×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Правителство вероятно ще има – премиерът ще е от Реформаторския блок, ГЕРБ ще даде министри (обновена)


Извънредно! Правителство вероятно ще има – премиерът ще е от Реформаторския блок, ГЕРБ ще даде министри (обновена)
Разминаванията за мажоритарната избирателна система не пречи за съставяне на нов кабинет, обясни Цветан Цветанов
19 Декември 2016, Понеделник, 10:45 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Вече и от партията на Борисов говорят за нова програма за управление, а не за къс времеви хоризонт с цел промяна на Изборния кодекс


Преговорите за съставяне на правителство между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт бележат сериозен напредък. Това стана ясно от изявление на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти.
Разговорите в парламента бяха близо два часа в зала "Запад". Те обаче продължават в стаята  на групата на ГЕРБ. 

„Министър-председателят ще бъде излъчен от Реформаторския блок, като разбира се ще бъде с консенсус от всичките парламентарни групи, които формираме мнозинството”, каза Цветанов.

След въпрос дали ще има министри от ГЕРБ, той отговори: „Има такава възможност”.

По въпроса за мажоритарната избирателна система, която ГЕРБ искат, Найден Зеленогорски от Реформаторския блок обясни, че те остават непреклонни, че такава система би нанесла огромни поражения.

ГЕРБ явно са омекнали по темата.

„Разбира се, че ще има дискусия. И трябва да има парламентарна дейност, която трябва да бъде осъществена, така че от тази гледна точка смятам, че това по никакъв начин не ни отдалечава от възможността да направим правителство”, каза Цветан Цветанов.

Той добави: „В момента мога да кажа, че има много ясно изразено парламентарно мнозинство. Търсим пресечните точки, около които да се обединим и това е времето, което ще работим в предстоящите няколко часа.”

Зеленогорски обясни, че работят по програма на бъдещия кабинет и че имат значителен напредък. Имало работни групи по различни ресори.

На този етап обаче не можело да се говори за състава на новото правителство или за премиер.
Цветан Цветанов каза, че утре се очаква по-голям напредък и повече яснота за бъдещото управление.

Любопитно е, че от ГЕРБ вече не говорят за хоризонт на управлението с цел само промяна на изборните правила, а за цялостна програма.

От Патриотичния фронт в преговорите участват лидерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Новият им партньор Волен Сидеров от "Атака" обаче не присъства на тях. 

И неофициално в кулоарите вече се говори, че правителство ще има, което е доста странно предвид позициите на Бойко Борисов от последните седмици.

Лидерът на ГЕРБ е известен с честата промяна на мнението си, но развитието на събитията след оставката му надмина всички очаквания.



В категории: Политика


Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 6
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 2
15
Коментара по темата
15.
Афанасий
20.12.2016 08:41:58
0
1
Чака ни правителство Любен Беров 2
14.
Ихаа
19.12.2016 19:27:08
0
3
А Костадин Марков сега ще има ли ташаци да поеме отговорност освен да сере дебели лайна ?!
13.
Курти
19.12.2016 18:56:12
0
3
Сложете Коцето Марков за премиер да ви покаже как се краде в кратки срокове....
12.
Селянин
19.12.2016 18:53:52
0
4
Айде стига,Корман Исмаилов,Кунева,ще правят правителство с подкрепа на "патриотите" Симеонов,Каракачанов и Боко Тиквата.Народа накрая ще грабне сопата.
11.
666
19.12.2016 18:36:54
0
4
Какво голямо мазало ше стане не е истина просто . И в крайна сметка пак ще се отиде на избори.
10.
Radin Go6ev
19.12.2016 18:28:36
0
3
След това..... като при последните избори , когато Костов и СДС си отидоха безславно и тия туй ги очаква след като народа вече не ги ще и дъъъълго ще си спомнят че са управлявали
9.
tapo par4e
19.12.2016 17:30:33
0
4
da eba tez gladni oligofreni
8.
Боровския пейзан от Русенско
19.12.2016 16:25:33
0
10
Четете във БЛИЦтам пише че новия премиер е Румен Христов масон-ротарианец консултант-комисионер човек на ДПС замесен в далавери във фонд Земеделие РАЗСЛЕДВАН от ОЛАФ за измами за милиони
7.
do6
19.12.2016 15:45:57
1
5
i tezi amerikanski fondacii go napraviha za da doide pak gerb na vlast i kato tolkova se potrudiha za tova i hvarliha ludi pari samo sled dve godini nakaraha boko da se otkaje ne6to nqma logika
6.
до 4
19.12.2016 15:38:06
4
12
Протестите при Орешарски бяха организирани и платени от американски фондации, които са окупирали цялото обществено пространство- медии, преса, радиа,"съветници" на управляващите! Те са навсякъде!
5.
e
19.12.2016 15:27:17
3
10
И кои ще избира народа, дпс и бсп ли???Просто с тея партии и тея хора не става. Всички са ни ясни вече. И тоя пък слави натегача го видяха и него в сараите на доган...нямам думи и никой за нищо не става.
4.
do3
19.12.2016 15:05:59
6
5
E kakvo da pravqt kurvite spored teb da ostavqt generala da napravi pravitelstvo sas zamaskirani v nego hora na BSP i DPS kato na Ore6arski zabravihte li edna godina protesti
3.
*********
19.12.2016 14:30:30
4
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Izgrev
19.12.2016 14:12:06
5
15
Ave otrepki gadni,kade pak se butate da vlizate ve?Ostavete naroda da izbira,mrasni marshi reformatorski i gerbajiiski,shaika kradci,ne v parlamenta v zatvora!!!
1.
Наблюдател
19.12.2016 13:55:28
2
22
Остава да кажете че Коцето Марков или Кунева ще е премиер...... :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ То протече в процедурни спорове и без никакво действие по същество Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Към момента най-много са регистрираните случаи на заболели във възраст до 1 година и усложненията при новородените са по-чести Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Къщата му е до тази на обвинения в контрабанда Стефан Димитров - една ограда ги дели, обяви Тошко Йорданов Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори