×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас предлага социално отговорен модел за ново строителство


Бургас предлага социално отговорен модел за ново строителство
Иновативният дизайн на 18-етажната сграда в ж.к. "Лазур" наподобява морски вълни
05 Декември 2016, Понеделник, 10:30 ч.
Източник: 24 часа

В подкрепа на Общината строителите осигуряват нови улици, безплатен паркинг, площадка и зелени площи за всички в квартала

На фона на протестите срещу презастрояване в страната един иновативен проект за18-етажна сграда в бургаския комплекс “Лазур” е на път да докаже, че у нас новото строителство може да бъде полезно и добре прието от всички в квартала. Над 200 паркоместа, детска площадка и красиви зелени площи ще радват не само собствениците на нови апартаменти, но и живеещите в съседните блокове. Освен това, след координация с Община Бургас, строителят ще финансира изграждането на две нови улици, които ще улеснят трафика в квартала.

“Нашето разбиране е, че в града, колкото и да е хубава сградата, в която живееш, тя не може да бъде изолирана. Ние споделяме една градска среда и затова е важно да положим усилия тя да е хармонична и приятна за колкото може повече хора. Така и те ще бъдат мотивирани да я пазят.”, обясняват инвеститорите от “СК” ООД. Проектът за новата сграда, която се очаква да се превърне в една от емблемите на Бургас, е пример за добра практика и координация между инвеститор и общинска администрация в полза на всички бургазлии в района.

Твърдо решени сме да докажем, че в България е напълно възможо да се реализира строителен проект на световно ниво, който освен всичко да допринесе и за обществения интерес. Да покажем, че гражданите, общината и инвеститорите могат да имат една кауза и да гледат в една посока, така както е по света.”, допълват от “СК” ООД.

Освен като доказателство, че новото строителство може да бъде социално отговорно, най-новата сграда в морския град отговаря на световните стандарти за иновативна архитектура. Според експерти тя спокойно може да носи подписа на световноизвестния архитект Заха Хадид.


Новата сграда осигурява стотици паркоместа, зелени площи и детска площадка за свободно ползване от всички в “Лазур”

В непосредствена близост до Морската градина, тя ще бъде умно и красиво интегрирана в общата среда, в изключителна хармония едновременно с града и природата.На 23 970 м2 разгърната площ ще има 126 луксозни апартамента, 9 офиса, 153 подземни паркоместа на три подземни нива. Освен в общите площи, озеленяване присъства и вертикално по етажите на външната фасада на сградата на няколко нива, проектирани като покривни градини. В концепцията на проекта са предвидени и слънчеви панели на някои от покривните тераси, захранващи сградата. Осигурена е достъпна среда за лица в неравностойно положение, като три от апартаментите са адаптирани специално за хора с увреждания.

Осемнайсетте етажа наподобяват морски вълни, които се разминават красиво в пространството. Архитектурата е уникална за България с меки извити форми от стъкло и бетон, с ефирни партерен и първи етаж и разширяване на етажите с увеличаване на височината на сградата. “Докато работехме по проекта, търсехме вдъхновение от световно известни архитекти като Заха Хадид, Даниел Либескинд, Стефан Бениш. Искахме в Бургас да направим сграда, която всеки би могъл да види в Хонг Конг, Дубай, Милано или Лондон.”, споделя арх. Димитър Шаренков от “Студио Архитектура Интериор Дизайн”.

“Използвани са сложни форми, големи конзоли и елементи като извити стъклени парапети, а при изграждането на обема роля има и светлосянката. Материалите са най-новото, до което има достъп световното строителство в момента.”, допълва той.

Така се постига не само неповторима визия, но и по-добра функционалност. Почти всички апартаменти в сградата ще имат гледка към морето, а вътрешното им пространство ще бъде оптимизирано.

“Искахме да направим сграда, която е наистина на световно ниво. Нещо, което да се превърне в емблема на Бургас и да зададе висок стандарт в модерното жилищно строителство в страната”, обясняват инвеститорите от “СК” ООД, които вече имат реализирани десетки сгради по южното Черноморие и са печелили награди в най-престижните архитектурните конкурси у нас.С проекта в комплекс „Лазур“ инвеститорите имат амбицията също да кандидатстват в състезания в Европа и САЩ. Новата сграда все още няма име, като от строителната компания обмислят да направят конкурс за “кръстник” сред бургазлии.

В категории: Бизнес


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 0
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори