×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: ДАИ да следи тировете, тези безобразия трябва да престанат


Бойко Борисов: ДАИ да следи тировете, тези безобразия трябва да престанат
Премиерът настоява за адекватна реакция, за да не се повтори бедствената ситуация от 30-и декември
04 Януари 2017, Сряда, 18:34 ч.
Автор: Флагман.бг

Премиерът спеши днес всички министерства

Премиерът в оставка призова министрите, участващи в сформирания с негова заповед щаб заради предстоящото ново зимно бедствие, да работят изключително активно.

Специално ДАИ искам да присъства навсякъде, да следят ТИР-овете, защото тези безобразия трябва да престанат. Не може да бъде казано на хората да не пътуват. Затова имайте пълна готовност – за тези, които са неразумни и тръгнат в такова време - да имаме готовност съответно да им се окаже помощ“, заяви Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет.

След продължилата повече от 24-часовата блокада на магистрала "Тракия" и в Бургаска област на 30 и 31 декември, когато стотици хора бяха блокирани с автомобилите си, от БСП обвиниха правителството в оставка, че е застрашило живота им.

От публикуваната стенограма на днешното правителствено заседание става ясно какво точно е наредил Борисов и какво отчитат министрите предвид прогнозата за нови обилни снеговалежи, силен вятър и още по-ниски температури.

"За щаба, който направихме - искам всички да бъдат изключително активни. Московски да се свърже с превозвачите, да ги предупреди изрично и във всички екипи да се вкарат и ДАИ. Така че, това безобразие искам да го няма следващите дни. На място: областни дирекции, пожарни, пътнопочистваща техника – всичко, което Бъчварова е подготвила, и днес когато се видите го изговорете отново, така че всеки да си знае мястото.

И предупреждавайте. Явно е, че не можем да кажем на хората да не пътуват, поне от опита ми от тези няколко дни, като обиколих Айтос и Карнобат надолу…., не се оценява, че природата е по-силна от нас и след това настава този хаос. Затова имайте пълна готовност – за тези, които са неразумни и тръгнат в такова време - да имаме готовност съответно да им се окаже помощ и да не бъдат и допуснати в тези трасета, където би могло да има и се очаква силен снеговалеж. Така че, използвайте и медиите да го транслирате това, да обясните още веднъж.

Армията също, Ненчев, нека да имат готовност с тежките машини.

Тук се намесва вътрешният министър Румяна Бъчварова, която заявява:

"Г-н премиер, искам да кажа, че всяко министерство е задействало мерките. Например Енергетиката са увеличили двойно екипите при авария с тока, Здравеопазването хоспитализират хората, които са на хемодиализа в момента, военните са в щаба, имат готовност до един час да изпратят военната техника.

Министерството на транспорта - всички възможни мерки, които могат да се предприемат, Министерството на земеделието и храните са готови с екипите също да се включат и в подпомагането. Общините – възложили сме на нашите директори заедно с областните управители и кметовете да подготвят местните щабове и кризисните центрове да бъдат в готовност, ако се наложи евакуация на хора, да могат да ги настанят".

Докладва и транспортният министър Ивайло Московски:

"Да добавя само, че днес сутринта преди да дойда, имах заседание с мобилните оператори. Всички клетки, всички станции днес още ще бъдат проверени батериите и ще бъдат заредени агрегатите с дизелово гориво, където няма, с добавки, за да не замръзва. Така че ще се опитаме да обезпечим".

В този момент отново се намесва Борисов, който подчертава:

"Дават го минус 22 градуса и снеговалеж. Все пак обръщаме се към хората, че при такива минусови температури и нашата техника може да аварира, така че докато мине бурята поне, само в краен случай да се предприемат пътувания".

Премиерът се интересува и какви са данните за грипа и ще бъде ли удължена ваканцията за учениците в цялата страна.

Зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков отговаря, че са координирали с Министерството на образованието и са им препоръчали не само заради епидемията, а и заради студа, в който децата трябва да пътуват до училище, ваканцията да бъде удължена с два дни.

Междувременно просветният министър Меглена Кунева издаде заповед за удължаване на ваканцията и така учениците трябва да са в клас не утре, а чак на 9 януари, понеделник.


"След това ще решаваме дали трябва да се продължи още", казва Бойко Борисов.

В категории: Бургас


7
Коментара
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 0
7
Коментара по темата
7.
1111
04.01.2017 20:59:55
0
0
Борисов какво ще травят даи по пътищата та те са мутри без образавание като теб , къде им са дипломите и твоята също
6.
do 2 i 3
04.01.2017 17:43:34
1
1
този мислител поне си е изказал правилно мнението , има становище - вие ко казахте , че не разбрах ? май нищо , едно голямо нищо - нищо , което и самите вие ще направите ако сте отговорни за почистването, всеки българин гледа да влачи , да мами , да излъже , да се изтарикати , да е на "далавера" , пък иначе реве - ми това са себеподобни бе , всички сме от тия с тоя манталитет, сещаш ли се - всички сме в кюпа - това ни е присъщо в кръвта!
5.
пешо кура
04.01.2017 17:21:21
0
2
Нали шефовете на даи накрая на месеца са при теб с торбите кво да следят по добре АПИ да следи за претоварените камиони че ебаха майката на пътищата
4.
канон
04.01.2017 17:15:17
0
2
Г-н Борисоооф, заредихте ли батерията на фотоапарата?? Е верно е нямаме ресурса на Канада, ама вече и тяхнея сняг нямаме. А тука наще убавци само отбиват номера-ерго от гюбре питка не става
3.
тъ
04.01.2017 17:12:17
1
0
Тоз мислител се оказа пълен дебил. Явно е на хранилка
2.
Mislim
04.01.2017 16:24:08
3
3
Ти луд ли си бе?
1.
mislete
04.01.2017 15:55:28
3
4
I az ne odobrqvam politikata na Gerb kato cqlo , no neka komentarite ne se pishat po inerciq ot hora , koito po inerciq si mrazqt gerb i b.borisov. Situaciqta ne e nikak leka i Bg nikoga ne e imala resursa na kanada ili qponiq v pochistvaneto - patuvaite v krain i neotlojen sluchai! I pomislete che ima hora deto ne spqt po nad 24 chasa i bachkat sus snegorini i bageri - te syshto imat semeistva , a tehnite zaplati edva li otgovarqt na kanadskite ili qponskite , no ne mrunkat , a bachkat - na fona na tova da revete za vinetkite ot 100 lv zvuchi kato oplakvane ne ot muje a ot jeni !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища 
Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори