×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ужасяващи разкрития! Джихадистите от Пазарджик знаели за кървавия атентат в Берлин! Феновете на Муса празнували след касапницата (СНИМКИ)


Ужасяващи разкрития! Джихадистите от Пазарджик знаели за кървавия атентат в Берлин! Феновете на Муса празнували след касапницата (СНИМКИ)
Снимки: в. България днес
21 Декември 2016, Сряда, 15:08 ч.

Родните джихадисти също са готови да изпълнят заповеди за атака, в случай че ги получат, най-краен е ислямистът Закир Джемал


Български джихадисти открито подкрепят чудовищния атентат в Берлин, показа проверка на в. "България Днес". Без капка свян феновете на скандалния ислямистки проповедник Ахмед Муса от Пазарджик вдигат мощен купон с песни, танци и благодарности на Аллах, става ясно от техни публикации във фейсбук.

Циничното тържество се провежда само няколко часа след новината за атакувания в понеделник вечерта коледен базар в германската столица. Малко след осем часа вечерта камион, каран от пакистански главорез, се врязва с висока скорост в стотиците празнуващи хора от квартал "Гедехтнискирхе". При последвалата касапница на място загиват 12 човека, а други 48 са ранени.

Малко преди ужаса в Берлин турски ислямист с викове „Аллах акбар“ простреля руския посланик по време на откриване на изложба в столицата Анкара.
Новините за зловещите трагедии моментално обиколиха цял свят.

Час по-късно за нападението разбират и феновете на Ахмед Муса в Пазарджик. Вместо да скърбят за загиналите, десетина души от тях си организират грандиозно тържество. Профилите на голяма част от присъстващите показват, че те открито подкрепят идеите на „Ислямска държава“. След като се подкрепят от импровизираната софра, джихадистите започват и буйни танци. Част от най-бурните радостни сцени се предават на живо и във фейсбук. Така всеки неуспял да присъства на купона може да го гледа и сподели радостта им.

Покрай възгласите в прослава на Аллах част от празнуващите често вдигат дясната си ръка с изпънат нагоре показалец. Жестът, чието значение е чисто религиозно, от няколко години се превърна в запазена марка на терористите от „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“. В пропагандните си видеа с негова помощ те демонстрират твърдото си намерение да водят джихад до окончателното изтребване на всички неверници.

Автор на скандалното видео от купона в Пазарджик е отявлен фен на ислямисткия проповедник Ахмед Муса. От профила му във фейсбук става ясно, че живее в Берлин. Няма яснота какво работи, но пък поне веднъж месечно си идва до циганската махала на Пазарджик. По неофициална информация мъжът е подозиран от спецслужбите, че изпълнява ролята на куриер между Ахмед Муса и босовете на „Ислямска държава“ в Западна Европа. Експерти по сигурността твърдят, че подобни куриери координират дейността на терористичните клонове в различните държави. Те припомнят, че дълго време Муса и неговите шефове са комуникирали лично. Няколко такива срещи между проповедника от Пазарджик и терористи са засечени преди години във Виена. След като информацията за тях влиза в обвинителния акт срещу Муса, родните джихадисти минават в нелегалност. Следвайки законите на конспирацията, ислямистите от Пазарджик получават инструкциите си само чрез специални куриери.

Не е изключено подобен пратеник да ги е уведомил предварително и за готвените атентати. Поне за подобна информация подсказват профилите им във фейсбук. Няколко дни преди трагедията в Берлин феновете на Ахмед Муса публикуват множество съобщения, че всеки момент ще стане нещо страшно. Наред с призивите за изтребване на неверниците няколко човека споменават и Берлин. Намеците им са, че именно германската столица е следващата цел във войната срещу Запада.

От коментарите им става ясно, че родните джихадисти също са готови да изпълнят заповеди за атака, в случай че ги получат. Най-краен е ислямистът от Пазарджик Закир Джемал. Публикувани от него снимки са запечатали големия му син гордо да държи автомат, прицелвайки се във врагове на исляма. От коментарите става ясно, че младежът не за първи път е с оръжие в ръка и дори е хвален за уменията си да го използва.

Одобриха и предишните атентати

Ислямистите от Пазарджик не скриха радостта си и при предишните атентати, извършени от „Ислямска държава“ в Западна Европа. След атаката срещу френското сатирично издание "Шарли ебдо" феновете на Ахмед Муса открито изразиха радостта си от стореното. Наред с поздравления към извършителите родните джихадисти открито призоваха и за още подобни атентати.

Закани за джихад имаше и след новата серия атентати в Париж от края на 2015 г. Най-краен тогава бе фен на Ахмед Муса, назоваващ себе си във фейсбук Фаик бин Уалид. Малко след атентата Фаик публикува видео, на което се вижда как стотици опечалени французи полагат цветя и палят свещи в памет на невинните жертви.

"Слава на Бог. Никаква милост за неверниците. Денят на разплатата дойде. Нека целият свят види унижението им", написа под видеото родният ислямист.


Ахмед Муса


Синът на ислямиста Закир с автомат в ръце

В категории: Крими


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Златан (пийняк)
21.12.2016 20:49:24
1
2
Да бъде смърт
6.
KKK
21.12.2016 18:52:18
0
5
Е това мангалче ако ми падне ще му завра не дулото, а приклада в гъза. На джихадист ще ми се прави да еба мангала гнусен !!!
5.
До 4. 123
21.12.2016 18:48:33
0
4
Какъв затвор ? Нали ги пуснаха от справедливия български съд !!!!
4.
123
21.12.2016 16:54:14
0
5
Тези още не са ли в затвора?Голямо правосъдие,това открили,онова открили пък те се разхождат свободно и правят банкети.
3.
Dans
21.12.2016 16:24:19
0
3
Да еба мангала фа еба нямали кои да го обръсне
2.
Fh
21.12.2016 13:27:18
0
2
Kat sa jihadisti ko praqt navanka sabirat barut sigurno gbbob dansi kur
1.
ПЗ
21.12.2016 13:14:14
1
2
И всичко е тамън с тебе нощите ни са сладки
да се обичаме едно такова като шматки
с тебе всеки миг е пир на сетивата
вече всичко е захир..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца
Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори