×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой победи в дебата - Цачева или Радев?


10 Ноември 2016, Четвъртък, 23:59 ч.

Аз съм една българска майка, която не участва в олигархични кръгове, каза кандидатът на ГЕРБ

Финалният дебат между кандидат-президентите Цецка Цачева и Румен Радев се проведе тази вечер в БНТ. Ето акцентите.

Външна политика и Преход


"Комунизмът не може да се използва за оправдание на всичко", това заяви Румен Радев в коментар на падането на комунизма в България на 10 ноември 1989 г.

Той обясни, че Преходът е довел много надежди, но и много разочарование. Според него липсва справедливост и много хора не могат да живеят нормално и да изхранват семействата си. За това огромен принос има корупцията, с която държавата не може да се справи.

"Аз не съм член на БСП", подчерта Радев, но благодари за подкрепата на социалистическата партия на изборите. Той призна, че и БСП, и ГЕРБ имат вина за тежкото състояние на България през последните години.

Цачева коментира избора на президент на САЩ, като обясни, че Клинтън е позната и предвидима като политик, но Доналд Тръмп е ново лице в политиката и тя не го познава от друго място освен от предизборната кампания. Въпреки това тя предпочита повече позициите, изразени от Клинтън.

Според генерала Тръмп е отправил сериозни послания по време на кампанията си и има голяма вероятност да донесе промяна в света. Той се надява, че изборът му няма да повлияе зле на отношенията с България и е наша задача да се постараем да се разбираме с тях.

Първият въпрос, който Радев би попитал Тръмп, е по темата със сигурността, а вторият - за инвестициите и взаимните проекти.

Цачева ще попита президента на САЩ за стратегическото ни партньорство, а след това за отношенията между Щатите и ЕС. Тя също така ще повдигне въпроса за визите.

Цачева би заявила, при възможност, на Путин, че България води независима политика и би го поканила в нашите зимни и летни курорти, както и да разгледа историческите ни ценности, които показват историческите връзки между българския и руския народ.

Радев би разговарял с Путин относно търговския обмен между България и Русия. "Между двата народа има духовна вековна връзка и тя трябва да бъде продължавана", подчерта той.

Цачева нападна Радев, като заяви, че в международни издания единият кандидат е сочен за проруски кандидат, а другият за проевропейски, като намекна, че именно опонентът ѝ е проруският кандидат. Радев напълно отрече това и подчерта, че е проевропейски кандидат и попита защо трябва да вярваме какво пише в пресата, тъй като турски вестници сочат, че Цачева пък е турски кандидат, а и тя е спечелила в пъти повече турски и ромски гласове отколкото опонента си.

"По въпроса с Крим има нарушение на международното право", смята Радев, но допълва, че реалността не може да бъде пренебрегвана и над Крим в момента се вее руско знаме. За него най-важно обаче е да се грижим за българите в Украйна, Молдова и по други места.

"Аз съм една българска майка, която не участва в олигархични кръгове", описа се Цачева, като отхвърли обвиненията, че е турски кандидат.

"Турция категорично не е готова за член на ЕС", каза Радев и изброи редица изисквания, които южната ни съседка не е изпълнила, за да стане член на съюза. Според него Европа все повече се затваря за Турция, а там седят милиони бежанци.

Цачева е на мнението, че сме съседи с Турция и случващото се там е спорно, но важно за нас. Тя също е съгласна, че страната се отдалечава от европейския приоритет. ЕС, САЩ, Турция и Русия - така кандидатът на ГЕРБ подреди по важност за нея и за страната ни държавите и съюзите, предложени ѝ от водещата.

Турция и другите ни съседи заедно с ЕС, САЩ и Русия - такава беше подредбата на Радев. "България трябва да се отдели от своя сателитен синдром", допълни генералът, тъй като трябва да спрем да се прилепяме към по-силни страни и да зависим от тях, служейки им безропотно.

Бежанският проблем

Цецка Цачева не пропусна да изреди подкрепата за България от ЕС и сътрудничеството за опазване на границата ни, но не отговори коя политика подкрепя - на Ангела Меркел или на Виктор Орбан.

Радев контрира, че оградата на границата ни е поскъпнала 4 пъти, на което Цачева не се е възпротивила. Тя отвърна, че сигурността на българските и европейски граждани не може да се интересува от цена. Според генерала ние трябва да имаме собствена бежанска политика, а не да следваме чужда. Той поиска ревизия на Дъблинското споразумение и посочи, че трафикът през границата ни расте непрекъснато.

"Българската армия трябва да има готовност да отиде на границата, ако ситуацията ескалира", бе мнението на военния.

Според него армията ни и следващата година ще е с непроменен бюджет, който ще е под 1% от БВП, а по споразумение, което сме подписали, трябва да е 2% поне. Състоянието на армията ни е ужасно, постоянно напускат хора, защото нямат нормална среда, в която да работят. Затова президентът трябва да има ясна позиция, с която да се подобри армията ни.

Нормативната база трябва да бъде обновена и поддържана, военната експертиза трябва да излезе на първи ред при управлението на армията, а не да се контролира от граждански лица. Много важна е и подготовката на войниците.

"Когато се продават националните ценности на България можеш да се примириш или да се бориш на друго ниво - аз избрах да се боря на друго ниво", така Радев обясни оставката си от военновъздушните сили и влизането си в политиката.

"Как мислите, че ще Ви приемат офицерите", запита генералът Цачева.

Съдебна реформа и национална цел

Военният не смята, че "козметичните промени", направени в съдийските и прокурорските колегии, ще променят нещо и започна да критикува ГЕРБ за бездейността им в сферата на съдебната реформа.

Неговата опонентка обаче изреди всичко, направено от партията ѝ, и подчерта, че ДПС и БСП са провалили първата съдебна реформа, затова се е наложило да се подготви втори вариант, който е бил по-слаб от първия.

"Като ме гледате, имам ли вид на човек, който се страхува", отвърна Цачева на въпроса на Радев: Защо никой от ГЕРБ и тя включително не е посрещнал Моника Маковей, която извърши успешната съдебна реформа в Румъния, когато е дошла на посещение в България. Тя също така добави, че никой не я е поканил да се срещне с румънката.

Кандидатът на БСП обаче каза, че ще посети Румъния веднага, щом бъде избран за президент, за да почерпи опит от тях в съдебната реформа, като изтъкна, че това е причината съседката ни да ни изпреварва във всякакво отношение.

"Българската национална цел е в нашата държава всеки български гражданин да може да разгърне своя талант" и да живее спокойно, изложи позицията си генералът. Сходно беше и изказването на неговата опонентка.

"Свикнахме да живеем без пари, свикнахме да живеем без подкрепа от държавата, но молим Ви, върнете ни достойнството", заявили жители на село, посетено наскоро от Радев. Според него то е било отнето на хората от политиците, но въпреки това българите още се борят. И за това ще се бори той.

"Да, аз сън внучката на Иван Цачева - със смъртна присъда от 1952 г. [...] Не ме харесват, не съм красива, разследваха ме, но да нарекат мен ляв кандидат...", възмути се Цачева и се просълзи, като продължи да обяснява, че няма нищо общо с комунистите и се извини на починалия си баща за това, че е издала тайната, че е внучка на убития от комунистите Иван Цачев, като по този начин е прекрачила обещанието си към него, дадено на смъртния му одър.

Ордени и медали

"Мисля, че понякога спекулираме с тези ордени и медали, превръщаме ги в рутина", каза Радев и обясни, че те трява да се дават за изключителен принос, а не на всеки срещнат. Той обаче би дал медали на българските деца, които ни прославят по света със своите знания и успехи, за да ги поддържаме и окуражаваме да останат в България - не само финансово, но и по друг начин.

Кандидатът на ГЕРБ обвини Георги Първанов, че той бил започнал да раздава медали насам и натам, а тази практика е намаляла с Плевнелиев. Тя била дала медали на всички заслужили българи.

АЕЦ "Белене"

Цачева заяви, че вече имаме два реактора, които не иска да реже на за скрап, вариантите са няколко - продажба, адаптирането им за АЕЦ "Козлодуй" или нов проект за "Белене", но не сегашният.

Радев смята, че трябва да строим нови ядрени мощности, но експертите е редно да решат как да стане това.

Референдум и др. теми

Цецка Цачева подкрепя въпросите на референдума, защото това е волята на българския народ. Радев се включи към мнението ѝ: "Това беше добър урок за българската политическа класа".

"Винаги съм имал една кауза - силна и просперираща нация", категоричен бе генералът относно своята цел, запитан от водещата.

"Единството на българската нация" - изтъкна пък членката на ГЕРБ.

"Има два вида оптимисти - оптимисти във времето и оптимисти в пространството", цитира Радев любимо изказване на герой от книга, чел наскоро. Според него оставащите в България са оптимисти във времето, които ще се борят да направят страната ни по-добро място някой ден. А другите, които заминават зад граница, са оптимисти в пространството, търсещи щастието си на чужда земя.

Цачева напълно заклейми бившите агенти на Държавна сигурност. Генералът изтъкна, че доносници и предатели не харесва, но далеч не всички, работили към ДС, са подобни хора, ами част от тях са служили достойно на родината.

В категории: Политика


39
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
39
Коментара по темата
39.
бургазлия
13.11.2016 16:24:08
0
0
Кмете твоят проблем са кражбите нали затова свалихме Сергей а сега ще свалим и теб.Вота не е Радев или Цецка а да продължават ли кражбите или не.Сега ще видиш колко те любят бургазлии.
38.
Бай Евлоги
11.11.2016 18:36:32
1
0
До бай Гошо - наборе сипи си една ракия и не се занимавай с глупости!
37.
Malavita
11.11.2016 13:01:44
13
7
Който лети нависоко пада ниско ,какво ще прави Радев след изборите като не го изберат дали ще стане член на БСП или ще отиде на село да копа царевицата а ?!
36.
Ирина
11.11.2016 12:43:22
16
13
Рязката промяна у Радев, който си повярва, че е голяма работа ще му изиграе лоша шега. Така както на първи тур ГЕРБ подцени вота, същата грешка прави БСП с Радев сега. Смятат, че гласовете на ДПС ще им осигурят победата на 1000%. Българите обаче, независимо дали гласували за Марешки или Каракачнов, мразят ДПС повече отколкото ГЕРБ. Освен това малкия и средния бизнес не иска БСП и Пеевски на власт, защото добре помни Орешарски и какво му се слувчаше тогава.
Голям риск е да вземеш някой от улицата или казармата и да смяташ, че ще удържи клоунадата и маскарада докарай. Маските паднаха, Радев е лицемерен кариерист, готов на всичко да се пъчи като лидер, а зад него да се раздават порциите от тези, които го продават на хората за новия месия.
Няма да стане този път, 27 години след 10/ти ноември българите няма да върнат БСП на власт!
35.
свако Жельо
11.11.2016 12:21:31
0
6
АВИАЦИЯТА Е ГРАЦИЯТА НА НАЦИЯТА
34.
Митю Момата
11.11.2016 11:19:06
8
19
Цеца я разбиха като л.айно в гранит.Като яйце в паве
33.
Г-н Цецка цАЧЕВЪ
11.11.2016 11:13:31
3
8
"пОБЕДИ" Травестита Цацков- и сега ще направи педераска и травеститска оргия с Дедо си Боко
32.
do 20
11.11.2016 10:28:16
0
1
неси, неси, итоваефакт.
31.
Ирина
11.11.2016 10:14:28
20
9
Като гледах дебата се отвратих на Радев - неподготвен, говорещ празни приказки, но за сметка на това надут като пуяк, неразбиращ закона и правовия ред, неразбиращ дори военното дело за което се смята за специалист, казвайки ще ще струпа армия на границата като президент и щял да прави военна операция - малко ми прилича в това изказване на един друг комунист дето викаше ДА ИДВАТ ТАНКОВЕТЕ, страх ме хваща от изказването му, утре без да знае правителството може да сме във война, което Радев го устройва, нали е протеже на Оръжейното лоби и либито на БКП, ДПС и други комунистически организации, хора нека отидем да гласуваме с акъла си а не с наказателни вотове и други глупости това е пагубно за нас и за поколенията, винаги след БКП с ДПС е в колопс страната ни.
Цачева показа че познава материята и е отговорна към нас, нека гласуваме за достойния кандидат на България, а не такъв издигнат от олигарски кръгове и лобита.
30.
Гого
11.11.2016 10:06:44
20
10
ПОДКРЕПА ЗАСЛУЖАВАТ КАНДИДАТИТЕ НА ГЕРБ, КАДЪРНА, ПОДГОТВЕНА, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРАГМАТИЧНА ДВОЙКА ЗА КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТ. ЗАСЛУЖАВАТ ДОВЕРИЕ И ТРЯБВА ДА ГО ПОЛУЧАТ, ТЕ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ НАЙ-ДОБРЕ НАРОДНИТЕ ИНТЕРЕСИ. НЕКА НЕ ПРЕКЪСВАМЕ ОТНОВО ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ, НИЕ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ. НЕ МОЖЕ ДА ПОЗВОЛИМ НА ОНИЯ НЕКАДЪРНИТЕ ОТ БСП ПАК ДА НИ ВЪРНАТ В ОНЕЗИ ВРЕМЕНА КОЙТО ЗАГУБИХМЕ, КАТО ПРЕМИЕРА ИМ ТОГАВА ДА ВЛИЗА И ДА ИЗЛИЗА ЗА ОФИЦИАЛНИ СРЕЩИ ПРЕЗ ТОАЛЕТНИТЕ, ДА ОГРАДЯТ ПАРЛАМЕНТА КАТО ЗАТВОР И ОЩЕ КОЛКО СПРЕНИ И БЕЗВЪЗВРАТНО ИЗГУБЕНИ ПРОЕКТИ ЗА ТЕЗИ ДВЕ ГОДИНИ - НИКОГА ПОВЕЧЕ АНТИБЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ БСП И ПАТЕРИЦИ ДПС. ГЕРБ ЗАСТАВАТ С ДОСТОЙНИ И КАЧЕСТВЕНИ ХОРА, НЕКА ГИ ПОДКРЕПИМ, И ИМ ДАДЕМ ШАНС НА ТЯХ И НА НАШИТЕ ДЕЦА ДА ЖИВЕЯТ В СВОБОДНА И РАЗВИВАЩА СЕ СТРАНА. В СТАБИЛНА СРЕДА И РАДВАЩА СЕ НА ЕВРОПЕЙСКА ПОДКРЕПА И УВАЖЕНИЕ. НЕКА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ, ЗА ДА СЕ ВИДИ РАЗУМА В ПОСТЪПКИТЕ И ОТГОВОРНОСТТА НИ В ДЕЙСТВИЯТА. УСПЕХА ЩЕ Е ЗА БЪЛГАРИЯ.
29.
Аполитичен
11.11.2016 08:16:23
15
8
Гледах дебата и реших, че няма никаква разлика за кой ще гласувам. Румен ми е по-симпатичен от една страна,но от друга страна не ми се ходи на парламентарни избори след 2-3 месеца. Бойко става за премиер, но трябва да махне комсомолските секретари в условно дясната си партия и може да потръгнат нещата. Ще взема да си остана дома в неделя и да се насладя на уикенда. Политиката явно не е за мен. :-D
28.
Аз
11.11.2016 06:52:50
2
18
.. и каде е "Орден стара планина" на граничаря защитил народа, като застреля емигранта? Раздаваме награди на всякакви боклуци, а на единствения постъпил както трябва не дадохме! Моля още един орден на граничаря убил преди 5 г. турският рибар ... или и него забравихме. Това са съвремените герои и тях трябва да уважаваме а не разни очи, крака, тикви и прочие бездарна сган!
27.
Аз
11.11.2016 06:48:12
0
22
Не мога да разбера за какво са всички спорове - трябва да изберем човека на който ще слушаме написаните речи3 пъти в годината! Бойко е прав за едно - и магаре да изберем все е тая! И изказванията му са меко казани нелепи - по-голям изнудвач скоро не сме имали! Ако Радев не беше си "ушил" този червен парцал за Вице Президент, щеше да спечели на първият тур!
ГЕРБ да не се пънат, ами да обяснят след като съда обяви винетките за незаконни, защо не свалиха цената им поне за следващата година като компенсация. Какво стана иначе - правова държава, съда отсъжда, но ние не спазваме решенията на съда. Вместо СВИНЕТА Павлова да си посипе главата с пепел, защото повече от полвин година се прави на че винетките са незаконнир тя гордо изпъчи задник и заяви че нищо не можело да се напрови - като не може да си ходи!!! Бат Бойко, след като се обижда като му кажат истината в обите да се маха и той, лапешки номера от уж "БАШ" политик ...
26.
Оня
11.11.2016 02:57:13
1
21
Лисицов,стига сте спамили с Касабов.Абе Касабова вземи ги озапти малко с някое садомазоизпълнение.България има нужда от генерал,но не измислен като Тиквоча
25.
Bingo
10.11.2016 23:51:36
3
39
Какъв Дебил трябва да си щом като дядо ти е убит от комунистите и ти да станеш член на същата тази партия. Явно в ГЕРБ повечето са с отрепани дядовци и след това са станали членове на БКП. АШКОЛСУН.
24.
генерала на комунистите
10.11.2016 23:44:35
19
5
Гебералът бил призован да прекрати унищожаването на България и да прекрати санкциите срещу Русия

Съюзът на комунистите в България (СКБ) застана зад Румен Радев за балотажа на президентските избори в неделя. „Той обещава и гарантира отстояването на българския суверенитет, прекратяването на санкциите по отношение на Руската федерация, възраждането на българския национален дух и работа в защита на интересите на ощетените български граждански слоеве, на класата на наемния труд като цяло”, заяви в съобщение председателят на ЦК на СКБ Павел Иванов. „Ген. Радев е призван да прекрати унищожаването на България и да прекрати властовият и икономически модел и монопол на партия ГЕРБ в страната. С тези негови позиции и поведение ген. Румен Радев застава на страната на честните българи и ни дава основание да смятаме, че в негово лице Република България ще има принципен и живеещ с проблемите на народа си президент. Ръководството на Съюза на комунистите в България призовава всички свои членове и привърженици на 13 ноември да гласуват в изборите за президент и вицепрезидент на България и да дадат своето доверие на независимият кандидат ген. Румен Радев и на Илияна Йотова”, казва още Иванов.

В подкрепата на комунистите няма нищо изненадващо и неочаквано. Въпреки че по време на цялата кампания от Инициативния комитет, издигнал Румен Радев и от БСП твърдят, че той не е бил член на нито една партия и затова бил независим и надпартиен, политологът Антон Тодоров заяви, че разполага с документи, които доказват, че е станал член на БКП като курсант във Военновъздушното училище в Долна Митрополия.
23.
98765678
10.11.2016 23:41:48
25
6
Всъщност Радев сам влезе в капана на Столетницата, която от началото на демокрацията винаги внушаваше и обвиняваше, че СДС и всички европейски ориентирани партии са турски подлоги и рисуваше лидерите им с фесове. В същото време лъсна истината, че ДПС всъщност е турското крило на БКП, което на три пъти в годините на демокрацията управляваше с бившите комунисти.

Цачева отправи следващия горещ въпрос на опонента си: Като сте проевропеец, каква е позицията ви за Крим. Определяният като близък до Кремъл кандидат на БСП отново разви теорията си, че е нарушено международното право, но над Крим се веело руското знаме и трябвало да се съобразяваме с това. Проблемът щял да се разреши по дипломатически път, обясни Радев, но не даде отговор защо бе предизвикана анексията с военна намеса на Русия.

Кандидатът на ГЕРБ заби нов горещ въпрос на опонента си: Как ще реагирате, ако над части на България, например по Черноморието, се развее руският флаг?

Радев не очакваше такъв изстрел и погледна като ударен с мокър парцал. Опита несръчно да се обясни, че въпросът е смешен и несериозен. „Вие вярвате ли си“, неловко запита генералът, опитвайки се да се измъкне от проблем, който притеснява отдавна много българи.
22.
Slavi
10.11.2016 23:25:48
5
35
Radev #1
21.
УЛТРА
10.11.2016 23:24:17
10
51
РАДЕВ Е В ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА КЛАСА ОТ СТАРАТА ГЕРБАДЖИЙСКА КЛАСНА!
ЗАВЪРШИЛА Е ПРАВОТО СИ ЗАДОЧНО ЗА БОГА?! КОЙ СПЕЦИАЛИСТ Е УЧИЛ ЗАДОЧНО...ТО НЕ Е КАТО ДА ПЕЕШ ПИЯНА: " ЦЪФНАЛ ГЕРБ"...
ЕДИН ЧУЖД ЕЗИК НЕ ЗНАЕ В 21 ВЕК!
АДМИНИСТРАТОРКА...ЦЯЛАТА РАБОТА НА ТИКВАТА Е ТАКАВА...ОБГРАЖДА СЕ ОТ ПОСЛУШНИ АДМИНИСТРАТОРИ ПОДЛОГИ...

ТОЯ ПЪТ ДА МУ КАЖЕМ НЕ НЕ И НЕ!!!

КОЙ Е ТОЙ, ЧЕ ДА НИ ПОСОЧВА ПРЕЗИДЕНТ И ДА ИЗНУДВА И МАЧКА ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ ДРЕБЕН И СРЕДЕН БИЗНЕС ДА ПОДКРЕПЯ ТАЯ ЛЕЛКА???!!!

ТОЯ ПЪТ НЕ НЕ И НЕ!

РАДЕВ Я СМАЧКА!
ЛЕКА ВЕЧЕР ГРОБОКОПАЧИ НА БЪЛГАРИЯ, ХРАНЕЩИ СЕ С ЕВРОСУБСИДИИ...
20.
Only in M. Rudnik writing like a monkey
10.11.2016 23:15:37
34
8
1 несъм отМ. Рудник, тъпо говедо. 2 излагам факти,а факти не се коментират,идиот. 3 Ако си гледал наистина, тоя летец сричаше, като първолак. Неподготвен, заядлив, както всички прости социалисти. 4 той разделя нацията, казва,, моята авиация,, и др. Do you understand амебо
19.
GERB OVER
10.11.2016 23:11:39
7
44
Естествено,че Радев,какви са тия въпроси в герберския Бургас..
18.
Бай Гошо
10.11.2016 23:11:30
34
8
За БСП , ДПС и Радев мечтата е концлагерът Белене да се задейства !


Снимката на " кандидат- президента " Радев в Белене , е жесток анализ , на българската безпросветна бездна . Радев застанал пред надписа " Белене е с теб ", доказва , че за него самия интелигентността съществува САМО КОГАТО Е ПРИНУДЕН ДА ТЪРПИ ОБОЖЕСТВЯВАНЕТО СИ от ДС , БСП и ДПС кликата, без да съзнава , че ИНТЕЛИГЕНТНОСТ означава , че човек първо трябва да уважава себе си и хората от Белене и България , които са достойни за уважение . Както е видно от надписа зад Радев внушението за " паметникът Белене " / и комунистическия концлагер и престъпния проект " АЕЦ - Белене " наказал българите да отгладуват с над 3 милиарда лева /е на въоръжение за агитация на българи , не живеещи и мислещи уж в миналата епоха , а на сегашната - посткомунистическата . Това което показва кандидат - президентската кампания на Радев , е че саблезъбото им желание е ВРЪЩАНЕ КЪМ ТАТОВИЯ ДИКТАТОРСКИ КОМУНИЗЪМ и отказ от цивилизацията предлагана ни от развита Европа . Отказът от човешките права и свободи е точно внушението чрез " паметникът Белене ", очевадно подсказващ на интелигентните българи , че чрез мюрето Радев се опитват да узаконят чрез замъгляване чудовищните и кървави образи на комунистите , ДС , БСП , ДПС по два начина. Първият начин е чрез " човека от народа " - дезертьора от Европа и света Радев да узаконят кървавите си намерения , и вторият начин е чрез " обикновеният българин "- женкарят Радев , комунистите да не изглеждат толкова жестоки и точно на техния неинтелигентен фон вече са принудили ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ да плати престъпно- поръчаните реактори защото " е глупав "а би трябвало тези пари да ги даде на пенсионерите.
През цялата си кампания дезертьора Радев чрез н еприязън и злоба , ефрейторски внушава разни гнусни и безпардонни измишльотини за чуждите и български емигранти. Най вече по кампанията около изборите. Когато по традиция внедрена от ДС , БСП и ДПС българите се делим...
За да не знае техния " електорат ", че за интелигентните в България и всички българи по - света - Първо: чужбина НЕ съществува.Светът днес е там където има по-добра и по-платена работа, по-надеждни университети, по-смислено бъдеще. И понякога не всеки заминава, за да „ остане“. Радев от тясната си кабинка в самолета още не е разбрал , че всеки буден човек иска да опознае свободния свят ... и този свят не е неговата социалистическа казарма ?! Не е разбрал , че ако имаш избор между Софийският и Монтанският университет - избираш Софийския. Но ако имаш избор между Оксфорд и Софийският, всеки ще избере Оксфорд. И не защото е в „чужбина“ и не само заради качеството на образованието, а заради възможността на всеки нормален българин и човек , да се докосне до друга култура, да срещне хора от цял свят, да се пребори със себе си, да постигне нещо сам.
Радев за себе си дори не е разбрал голямата драма , че болшинството от българите се изнесоха и изнасят, защото се чувстват чужденци в собствената си родина 27 години след като ДС се телепортира във всички над 350 партии .Вярващите в себе си българи / най - вече "децата на номенклатурата" / избягаха не само заради хаоса и абсурдната беднотия създадена от ДС , БСП и ДПС ,не и заради това че им писва от ретроградните наставления на ошашавените си от комунизъм родители , а просто защото имат коренно различни възгледи, интереси, ценности, амбиции и мечти от типичните -„ балканджии“. Образът на чужбина (разбирай Западна Европа и Северна Америка), като извор на вечна младост и благоденствие, поставен до този на България/ която се намира малко на запад от Русия и Турция/- създаде едно разбиране за емиграцията , като за спасение и бягство от проблемите и абсурдите в посткомунистическа и ченгеджийска България. Генерал - Радевците понеже нямат военни успехи ,а внушават , че емигрантите са предатели, които са се изхитрили да се махнат и са оставили будалите в родината сами да се мъчат с "положението". Според тях това значи,ако гласуваш за ГЕРБ или ако не дай си боже имаш любопитството и поне малко ум, имаш стремеж, дръзнеш да рискуваш и да се „ откъснеш“ - веднага те РАЗЖАЛВАТ. Оприличават това като цепене в родово-общинния строй който България напусна още в края на 19 - ти век въпреки " помощта "на Русия. Генерал - Радевците вече 27 години разиграват следният парадокс : докато живееш в България, БСП , и ДПС се опитват да убедят българите / особено младите /, че е тъпо и мизерно да живееш в България и ще бъде фантастично да се махнеш. Но заминеш ли, мненията им се изменят в : „Ааа, добре му е на емигранта - българин там на лесничкото. Измъкна се , спаси се от ГЕРБАДЖИИТЕ...!. Така БСП и ДПС чрез мюрето Радев изграждат хибридно - психотропнаизкуствена мисловна бариера между „нас“- страдалците в България, и „тях“- заминалите в чужбина. Което води до допълнително отвращаване на българите от Президентската и всички останали институции по имперската схема " разделяй и владей " .
БСП и ДПС ,заливат българите с едни кичозни словоизлияния и размишления, излезли от перото на патологично увредено съзнание на водачите им - написани с онази животинска жестокост, с която третираха „ невъзвращенците“ от „ златното време“ при Т.Живков. Размишленията на генерал - Радевците, се раждат от адската смес между брутално слугинство пред Москва и примитивен ум. А липсата на поне малко познание за западната действителност, глупостта и ЗАВИСТТА филтрират българите така, че връзката с реалността да изтънее до опасни нива на маргинализъм. А когато елементарният гласоподавателски мозък се „ разтревожи“, той разцепва света на добри и лоши. И понеже за БСП и ДПС по подразбиране „ те“ са добрите - лошите са Бойко Борисов , ГЕРБ и " международното положение". БСП и ДПС чрез Радев внушават / защото на Нинова и Доган не им стиска / , че „ чужбината“ е особено добър избор за всякакви неудачници и морално пропаднали, сексуално прецакани и финансово провалени „ лоши българи“, които автоматично се припознават, заклеймяват и позиционират като техни ВРАГОВЕ. Нещо повече с подобни словоизлияния и действия БСП и ДПС пробутват чрез Радев на българите , нещо като СЕРТИФИКАТ за собственото си „ величие“ на перфектни „ патриоти“. Дори техните хора начело със Станишев гласуваха в Европарламента да се настаняват масово сирийски бежанци в България "патриотично "да запълнят местата на "българските невъзвращенци "
Та това е видимото от кампанията на генерал - Радевците от БСП и ДПС в България " емигрант - затвор Белене" за да може покрай сухото да изгори и суровото. Някой да не е разбрал...?
17.
в
10.11.2016 23:09:25
11
3
ШНУР ЗА БАЙ ТОШО
16.
Бай Гошо
10.11.2016 23:08:31
24
9
Без да сме страна в кандидат-президентската надпревара, не можем повече да си затваряме очите пред несръчните опити на бившия командващ ВВС генерал-майор о. з. Румен Радев да заблуждава общественото мнение и косвено да въвлича Българската армия и офицерския корпус в предизборната си кампания.

Поради липсата на политически опит и на политическа култура г-н Радев превърна проблемите на националната отбрана в крайъгълен камък на хаотичната си агитация сред част от запасното войнство и електората на БСП. Сред разнопосочните му послания бяха изречени доста неистини, които бяха използвани от неприятелите на българската държава в хибридната война срещу нея и срещу съюзници от НАТО.

Така например, г-н Радев твърди, че от две години водел борба срещу „приземяването на българската военна авиация” и срещу използването на чужди самолети за въздушно патрулиране (Air Policing). Същият господин помпозно заяви, че "За мен като генерал от Българската армия и командир на ВВС тази Концепция е по-унизителна дори от Ньойския договор".

Куцото сравнение между Концепцията за съвместно патрулиране със самолети на натовски държави в българското въздушно пространство и зловещия договор от Ньой бе взето на въоръжение от враждебно настроения срещу България руски печат и бе снабдено с подобаващо заглавие, че „НАТО унищожава Българската армия”, както се изрази бившият флагман на съветските СМИ в. „Правда”.

Да наричаш безплатното патрулиране на съюзнически изтребители „Ньойски договор” означава, че си
скаран с науката История
и че ти липсва професионална почтеност, за да признаеш, че съвместното патрулиране е временна мярка за излизане от затрудненията на ВВС, за които пряка вина носиш ти самият заедно с твоите политически и военни наставници.

Истината е, че Ньойският договор ликвидира и забранява на българската държава да развива Военновъздушни и Военноморски сили, да притежава тежка артилерия и настъпателни родове войски, свива Българската армия до 20 000 души и въвежда редица други ограничения на националния ни суверенитет.

Нищо подобно не предвижда Концепцията за съвместно патрулиране на български и на натовски самолети във въздушното пространство на Република България. Този документ бе приет през декември 2015 г. от Съвета по отбрана в МО. Автор и вносител на концепцията е тогавашният заместник-министър Димитър Кюмюрджиев. В разработването на документа участваха генерали, щабни офицери и командири от ВВС, от МО и от другите видове въоръжени сили. Концепцията бе приета на заседание, в което участва и командирът на ВВС ген.-майор Румен Радев, без той да оповести несъгласието си с документа или поне да регистрира за историята особено мнение. За каква „борба” срещу приземяването на ВВС и срещу съвместното патрулиране говори днес бившият командир на бойната авиация?

„Проблемът е, че концепцията е инициирана от български зам.-министър на отбраната и одобрена от български министър, а не е наложена отвън", твърди г-н Радев. Така е, но нима българското авторство на документа е проблем, а не предимство? По-полезна ли щеше да бъде концепция, наложена отвън и пренебрегваща българските национални интереси?

Логически и професионални противоречия
изпъкват и в следващото изявление на запасния генерал: "Винаги съм твърдял, че съвместната охрана е добре за България, това означава повече сигурност и подготовка. Но почнем ли да си плащаме, това не е на добре”. Е, стана ясно, че няма „да си плащаме”, че американските военни пилоти ще патрулират във въздушното ни пространство заради съюзническа солидарност. Какво още не достига на ген. Радев, за да се насочи към общополитическите проблеми на държавата и поне за малко да остави на мира осиротялата без него Българска войска?

С непланираното си напускане на ВВС ген. Радев остави далеч повече въпроси, отколкото отговори на наследилия го командир.

След като не се бил „занимавал с политика”, би ли отговорил г-н кандидат-президентът защо на 4 август 2014 г., седмица преди правителството на Пламен Орешарски да падне, самият той е предложил да бъде организирано авиационно шоу на 20 или на 28 септември 2014 г., седмица-две преди парламентарните избори? И едва след намесата на служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов въпросното шоу е било преместено на 9 и 10 октомври, след изборите на 5 октомври 2014 г.

Защо г-н Радев критикува министър Николай Ненчев за ремонта на двигателите на МиГ-29 в Полша при цена 1,050 млн. евро за двигател, но не обели и дума срещу предшественика му Ангел Найденов, сключил договори за същия ремонт с руската компания РСК МиГ при цена 1,6 млн. евро за двигател, тоест, с 52 % по-скъпо?!

Може ли г-н Радев да обясни защо новата оферта на РСК МиГ за 1 млн. и 50 000 евро за двигател се появи точно в момент, когато стартира изпълнението на договора с Полша и вече четири ремонтирани двигателя са в България? И защо руската страна изпрати офертата си точно на о. з. ген. Михов, бивш командващ ВВС, сегашен председател на парламентарната Комисия по отбрана и доскорошен ментор на по-младия ген. Радев? На 7 септември т. г. в телевизионно интервю о. з. ген. Михов заяви, че Радев „бил успешен командир”.

Може ли г-н Радев да обясни за какъв Ньойски договор се кахъри, когато от 2003 г. до днес над 75 % от капиталовите разходи за цялата Българска армия са изразходвани за ВВС, за ВМС - само 7 %, и забележете: за най-многолюдния вид въоръжени сили, Сухопътните войски – едва 0,45 %?

Ще обясни ли г-н кандидат-президентът защо за модернизация на радилокационната система са изхарчени над 250 млн. лв., но тя е напълно негодна, поради което ген. Радев е поискал нови 200 млн. лв. за 5-6 цифрови локатора? За какво са били похарчени първите 250 млн. лв.?

Защо през октомври 2015 г. ген. Радев изпрати копие от оставката си, която щеше да оттегли, в най-голямата българска авиационна база „Граф Игнатиево”? Какъв ефект очакваше от този акт: спонтанен митинг, подписка или авиационни демонстрации с МиГ-29 над сградата на Министерския съвет? Беше ли тази постъпка нарушение на ЗОВС?

"Не съм излъгал премиера Борисов. През октомври, когато подадох оставка, той ме пита дали действам под политически натиск, аз му казах, че с политика не се занимавам", заяви политическият новобранец г-н Радев. Позволете да не му повярваме. Няма как още преди да е подал рапорт за освобождаване от кадрова военна служба, ген. Радев да е обявен като първа и единствена кандидатура от лидера на БСП г-жа Корнелия Нинова, без да има договореност между двете страни. Как г-жа Нинова номинира човек, когото изобщо не познава, с когото не се е срещала и с когото не са били извършвани предварителни сондажи от партийни експерти? На кафе, на карти или на боб е бил идентифициран, сканиран и оценен кандидатът за президент от втората парламентарна партия у нас?

Кандидатурата на г-н Радев не предлага нищо оригинално на българския избирател. По доста стандартен начин о. з. генералът повтаря политическия пилотаж на тримата си предшественици. Привидно деполитизираните генерали Михо Михов и Никола Колев също командваха ВВС, после оглавиха Генералния щаб на Българската армия, а на следващия ден след пенсионирането си „безпартийно” се оказаха военни съветници и членове на политическия кабинет на президента Първанов. Поради „чистия” професионализъм и чистия си патриотизъм.

После Михо Михов се кандидатира за депутат от листата на БСП. После съвсем „надпартийно” и Михов, и Колев неведнъж бяха номинирани от партийни организации на БСП ту за служебни министър-председатели, ту за кандидати в депутатски листи, ту като номинации за президент.

Друг бивш командващ ВВС и бивш началник на Генералния щаб (Симеон Симеонов) веднага след преминаването си в запаса се катапултира в депутатската листа на ДПС. Напълно случайно и съвсем деполитизирано.

Смята ли г-н Радев, че след толкова неслучайни съвпадения някой ще му повярва, че не е имал предварителни срещи, разговори и сондажи с политици от БСП? И че тези му контакти не са били грубо нарушение на ЗОВС?

Странно защо ръководството на МО не взе по-строги мерки срещу явно политическото поведение на ген. Радев през последните две години. Не толкова, за да накаже поувлеклия се въздушен ас, а за да напомни на офицерския корпус от цялата Българска армия, че

политизирането на командния състав е опасно за националната сигурност

и за престижа на българското войнство пред обърканото и разединено общество, което често пъти е търсило и все още търси в лицето на българския офицер опора срещу вътрешна ерозия и срещу външна агресия.

Какъв пример даде ген. Радев на младия български лейтенант, капитан или наскоро произведения бригаден генерал?

Накрая по ред, но не и по значение, няколко думи за морала. Азбучна истина е, че когато някой изявява желание да заеме поста на държавен глава, тоест, да стане политически и морален лидер на нацията, би следвало да притежава безукорна честност и морална чистота. Като офицери и граждани не проявяваме интерес към интимните тайни и към бельото на политика и гражданина Румен Радев. Но г-н Радев лъже обществото за важни страни от личния си живот. Което не е без значение. Защото излъжеш ли в малкото, все някога ще излъжеш и в голямото.

Близо две години ген.-майор Р. Радев поддържа интимни отношения със служителка в пряко подчиненото му звено за връзки с обществеността (ПиАр). След което въпросната дама става негова законна съпруга. Конфликтът на интереси обаче остава. Две години ген. Радев служи и живее в нарушение на Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВС), на принципи и стандарти на НАТО. В Закона изрично е записано, че лица, които са в семейни, интимни или роднински отношения, нямат право да заемат дължности на съподчинение в командвания, щабове и формирования на Въоръжените сили на българската държава.

Едва когато е заснет от папараци и запитан от жълти медии какво е семейното му положение, г-н Радев започва да обяснява с кого се бил женил, с кого се бил развел и колко държал на бившата си съпруга.

И последно: предизборните маневри на т. нар. левица и на политическия новобранец г-н Радев

напомнят за „хуманизма” на канибали и пирании.

Те не се посвениха да тропосат начело на „инициативния комитет”, който тепърва ще издига кандидатурата на Румен Радев за президент, болния и в напреднала възраст проф. Стефан Данаилов, любим актьор на няколко поколения български зрители. За да изцедят още няколко процента от обичта към популярния екранен образ, кукловодите на червената президентска кампания издърпаха в президиума човек с влошено здраве и в депресия след загубата на скъпи хора, вместо да го оставят да предава магията на творчеството си и да вае утрешните дарования на българската сцена.

С такива ли морални стожери ще постигаме идеалите и въжделенията на модерна, цивилизована, все по-мъдра и по-хуманна Европа?
15.
Бай Тошо
10.11.2016 23:07:53
19
9
Бяхме на ръба на пропастта, и на 13ти ще направим решителна крачка напред. Абсурдистан, ще върнем тези, който ограбиха и разсипаха България. Какви шебеци живеят тука (с извинение към маймуните,те като се опарят поне не повторят)Мазохисти прости
14.
Мина
10.11.2016 23:07:51
45
8
Цигани и затворници гласуваха за Радев, не лъжи 14!
13.
Ето какво ще стане ако изберем Цачева
10.11.2016 23:04:48
4
25
oooo trolèta gerberastki ... sybudilte li se ???
12.
Георги Георгиев
10.11.2016 23:04:12
5
46
абе чукундур Меденруднишки,престани да комемтираш през 2 мин кой срича....тази подлога Цецка,на най големия ПРОСТАК в бг политическа история Бойко...НЯМА ШАНС...
11.
Само Радев
10.11.2016 23:00:52
5
46
Турция,Столипиново,комлука максуда,горно езерово меден рудник и останалите цигански махали ще гласуват цецка президент.факт от първия тур.
10.
Only in M. Rudnik writing like a monkey
10.11.2016 22:53:21
53
13
Каква класа в тоя сричащ гей. Искам да видя колко тъпанари сте тук. Цъкайте минуси еднокленъчни идиоти. Кво ви чака майка ви жална. Не си ли научихте урока, идиоти. БСП и ДПС са проклятието на България. Прътът в колелото. Спирачката на прогреса. Докога ще сте тъпи.
9.
analizator
10.11.2016 22:47:23
5
11
Е къ кой? Я ке съм следващия. Ся ке литнем , ама неам мотор. Па и да катастофирам нема да е за сефте. Анадънму
8.
do 6
10.11.2016 22:43:51
62
12
Тя Цачева е доста по-мъж от него да стои права със счупен крак час и половина, но това е друга тема.
Разликата между тях е, че тя е политик, а той отчаяно иска да е политик и все повече му личи между другото.
В неделя ще видим кой е победил в дебата. Вторият тур не е като първия.
Сега е ясно, че във форума на Флагман всеки ще троли за неговия си кандидат и толкова.
7.
Даскалъ
10.11.2016 22:41:42
73
12
Тоя мушморок каза толкова лъжи, бетер дърт циганин. Не си знае урока, а вдига ръка. Боклук. Цачева му ева майката тотално. Моля всички интелигентни българи да излязат на балотажа. Идат ордите на простотията, реваншизма и селенията. Гинкобилоба за тъпаците.
6.
...
10.11.2016 22:38:27
69
20
Мисля, че хората ще оценят, че Цачева е истинска, а и залогът вече е много голям. Предсрочни избори, служебни правителства, липса на гласуван бюджет...Видя се, че железният генерал хич не е железен на неудобни въпроси.
Според мен никой не спечели, всеки си има избиратели...необремененият човек би харесал Цачева заради личната история.
Другото е ясно, едните са ЗА другите ПРОТИВ. Там не може да има победител.
5.
Президента
10.11.2016 22:38:20
14
80
Р. Радев ! Едно различно начало в президенството ! Един достоен българин ! Не им е дошло времето на жените за президент ! Справка Америка ! :)))
4.
Only in M. Rudnik writing like a monkey
10.11.2016 22:34:26
76
15
Тъпи сте кат цървули. Боклуци долни. Тоз гей ли ще става президент. Тежко на България. Д тоз мат'рял доникъде. Ще си боксуваме на едно място още 100г
3.
Вярващия
10.11.2016 22:33:40
7
66
Генера ще да е.Просто класа си е
2.
до 1
10.11.2016 22:33:34
20
9
А ти гледа ли?
1.
+
10.11.2016 22:26:15
10
83
РАДЕВ,БЕЗ СЪМНЕНИЕ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори