×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Карнобат: Минчо Гроздев не се е отказал от завода за птичи тор, но този път ще го прави по правилата


Кметът на Карнобат: Минчо Гроздев не се е отказал от завода за птичи тор, но този път ще го прави по правилата
Минчо Гроздев(вдясно) е отишъл на крака при Георги Димитров и потърсят вариант за реализирането на инвестицията
Тема в развитие
виж още
скрий
29 Ноември 2016, Вторник, 14:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Гроздев сам е поискал среща с градоначалника, за да обсъдят възможните терени за монтирането на инсталацията

Бизнесменът Минчо Гроздев не се е отказал от плановете си да изгражда завод за компостиране на птичи тор. Това обяви след днешната сесия на ОбС Карнобат кметът Георги Димитров.

Той изрично подчерта, че Гроздев вече си е взел поука и ще направи инсталацията извън населено място, ще я съгласува с всички институции, както и с обществото.

От думите на Димитров стана ясно, че Гроздев лично е отишъл при него и го е запознал с бъдещите си инвестиционни планове. Това е повече от необичайно, отбелязват наблюдатели на политическите процеси в Карнобат. Общоизвестен факт е, че Гроздев възприемаше кмета за най-сериозния си опонент и дори съзря политически натиск при битката срещу завода му. Той отказваше да приеме доводите, че местните жители се опасяват от ежедневни обгазявания и смяташе, че се опитват да настроят всички институции срещу него.

„Ние не бяхме против изграждането на завода, който той искаше да изгради. Бяхме против това да се наруши комфортът на нашите съграждани и да окаже влияние върху тяхното здраве. В самото инвестиционно предложение липсваше алтернативен вариант за друго място, където да бъде осъществена инвестицията.  А самата тя, както знаете, предвиждаше преработка на птичи тор – суровина, която не се генерира в нашата община и която произвежда в атмосферата вредни емисии“, обясни днес кметът Георги Димитров и призна, че след решението на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, което спря проекта на Гроздев, е провел разговор с него и двамата са обсъдили вариантите за алтернативен парцел за строителство.

„Ще е извън населеното място, запознат съм с няколко терена, но едва ли е необходимо сега да ги обвяваме преди да е представено реалното инвестиционно намерение. Той (визира Минчо Гроздев, б.а.) може би си взе поука, че това трябва да е съгласувано с компетентните органи, включително да бъдат направени сондажи сред обществеността, защото това е изключително важен за здравето на хората въпрос“, допълни кметът Георги Димитров.

По думите му, Гроздев дал да се разбере, че няма да се откаже от тази инвестиция. Самият Димитров като кмет на Община Карнобат също нямал нищо против, но настоявал да се следва на първо място безопасността и комфортна на гражданите.

Припомняме, че преди 10-ина дни министърът на околната среда и водите Ивелина Василева разпореди „Агрошанс комерс“ ЕООД, собственост на Минчо Гроздев, да направи задължителен ОВОС преди да стартира изграждането на завода за компостиране на птичи тор. Бургаската екоинспекция бе излязла със становище, че такъв не е необходим.

Процедурата по ОВОС едва ли щеше да мине заради сериозното недоволство на местните жители, заради което Гроздев се отказа от изграждането на завода в град Карнобат.

В интервю пред Флагман.бг преди година той призна, че ще тегли инвестиционен кредит, за да реализира проекта. По думите му заводът щял да бъде с модерна техника, а вложението да струва минимум 10 млн.лева.

В категории: Карнобат


8
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
8
Коментара по темата
8.
до7
12.12.2016 14:50:52
0
3
Абе путка майна дати го ръгам в гърлото!!!
В селата не останаха хора-вместо да тровим 30 000хл.души поне по малко ще бъдат отровените около 100 души само и внимаваи кои пусуваш щот те знаем кои си!!!
7.
до 6
04.12.2016 14:04:50
3
3
В забутаните села не живеят ли хора,бе,келеш?Да е*а и цървуланите ви да е*а,до вчера клякахте да с*рете на двора,днес вече големите граждани,мааа***ата ви смрадлива...
6.
Карнобат
01.12.2016 09:13:52
1
6
Не му клякаи КМЕТЕ!
Хълм требва да има ако ще да е с наи модерната технология едно ако колкото повече го чавъркаш повече мириши....
В някои забутано село го направи тоя завод!!!
5.
До Сашето - N 4
30.11.2016 06:42:04
1
4
Ей, Саше, много си тъп, Саше ! Да знаеш,че и за военен не ставаш,ама между нас да си остане !
4.
....
30.11.2016 06:28:42
3
3
Вярно е , че статията е на друга тема, но и № 2 е прав да повдига друга тема с въпроса за главата на държавата. № 2, а ти какво очакваш от военен лешпер, който сега си осигури и доживотна пенсия на президент , че и охрана за сметка на данъкоплатците. Ако беше само военен,щеше да мине само с огромната си пенсия/ щото техните пенсии са по-големи от заплатите на редовия българин/. Е, вярно е , че като военен разбира от отбрана повече от Цецка Цачева, но като военен не разбира от нищо друго, освен да лежи и да получава тлъсти доходи за сметка на данъкоплатците. Необяснимо е доверието към бюджетните професии - избирателите ги избират по сладките им приказки; затова и масово се избират военни и учители по избори.
3.
do 2
29.11.2016 20:12:35
2
8
Явно, ти е залепнало релето.......Какво общо има Радев,Гроздев и Димитров?
2.
FREE BULGARIA
29.11.2016 19:16:27
9
5
Радев е неадекватен във всичките си постъпки до момента. В петък, когато в държавата имаше бунтове на имигранти и тежка катастрофа на Витиня, той отиде на опера. В събота се появи на пленум на БСП и започна да дава акъл за депортации, мажоритарни системи ... Кой е бъдещият президент Радев?! Очевидна марионетка на : Ген.лейтенант Решетников / Путин/, Доган, Първанов, Каракачанов, Нинова... Очевидно, Радев е получил поредният текст, който е трябвало да научи наизуст и да ни го изрецитира. Такова посмешище, трябва да търпим 5 години.
1.
Чудно
29.11.2016 18:43:28
7
11
и колко струваше това "Димитров също да няма нищо против"? Да, лайнарника вместо в източния край на Карнобат, ще го направят на западния, защото от там няма да мирише. То и сега формално погледнато е извън населеното място, табелата е доста на запад от бившето ДЗС, нали господин кмете? Строителството да започне сега, а миризмата утре!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден В много предприятия ограничението от 18 минимални заплати за шефовете отпадна миналата година Затворник осъди държавата за 16 лева Затворник осъди държавата за 16 лева Пандизчията поискал общо 20 бона обезщетение за теснотия и дървеници Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори