×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой не упражнява парламентарен контрол върху министрите - или защо ДПС не е опозиция на ГЕРБ


Кой не упражнява парламентарен контрол върху министрите - или защо ДПС не е опозиция на ГЕРБ
Ключови депутати от партията на Доган са сред малцината в 43-ото Народно събрание, които не са задавали въпроси към правителството
01 Януари 2017, Неделя, 15:47 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

15 депутати изобщо не са задавали въпроси към правителството, половината са от партията на Борисов, а другите са от формацията на Доган


15 от 240-те действащи депутати не са отправили нито един въпрос или питане към министри по реда на парламентарния контрол. Това става ясно от справка, предоставена на „Флагман“ по Закона за достъп до обществена информация.

Както е известно, Министерският съвет се назначава и контролира от парламента. Затова и народните представители имат право да отправят въпроси и питания, като това е регламентирано в специална глава (глава 9) в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.
То е заложено и в Конституцията.

15 от 240-те депутати обаче не са се възползвали нито веднъж от възможността за контрол над министрите в рамките на действащото 43-о Народно събрание, което се очаква да бъде разпуснато в края на месеца от следващия президент Румен Радев.
Предоставената ни справка е за периода от откриването на парламента (на 27 октомври 2014 г.) до 30 ноември 2016 г.

Незадавалите въпроси по азбучен ред са: Алтимир Адамов (ГЕРБ), Делян Пеевски (ДПС), Живко Мартинов (ГЕРБ), Йордан Цонев (ДПС), Камен Костадинов (ДПС), Красимир Велчев (ГЕРБ), Лъчезар Иванов (ГЕРБ), Найден Зеленогорски (съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок), Петър Чобанов (ДПС), Рамадан Аталай (ДПС), Свилен Иванов (ГЕРБ), Цветомир Михов (ГЕРБ), Цецка Цачева (ГЕРБ), Четин Казак (ДПС), Янко Янков (ДПС).

От изредените имена се вижда, че всички са от ГЕРБ или ДПС с изключение на Найден Зеленогорски (РБ).
И докато ГЕРБ е управляваща партия и е логично депутатите им да не горят от желание да задават контролни въпроси към министрите, то е повече от любопитно защо уж опозиционната ДПС отказва да го прави. При това незадалите въпрос от двете формации са равен брой – 7 на 7. При положение че ГЕРБ е с много повече народни представители – 84, а ДПС – само с 30.
На практика се оказва, че в това отношение в най-голямата партия са много по-опозиционни от формацията на Доган.

От справката е видно, че няма депутати от останалите пет парламентарни формации – „БСП лява България“, Патриотичен фронт, АБВ, „Атака“, „БДЦ – Народен съюз“, които да не са задавали въпроси и питания към министрите.

Отказът на много и, както се вижда от имената, ключови депутати от ДПС да се възползват от конституционното си право на парламентарен контрол е пореден показател за задкулисното сътрудничество с ГЕРБ. Иначе за пред народа формациите на Бойко Борисов и Доган стоят от двете страни на барикадата.

В категории: Политика


Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
6
Коментара по темата
6.
Metin Haki
02.01.2017 15:11:46
0
1
Az bqh zastupnik za DPS i me prinudiha da glasuvam za Cacheva
5.
e
02.01.2017 09:28:56
0
2
Е да, тва е така. Всеки знае,че от Доган по-голям русофил няма! Затова са ми супер елементарни родните русофили
4.
Берьозка
01.01.2017 23:05:20
0
4
Сайта Биволь;Възхода на ДПС депутата Делян Пеевски тръгва от майка му Ирен Кръстева шефнаТОТОто .Бизнесмена Васил Божков има бизнес с гръцкия милиардер Сократис Кокалис шеф на гръцкото Лото и НАЙ-големия Гръцки мобилен оператор КОСМОТЕ който купува бг ГЛОБУЛ сега ТЕЛЕНОР.Връзката каква е;Божков има група иманяри които му носят антики Божков продава ТРАКИЙСКИТЕ антики на Милиардера Сократис който ги ПРЕДСТАВЯ за древногръцки на аукциони в Мюнхен Виена Лондон Швейцария и така цената им по западните аукциони скача 5-10ПЪТИ печалбите са ОГРОМНИ .Божков запознава Делян и Ирен със Сократис Кокалис -гърка е човек на РУСКИТЕслужби ГРУи ФСБ щатен сътрудник на Източногерманските ЩАЗИ и гръцките Служби като такъв разполага с МНОГО СВОБОДНИ РУСКИ капитали които ЗАВЪРТА във българската Икономика чрез младия активист на НДСВ -Пеевски който завърщва ЮЗУБлагоевград и започва шеметна кариера като следовател вНСО апо късно служител на ДАНС разполагащ с голям инвестиционен РУСКИ портфейл и голям гръб от ДПС
3.
Рубльовка
01.01.2017 22:43:05
1
3
Сайта Афера Бг; Валери Симеонов КУПУВА хиледи декри земи край бг-турската граница с пари дадени му отДПС. Вестник Атака;ПФ-Паричния фронт ВЗИМА 130.000 лева от РБ-РеформаТУРСКИЯ Блок в предизборната кампания за президент за доказателство че са финансирани са ПОКАЗАНИ и документи -информацията еполучена по закон за достъп до Обществена Информация.Открийте ПРИЛИКИТЕ;ДпС-Дорожное Проверовочноя Служба -това е Руското КАТ която е на пряко подчинение на ФСБ Россия.ДПС-Движение за Права и Свободи-Българска Етническа Партия действаща като Мафиотска структура на пряко подчинение от МОСКВА.СайтаБЛИЦ2011;2002 група крадци начело с наркобоса ТАКИ тарашат вили на баровци във Бояна .Там попадат на вилата на Ахмед Доган и му СВИВАТ от нощното шкафче карта издададе на му Руските служби ГРУ на редови ЩАТЕН сътрудник.Пак в сайта Блиц бг 2012;Крадци вероятно вътрешни лица задигат диаманти бижута пари на лидера на ДПС от вилата му в парк Росенец собственост на Минстрой-Мултигруп сред откраднатите вещи на Доган е статуетка за 30-40.000 $ на пророка Мохамед със сибирски рубини и смаргади подарена на д-р Доган от РУСКИ петролен олигарх330.000 Руски граждани гражданки ИМАТ имоти -2ри дом хотели квартира къща на БГ Черноморие.ДПС застроява БГЧерноморие и продаванаизгодни цени наРУСКИиИрландски граждани благодарение на възловите си позиции вМинистерства осигурява евтина работна ръка от своя електорат и евтин имот за средния руснак врезултат Доган има близо 1МИЛИАРД евра активи собственост .ДПС-Демократическа Партия на Социалистите на Църна Гора с председател премиера Мило Джуканович-човек на губернатора наПитербург генерал от КГБ .Блогодарение на парите от КГБ Джуканович ПРОДАВА 70%отЧерногорската Икономика-Земи Хотели Ресторанти Алуминиеви Заводи на РУСКИ олигарси приближени до Путин.Джуканович еМИЛИАРДЕР в ЕВРА НАЙ-богатия човек на Балканите благодарение набратската руска помощ нищо ческоро му спретнаха атентат не елесно да се отскубнеш от дългата ръка на Москва
2.
e
01.01.2017 21:05:32
1
14
А защо Волен Сидеров управлява с Доган ,а преди това се правеха на опоненти??? Всички партии и политици са едно и гледат личните си облаги,а тъпите българи продължават да вярват в партиите!!! И още нещо, свободно гражданско общество няма.
1.
Медията на жената на Касабов
01.01.2017 20:54:14
3
20
Поредната статия, обслужваща Валери Симеонов и компания. А защо Паричния фонд подкрепи правителство със зам.-министър Орхан Исмаилов. А твърдяха, че това било обида за техните избиратели и те нямало да го преглътнат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори