×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изгоненият от ДПС Фикри Ахмед: Измиха си ръцете с мен, защото не съм им удобен


Изгоненият от ДПС Фикри Ахмед: Измиха си ръцете с мен, защото не съм им удобен
Общинският съветник от Айтос демонстративно седна до отцепника Салих Метраш (вдясно), но каза, че остава верен депесар
30 Ноември 2016, Сряда, 13:48 ч.
Автор: Емел МАХМУД снимка: Авторът

Не е вярно, че съм агитирал за ГЕРБ, да търсят вината за лошия резултат на изборите в себе си, каза съветникът пред Флагман.БГ

Аз не се чувствам изгонен, не съм и предател, нито пък съм агитирал за друга партия на президентските избори. Причината за лошия резултат в айтоското село Пещерско не е в мен. Трябва да търсят вината в себе си. Това каза пред Флагман.БГ изгоненият от ДПС общински съветник в Айтос Фикри Ахмед.

Днес на заседанието на местния парламент в града стана ясно, че Фикри Ахмед е изключен от Движението за права и свободи (ВИЖ ТУК). Като причина вече бившите му съпартийци изтъкнаха, че той системно не изпълнявал устава на партията. А на изборите за държавен глава агитирал за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева в село Пещерско, откъдето е самият Ахмед и представител на населеното място в местния парламент. От ДПС дори го обвиниха, че имал уговорка с партията на Борисов да й осигури 300 гласа от родното си село.

Фикри Ахмед обаче категорично отрече тези твърдения и каза, че не той е виновен за лошия резултат.

„Аз не съм работил за друга партия, нито пък решения, които да не съм изпълнил, както твърдят те. И въпреки че съм изгонен, все още се чувствам част от ДПС. Те първо трябва да си направят равносметка от изборите - дали само от Пещерско им отпаднаха гласовете, от цялата община, или от цялата страна. Да сметнат защо са тези лоши резултати. Аз съм просто един избраник от моето село. Един избирател като е решил за кого да гласува, никой не може да му повлияе. От местното ръководство на ДПС искат да си измият ръцете чрез мен, изключват един човек, който не им е удобен”, каза Фикри Ахмед пред Флагман.БГ.

Той се надявал от високо ниво да разнищят нещата, тъй като твърди, че Ружди Хасан го заплашвал – както него, така и кмета на село Пещерско, който е избран от местните. „Заплашвайки нас, заплашва цели 600 избиратели на ДПС. Председателят на партията Мустафа Карадайъ трябва да прати някой тук, който да разреши проблема от корените”, добави общинският съветник.

Според него изгоненият от ДПС за лошите резултати не трябва да е той, а Ружди Хасан, тъй като спадът на гласовете не бил само в село Пещерско, а в цялата област.

„Питам Ружди Хасан къде са гласовете на ДПС? На предишните избори ДПС имаше близо 6000 гласа, а сега на президентските са 1700, спадът е 4300. Къде отидоха тези избиратели на Движението? Не само в Пещерско, а и в селата Поляново, Малка поляна и Карагеоргиево ГЕРБ печели”, отчете Фикри Ахмед.

Разбрал, че е изгонен от ДПС едва днес, когато се проведе заседанието на местния парламент. Никой до този момент не го е уведомил за позорното изключване.

Той вече няма да представлява партията в Общинския съвет на Айтос. На днешната сесия съветникът демонстративно седна до другия отцепник от ДПС – Салих Метраш, който през март напусна Движението със скандално заявление и стана част от ДОСТ (ВИЖ ТУК).

Близостта на двамата днес направи особено впечатление и създаде усещане, че Фикри Ахмед е следващият, който ще се присъедини към новата формация на Лютви Местан. Още повече, че на президентските избори ДОСТ подкрепи кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, чиито резултати са по-високи в село Пещерско от тези на ДПС, което породи още по-големи съмнения.

Изгоненият съветник обаче категорично отрече да има общо с друга партия. Оставал си верен на ДПС въпреки всичко и все още се чувствал част от нея. Седнал до Метраш, защото на предходната сесия в края на октомври имал конфликт с един от съпартийците си за място, а след изборите пък Ружди Хасан го е изгонил позорно от клуба на ДПС в Айтос заради лошия резултат в родното му село Пещерско.

В категории: Айтос , Политика


Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
16
Коментара по темата
16.
снежец
05.12.2016 14:57:21
0
0
Добре че кмета на Руен и председателя на общинският съвет Ешреф са свестни. Но на следващите избори ще се гласува за Дурхан и Ахмед, честито провал още от сега.
15.
Иван Патриотичен фронт
02.12.2016 15:47:15
0
1
Патриотичния фронт в Айтос е зад Димитър Марчев
14.
Патриот
02.12.2016 15:44:43
0
1
Диян е патерица на ГЕРБ, да се маха и всички скрити гербаджии с него от Патриотичния фронт. Стига сте писали. Марчев е постъпил правилно, тези нямат място при нас.
13.
ми ся
01.12.2016 09:12:22
3
2
Между другото, преди малко говорих с който предполагаш, той каза, че носиш бикини, и ако си мъж, а не утка, да му звъннеш, но не от скрит номер, но той се съмнява, че ти си мъж.
12.
ми ся
01.12.2016 09:06:58
0
2
Той бате Бойко не звъни по телефоните.
11.
бай мангал
01.12.2016 08:46:33
1
3
а бате бойко ако случайно се обади по телефона ,как сме тогава.
10.
Любопитен
30.11.2016 23:21:31
1
2
Не можах да разбера какво точно се е случило с въпросните хора, които са в конфликт с горския Марчев. Напуснали ли са НФСБ и отишли ли са при други? Попитах един от тях и получих уклончив отговор. А колкото до въпроса за координирането на действията на Ружди Хасан и Димитър Марчев, това е интересно, не бях го забелязал. Но за мен не изглежда неестествено, защото Марчев винаги е играл с определени кръгове на ДПС и в тази негова любов няма нищо странно. Той от едно време има жажда за власт и има таланта винаги да се издънва.
9.
до 7
30.11.2016 22:30:04
1
2
Бургазлии, защо пишете под айтоска статия?
8.
MURU KUROV
30.11.2016 22:15:24
1
5
Скоро няма да има ДПС,така че ти Фикри си герой!
7.
ким чен николов
30.11.2016 21:48:28
0
0
салих - много добро и умно момче.
6.
До 5
30.11.2016 19:02:46
0
4
Май само при Касим Дал не са доносници и комунисти.
5.
Хасан
30.11.2016 18:58:20
0
4
Иди в партията на Касим Дал, където не са доносници като ръководителите на ДПС !
4.
interesni nesta
30.11.2016 17:34:06
0
3
tova predpolaga ,4e ima nesto gnilo, kordinirani deistviq na mar4ev i ruzdi hasan, a patriotite krestqt, 4e dps sa vragovete im
3.
До 2
30.11.2016 17:19:05
2
5
Прав си, Барбарон, ама попитай Емелката защо не направи разследване за конфликтите в НФСБ и чистката там, а ни занимава с ДПС. Отговорът е ясен, защото Флагман са платена медия и обслужват интересите на т.нар патриоти, за гонения там трябва да се мълчи. А за ДПС, виж Емелката какви думи използва, предатели нарича тези които са напуснали ДПС.Май и от ДПС й плащат. Но както ти казах, те Руждито и Марчев са дупе гащи, тъй че не се учудвай. Интересно ми е онази шантавата , Димитрова от ВМРО, как търпи това положение и как работи с Марчев, нали тя уж е против ДПС.
2.
barbarona
30.11.2016 17:12:41
4
3
dneska den na amudjite li e vsi4ki statii sa za turcite i shibanoto im dps , mangali sprete da ni zanimavate s shibanite turci mirizlivi ne sa loshi hora ama da si otivat v turciata
1.
До Фикри
30.11.2016 16:57:09
0
4
Не се притеснявай Фикри, не си единственият изгонен от клуб. И Димитър Марчев изгонил хората на НФСБ от клуба им в Айтос, така се чува из Айтос и май ще се окаже вярно. Говори се също, че Марчев е близък до Ружди Хасан, тъй че не се учудвам на еднаквите им методи. И комуниста Марчев чувам, че обвинявал някои от НФСБ, че агитирали за ГЕРБ, но доколкото съм запознат с техните вътрешни кофликти май по-скоро става дума за това, че Марчев го е страх, че в тяхната партия има хора, които знаят за престъпното му минало и гледа да ги махне, за да не научи шефа му Валери Симеонов. Чувам също, че имало и аудиозаписи, но не знам дали е вярно и че някой ден някой може да ги използва, тъй че това ще е краят на приятеля на Ружди Хасан комуниста, който се прави на патриот Димитър Марчев. Въпросът е вие какво правите с другия комуняга Ружди.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор
Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори