×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Смяната в Би Tи Ви май слага край на мераците за мажоритарен вот


Смяната в Би Tи Ви май слага край на мераците за мажоритарен вот
Има хора, които нищо съществено не са сторили, но винаги се разхождат с прозвище на големи експерти
17 Декември 2016, Събота, 10:03 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

От медията бе отстранен досегашният изпълнителен директор Павел Станчев


Тези дни съвсем незабелязано (още повече пък и на фона на трагедията в Хитрино) в Би Tи Ви бе извършена важна рокада, която най-вероятно ще окаже влияние далеч извън пределите на самата телевизия.

От медията бе отстранен досегашният изпълнителен директор Павел Станчев. Така той е прогонен от поредната телевизия, която съсипа. Има хора, които нищо съществено не са сторили, но винаги се разхождат с прозвище на големи експерти. В случая - „тв експерт". Павел Станчев е тъкмо от тях. Под негово ръководство Нова телевизия някога се влачеше подир рейтингите, а известните имена избягваха да работят там. Отстраниха го, та Нова най-сетне си пое живителен дъх.

Делата му в Нова тв явно не са обезпокоили ни най-малко собствениците на Би Tи Ви. В секундата, в която назначиха г-н Станчев за шеф там, я споходи същото - всички известни започнаха да я напускат един подир друг, а високият й рейтинг продължи да присъства, но вече само в прессъобщенията на пресцентъра й.

Въпросният пресцентър, в унисон с телевизията, също промени тертипа си на работа и оттам започнаха да изтичат странни, дори налудничави прессъобщения. Само преди седмица например в едно от тях бе поднесена информацията, че попфолк изпълнителката Камелия била редовен участник на рок фестивала в Каварна, а на неин концерт я подгрявала група „Айрън мейдън".

Павел Станчев бе голям приятел на Слави Трифонов. Докато оглавяваше Нова тв, той дори пусна шоумена там да прави риалити шоуто „Пей с мен". Програмира го лошо, както впрочем лошо бе съставена цялата програма на канала тогава, та шоуто се провали. От онзи период остана и крилатият пример как българин - директор на българска телевизия, не обича родния си език. Докато разказаше в интервю за в. „Стандарт" как подготвят нов български сериал, той даде да се разбере, че дори и не смята да го предложи за продажба на чужди телевизии. Причината обаче не била в лошия сценарий или режисьор, нито пък в слабата актьорска игра, а... в българския език. „По езикови причини според нас този сериал може да се излъчва само в Македония", обяви Станчев. Да се чуди човек как „Под прикритие" бе продаден по целия свят, въпреки че е на този толкова омразен за Станчев български език.

Но да се върнем на новината от днес. С изгонването на Станчев се очакват промени не просто в Би Tи Ви, които най-вероятно ще са революционни, но ще засегнат и българската политика. Покрай отличните си приятелски отношения Станчев досега закриляше „Шоуто на Слави" от всякакви нападки отвън, независимо че от около половин година то вече не е шоу, а политическа публицистика, при това от доста идеологизиран вид. Едва ли новият шеф - австриецът Флориан Скала, ще търпи вечерно шоу да размахва пръст и да изнася лекции по политика, както и да се заканва на онези, които не са съгласни с него.

Предполагам, че останал без мощната си подкрепа вътре в канала, Слави или ще превключи пак на шоу, или ще се придвижи към чистата политика, като основе своя партия. И в двата случая обаче, лишен от рупора, който Би Tи Ви му осигуряваше досега, ще му е трудно да агитира със същата честота за мажоритарна избирателна система, както досега. Така с огромния публичен натиск за промяна на изборните механизми най-вероятно ще се приключи. Това плюс нежеланието на цялата политическа система да я въвежда вероятно ще сложи край изобщо на идеята за мажоритарни избори. С което втори пореден референдум, проведен с големи фанфари, ще се окаже поредната кауза пердута.

В категории: Животът


12
Коментара по темата
12.
KML
18.12.2016 21:11:51
2
2
"Това плюс нежеланието на цялата политическа система да я въвежда вероятно ще сложи край изобщо на идеята за мажоритарни избори" цитат от Сашко Божков. Абе тарикат смотан, ти изкара желанието на политиците като божи заповеди.
Това е референдум и решенията му са задължителни за изпълнение.
11.
Манечи
18.12.2016 17:39:51
0
1
А дано, ама надали ! А комунягите да го духат, докато могат !
10.
========
18.12.2016 09:31:50
2
6
Много отдавна трябваха промени там. Политическата пропаганда странно обслужваше и Слави и Борисов едновременно. Няма неотрязана лентичка, която да не се показа. То само предизборната кампания да гледа човек и му става ясно, че няма надпартийност и обективност. Да не говорим, че шоупрограмите са под всякаква критика, а излъчваните филми се въртят по всичките им канали 100 пъти.
9.
Petew
18.12.2016 01:04:23
4
4
Slawi obslujwa edinstweno i samo triumwirata GERB-BSP-DPS s tui deto propagandira-majoritarna sistema.A da ne zabrawqme 4e powe4e sa neglasuwalite w referenduma otkolkoto glasuwalite.Sledowatelno?
8.
Petew
18.12.2016 01:03:47
4
6
Slawi obslujwa edinstweno i samo triumwirata GERB-BSP-DPS s tui deto propagandira-majoritarna sistema.A da ne zabrawqme4e powe4e sa neglasuwalite w referenduma otkolkoto glasuwalite.Sledowatelno?
7.
Petew
18.12.2016 01:02:52
6
8
Slawi obslujwa edinstweno i samo triumwirata GERB-BSP-DPS s tui deto propagandira.A da ne zabrawqme4e powe4e sa neglasuwalite w referenduma otkolkoto glasuwalite.Sledowatelno?
6.
Аллю Уллю
17.12.2016 23:55:18
4
19
Този плевенски неграмотник, чалгар и тъпанар - Слави, ще остане в историята на свинщината с песента "Питат ли ме дей зората - шат на патката главата". Деградат жалък!
5.
e
17.12.2016 19:07:46
9
49
Слави да си гледа чалгата,която се слуша от мангалите.
4.
дядо
17.12.2016 18:02:53
9
24
Мдам,тоя ръб се махна от Нова и никой вече не може да стигне Нова, правенето на кларинети на Боко Кратуня,сега и БТВ ще са същите!
3.
.,
17.12.2016 17:55:59
13
8
член в майка ти е
2.
...
17.12.2016 17:49:47
19
22
Божидар Божков да не е член на НФСБ? Че те много лаят против мажоритарния вот и не искат да се приеме. Нормално, няма да помиришат парламент повече с лица - репортери и оператори. Говорете си, хората искат мажоритарен вот и мажоритарен вот ще има!!!
1.
Ким Чен николов
17.12.2016 17:38:46
7
16
Кви мажоритарни избори ... Квадратура демокрация ... Референдуми ... Ааааа я в затвора ... Белене забравихте а?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори