъг воал, но отложили сватбата.

"Пак ще е тази година, но най-вероятно през лятото. Казаха, че не е хубаво да е толкова скоро след смъртта на татко. Така че засега няма да бързаме с датата", коментира тя.

Цонева вече е решила и каква ще е булчинската й рокля - къса в цвят шампанско в комбинация с дълъг воал. Тв водещата си представя церемонията като купон с много танци, на която да съберат най-близките си приятели. Сред поканените ще са и съквартирантите й от къщата на VIP Brother, с които се вижда постоянно - Роро, Глория, Борислав Комсийски и Надя.

Деси няма никакви притеснения да сключи брак отново - тя беше омъжена за Янчо Таков-младши, от когото има син. Георги, който е брат на Димитър Джамов (бивш шеф на Федерацията по борба), има две дъщери - на 9 г. и на 24 г.

Деси и Георги живеят в апартамента му с децата си, които ще са шафери на сватбата. Тя споделя още, че единствено майка й Мариана е против брака, защото не смята за редно дъщеря й да се омъжва на този етап.

Влюбените са единодушни, че няма да бързат с наследниците. И двамата искат бебе, но ще го оставят за след две-три години, защото желаят да отгледат първо децата си, а и да си поживеят.

Цонева направи връзката си публична, след като излезе от "VIP Brother". Тогава разкри, че с Георги са се запознали в бар, но не се виждали две години. Той решил да я покани на вечеря и искрата помежду им пламнала.
8.
Еврото изчезва до 10 години?
11.01.2017 16:16:54
0
0
Макрон: След 10 г. може и да няма евро
10:50 | 11 януари 2017
БТА
Еврото може да престане да съществува в рамките на следващите 10 години, ако Париж и Берлин не успеят да укрепят единния валутен съюз.
Това заяви във вторник френският кандидат за президент Емануел Макрон, цитиран от БТА, добавяйки, че от настоящата валутна система се възползва Германия за сметка на по-слабите страни членки на еврозоната.

Макрон беше министър на икономиката под управлението на социалистическия президент Франсоа Оланд преди да подаде оставка през миналата година, за да създаде свое собствено политическо движение и да вземе участие като независим кандидат в президентските избори тази година.

Истината е, че ние трябва колективно да признаем, че еврото е непълно и не може да продължи да съществува без да има големи реформи, посочи Макрон в реч пред университета Хумболт в Берлин, цитиран от агенция Ройтерс.

Той добави, че еврото не осигурява на Европа пълен международен суверенитет спрямо долара и не гарантира естествена конвергенция между различните държави - членки. Според него Франция трябва да въведе реформи на пазара на труда и трябва да обнови образователната си система, за да се съживи икономическия растеж, докато Германия трябва да приеме факта, че наличието на повече инвестиции, а не на строги мерки на икономии могат да стимулира растежа в еврозоната.

Бих казал, че нарушената функция на еврото се използва добре от Германия, смята Макрон, добавяйки, че липсата на доверие между Франция и Германия е довело до блокиране на важните реформи, които биха увеличили солидарността сред 19-те членове на еврозоната. Еврото представлява слаба германска марка и е възможно да престане да съществува в рамките на следващите десет години, прогнозира той.

В същото време Емануел Макрон предложи създаването на отделен бюджет на еврозоната за финансиране на инвестиции ориентирани към икономическия растеж и за предоставяне на финансова помощ на проблемните страни - членки.

Тези негови идеи обаче представляват анатема за германския канцлер Ангела Меркел и за финансовия министър Волфганг Шойбле, тъй като за немските консерватори също предстоят тежки парламентарни избори през настоящата година, като те са изправени пред вътрешна съпротива относно европейските спасителни планове за Гърция.

Коментарите на Макрон са факт, след като по-рано във вторник един от лидерите на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" заяви пред Ройтерс, че еврозоната трябва да бъде разделена на две с една силна група, формирана около Германия и една по-слаба група от страни - членки, включваща Франция.

Трябва да се има предвид, че 39-годишният Емануел Макрон се радва на подем в доверието към него при последните проучвания на общественото мнение, което сякаш го циментира като "третия човек" в предстоящата президентска надпревара и дори изглежда "на косъм" от това да достигне балотаж на изборите през месец май.

Според проучване на агенция IFOP Fiducial, Емануел Макрон би спечелил с 65% пред крайнодесния кандидат Марин Льо Пен при евентуален балотаж между двамата. В същото време той дори би се наложил с 52% при балотаж с кандидата на традиционна десница Франсоа Фийон. При балотаж между Фийон и Льо Пен пък би спечели Франсоа Фийон с 64 на сто.

Проучването на IFOP също така отчита стесняване на разликата в доверието между консервативния кандидат Франсоа Фийон спрямо независимия кандидат Емануел Макрон и крайнодясната Марин Льо Пен.
7.
"Дизелгейт"-а пребива пазара на " Ф
11.01.2017 16:14:20
0
0
Стотици хиляди автомобила ще изчезнат до две години, римлян коментира: Италианските коли са най-безшумни!

От дни арести заради скандал в Фолксваген. През септември 2015 компанията твърди, че няколко милиона дизелови двигатели са със замърсен въздух. До момента сега са замесени ексизпълнители и директори.
Експертът Джон Атаков обясни, че 600-700 000 автомобила за една година ще изчезнат, може и до две години, не лъжат световните информационни сайтове. Според него има опасност Фолксваген да се забърква в нов скандал - за десетки хиляди бензинови мотори или "Бензингейт".
В интервю за Rai 1 човек от Рим каза, че най-предпочитаните за каране заради проблемите в Волфсбург са италианските, Фиат не се забуркал в скандал преди, но няма опасност.
6.
Край на "китайските боклуци" в ЕС!
11.01.2017 16:05:15
0
0
Играчките, произведени в Китай и често след ползване се дефектират, да бъдат забранени в България и Европейския съюз.
Стотици българи алармират, че така наречените "китайски боклуци", се чупят или не работят месец след купуването им на пазара. Затова някои експерти тяърдят, че са с батерии (има и правени в Китай) и без падане и удари не могат да оправят.
5.
Как премина първия ден на депутатите за 2017
11.01.2017 15:59:17
0
0
След 20 дена ваканция днес депутатите се върнаха на работа.
Предложението на ГЕРБ да бъдат разгледани резултатите от референдума срещна сериозен отпор. То не беше подкрепено от нито една от останалите парламентарно представени групи при обсъждането му в пленарна зала. Пълен бойкот демонстрираха във вторник и депутатите от Правната комисия.
Днес идеята на най-голямата политическа сила беше подкрепена от едва шестима народни представители, които не са от ГЕРБ – четирима от БДЦ и двама независими.

Опонентите на партията на премиера в оставка заявиха, че не се правят опити за решаване на сериозни проблеми. От ГЕРБ се опитвали само да се харесат на избирателите си преди задаващите се предсрочни избори.

Още в четвъртък ГЕРБ все пак ще внесе в парламента предложенията си за промени в Изборния кодекс.

От БСП направихме първата крачка за промяна на президентските избори, ще я направим докрай на парламентарните, ще управляваме държавата и реализираме всичко.
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на новата сесия на 43-то Народно събрание.

"Светът се промени, народите в Америка, в Европа и в България на президентските избори поискаха промяна и си я взеха. Или промяната, или всички ставаме ненужни, ние сме готови за нея", добави тя, цитирана от БТА.

Нинова отбеляза, че днес се открива "най-кратката сесия в парламента" и обяви, че мнозинството е сложи в дневния ред програмата на правителството на Бойко Борисов - "над 150 страници на компромиса, сговора, делбата и провала".

По думите й това са две загубени и безплодни години за България и народа, защото няма резултат от обявените реформи.
Народното събрание не прие предложението на БСП за вдигане на мораториума върху строителството на АЕЦ "Белене".
С 50 гласа "за", 64 "против" и 24 въздържали се парламентът отхвърли предложението на БСП да бъде отменено решението на Народното събрание от 29 март 2012 г. за прекратяване изграждането на ядрена централа на площадка "Белене".

Социалистите предлагаха парламентът да възложи на Министерския съвет да осигури реализацията на проекта като защити националния интерес.

Според БСП идеята за изкупуване на оборудването и дострояване на АЕЦ "Белене" със собствени сили или продажбата на това оборудване на трета страна няма да сработи, защото от 34 атомни блока, които "Росатом" изгражда в Русия и по света, само два са от типа, каквото е произведеното оборудване. Решението е довършване на АЕЦ "Белене" със стратегически инвеститор, с участието на НЕК с апортна вноска или чрез продажбата на проекта, а това може да се случи при едно необходимо условие - отмяна на предишното решение на НС за спиране на проекта, смятат социалистите.

От ГЕРБ обясниха, че още преди месец правителството в оставка е взело решение за извършване на технико-икономически и правен анализ за възможностите за използване на придобитото оборудване за изграждане на АЕЦ на площадката "Белене", на пазарен принцип, без пряко или косвено участие на държавата, без държавна гаранция и без ангажимент от страна на държавата за сключване на дългосрочен договор за изкупуване на произведената електрическа енергия.

Защо от производител да се превръщаме във вносител на електроенергия и да я купуваме от румънците незнайно на каква цена, попита Таско Ерменков /"БСП лява България"/ по време на дебатите. Не боли да си признаеш грешката, дайте да отменим решението за прекратяване на проекта, призова той.

Делян Добрев /ГЕРБ/ посочи, че предложението, внесено от БСП, е за отмяна само на едното от решенията на парламента, правителството е в оставка. По думите му затова дебатът е излишен и губи времето на Народното събрание.

Това, което в момента правим, е ясно, че е предизборно, коментира колегата му Валентин Николов. Да оставим правителството да си свърши работата, няма смисъл в момента от приемане на това решение, призова той.


И в следващия парламент ГЕРБ ще продължи да настоява за приемане на мажоритарната избирателна система, заяви председателя на групата Цветан Цветанов.
По-рано днес пленарната зала отложи обсъждането на проекта на партията на Бойко Борисов за решение във връзка с проведеното на 6 ноември национално допитване поради липсата на становище на ВАС.

Цветанов пък потвърди, че утре ще внесат съответния законопроект, съобразен с резултатите от референдума.

Моралът на ГЕРБ ни задължава да се съобразим със суверена, рано или късно мажоритарната система ще бъде въведена, това е желанието на над 2,5 млн. български граждани, подчерта Цветанов и увери, че ГЕРБ в това отношение ще са последователни. Смятам, че имаме политическа воля, но няма политически консенсус сред останалите формации, отбеляза депутатът.

Според него се виждало също, че и избраният за президент Румен Радев е солидарен с формиращото се мнозинство по темата. Ако действително той е искрен, към всички тези над 2 млн. български избиратели, които гласуваха за него, трябва да се съобрази и с тези над 2,5 млн. български избиратели, които искат промяна на избирателната система. Убеден съм, че голяма част от тях са дали гласа си точно за Румен Радев, коментира Цветан Цветанов.
Той припомни, че в конституцията няма определен срок за разпускане на НС.

Ако Радев е достатъчно искрен, на 22 януари, когато встъпи в длъжност, може веднага да издаде указ за разпускане на парламента, но заяви, че ще го направи след консултации с политическите сили.
И дали те ще са една или две седмици - няма значение, и не смятам, че е правилно да се обвързва решение на НС с конституцията, добави още председателят на ПГ на ГЕРБ в отговор на въпрос дали времето на 43-то НС ще бъде достатъчно, за да гласува текстовете от законопроекта на ГЕРБ.
4.
Определиха новите цени за чадърите!
11.01.2017 15:53:21
0
0
Правителството определи концесионерите на шест популярни морски плажа в Бургаска област. Цените на чадърите и шезлонгите започват от 36 стотинки до 8 лева.
Новите концесионери са на морските плажове "Къмпинг "Оазис", община Царево, "Дюни-юг", община Созопол, "Обзор-юг", община Несебър, "Нов плаж "Свети Влас", община Несебър, "Свети Влас-изток", община Несебър, и "Къмпинг Нестинарка", община Царево.

Те са определени след проведени конкурси и ще стопанисват плажовете за срок от 20 години, съобщиха от Министерски съвет.

За концесионер на плаж "Къмпинг "Оазис" е определен "Оазис бийч" ООД. Той ще предлага цена на чадър и на шезлонг от по 6 лв. в платената зона на плажа.
Концесионер на "Дюни-юг" е "ГБС-ТУРС" ЕАД. Цената за ползване на чадър и шезлонг е по 7 лв.

Плажът "Обзор-юг" ще се стопанисва от "Еспи Агро" ООД. Цената за шезлонг и чадър е по 3 лв.

Концесионер на "Нов плаж "Свети Влас" и на "Свети Влас-изток" е "Венид Бийч" ООД. Цената на шезлонг и на чадър и за двата плажа е от по 8 лв.

"Перла турист" ООД е концесионер на плаж "Къмпинг "Нестинарка". Ползването на чадърите и шезлонгите ще се заплаща с по 0,36 лв.

Кабинетът одобри и подписването на допълнително споразумение с концесионера на морски плаж "Аркутино" за извършване на укрепителни дейности на намиращия се в него вълнолом.
3.
Нова версия: Милена убита чрез SMS-и
11.01.2017 15:52:32
0
0
26-годишната Милена Динова, която бе убита от годеника си Илиян Рангелов, е получавала sms-и от свой колега. Именно те са провокирали младия мъж.
Тялото на Милена бе открито около полунощ на 29 декември на метри от къщата, в която живее с 28-годишния Илиян в пловдивското село Куртово Конаре. Двамата се сгодили на Коледа и планирали сватба, но младият мъж бил болезнено ревнив.

Оказва се, че Илиян Рангелов е прочел sms-и, изпратени до годеницата му от неин колега. Текстовите съобщения, на които е назначена техническа експертиза, били повече от безобидни. Колегата на Милена й е пишел колко е красива и колко много я харесва. Това обаче се оказало достатъчно, за да провокира безумната ревност на Илиян, пише "Монитор".

Така в разгара на скандала, минути преди да тръгне за работа, отчаяната и притеснена Милена казала на Илиян: "Разделяме се!" и тръгнала за нощна смяна. Тогава младият мъж грабнал 15-сантиметровия нож, настигнал годеницата си на улицата и с един удар в сърцето я убил на място. След това убиецът се прибрал, оставил ножа на обичайното му място и си легнал. Така, когато колегите на Милена отишли да го търсят, той излязъл, преструвайки се, че са го събудили.

При първия оглед криминалистите не открили ножа. При втория обаче хладното оръжие било намерено, а по калъфа му била открита ДНК на Милена и биологичен материал на Илиян, въпреки че годеникът се опитал да измие острието и да заличи всички следи от убийството.

На 30 декември е бил направен и следствен експеримент в Куртово Конаре с участието на обвиняемия и той е показал как е точно е убил Милена.

Въпреки че в ареста 28-годишният убиец опита да се самоубие, като си преряза вените на едната ръка, съдът не го съжали и го остави за постоянно в ареста.

За извършеното престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание от 10 до 20 години затвор.
2.
Търсят берачи на ягоди в Испания
11.01.2017 15:50:29
0
0
Продължава набирането на кандидатки за бране на ягоди в Испания, напомнят от Агенцията по заетостта.
Крайният срок за подаване на документи е 13 януари.

За цялата страна за бране на ягоди са заявени 600 места. Желаещите трябва да са на възраст от 20 до 40 години, да имат опит в селското стопанство, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, да са без алергии и да са свикнали на ежедневен тежък физически труд.

Работното време е 6 ч. и 30 мин. на ден при шестдневна работна седмица. Работодателят предлага брутна заплата в размер на 40,15 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 38,70 €. В края на месеца се удържат и социалните осигуровки.

Разходите за път до Испания са за сметка на работодателя, като стойността на билета се удържа от първата заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа.

Интервютата за подбор ще се проведат от 23 до 27 януари в различни градове на страната. Очакваното заминаване на одобрените е през февруари и март.
1.
ИЗВЪНРЕДНА ЕМИСИЯ! АТАКА КУПИ БТВ!!!
10.01.2017 23:14:29
0
0
Телевизия "Алфа" на лидера на "Атака" Волен Сидеров купи БНТ, bTV и NOVA.
Това се случи в предаване на депутата му Ивелин Николов.
Според него "Атака" има 51% върху дяловете на трите телевизии, за да има много голям рейтинг и да имат слава из целия свят да се борят с монопола.
Затова от утре до логата на БНТ1, БТВ и Нова ще се сложат "Атака", както на ТВ " Алфа".
Очаквайте подробности в късната емисия в 23:30 ч.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори