×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво ще стане, ако Северният плаж на Бургас е без стопанин през лято 2017


Какво ще стане, ако Северният плаж на Бургас е без стопанин през лято 2017
Последното лято показа, че плажът трябва да има стопанин с дългосрочна перспектива, а не човек, който не знае дали утрешният ден изобщо му принадлежи
Тема в развитие
Само във Флагман.бг! Наемателят на Северния плаж в Бургас склони, сваля цените за 2 шезлонга и чадър на 12 лв. Дилемата пред новия стопанин на плажа в Бургас: Да събори ли заведение за 1 млн.лева Министър Николина Ангелкова в битка за намаляване на цените на чадърите на Северния плаж в Бургас Доволна съм, че плажът „Бургас – север” ще има стопанин, надявам се догодина да има концесионер Победителят в търга за Северния плаж на Бургас плати наема от 720 000 лева – договорът влиза в сила веднага Стана ясно кой спечели търга за наем на Северния плаж в Бургас Сериозна битка за наема на „Бургас-Север”, 8 фирми посягат към атрактивната плажна ивица Тежки проблеми преди сезона в Бургас! Северният плаж без спасители, няма кой да изчисти ивицата Тръгна нов търг за Северния плаж в Бургас, плажните капани работят на ръба на закона Изненадваща развръзка! Атанас Атанасов се размина с концесията на Северния плаж в Бургас, ивицата премина към Областна управа Интригата се заплете! Постъпи нова жалба срещу Северния плаж в Бургас Само във Флагман.бг! Близка фирма до Атанас Атанасов на път да поеме концесията на Северния плаж в Бургас?(ОБНОВЕНА) Концесията за Северния плаж в Бургас тръгва до дни Изненадваща развръзка! Северният плаж в Бургас с нов концесионер още този сезон Северният плаж в Бургас остава без концесионер за лято 2017, жалба на анонимна компания постави сезона под въпрос Само във Флагман.бг! Отрязаха анонимната варненска компания, която искаше да саботира сезона в Бургас Само във Флагман.бг! Ето кои са новите концесионери на топ плажовете в Бургаско Извънредно! Ето ги концесионерите на шест от най-атрактивните плажни ивици в Бургаска област Ето как Министерството на туризма отстрани кандидат-концесионер, предложил нула лева за чадър и шезлонг, с невероятен мотив За плажните концесии на Ангелкова и витаминът ПИ по Светите земи Какво ще стане, ако Северният плаж на Бургас е без стопанин през лято 2017 Българската туристическа камара с призив към Томислав Дончев: Процедурите за плажовете да са прозрачни Защо Бойко Борисов назначава комисиите за концесии на плажовете и има ли в тях хора от службите Процедурите за концесии на плажовете изглеждат нечистоплътни и предрешени Жестоката битка за Северния плаж в Бургас започна подло! Жалба праща концесията при служебния кабинет на Румен Радев Само във Флагман.бг! Отварят офертите за концесията на Северния плаж, новият стопанин ясен до края на седмицата Само във Флагман.бг! Искате Северния плаж в Бургас? Извадете по 1 млн.лв. на година! Наемателят на Северния плаж в Бургас дължи 190 хил.лв., затова ипотекирахме имоти на г-н Атанасов
виж още
скрий
24 Декември 2016, Събота, 02:23 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Процедурата е минирана, но единственият изход за Ангелкова е да продължи докрай

Северният плаж в Бургас може да остане без стопанин за лято 2017, ако концесията се забави, категорични са юристи, до които се допита Флагман.бг.

Основният проблем е, че ведомството на Николина Ангелкова започна процедурата прекалено късно – едва през ноември. Това трябваше да се случи много по-рано, за да се елиминират всякакви възможности за шиканиране на търга и кални номера с извиване на ръце на чиновниците от комисията,, изнудване между самите участници, игра с няколко подставени лица, представляващи различни уж фирми, но явяващи се кукли на конци на точно определен бизнесмен.

Публична тайна е от друга страна, че има и фирми, които участват с едничка цел – да жалят процедурата, докато не бъдат удовлетворени по някакъв начин. Смесица в най-уродлив вариант на всичко това се случва  с концесията за плажа „Бургас Север“.

Фирма, която дори не е закупила документи за процедурата - „Елит Пътища БГ“ ЕООД, собственост на никому неизвестна дама от Варна, подаде жалба срещу откриването на процедурата и забави избора на концесионер. Това се случи в последния възможен срок – на 16 декември, часове преди да бъде затворена процедурата и  даде ясен знак, че търгът няма да приключи толкова бързо и ще се бави до дупка.

До 27 декември изтича крайният срок, в който Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) трябва да се произнесе по казуса. Всеки ден забавяне ще е фатален, защото подобни мини има поставени и в други етапи на конкурса. 

Оттук нататък отговорността е във всички държавни институции, защото има реална опасност Бургас да посрещне новия сезон без концесионер. Проблемът е, че не може да се подпише и втори анекс с настоящия стопанин на плажа – Атанас Атанасов, защото самият той не успя да изчисти докрай задълженията си към държавата.

Съществува хипотезата, че ако концесията се забави прекалено дълго, ще се открие търг за избор на наемател за лято 2017, но и там изникват много проблеми, защото трудно ще се намери добросъвестен инвеститор, който да поеме сериозно стопанисването на най-голямата бургаска плажна ивица при положение, че няма никаква сигурност на инвестицията му.

Примерът го имаме от това лято – Атанас Атанасов стопанисваше плажа извън договора си за наем и чистотата на плажа меко казано беше занемарена, а нито един от собствениците на плажни заведения не смееше да вложи и лев, защото нямаше перспектива дори в краткосрочен план.  При евентуален нов наемател положението ще се влоши още повече.

Заради сериозното си забавяне Министерството на туризма няма много полезни ходове. Ако отмени концесията, то ще постави началото на поредица от обжалвания и куп дела, защото участниците в процедурата са инвестирали сериозни средства в подготовката на проектната документация. Според неофициална информация – между 30 и 50 хил.лева за скици, архитектурни планове, заснемания, разработване на стратегии и експертни становища. Всеки един от участниците, закупили документи, ще има пълното основание да жали откриването на нова процедура, а и да съди Министерството. Така изборът на концесионер ще се забави Бог знае колко.

Най-приемливо е Министерството на туризма  да продължи процедурата и да се надява на кратки произнасяния по евентуалните мерки от КЗК. Ако това се случи - скоро процедурата ще бъде завършена.

Юристи, до които се допита Флагман.бг, са категорични, че ако веднъж се стигне до отваряне на концесионните предложения, то процедурата ще бъде приключена преди началото на летния сезон. Те подчертават, че има ясна формула, която гарантира, че новият концесионер ще бъде избран на базата на най-изгодната цена за шезлонг и чадър, както и на годишната концесионна такса.

Ако се отворят офертите е ясно, че който и да е министър, няма как да подмени избора, защото офертите трябва да се оценят по предварително посочени критерий, където липсва възможност за субективна оценка.

Забавянето и хаосът ще трае, докато се премине към реалното отваряне на предложенията. След като това се случи – бързо ще може да се подпише договор и новият стопанин на плажа да влезе във владение, за да развие напълно своята визия за управление. И най-важното – да предложи качествен продукт.

В категории: Бизнес


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
лелемайку
24.12.2016 11:21:46
1
9
» "Какво ще стане, ако Северният плаж на Бургас е без стопанин през лято 2017"

Абсолютно нищо!!!Хората ще имат едно свободно от търговци и обирджии място за плажуване.Точно както беше преди 30-40 години.
9.
Б.Б.
24.12.2016 11:14:15
0
2
Чакайте сега да се разберем.. Варна си е на Варна..... Бургас на София :)
8.
Гларус
24.12.2016 10:38:38
1
5
Абе какъв анекс бе, той направо новата концесия ще грабне! Глеей само!
7.
хмм
24.12.2016 10:33:09
3
5
Атанас нарокамана не успя да изчисти докрай задълженията си към държавата и затова не можел да си подпише втори анекс. Атанасчо сам си е виновен.
6.
Какъв
24.12.2016 09:52:04
1
5
Стопанин, какви пет лева?
Ще нацвъкат капан до капан и ще заливат плажа с маанета.
Имаше две педи свободен плаж, сега и него няма да го има.
Айде сега джетове, чадъри, банани, водни ски...
5.
Плажуващ на северния плаж
24.12.2016 08:56:27
1
5
Толкова години си е бил без стопанин и нищо не му е станало
4.
Дафин Пантофа
23.12.2016 17:21:12
0
2
А какво да кажем за Централен плаж гр.Ахелой!?
Него изобщо го няма!
3.
S8 5.2 tfsi 4x5 s teglicha
23.12.2016 17:09:16
0
3
She dodi nasko go izrine s Audito
2.
djeki 4en
23.12.2016 15:43:56
6
5
burgaskiqt plaj e naj-umreliqt ot vsi4ki plajove daje edno zavedenie kat horata niama. evarkata na staria kapan tova e edinstwenoto miasto si4ko drugo e mordor
1.
Чичо Митко
23.12.2016 15:33:52
1
9
Няма ве няма да остане спокойно! Вии и за черквата говорехте че ши падни ама на оправих я:) Просто много мой хора има наточени за плажа пък от София ме натискат за техни хора и сега тука още решаваме.Може да се наложи да ходя до София с лексуса да давам отчет..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори