×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На 90% е готовността за пускане на новата транспортна схема в Бургас


На 90% е готовността за пускане на новата транспортна схема в Бургас
В първите дни ще има служители на Община Бургас и на „Бургасбус“, които ще информират гражданите за новостите, каза инж. Петко Драгнев
14 Ноември 2016, Понеделник, 16:05 ч.
Източник: Радио "Фокус"

Ще направим всичко необходимо, за да информираме гражданите

- Инж. Драгнев кога да очакваме бързите линии на градския транспорт да бъдат въведени в график? Излезе информация, че това ще се случи до няколко дни, вярно ли е?

- Пресилено е твърдението, че до дни тръгва новата транспортна схема на Бургас , но сме готови на 90%. Изчистваме някои проблеми по таблата на спирките. Очаква се в най-скоро време новата транспортна схема да бъде пусната, като това може да се случи до края на месец ноември.

- Какви промени да очакват бургазлии?

- По трасето на тролеите единствената промяна ще е, че в зона „А“ по пътя на автобус №211 ще минава автобус №2 – само в к-с „Меден рудник“ ще се промени трасето, а в останалата част от града ще остане същото. По ул. „Тракия“ минава новата бърза автобусна линия, а по тази улица беше пусната пробно новия автобус. И двете линии на тролея не се променят по никакъв начин, както и линиите на крайните квартали като Банево и други с малки изключения. Едната бърза автобусна линия дублира №211, само че не минава през зона „А“ на „Меден рудник“, а по новата източна артерия и ул. „Александър Георгиев-Коджакафалията“. И в комплекс „Изгрев“ и пред „Велека“ минава през новоизградената спортна площадка в парка.

Другата бърза автобусна линия, която свърза ж. к. „Меден рудник“ със „Славейков“ ще дублира сегашните маршрутки „2“ и „2А“ – те ще отпаднат. Автобуси „12“ и „12А“ няма да са „12“ и „12А“, а ще бъдат „12“ и „11“ и ще минават малко по в периферията на града, а не в суперцентъра. В общи линии това са промените и на базата на това всеки ще направи избор измежду новите транспортни предложения как да пътува. В по-голямата си част бургазлии няма да са ощетени или притеснени за пътуването си.

-  Как ще стане въвеждането в график и как ще спестите стресът на гражданите, че от утре ще пътуват с различен автобус до офиса или училището?

-  Като цяло направихме доста обширна кампания. Сега, преди въвеждането в график, сме подготвили информационни флаери. Освен това в първите дни ще има служители на Община Бургас и на „Бургасбус“, които ще информират гражданите за новостите около новата транспортна схема. Целта е да свикнат по-бързо. Отделно от това предвиждаме стартирането да бъде в почивните дни, за да може до първия работен ден-понеделник, да имат по-ясна представа кой откъде ще се качва и къде ще се прехвърля на друг автобус, ако се налага. Това ще се случи през почивните дни, за да няма закъснели за работа или за училище. Ще направим всичко необходимо, за да информираме гражданите. Предвидено е на рекламните пана по спирките да се монтират скици и схеми на новия транспорт. Ако всеки обърне малко повече внимание и се замисли ще види, че промените не са чак толкова драстични и смятам, че много бързо бургазлии ще се ориентират. Това обаче ще стане, когато започне да се пътува по новата транспортна схема, тогава всеки ще си направи избора как му е по-удобно да пътува.



15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
д.николов
18.11.2016 20:02:03
0
1
Хак ви е на всички, които избрахте герберската мутра чичо кмет Николчо с 86%. Сега ще ви е*е и ще се гаври с Вас. А тия от Славейков за да отидат до центъра ще трябва да сменят по няколко автобуса и да дават половината от дневната си заработка. С ГЕРБ напред към Горна Волта!
14.
Тото3
15.11.2016 13:45:18
0
0
Един въпрос:
Къде ще отидат колите паркирани от двете страни на бул.Тракия?Никак не са малко ,а Славейков и без това е задръстен от коли.
13.
Инж.Пинокио
15.11.2016 12:14:43
1
0
Георги,
сега ти е хубаво ама псувате кмета че стават задръствания. Сега като пуснем "Бързата" по тези улици няма да се движат по няколко автобуса за навсякъде а само Бързите
12.
Тошко
15.11.2016 08:52:19
0
1
Идва зима,няма пътна маркировка,синята зона обхвана целия град,къде са парите от паяците? Само глупости мислите за да отвличате вниманието на хората от конкретните проблеми!
11.
Niki
14.11.2016 21:27:30
1
6
Аз си мисля, че е време за оставки. Явно са на мода, та някои хора могат да почерпят пример от шефа си и ... Оцапаха града, застрояват на поразия зелени площи и детски площадки, задръстиха движението, вместо да го разтоварят, а още не е тръгнала прословутата им транспортна схема! Какво ли ще е като "тръгне" ?! Жалко, а толкова надежди се възлагаха ..., жалко! Насминаха Йоан, но с отрицателен знак! Жалко !

п.п.: За тези дето ще ми сложат минус да поясня - не съм червен, не понасям комунистите и техните производни, не гласувам за тях и никога не съм гласувал за тях ! За другите философи - четвърто поколение бургазлия съм, а не от ямболските, сливенските, айтоските и т.н. села, не че хората там са лоши!
10.
Георги
14.11.2016 21:19:28
0
4
А колко ми е хубаво сега: качвам се на 12 и съм на ВХТИ за 15-20 минути без прекачване и ходене пеша.
9.
Мечо Кух
14.11.2016 20:01:42
1
1
Яхваш кол'лото и за 15 мин. си на ВХТИ.
Вземаш миризливо такси и си там за 10 мин .
8.
Инж.Пинокио
14.11.2016 18:46:09
1
1
Георги,
имаш няколко варианта да стигнеш о ЖП гара до ВХТИ
1.Качваш се на 11/12 и без прекачване стигаш до ВХТИ за 40мин.
2.Качваш се на Бързия за Славейков и слизаш на бул.Тракия и от там пеш до ВХТИ за 20 мин.
3 Качващ се на Бързия за Славейков и слизаш на Младост от там на №13 и на ВХТИ за 30мин
4.Бързия за Славейков и слизаш на КАТ от там 11/12 и на ВХТИ за 35мин.
7.
вуйчо
14.11.2016 16:58:07
1
7
Г-н Драгнев,
Днес, 14/11, ходихме в транспортна къща, специално да
питаме за листовки, но вашите служителки, начело с "компетентната" си началничка не бяха чували за това.
Гола вода сте !
6.
Георги
14.11.2016 16:13:21
0
8
А аз искам да знам, инж. Пинокио, как ще стигна от ЖП гара до ВХТИ и на колко автобуса ще трябва да се прекачвам.

А пък каква дерачка ни се готви с въвеждането на зоните... Центъра - първа зона, кварталите - втора зона, селата - трета зона. Ако минаваш от зона в зона, цената на пътуване става по-висока.

Ама за какво ми е притрябвало цялото това безумие? И без това в нашия огромен град, който скоро ще бъде и зониран, ха-ха-ха, стигам пеша от центъра до Славейков за около 40 - 45 минути. Хем без пари, хем физически упражнения - полезното с приятното. Да благодарим на умниците, че мислят за нашето здраве.
5.
me
14.11.2016 14:37:14
0
9
11, а ако трябва да чакаш 20 минути скапаната четворка, и тичаш да я хванеш, дали няма да се качиш отзад, а? Или чинно ще издухаш супата, тичайки към първа врата и да ти хлонат под носа, а? Ти да видиш в подобна ситуация как се качвам откъдето сваря, пък ме бОли дали ще ме проверят или не. НЕ Е МОЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ да се проверявам, а да се таксувам ако съм с е-карта. ОСвен това пенсиите срещу които ревеш се возят с карти, та за КАКВО ЩЕ Я ПРОВЕРЯВАТ? Да я питат КОЙ набор ли е??!??!?
4.
Бургазлия
14.11.2016 14:11:46
4
12
Ааа, само лъжете за тъпата ви нова схема! Колкото и санирането направихме, толкова и бързите ни автобуси станаха бързи!
Събудете се малко, бе, дейба!
3.
на схематика
14.11.2016 13:38:39
5
16
Айде Митьо фафличке пускай схемата и да те наритаме и тебе, че само некадърници се напълни навсякъде.
2.
11
14.11.2016 13:26:39
3
11
Да вземат вашите кондукторки да проверяват по щателно пътниците че половината се возят гратис. И по осторожно да се следи пътниците да се качват от първа врата. Качи се сутринта една дърта маря от последната врата. Автобуса пълен кондукторка никаква не дой де да провери и нашата си слезе и пъхна левчето отново в джоба. Или всички ще бъдем равни в пътуването или за всички анархия. Омръзна ми от тарикати и разни мишоци. Или дърти пенсионери ще ми се возят за 30 ст. билетче а аз ще плащам 90 с..
1.
ассс
14.11.2016 13:22:31
0
6
на информационната табела в зона а на <меден рудник> пише че тролей т2 ще минава през комплекса а т1 през селото това сега вярно ли е или не
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател
Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори