×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ДБГ: Много голяма част от избирателите не подкрепят мажоритарната система и ние ще ги защитим


ДБГ: Много голяма част от избирателите не подкрепят мажоритарната система и ние ще ги защитим
Меглена Кунева ще се бори за "радикална нормалност"
20 Ноември 2016, Неделя, 12:37 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

От формацията на Кунева са против задължителното гласуване, предлагат отново спадаща скала на партийните субсидии


„Движение България на гражданите” ще води битка с войнстващия популизъм. Формацията на Меглена Кунева се обяви категорично против мажоритарния вот. Това стана ясно на пресконференция, дадена по време на почивката на заседанието на Националния съвет на партията днес.

Лидерът Меглена Кунева обяви, че тяхно последователно политическо поведение е било и остава посоката към „радикална нормалност”.
„Тя включва независимо от това накъде клони популярното или популисткото течение и популизмът, ние да говорим с факти, ние да бъдем конкретни и ние да защитим гласа и интересите на една много голяма, съществена за нас част от българските избиратели, които не подкрепиха тази възможност, за която бяха питани през референдума”, каза още Кунева.

От ДБГ се обявиха категорично против мажоритарната избирателна система. Според тях това би довело до изкривяване на вота на избирателите, както се случвало във Великобритания.
Според Меглена Кунева, и германската избирателна система не била подходяща защото „няма нищо общо с това, което се популяризира”.

Тя припомни, че досега два пъти е гласувано мажоритарно – през 2009 г., когато бяха избрани 31 депутати по този начин, както и през 1990 г. – когато половината депутати от Великото Народно събрание бяха излъчени чрез мажоритарен вот. Българите обаче нито помнели кои са тези народни представители, нито видели някакъв съществен ефект от този вид избор.

Според Димитър Делчев, ще е абсолютно безотговорно следващите парламентарни избори, които се очаква да са напролет, да се правят при такава радикална промяна, която изисква тежко прерайониране.

От ДБГ обявиха, че са последователни и по темата със задължителното гласуване и остават твърдо и против него.

По третия въпрос от референдума – за намаляването на партийните субсидии, те припомниха, че отдавна са предложили идея. Тя е за спадаща скала на субсидиите, чрез която големите партии няма да получават огромни средства, които да стоят по банките, а малките ще могат да водят нормален живот, без да са корпоративно зависими.

Меглена Кунева повтори тезата си за свикване на Велико Народно събрание с идея за намаляване броя на депутатите. Според нея въпросът най-малкото трябва да се постави на обществено обсъждане.
След въпрос на „Флагман” – защо не адресират проблема с безконтролността на главния прокурор и не поискат промени в Конституцията по този проблем, Кунева отговори витиевато, че темата за реформата на съдебната система отново ще бъде на дневен ред. Тя и заместникът й Найден Зеленогорски обаче наблегнаха, че с последните промени в Закона за съдебната власт е вкарана възможност за контрол на главния прокурор.

От ДБГ ще работят за утвърждаване на Реформаторския блок. Според Зеленогорски през януари дори можело да има Съюзен конгрес. Обсъжда се и въпросът за даване на възможност за индивидуално членство в блока.



В категории: Политика


Флагман.БГ Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка 23/04/2024, Вторник 12:08 0
9
Коментара по темата
9.
Capt.Kristen Marie Griest
21.11.2016 12:01:08
0
0
Здравей скъпи,
Моето име е Capt.Kristen Marie Griest, От Orange, Кънектикът, САЩ, аз съм US Army Special сила в Ейн ал-Асад американската военна база Сирия, аз мотика интерес за вас. Аз ще искал да се установи взаимно приятелство с вас. Аз ще се представя по-добре и ще ви изпратя моите снимки веднага след като получим вашата поща. ([email protected])
С уважение,
Capt.Kristen M Griest,
8.
6 лева
21.11.2016 08:11:54
0
0
До.7
Всички я подкарахте тая "мантра" с идването на сган,на олигарси,на мошеници с пари ,на власт,при мажоритарна система. Аз лично,не съм прочел една смислено обяснение защо ще е така? Колкото и да сме тъпи,все ще схванем нещо,но май ми се струва,че това са новите "опорни" точки.При това на всички партии. А за по-малките си е на "живот и смърт".
7.
5 лева
20.11.2016 23:19:01
2
3
Моа Ви кажа чее хората масово нищо не ги интересува..даже голяма част от гласувалите не са наясно какво означава това..просто една поднесена възможност манипулирано да изразят недеволство и то добре очаквана и изследвана в детайли! И аз не съм доволен и не защитавам никой...просто изразявам мнение че точно пък мажоритарни избори ще ни доведе сган! Ее вссеки сам решава но масово хората са прости Асоциални нелиберални гладни и търсят утеха...и никой не го интересува нищо. И няма да става по добре...ей тъй ще сикараме и това е :) лапайте ми пишката! България няма да има и този план работи и днес отново се замислих, защо нищо не се променя?! Ми щото проблема е в мен...тва е ! Еех ако бях аз...Нека да си зададем този въпрос на ум: Аз самият мисля ли за другите (не за приятелите)..., давам ли си сметка за след 10-20-30 години?! Отговор:Не!
Еми кво чакаме тогава? Лапайте чурката и да знаете, че вие самите сте лоши дори и на работа, постоянно...лоши хора, недоволни, завистливи, интриганти...тва е накратко! Хеrйтвайте си!
6.
bgman
20.11.2016 17:28:56
1
9
СРАМ! СРАМ! СРАМ!
Преди референдума мълча като комунист на разпит, сега се обявява против 2 800 000 българи, гласували "за" на референдума! Сладки са чуждите пари, нали Пръмова?
5.
Пръмов
20.11.2016 16:23:36
1
10
Отврат !
4.
KML
20.11.2016 16:22:18
1
12
Естествено тая партия при мажоритарни избори ще се изпари като парче лед върху покрива на парламента през август.
А никой не им помни имената в досегашните мажоритарни избори защото прилаганата система в България беше тотално изопачена.
През 1990 един и същ кандидат се кандидатираше и при двете листи и където го огрее. Ако успееше в мажоритарната освобождаваше място на некадърник в пропорционалната.
През 2009 изборите бяха в един тур и така се нулират всички предимства на системата. Например по тоя начин кметицата на Младост нямаше да бъде избрана неделя защото на първи тур загуби от кандидатката на ГЕРБ.
3.
Спиро
20.11.2016 16:21:04
1
17
Това са най нещастните кариеристи и кандидат лапачи ! А Кунева е такъв охлюв........ Просто ме е срам да ги гледам !
2.
ijrh
20.11.2016 16:15:01
2
14
от партията на КУНЕВА, НЕ МОЖЕ ДА КАЗВАТ КАКВО ЩЕ СТАВА. ДА НАПУСКАТ ПО-БЪРЗО, И ДА СЕ МАХАТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА НА БЪЛГАРИЯ. ОСТАВКААААААААААААААААА
1.
КУНЕВА
20.11.2016 16:12:14
1
15
Против съм защото съм много противна и ако не съм във властта ще бъда нещастна а може би и изследователка на вътрешността на Сливенския затвор!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Хитът на последния кметски вот в София Ваня Григорова оглави нова коалиция под името "Солидарна България" Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Има и корекции в Синята зона, вижте какви Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те 
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори