×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаската 2016 година - изкуството да променяш своя град (СНИМКИ)


Бургаската 2016 година - изкуството да променяш своя град (СНИМКИ)
Летният театър бе напълно обновен през изминалата година
02 Януари 2017, Понеделник, 15:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Проекти за над 100 млн.лева бяха завършени в Бургас през последните 12 месеца

Нови паркове, училища, детски градини, реконструирана жп гара, летен театър, милиони инвестиции в инфраструктурата. Това бяха проектите на 2016 година. Флагман.бг ще направи кратка равносметка на това как градът ни се промени през изминалите 12 месеца. 

Още в началото на 2016 година бяха финализирани няколко проекта, които преобразиха парковите пространства. Арт инсталация показа, че малко фантазия може да преобрази дори най-сивото и скучно място. Ефектна скулптура радва окото на минувачите в зеления остров на бул. "Стефан Стамболов", между хотелите "Космос" и "Аква". За нейната направа са използвани дърво, камък и метал. Авто е известният скулптор Красимир Слабаков.

Районният парк на к-с "Лазур" е цялостно реконструиран така, че се превърна в едно от най-интересните места за детски игри в Бургас. Няма ги вече старите счупени люлки и пейки, изронения асфалт. В основата на новата композиция е пространство с площ от 530 квадратни метра, покрито с ударопоглъщаща настилка. Тя е изпълнена със специфичен растер, имитиращ водно езеро с лилии. Главната атракция на обновения парк е първото по рода си комбинирано детско съоръжение в Бургас, познато като "Въжен град".



Нови площадки бяха изградени в близост до храм "Рождество Богородично" и в централния парк на квартал "Долно Езерово".



В изпълнението на мащабния ремонт са вложени 2 милиона лева. Изграден е гравитачен канал. Той води към съществуващия земен отводнителен канал, по който водата стига до езерото Вая. Изпълнено е заустване в езерото и сондаж под ЖП линията. Чрез него водата от близкото лозовско дере се насочва през покрит канал отново към езерото Вая и вече не залива пътя. Отводнено е и самото шосе, което минава под ЖП линията. То вече отвежда нормално дъждовните води, тъй като не събира потоците от цялата околност.

Цялостно бе обновена градската железопътна гара - един от архитектурните символи на Бургас. Реконструирана е и цялата зона около сградата. Проектът бе на железопътна инфраструктура и бе на стойност над 20 млн.лева.



Новата велоалея Бургас - природозащитен център "Пода" също бе завършена. Тя минава успоредно на шосето за "Крайморие". Между нея и преминаващите автомобили е монтирана стоманена предпазна ограда. Маршрутът създава възможност да се качим на колелетата и от центъра на града да се придвижим до "Пода" през едно изключително живописно трасе. 



"Соларни дървета" бяха монтирани на площад "Тройката", в близост до Съдебната палата, и до Бургаски свободен университет. Инсталацията наподобява дървесна растителност, но сякаш пренесена от друга планета. Соларните дървета осигуряват възможност за едновременно зареждане на 2 инвалидни колички и до 12 мобилни устройства /телефони, лаптопи и др./, посредством USB.



Община Бургас финализира втория етап от водния цикъл на град Българово, с което разреши голяма част от проблемите на местните жители.

В к-с "Меден рудник" е изграден цял нов парк върху терен, който беше с голяма денивелация и пълен с незаконни метални гаражи. Там често се образуваше и нелегално сметище.  Той се намира между блокове 453-455-456-457-459 в зона "Б" на комплекса. Мястото вече се ползва за отдих и игри от над 10 000 души, живеещи в този гъсто населен район.



Любимият на бургазлии и гости на града Летен театър е напълно обновен. Като част от проекта, амортизираните и неудобни дървени пейки вече са премахнати и на тяхно място са монтирани нови удобни, ергономични седалки, издръжливи на неблагоприятни атмосферни условия.



Полуразрушените казарми до Чадъра се преврънаха в модерен център за рехабилитация и социализация. Старата конструкция е запазена, а вътрешното пространство е реконструирано изцяло и преразпределено според нуждите на социалното заведение. Осигурена е достъпна и функционална среда за децата и младите хора с увреждания, които ще посещават центъра. Той ще разполага със специализирани кабинети за различен вид терапии и групови занимания, сензорна стая, салон за физикална терапия и рехабилитация с видео стена, стаи за почивка и развлечения.



Пространството до блок 40 на улица "Пробуда" в к-с "Възраждане" вече предлага нови възможности за отдих, забавление и спорт на хора от всякаква възраст. Районът е облагороден по проект на Община Бургас, финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие".



Вече са видими ползите от изпълнение на безплатната национална програма за саниране на старите панелни блокове. В Бургас се работи на близо 70 обекта, 15 от които са завършени.

Тук общо 183 жилищни сгради имат одобрени договори за финансиране на строителните дейности по Националната програма за енергийна ефективност. За 44 от тях все още не са приключили процедурите за избор на изпълнител. По всички останали работата продължава и през следващата година.



Бургаският квартал "Сарафово" посрещна Първи юни на 2016 година с нова детска ясла. Тя бе изградена в двора на съществуващото детско заведение "Ален мак" и предлага най-модерни условия за отглеждане и възпитание на децата.

Новата придобивка разполага с капацитет за прием на две групи по 25 деца. Едната от тях ще е яслена, каквато до момента в "Сарафово" нямаше. Стаите са обзаведени с нови мебели. Обособени са помещения за приготвяне на храна, санитарни възли, кабинети за възпитатели и медицински лица.

Шест чисто маршрутки бяха пуснати улиците на Бургас през лятото. Техният максимален капацитет е 21 места, включително правостоящите. Оборудвани са с климатици, рампа за инвалиди, вътрешното им пространство е добре организирано и комфортно. В края на годината "Бургасбус" пусна и седемте нови автобуса.



С реконструкцията на улиците "Янко Комитов" и "Тракия" движението в тази част на к-с "Славейков" бе реорганизирано заради бързата автобусна линия. Община Бургас намери начин да изгради там 40 паркоместа, които са твърде необходими. С реализирането на паркинга се решава още един транспортен проблем - отворена е възможността да се прави обратен завой там, а не да се пътува още стотици метри до кръговото кръстовище при КАТ.

Новия Пътен възел Запад също бе отворен през изминалата година. Той облекчи пътуването към Южното Черноморие и границата с Турция на КПП Малко Търново. Съоръжението е изключително важно не само за града, но и за всички, които пътуват на юг от него и към Турция. Правителството на финансира изграждането на Пътен възел Запад с 20 млн. лева. Досега всяко лято се образуваха километрични опашки при входа на града, а хиляди автомобили нямаше как транзитно да стигнат до Южното Черноморие, без да преминат през центъра на Бургас. През новата 2017 година се очаква да бъде завършено и разширението на ул."Крайезерна", с което окончателно ще се изведе транзитния трафик за Южното Черноморие извън града.

През тази година бе даден старт и на друг амбициозен проект - изграждането на Северна дъга, която да свързва АМ "Тракия" с пътя Бургас-Сарафово.



Това ще е маршрутът на новата Северна дъга на Бургас

Чисто нова детска градина бе изградена в бургаското село Маринка. Досега заведението се помещаваше в местното училище. Просторната двуетажна сграда разполага с модерно оборудван кухненски блок, където се приготвя храната на малчуганите. В приземния етаж се намира спортният салон.



Реконструираха улица "Кооператор" в "Меден рудник". Тя придоби статут на околовръстен път, осигуряващ удобна връзка с бул. "Захари Стоянов", по който се осъществява движението от комплекса към останалите райони на града и обратно. Така шофьорите имат още една алтернатива на разположение, за да не се струпва целият автомобилен поток в централната част на "Меден рудник", където са разположени училища, детски градини, търговски зони, паркове и спортни съоръжения, респективно там има най-много пешеходци и предпоставки за инциденти на пътя. Улицата, която не беше ремонтирана от десетилетия, е с нов габарит и стана четирилентова.

Новата велоалея към квартал "Сарафово" стана любима дестинация за колоездачите. Тя заобикаля от дясната страна "Черноморски солници", за да не минава през територията на предприятието, като е ситуирана между него и морето. Така са постигнати две цели - не се пречи на добивната дейност, а колоездачите се радват на великолепна гледка. Заедно с прокарването на маршрута бе извършено необходимото брегоукрепване, за да се спре разрушителното влияние на вълните.
В близост до стария военен бункер и мостчето Община Бургас изгради нов паркинг за около 200 автомобила.



Бургаската Автогара "Запад" става модерен транспортен терминал. Стартираха ремонтни дейности, финансирани от Община Бургас и "Бургасбус" ЕООД. Премахнати са старите плочки пред сградата, които са поставени преди 30 години. На тяхно място има ново асфалтово покритие.„

Сградата на автогарата ще бъде санирана изцяло. Старата дограма ще бъде подменена с нови профили. Външното пространство също ще бъде преобразено. Крайно амортизираните бетонни покривни конструкции на автобусните сектори ще бъдат обновени.

Извършен е цялостен ремонт на СОУ "Йордан Йовков" в к-с "Изгрев". В него се обучават 250 ученици. През 2007 г. частично е подменена дограмата на учебния и административния корпус. С новия голям ремонт в училището е поставена топлинна изолация на външните стени и покрива. Старата дограма е заменена с нови профили, които ще намалят разходите за енергия. Ефективността на абонатната станция е подобрена, като са направени настройки на автоматичната й система.

Наред с училищните, в Бургас бяха извършени ремонти на много читалища - не само в града, но и в съставните селища. Обновяването е поетапно и догодина ще дойде ред на други сгради. Най-голям ресурс тази година бе насочен към две от сградите, които са в най-лошо състояние: НЧ "Фар 1946" и НЧ "Христо Ботев 1937" в квартал "Победа". Междувременно текат или са приключени различни вътрешни и външни ремонти в НЧ "Ангел Димитров 1929" - кв. "Сарафово", НЧ "Христо Ботев 1928" - кв. "Банево", НЧ "Светлина 1929" - с. Брястовец, НЧ "Пробуда 1929" - с. Равнец, НЧ "Просвета 1938" - с. Изворище, НЧ "Хамалогика 2014".

С изцяло нова модерна визия и разнообразно меню посрещнаха учениците на 15 септември училищните столове в Бургас. Помещенията бяха амортизирани, на много места имаше мухъл. Сега интериорът е изцяло обновен и предразполагащ. Извършени са мащабни вътрешни ремонти с поставяне на изолация и интериорни декорации, боядисване. Изцяло е сменена и мебелировката в помещенията за хранене. Кухненските блокове са с изцяло ново оборудване.



Цялостно е реконструиран дворът на СОУ "Кирил и Методий". Положени са най-модерни настилки, които да предпазват от травми спортуващите деца. Изградена е лекоатлетическа писта със сектор за дълъг и троен скок. Обособени са игрища за футбол, баскетбол и народна топка. Периферно са разположени зони за фитнес и тенис на маса, зона за отдих с нова паркова мебел, детска площадка. Съществуващата зеленина е запазена максимално, като е намален обемът на старите дървета, за да не падат клони при лошо време. Монтирано е изцяло ново осветление.



През 2016 година бе изградена нова сграда за предучилищно и начално училищно образование към ОУ "Христо Ботев", кв. "Победа". Срадата вече функционира. 200 деца имат възможност редовно да посещават занималня, предучилищна група, да имат работа със специалисти - логопед, психолог, здравна помощ.

Въведе се в часовете по информационни технологии пилотно за 300 деца от 6 детски градини - "Звездица-Зорница", "Вълшебство" - централна сграда и филиал, "Здравец", "Слънце" и "Калина-Малина" - кв. "Ветрен". Поетапно програмата ще обхване всички малчугани на тази възраст. Стартът бе обезпечен материално със закупуването на общо 7 тъчскрийн интерактивни дъски, 7 мултимедии и 168 таблета.

Втори линеен ускорител заработи в Комплексен онкологичен център - Бургас. Той е разположен в новоизграден бункер в непосредствена близост до първия и е от същата престижна марка - ELEKTA. Новият линеен ускорител ще се използва за лъчетерапия на болни с всякакви видове ракови заболявания. Той е със система за планиране на лъчелечението, позволяваща използването и наслагването на данни от образно-диагностични уредби. Разполага с няколко компютърни станции и локална мрежа за обмен на лъчетерапевтична информация, с технологично оборудване за въвеждане на системата в клинична експлоатация. Апаратът може да унищожава ракови образувания с размер 1/10 от милиметъра.



Направиха първа копка на православния храм "Свети Димитър" в Миролюбово. Тя съвпадна с 90-годишнината от създаването на селото. Инициативата за изграждането на православната обител е на местното църковно настоятелство и Община Бургас.

Проектът "Реконструкция на съществуващо кръстовище "Трапезица" c нова организация на движение, проектиране и строителство на два броя свързани пешеходни надлези" тази година спечели строителен "Оскар".

Пешеходен надлез "Трапезица" се реализира като комплексно съоръжение, включващо реконструираното в тип "кръгово" кръстовище "Трапезица" и изградения пешеходен надлез. Съоръжението оптимизира и подобри транспортно - експлоатационните характеристики при пресичането на две от основните транспортни артерии в града и осигури свободно и безопасно пешеходно преминаване над нивото на пътя.

Обновена е Районната отоплителна централа на "Меден рудник". Част от обновената и модернизирана Централа е модерен биокотел, който произвежда по-чиста и евтина енергия за две училища и една детска градина в комплекса: ОУ "Елин Пелин", СОУ "Константин Петканов" и ЦДГ "Морска звезда". В тях се обучават 3000 деца. Ремонтирана бе и спортната площадка на ОУ "Елин Пелин". Там вече има три игрища за баскетбол, едно за волейбол и мини футбол, обособена е и нова лекоатлетическа писта. Изградени бяха и две площадки за фитнес на открито, комбинирана спортна площадка за хандбал и минифутбол с възможност за изграждане на покривна конструкция в бъдеще. Създадена е площадка за безопасност на движението и зона за отдих и игра. Ремонтирана е външната сцена, на която след дълго прекъсване отново ще се играят представления на открито.



Напълно обновено и модернизирано бе Средно училище "Епископ Константин Преславски" в ж.к. "Славейков". В момента сградата е с нова топлинна изолация по външните стени и нова хидроизолация на покрива. Старата дограма бе подменена с нови енергоспестяващи профили. 

На финал са строителните дейности в новия Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства. Той ще се намира на втория етаж в сградата на бившия Отрезвител. Там се извършва саниране и ремонт на вътрешните помещения. Изцяло е обновен покривът. Монтирана е алуминиева дограма.

След сложен, трудоемък и скъп ремонт, катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" отново отвори врати за миряните. Това се случи на Никулден, когато бургазлии отбелязват своя градски празник. Най-представителната ни църква е на повече от 100 години. Според специалистите, след извършените интервенции сградата е готова да запише поне още един век в биографията си. Тя е укрепена външно и вътрешно на няколко нива - от кота нула до покрива. При старта на строителството му в края на 19 век, храмът е изпълнен с много плитки основи - едва два метра. В момента, благодарение на приложената нова система от пилоти, основите стигат до 12 метра под земята.

Изцяло е обновен дворът на ОУ "Васил Априлов". Там има нова фитнес зона, нова ограда от страната на бул. "Сан Стефано". Подменена е настилката с нова - ударопоглъщаща, като са поставени и спортни съоръжения зa игра на баскетбол, мини футбол, волейбол и хандбал. В дворното пространство е монтирано лед осветление.



През 2016 година стартира работата по изграждането на нови спортни съоръжения в парка на ж.к. "Славейков". Със собствени средства Община Бургас строи там покрит плувен басейн с олимпийски размери, както и един по-малък. Предстои като втори етап да бъде изградено и ново футболно игрище.

Неотдавна стартира реконструкция на Историческото ядро в Приморски парк. По-мащабните дейности, заложени в проекта, ще бъдат изпълнени през тази година. Те включват рехабилитация на амортизираната алейна мрежа, подобряване на осветлението, подмяна на парковата мебел, оформяне на нови тематични зони - всичко това в района между паметника на Пушкин и хотел "Приморец".

През 2016 година бе обновено пространството около Морска гара - Бургас. Зоната за обществен достъп вече разполага с нова транспортна схема - изградени са двупосочни платна за движение, кръгово, няколко паркинга, озеленяване, велоалеи, пешеходни зони, ново осветление и асфалтиран кей.


В категории: Бургас


37
Коментара
Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
37
Коментара по темата
37.
Мечо Кух
03.01.2017 00:41:22
0
2
Кроношпан ще се местят във Велико Търново , тъй че ...
36.
Бс
02.01.2017 18:37:04
0
13
Никой не се връзва на платените статии вече,даже се излагате още повече.Бургас потъва,бавно,но сигурно.Няма икономика,няма развитие.С градинки и велоалеи не става.И целия град да направите синя зона,няма ли развиваща се икономика забравете за приходи.Лукойл не вкарва нищо в общината,работещо пристанище унищожихте,остана един Кроношпан дето трови въздуха,всички други са прекупвачи,не производители.Бетонирахте де що има зелена градинка по комплексите,ремонтите по центъра направихте с три пъти по-скъп материал от Турция,на нашите обърнахте гръб.Ясно ви е,че повече няма да е така,нали?
35.
До 34
02.01.2017 16:30:00
0
3
Ето аз съм обосновал се "хейтър", а ти като "нехейтър" кажи в "изхейтеното" от мен какво не е вярно? Коментара ми е №21. Чакам отговор. ;)
34.
Въх въх
02.01.2017 16:21:31
3
7
Добре че защитниците на общинската чест на са започнали работа. Така НИЕ " платените хейтъри" на воля леем нашето недоволство.
33.
До 25
02.01.2017 16:11:08
0
5
Много добре казано,че и вярно,Браво,точно така е !!!!!!!!
32.
До кмета
02.01.2017 16:01:30
0
19
И кво от това !?!?!!
Бетон,настилки,осветление !!!!?!?
Колко са задълженията на община Бургас !?! Кой и кога ще ги връща !?! В Бургас няма една инвистиция от мн години-външна,нито 1 създадено работно място от мн години !?!! Нито един инвеститор,привлякан,нито един !!!! Какво като сте изпрали някой друг милион,какво от това !?!!?!!
Хората според мен отдавна спряха да вярват в идеята герб,кмете !!!
Бургас по вътрешни финансови показатели е след градиве като Стара Загора,Плевен,Русе,Велико Търново,Пловдив и Варна,за София нама да говоря !!!!!
Хората в града едвам връзват двата края,заплати и пари няма,сезон също,туристи нула !!!!!
Стига си мислехте,че с каквато й да е инвестиция ше замажете очите на хората,ЧНГ между другото !!!
31.
Иван Колев - автора, до 30
02.01.2017 15:45:56
0
12
Владко, не се задълбочавай, не търси кусури, получим ли платена поръчка от"Слънцето" действаме на момента защото други поръчкови журналя може да ни изпреварят. От мен да знаеш, че с правопис и словоред хляб не се купува, пари трябват, а при нашенската Демокрация те са у бандитите. Ай със здраве и без лоши чувства.
30.
Владо
02.01.2017 14:55:03
1
10
"Шест чисто маршрутки бяха пуснати улиците на Бургас през лятото. Техният максимален капацитет е 21 места, включително правостоящите. Оборудвани са с климатици, рампа за инвалиди, вътрешното им пространство е добре организирано и комфортно. В края на годината "Бургасбус" пусна и седемте нови автобуса."

От първото изречение нищо не става ясно..... а към края на коя година са пуснати 7-те автобуса, при условие, че все още са в гаража на БургасБус ????
29.
Споко
02.01.2017 14:43:04
1
15
На последните избори се видя, че Бургас вече не е от ГЕРБ, още малко и да се надяваме най-после съдебната реформа в България да се случи!
28.
Ало
02.01.2017 14:26:16
0
18
Не започвайте от първия ден на новата година да опллювате кмета "СЛЪНЦЕ". От първия си мандат още той има програма която изпълнява стриктно. А тя е:да изгони всички можещи Бургазлии които искат нормални заплати, да напълни града с наематели "Мозъци" от Сливен, Ямбол, Хасково които работят за 500лева,от които 200лв за наем, а останалите до където стигнат. По този начин той постига 2 в 1,евтина работна ръка и хора без собственост които не плащат данъци и не търсят отговорност как се харчат(крадат) парите им. Програмата се изпълнява в съкратени срокове, ако не вярвате погледнете регистрацията на МПС-тата паркирани около блока си. Гарантирано от ПП"ГЕПИ".
27.
Бургазлия
02.01.2017 13:13:49
0
19
Флагман, пропуснали сте да сложите снимки на уникалния строеж в Славейков пред бл.87, 86 и 88. Този феномен скоро ще бъде показан от чужди телевизии, а вие ще изостанете!
26.
Митко крадливия Николов
02.01.2017 13:10:24
1
20
Касабова платих статията да излезе преди изборите не сега!

Да направиха се много неща за града,но с тези пари можеше да се направи двойно и тройно,ако всичко не минава през гербаджийските крадливи фирми.Затова и на изборите за президент си го получиха.
А Бургас си остава село,от което младите бягат и където нищо неработи за съжаление.Дори по средна заплата градът се нарежда на 7-8 място!
25.
Pure
02.01.2017 12:51:02
1
25
Когато родените в Бургас започнат да работят в Сливен и Ямбол, тогава ще започнете да разбирате, че асфалта не се яде и спорта не дава бъдеще.
10 години ни заблуждават, че това което се случва в Бургас е развитие a една голяма част от жителите на Бургас още продължават да го вярват.
Новите работни места в други градове не са със заплати по 8000лв, както го каза номер 12, но каква е алтернативата им в Бургас - продавачка в магазин за жената, шофьор снабдител за мъжа а през лятото и двамата на курортите.
Новите работни места в други градове дават сигурност и постоянно заплащане а сигурността дава спокоен живот и нормална семейна среда. Тези неща липсват в наркоманския пропаднал Бургас, от който бягат не само инвеститорите му но и неговите жители.
24.
ти чното заглавие трябваше п
02.01.2017 12:45:34
0
12
Да "да оберш и унищожиш Бургас" в ада да гориш боклук
23.
до 12
02.01.2017 12:25:50
2
20
Шш 800 лв в Бургас? Сериозно ли? Я кажи къде ги дават да ходя да бачкам там! Това е един от най-умиращите градове, всичко принадлежи на кмета, в тоя град няма една чиста обществена поръчка, а общината е фалирала ако не знаете
22.
къде я видя
02.01.2017 12:19:34
2
13
Реконструкцията на "Янко Комитов" и "Славейков" освен жълта боя и камбъри друго няма хората се чудят къде да си паркират колите а дупките и стърчащите канали си стоят
21.
До 12
02.01.2017 12:18:23
1
17
Виж сега единия университет в Бургас е създаден заради Нефтохим, който е давал работа на 12000 души навремето. Сега там работят по-малко от 2000 като оперативния персонал е я има, я няма 900 човека. Другия университет още като го откриха беше ясно каква пародия е. Дотук с обучението в Бургас. А човек като отиде да учи в София или Варна познай как ще се върне като всичко е струпано най-вече в столицата. Да се върне и да се надява, че някой инвеститор ще предпочете Бургас при положение, че тук имам дори по-високи данъци от София? Е няма как да стане. Градът ни е на МОРЕ!!!! Това означава добра логистика износ на продукция, внос на материали всичко...И какво правят нашите "умници" от общината? Оправят градинки и детски градини...
20.
пицария Романс
02.01.2017 12:17:05
0
9
Кмете не ни събаряй компенсирай Манев с друго място
19.
do 10
02.01.2017 12:15:19
2
12
Немската тв ДОЙЧЕ ВЕЛЕ прави през 2016 репортаж за румънската столица БУКУРЕЩ и отбелязва че СТАНДАРТА там е ДОСТА ВИСОК и достига този на Северна ГЕРМАНИЯ и дори този в ДАНИЯ.Дойче Веле отбелязва че в съседна България само на 60км южно е НАЙ-бедната част на Европа Северозападнала България където стандарта е измерим със страни от ТРЕТИЯ свят.Припосещението наАхмедДавутоглу вСофия журналистот проправителствения в-к САБАХ отбелязва че София и бг градове изглеждат много ЗЛЕ и приличат на турските градове от Анадола в края на 70 и началато на 80те -СИВИ хаотични мръсни неуредени подтискащи отблъскващи.В шотландския град Глазгоу на няколко пъти бяха сринати с контролирани взривове високи панелни блокове на 15-20години с идея че НЕстават и НЯМАТ ПОДХОДЯЩИ условия за отглеждане на ДЕЦА .Според английските стандарти семействата и деца се отглеждат в КЪЩИ с градинки и полянки сцветя храсти
18.
кмете,убитак
02.01.2017 12:14:51
2
19
Спри да презастрояваш Бургас в центъра вече няма място
17.
Николо=Боко тиквата
02.01.2017 12:10:39
3
13
Налага негови правила без да се допита до народа сега пицария "Романс" до "флората" се събаря и започва презастрояване с нова кооперация въпреки протестите на хората ДО КОГА ЩЕ ПРЕЗАСТРОЯВАШ ГРАДА БОКЛУК
16.
до кмета
02.01.2017 12:07:09
0
15
Да пуснеш още 5 "паяка" че тия са малко и нетрябва ли да има достъп до или инфо в колко часа е подаден сигнал че даден автомобил пречи щот така "паяка" да обикаля и да търси "жертви" е незаконно трябва да има сигнал а като гледам той си бръмчи на посокиа,и да незабравиш, миме тая градинка пред стария съд да я ремонтираш още 2-3 т.е. да налееш още 10 млн
15.
някой знае ли колко лева има
02.01.2017 12:01:59
1
16
В касата на общината
0лв.00 ст.затова и улиците не са почостени от снега
14.
Ким Чен Николов
02.01.2017 12:00:30
1
13
Деца НЯМА но градинки стиропор седелки велоалеи турски катерушки бол.Но както казат стария партиен секретар и деца ще ви НАПРАВИМ
13.
кмете хуй заспал
02.01.2017 11:58:38
2
8
А за тези който немогат да карат велосипеди или нямат възможност за такъв защо недаде шанс убит пишок
12.
11
02.01.2017 11:57:09
14
6
Ревете за заводи и нови работни места....? Прави сте. Но готовили сте да работите за 800 лв? Май повечето от вас си мислят ,че в заводите в Пловдив и Ст.Загора дават по 8 000 лв?! А какво предлагате вие? Върхови познания и високо ниво на компетентност? Защо си мислите,че инвеститорите не разглеждат по няколко дестинации преди да инвестират ,вкл. Бургас. И имат доста строги критерии,един от които-работна ръка,компетентност и възможности. Тук май сме двойкаджии/Явно ,матралът в Бургас не става. Стига сте ревали,тогава ,а учете,развивайте се.
11.
анализатора
02.01.2017 11:56:08
3
17
99% от парите са откраднати от кмета а с тези който се инвестираха, унищожиха града само бетон и боя паркинги липсват местата се раздадоха за строежи на коопераций,велоале 99% неизползваеми а най скъпата инвестиция е новата транспортна схема С тази информация поне разбрахме колко е задлъжняла общината,колко пари е откраднал Димитър Николов и с колко ще ни се вдигнат данъците
10.
Винетка 2017
02.01.2017 11:45:49
0
11
Минималната заплата в Румъния стана 625 лв.
9.
Комисионер
02.01.2017 11:35:33
0
17
Разликата може да я откриете в градинките и бившите зелени пространства между блоковете ви.
8.
Комисионер
02.01.2017 11:32:28
1
21
Проекти за над 100 млн.лв ,изпълнени за около 60 млн.лв.
7.
x3
02.01.2017 11:30:51
2
23
Изкуството да усвояваш евроседства и да пълниш галерии със снимки за кефа на комплексари, каквито в Бургас има в изобилие.
Докато в Бургас се радваме на градинки и спортни площадки както по селата се радват на новия селски площад, в други части на България откриват хиляди работни места и се радват на инвестиции за стотици милиони.
Ето галерия за изкуството да променяш своя град с бизнес, създавайки нови трайни работни места и подобрявайки реално качеството на живота на населението.
https://goo.gl/piINlS
6.
ok but...
02.01.2017 11:28:57
2
16
Тия работи са много хубави, но къде са работните места и инвеститорите?
Кой ще се радва на тези придобивки при положение, че града се обезлюдява поради липса на нормално заплатена работа
5.
Пловдив
02.01.2017 11:28:51
3
18
Ко стааа, майни? Вие си имате кръгови, ние си имаме заводи и инвестиции за милиард и десетки хиляди работни места!
4.
Спас
02.01.2017 11:27:17
1
26
Никой не отрича благоустрояването на града. Дайте някаква статистика какво се случва с промишлеността, отварянето на нови работни места, с генериране на добавена стойност...или както се пееше в една песен ....тииишинааааа..
3.
LEGO
02.01.2017 11:23:16
7
17
Общината има над 300 милиона лева дългове,тия картинки горе не струват толкова...Нещо за ПСФК Черноморец 1919 АД,за Колодрума,за ФК Нефтокомик-Мастерхаус не пише ли
2.
..
02.01.2017 11:23:02
1
23
Стига да нямаше толкова много комплексари , градът нямаше да има равен. Ама тук мутрите и евтините наркотици са на пиедестала.
1.
Нико
02.01.2017 11:18:57
22
12
Браво на кмета
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор
Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори