×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спекта Ауто представя Новият Toyota C-HR – първи поглед към изискания дизайн на новия кросовър


Спекта Ауто представя Новият Toyota C-HR – първи поглед към изискания дизайн на новия кросовър
Toyota C-HR разполага с двигатели, които са предназначени да доставят удоволствието и радостта от шофирането
08 Декември 2016, Четвъртък, 14:24 ч.

Toyota C-HR  разполага с двигатели, които  са предназначени да доставят удоволствието и радостта от шофирането

Уникалния автомобил можете да разгледате отблизо в шоурум Спекта Ауто Бургас на ул. Индустриална 19 и в МОЛ Бургас Плаза.



Новият C-HR позволява на Toyota да заеме сериозна позиция в растящия сегмент на С-кросовърите. Неговата цел е да постави началото на нова насока в сегмента, променяйки границите му.

С дизайн, отличаващ го както от останалите модели на Toyota, така и в собствения му сегмент, пионерът C-HR – или Coupé High-Rider – олицетворява решителността на Акио Тойода да поощрява дизайнерската свобода и инженерно новаторство, за постигане на грабващ погледа дизайн и несравнимо удоволствие от шофирането.

Toyota C-HR запазва в голяма степен чертите на концептуалните модели, които привлякоха всеобщото внимание на публиката на изложенията в Париж (2014г.) и Франкфурт (2015г.). Неговият подобен на купе силует е доказателство за решителността на дизайнерите да създадат нов стил, който се отличава от останалите модели на Toyota, и да даде нова насока на сред кросовърите от средния сегмент.

Чрез C-HR, Toyota се насочва към ясен и обособен клиентски профил. Водени от емоциите, тези клиенти изпъкват със своята индивидуалност и са тези, които първи възприемат и опитват нововъведенията. Стилът и качеството са главните им мотивационни фактори за всяка една тяхна покупка, а автомобилите се явяват продължение на тяхната същност.

Вдъхновен от срещите си с тези клиенти, главният инженер на C-HR Хироюки Коба фокусира усилията си по време на целия развоен процес към задоволяване на техните очаквания, чрез поставяне на високи изисквания към дизайна и качеството на материалите.

Уникалният характер на Toyota C-HR демонстрира гъвкавостта, която новата световна платформа на Toyota TNGA (Toyota New Global Architecture) дава на разработчиците на автомобили в три ключови направления – дизайн, задвижване и динамика, позволяваща им да разгънат своите възможности в нарастващия кросовър сегмент.

Пред продажбената дейност ще започне от септември, а първите автомобили ще стигнат до своите собственици още преди края на годината. Позициониран между Auris TS и RAV4, C-HR се очава да продава над 100,000 автомобила годишно.

Нова дизайнерска насока в сегмента на кросовърите



Собствениците на кросовъри очакват нещо специално, което традиционните SUV автомобили не могат да предложат. Те искат по-висока позиция на шофиране, но не и ъгловатите форми на офроуд автомобил. Освен това искат пъргав и маневрен автомобил.

Със  C-HR, ние искаме да наложим нови ценности в C-кросовър сегмента, и тези новости идват от подобната на SUV автомобил здравина и надеждност. Но вместо да правим динамични SUV, ние създадохме динамичен автомобил с подобни на SUV характеристики. '
Казухико Исава, главен дизайнер C-HR

Дебютиращият Toyota C-HR със своя отличителен стил въвежда ново усещане за динамика и чувственост на пазара на кросовърите.

С размерите си от 4360мм дължина, 1795мм широчина, 1555мм височина и с междуосие от 2640мм, готовият автомобил запазва в максимална степен екстериора на концептуалния модел, показан за първи път на автомобилното изложение в Париж 2014г., и който бе приет изключително добре от потенциалните клиенти.

Подобният на купе силует на C-HR допълнително се подсилва от вградените между задната колона и тавана дръжки на задните врати, както и подчертаващото спортната му натура продължение на елегантния покрив в голям, силно аеродинамичен спойлер.

В задната част, силно скосената линия на купето завършва с повдигаща се нагоре задна врата, откриваща достъпа до багажника. Това контрастира рязко с издигнатите и широки дъги на калниците, като придава на автомобила уверена и стабилна позиция на пътя.

Забележителния завършек на скосения силует са емблематичните задни светлини във формата на бумеранг, които придават на C-HR неповторима отличителна запазена черта.

Изискан интериорен дизайн и висококачствени материали

Нашата цел в европейския дизайнерски център на Toyota бе да създадем уникален стил – модерен и чувствен едновременно. Уникалността на интериорния дизайн на C-HR се основава на стабилната интеграция между 'Емоционални материали' and 'Новаторски детайли'.
Александър Гомие, дизайнерски център ED2

Част от изцяло различна дизайнерска посока за Toyota, интериорът представлява нова дизайнерска концепция, комбинираща високо технологична функционалност с чувствен и модерен стил. Той комбинира ориентиран към водача кокпит с просторно и широко пространство в купето.

Уютното и приветливо чувство на простор се създава от безупречната линия на инструменталния панел, продължаваща и в линията на предните врати със стилни орнаменти и панел в черен пиано лак.

Ориентираният към водача кокпит комбинира новаторски детайли и интуитивни високи технологии. Целият инструментариум – бутони, превключватели, 8" мултимедийна система със сензорен дисплей и обновена мултимедия с подобрени възможности за свързване – е леко ориентиран към позицията на водача. В комбинация с асиметричния дизайн на централната конзола, всичко това предоставя удобен достъп на водача до всички контролни уреди, като в същото време позволява и на пътника да оперира с тях.

За да подсилят връзката между интериорен и екстериорен дизайн, много бутони споделят еднаква форма, отразявайки диамантения мотив от външните форми на автомобила. Същите форми на диамант могат да бъдат открити и по вътрешната част на вратите, по тапицерията на тавана, предните високоговорители на JBL аудиосистемата и дори по аналоговите прибори в инструменталното табло.

Този забележителен интериорен дизайн ще се предлага в 3 цветови комбинации – Тъмно сиво, черно/синьо и черно/кафяво.

Оборудван и за най-взискателните клиенти 



Toyota C-HR е снабден с широк спектър от оборудване, според нуждите на клиентите.

Toyota Safety Sense е серийно наличен при всички нива на оборудване, като част от програмата за безопасност на Toyota. Тя включва познатите вече Pre-Collision система (с разпознаване и на пешеходци), адаптивен Cruise Control, асистент за напускане лентата на движение, автоматично превключване между къси и дълги светлини, както и разпознаване на пътните знаци (последното не е налично при най-ниското ниво на оборудване).

При най-високото ниво клиентите ще имат на разположение още отопляеми седалки, безключов достъп и стартиране на автомобила, затъмнение стъкла, интериорен салон в комбинация от кожа и текстил, революционната система за паркиране на Toyota S-IPA (Simple Intelligent Park Assist), 18” алуминиеви джанти, JBL аудиосистема, навигационна система, LED фарове и др.

Звук като в концертна зала
Специално проектирана за C-HR, аудиосистемата от висок клас JBL включва 8-канален, 576-ватов стерео усилвател и 9 високоговорителя, включително 2 ново-патентовани акустични JBL вълнови водачи (известни още като високочестотни пищялки).

Тъй като различните елементи на интериора като прозорците, тапицериите, седалките, както и самата структурна твърдост на материала, в който се вграждат говорителите, могат да окажат значителен ефект върху качеството на звука, инженерите на JBL и Toyota са започнали своето сътрудничество по още от самото начало на развитие на модела.

Качеството, което е залегнало във философията и на двете компании, е довело до тази безкомпромисна, разработена специално за модела C-HR, високочаствена аудиосистема.

Най-модерно задвижване
Toyota C-HR е разполага с двигатели, които  са предназначени да доставят удоволствието и радостта от шофиране, което неговите клиенти очакват. Най-добре това демонстрира уникалното за сегмента пълнохибридно задвижване, характеристиките на което гарантират непрекъснато удоволствие от шофирането.

Снабден с последното поколение хибридно задвижване от Toyota, C-HR отделя вредни емисии CO2 от едва 85 г/км – недостижим резултат в сегмента – и изключително нисък разход от 3.7 л/100 км.

С мощност от 90 кВ/122 к.с, този нов хибриден агрегат е не само по-ефективен и по-лек от предходното поколение, но същевременно предлага и по-динамично шофиране. Въведените промени са допринесли за постигане на термична ефективност от 40% – най-добър резултат в света за бензинови двигатели.

C-HR се предлага също така и с новия 1.2-литров турбо бензинов двигател, познат от последното поколение Auris. С мощност от 85 кВ/116 к.с. и въртящ момент от 185 Нм, този двигател отделя  CO2 от само 128 г/км, като комбинираният разход е 5.7 л/100 км. За него са налични 6-степенна механична и автоматична безстепенна (CVT) трансмисии. Оборудваните със CVT версии се предлагат както само предно, така и задвижване на всички колела (AWD).

В категории: Бизнес , Бургас


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори