×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Над 200 абсолвентски шапки полетяха в атриума на БСУ (СНИМКИ)


05 Декември 2016, Понеделник, 13:08 ч.
Автор: Емел МАХМУД снимки: Авторът

Горда съм от избора си да получа образованието си тук, успях да се реализирам успешно още преди да завърша, споделиха част от развълнуваните студенти

Стотици шапки на вълнението и на гордостта от успеха полетяха в атриума на Бургаския свободен университет. На тържествена церемония висшето училище изпрати випуск 2016 г. Над 200 студенти от 24 специалности получиха своите дипломи за завършено образование и поеха по нелекия път на реализацията.




От тях 20 са отличниците, които бяха удостоени със свидетелство за отличие за постигнати високи резултати в обучението и доказан стремеж към издигане авторитета на академичната общност.


Тържествената церемония накара студентите да се гордеят с избора си за университет


Промоцията на випуск 2016 започна в 10,00 ч. в атриума на университета. Голямото пространство се оказа тясно за завършващите студенти, техните близки и роднини, които бяха дошли да станат свидетели на един от най-важните моменти от живота на студента.


Студентите получиха дипломите си от ректора на университета проф. дпн Галя Христозова



Общинският съветник от НФСБ Ивайло Вагенщайн също е сред завършилите студенти. Той е магистър по компютърна специалност

По време на тържествената церемония свидетелства за академични длъжности получиха проф. д-р Галина Куртева, доц. д-р Диана Съботинова и доц. д-р Пенка Георгиева. С почетното звание Доктор хонорис кауза на Бургаския свободен университет беше удостоена Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО.

Развълнувани от емоционалния момент, абсолвентите не криеха сълзите на радостта от очите си.


Президентът на Бургаския свободен университет проф. д-р Петко Чобанов (по средата) заедно с членовете на Настоятелството - Димитър Събков (вдясно) и Янко Янков (вляво)

„Горда съм от избора си, че реших именно тук, в Бургаския свободен университет да получа образованието си. През тези четири години научих много, за което съм благодарна на моите преподаватели от Центъра по хуманитарни науки. Още преди да получа дипломата си аз успях да се реализирам по специалността. Това се дължи и на практическите умения, които усвоих в университета”, споделя пред Флагман.БГ Диана Павлова, която е завършила специалност „Социални дейности”.


Славка Михайлова е от студентите, които са успели да се реализират още преди да завършат висшето си образование. Тя също работи в сферата на социалните дейности

Не само тя е обаче сред успешно реализираните студенти. Голяма част от абсолвентите вече работят по специалността и жънат успехи. А тези, които тепърва поемат по пътя на реализацията, бяха убедени, че с дипломата от БСУ ги чака кариерно развитие.


Диана Павлова сподели този важен за нея момент с малката си дъщеричка 

Официални гости на събитието бяха зам.-областният управител на Бургас Севдалина Турманова, зам.-директорът по персонала в „Лукойл Нефтохим” Слави Неделчев, зам.-председателят на местния парламент Георги Дражев, зам.-кметът Красимир Стойчев, народните представители Димитър Бойчев, Костадин Марков, Румен Желев и Стефан Кенов, вицеконсулът на Република Турция в Бургас Айшен Йозсойз, почетният консул на Беларус в Бургас Атанас Попов, както и членовете на Настоятелството - Димитър Събков и Янко Янков.


Ректорът на  БСУ проф. дпн Галя Христозова (вдясно) и деканът на Центъра по хуманитарни науки Мария Алексиева чакат абсолвентите от ЦХН, за да им връчат дипломите. Моментът е емоционален не само за студентите, но и за самите преподаватели и ръководството на университета


Студентите по програма "Еразъм" с част от ръководството на БСУ


Преподавателите, които неуморно са до всеки един студент, за да може той да успее и постигне високи резултати


Най-добрите студенти получиха свидетелство за отличие




Официалните гости













В категории: Просвета


21
Коментара по темата
21.
ui
06.12.2016 19:36:39
1
4
Тая кочина я създадоха,за да могат полудиви неграмотни ченгета и общински съветници да си купуват дипломи.С пари можеш да си купиш образование,но не и знание.
20.
Студент
06.12.2016 15:30:52
1
2
Аз също съм студент в БСУ и съм съгласен с коментари 18, 17 и 15. Няма такова нещо като лесни изпити или плащаш и излизаш.. Това е и причината доста от колегите да напуснат след една-две години. Цената е по-висока, но човек плаща за да се образова. Реализацията пък зависи конкретно от човека.. дори и диплома от Оксфорд не ти гарантира работа..
19.
до 18
06.12.2016 13:24:20
0
6
Браво пич. Спести ми доста писане. Точно в десятката. В четвъртия ти абзац е заровено кучето.
18.
Киборг
05.12.2016 23:24:01
0
8
Колко от вас, велики професори, фиолсофи и теоретици, са влизали поне в сградата на БСУ и колко от вас са запознати от първа ръка с начина на обучение, преподавателите и изобщо целият механизъм по който се случват нещата там, преди да се обясняват наляво-надясно колко зле е университетът?

От години слушам плачевно-комичните изказвания на всякакви лаладжии, как БСУ бил непризнат, лесно се завършвал, само се плащало, нищо не се научавало, не можело да си намериш работа и какво ли още не... След всичката плювня, дори аз бях леко скептично настроен, докато след години, когато се оказах студент точно на БСУ, не разбрах, че всичко е било просто един бълвоч от хора, които нямат абсолютно никакъв опит и представа за унивеситета, но нали знаем, че семестъра е 1000 лв., грозденцето като е кисело, дай поне да го напюем, че е много гадно, да сме спокойни, че не губим нищо" - типично по български, колкото и да мразя да го казвам, още дълго няма да можем да избягаме от бай ганьовския си манталитет.

Всъщност, противно на очакванията ви, нямам намерение да падна на това ниво, като започна да обяснявам колко е добре БСУ. Някак си ми е елементарно да убеждавам хора, които дори не се замислят какво всъщност прави един университет добър, не могат да се аргументират и да изведат критерии, според които този и онзи университет не се класират, а боравят със въздухарски митове.

Явно ви трябва време, за да ви отмине превъзбудата, да спрете да се тръшкате като магарета на лед и да си стъпите на краката. Тогава ще осъзнаете, че не е важно дали се намираш между стените на УНСС, НБУ, Стопанската академия или БСУ и какво говорят хората за тях, а какво реално получавате от присъствието ви там. Иначе казано, ако не искаш да научиш нещо и в някой извънземен унивеситет да те изпратят - пак няма да стане нищо от теб, и обратното - дори изобщо да не си в унивеситет, ще си купиш нужната литература, ще четеш, ще се интересуваш и пак ще се научиш. В университета никой не ви налива с фуния, лигльовци, вие сами трябва да си седнете на задниците, за да научите нещо, а не да се обяснявате къде било добре и къде зле! Научете се да гледате във вашата паница и да плетете вашата кошница!

В този ред на мисли, с неърпение очаквам някой способен да се аргументира човек, да ми обясни защо един модерен унивеситет със съвременна и постоянно обновявана база, комуникиращ и работещ съвместно с европейски университети, и с преподаватели поднасящи актуална информация, се квалифицира като "ниско ниво". И между другото, да допълня - сигурно не сте чували, но в БСУ идват и много преподаватели точно от унивеститетите, които биват толкова хвалени, но явно в стъпвайки в БСУ, автоматично загубват авторитета си.

Чакам отговори. Благодаря предварително!
17.
Учил в бсу и свищов
05.12.2016 20:51:11
0
8
Хахах дами и господа които плюете БСУ, трябва да ви кажа че на университета му се носи старата слава че който влезе без проблем завършва. Да ама не, лично от моя поток икономика от 400 записали първата година, останаха наполовина втората и всяка следваща намаляваха. И не защото таксите са високи, а именно защото си мислеха че като си плащат ще издаянят лесно, само че се оказа че не е така. Относно преподавателите, доста от тях са от други университети и идват да водят лекции тук, базата разполага с добро оборудване така че да може да ни бъде предоставена най- новата информация достъпно. След като завърших бакалавъра си записах в Свищов (което се води икономически университет номер 1 в Бг). Бях потресен от старата информация с която ме заливаха защото някой неща ги бях учил вече и имах идея. Когато попитах на професора на изпита по актуалната точка на закона ли да се водя, той ми отговори не по добре квото пише в учебника иначе ще ти го сметнем за грешно.. Базата и повечето от колегите няма да коментирам, но от доста от тях учили там бакалавър разбрах че без много зор са си изкарвали 5 и 6 на изпитите. Естествено и аз без да се напъвам , завърших с 5.50 нещо е немислимо за мен в Бсу. Така че може да е пералня, може след време да го закриват,може да го изкарвате най черния но факт е че си остава една много добра школовка за бъдеща кариера. А относно че никъде не ги взимали с дипломи от бсу , имам толкова приятели от винс, софийски, унсс които още не могат да се реализират и се мотаят като продавачи по молове или лятото в слънчев бряг и на летището. Просто цялата държава е леш !
16.
Инженер
05.12.2016 19:21:44
5
3
До 15. Значи, пич, ок. Приема се донякъде, ама не можеш да ни слагаш всички под общ знаменател, нали ти е ясно!?
А и като знам колко се реализират тези от Бъсъуто, не ми се говори. Ако не си някой връзкар, спукана ти е работата. То не, че в Златаров много се реализират, ама от малко малко. Единият е държавен университет, признат в чужбина, а вашето е, вкарай една овца от село, и след 4 години ще излезе висшистка! Само да има кой да киха хилядарките.
Нищо лично, просто мнение.
15.
До 13 и 14
05.12.2016 19:10:57
6
8
Чета ви коментарите и се смея на глас.Значи първо учил съм и в Асен Златаров,където изкарах един семестър,в който между другото си взех изпитите с 5 и 6 и в началото на втория се отписах и избягах с 200 защото в такава дива среда не мога да вирея.Вие имате ли представа първо каква е разликата между преподавателите–в БСУ човека ни преподава най новото в съответната област,което в момента е актуално а в Асен Златаров по същия предмет един мухлясъл старец ми преподава по учебник от 63 год.Алоооо за какво говорим!?!?Ами студентите:в Асен Златаров 70 % от групата бяха от айтоските села диви селинджъри,а останалите 30 % завършили машиностроенето или луска.Къде ще ги сравняваш с тези от БСУ.Абе аланкоуловци в БСУ студентите си говорят за изкуство,кой къде ходил на изложба ,на опера ,на театър а дивия селинджър от Асен Златаров ми говори за на дядо си овцете и за чалгарката Стояна какво пеела.В Асен Златаров– Гунчо от Меден Рудник ми говори как вечерта щял да се налюска с мастика в кварталната долнопробна кръчма а в БСУ студентите обсъждат вечерта като отидат в елитния ресторант как се държат приборите ,къде се слага салфетката и т.н.Вие имате ли представа за какво става на въпрос?!Аз хиляди пъти се радвам,че навреме избягах от Асен Златаров и влязох в БСУ!А пък хейтърчетата не си изливат помията,то това им е едно от малкото забавления наред с чалгата и долнопробните кръчми!
14.
Инженер
05.12.2016 18:09:16
4
7
За сведение на тъпака 12. Завършил съм строителния, после се дипломирах в Асен Златаров с професионална квалификация магистър инженер.
13.
Бургазлия
05.12.2016 18:05:44
5
6
12, ти сериозно ли бе, братко? И ти ли си от люпилото на БСУ, където си оставил 5-цифрена сума от мама и татко?
12.
До 9
05.12.2016 18:02:08
6
6
Ами защото разликата в качеството на студентите ,които излизат от Асен Златаров и БСУ е от земята да небето!Погледни преподавателите от Асен Златаров–дърти комунистически мухлясали старци изостанали най малко с 50 год.от съвремието и преподавателите от БСУ,който са на водещо топ ниво в България.Ами студентите–в БСУ учат интелигентни хора завършили езиковите гимназии и елитни училища като строителния,а в Асен Златаров учат основно селяндурите от айтоския балкан със звучните имена като Мехмед и Хасан и тук там някой "мозък"завършил я морското,я луска.Ако трябва да обобщим най общо казано в БСУ учи аристокрацията,а в Асен Златаров учи селячеството!
11.
*********
05.12.2016 17:54:50
2
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
Бургазлия
05.12.2016 17:51:30
3
6
БСУ?! И нека всички дружно да се изсмеем: ХАХАХАХАХААХ!!!!
9.
до Флагман
05.12.2016 17:43:30
1
7
не знам дали четете коментарите, ама е хубаво тоя FREE BULGARIA да го блокирате. постоянно ръси едни и същи глупости, та чак става досаден. И втория въпрос: Защо вчера не отразихте дипломирането на абсолвентите на Бургаския Университет "Асен Златаров", а на Диневи пералнята я отразяявате.
8.
e
05.12.2016 17:34:14
0
9
6 години посещавах бсу. за мен си е пералня за пари.
7.
jobs
05.12.2016 17:05:20
0
3
Rabota nasam nqma, rabota natam...
6.
*********
05.12.2016 16:47:18
6
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
*********
05.12.2016 16:41:40
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
И аз бях там и аз хвърлях
05.12.2016 16:33:41
0
8
Само ако знаят къв КОР ги чакаа хич няма да им е до хвърляне.
3.
*********
05.12.2016 15:43:26
5
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
оффф...
05.12.2016 15:42:48
1
8
Welcome to McDonalds
1.
*********
05.12.2016 15:41:32
6
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори