×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето ги проектите за 100 млн.лева, които ще променят Бургас


Ето ги проектите за 100 млн.лева, които ще променят Бургас
Проектите ще бъдат изпълнявани до 2023 година и ще променят облика на Бургас, заяви днес зам.-кметът по строителството Чанка Коралска
10 Ноември 2016, Четвъртък, 10:14 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

86 млн.лева са европейските средства във фонда, а останалите 18 млн. са съфинансиране от собствени приходи

Проекти за над 100 млн.лева ще бъдат изпълнени в Бургас по Оперативна програма „Региони в растеж“, съобщиха днес на съвместна пресконференция зам.-кметовете на Бургас - по строителство и европейски политики Чанка Коралска и Руска Бояджиева.

86 млн.лв. са европейските средства във фонда, а останалите 18 са съфинансиране със собствени приходи.



Предвидено е саниране на многофамилни и обществени сгради, изграждане на улици, буферни паркинги, интелигентна система за управлението на трафика в града, развитие на културната инфраструктура и редица други.
Общината е разработила 26 проекта, които ще се изпълняват до 2023 година. 13 от тях са приоритетни, а други 13 – резервни. Не е изключено да се получи допълнителен ресурс след 2019 година.




Новият момент при ОП „Региони в растеж“ е, че няма конкурсен принцип. Община Бургас започна подготовката за новия програмен период още преди три години, а в началото на тази година окончателно бе одобрен Интегрирания план за градско развитие и възстановяване, в които са залегнали тези проекти. Т.е. - средствата по тях са спечелени и ще бъдат поетапно отпускани до края на програмния период.



В мерките за саниране е заложено пълното обновяне на 6 многофамилни жилищни сгради за 3,6 млн.лева, сградата на Община Бургас – 1,56 млн.лева, сградата на НАП на ул.“Цар Петър“ - 1,5 млн.лева.

8,8 млн.лева са заложени в надграждането на проекта за Интегриран градски транспорт. Това предвижда изграждането на буферни паркинги на входно-изходните артерии и в центъра на града, внедряването на интелигентна система за управление на трафика(умни светофари) и други.



В перото за обновяване на градската среда са предвидени 29 млн.лева. Средствата са за ремонт на улици, изграждане на нови паркинги, главно в ж.к.“Меден рудник“ и направата на паркове в жилищните комплекси.

18 млн.лева ще бъдат инвестирани и в развитието на Северната и Южната промишлена зона, същата е и сумата за развитието на културната инфраструктура. Сред най-значимите проекти в тази сфера са изграждането на нова градска библиотека на мястото на бившата Немска болница(7,29 млн.лева) и реконструкция на Дома на НХК – 8 млн.лева.





В категории: Бургас


81
Коментара
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 0
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 2
81
Коментара по темата
81.
аз
13.11.2016 00:25:31
0
1
ВНИМАНИЕ !!!!!!!!!!! Флагман са курви ! Мерси за вниманието ;)
80.
NON Bulgar
12.11.2016 18:22:21
0
0
да си признаем 4е ние сме едно от най-тъпите племена на света.

за тия, които не са съгласни : братя , резултатите го показват.

Не ставаме за никакъв 4еп
79.
пророка Олег
12.11.2016 18:19:12
1
4
Какво ме интересуват проектите......да не би Бургазлията да е станал по богат и по спокоен. Добре 4е има кинти от ЕС ина4е ще видим проекти на куково лято. И добре 4е Буда иска поне Бургас да запази та налива кинти там. Ако има тъпанари , които искат да ба4кат за 600 лева ама да се дивят на малоумните спирки например, вместо да ба4кат за 1000 лева..то тогава жална ни майка. ИКОНОМИКА трябва, не спирки. Първо са условията за растеж и производство а после спирките и пасарелките ще дойдат сами. Сега вси4кото строителство е изкуствено, с помощи от ЕС. България няма реална икономика освен помощи ЕС, контрабанда и пари които влизат от гастарбайтерите. Има и енергетика. Бургазлии имат пари защото много хора работят в 4ужбина , я проститиция, я кредитни карти, марихуана в САЩ и т.н. Който има мозък в главата да се разрови и да погледне структурата на насраната БГ икономика. Как може в една бедна страна да се карат коли за по 200 х лева и да се строят палати за милиони. И това как се легализира бе?????????? Глупости
Така 4е селяците от Бургас, без грам мозък в кратуните гласуват и пляскат на ГРОБ ама хабер си нямат за какво иде ре4. То и за това младите бягат от този кенеф. Заради говедата които населяват тази хубава земя.
78.
БГ резил
12.11.2016 10:05:44
1
1
Бе хубаво разсъждаваш, добре ти е правописа, имаш мисъл в главата, добре ти се получава....обаче да те светна, с тези обиди - идиот, капут, малко бягаш от интелЕгенцията, за която се представяш! Не че е възможно да ме обидиш по принцип. Просто така си обяснявам закостенелите ти разсъждения.
Докато продължавате да разделяте България на червена и синя, никога няма да се оправим. Трябват ни личности, не партийци. Не ме интересува какъв цвят са, въпроса е да работят, да мислят, да действат. Не да събират сульо и пульо за министри. За два мандата тоя смени по 5-ма на пост, забравих им имената вече. Искам промяна!!! Тоя не става за премиер! Не може да си подбира хората. Не да ми се извиня после, че сгрешил /за тея грешки ние плащаме/, а да не прави грешки. Защото ако някой лекар сгреши върху безценната му щерка, тогава вината ще придобие други измерения, нали? На такъв пост нямаш право на грешки!!! В противен случай не си за този пост!
А вие си гласувайте за тая комунистка, дето си върти гъза, според угодата. Днес е от ГЕРБ, утре ще е от АБВ, в другден от ДСБ, вие си гласувайте.....
77.
Петър
12.11.2016 08:32:59
1
1
1. Той не може да направи лустрацията, той можеше и го направи каквото трябваше да направи един политик! За неосъществената лустрация виновните са други резиле! За досиетата, са същите хора!
2. Не го е подарил, а им го остави да си го изхранват те самите! А за цената на бензина, извинявай колко беше през 2000 и колко е сега? В едно интервю казва следното ... производствените разходи на Нефтохим не се вдигат, в същото време цената на суровия петрол падна до ниво от преди 7-8 години!!! И в същото време, не отчита печалба!! Пак ли той ти е виновен бе капут?
3. Трансформацията е осъществена от комунистите веднага след като свалиха Живков от трона и го пратиха в затвора, а те самите раздадоха куфарчета със спестяванията на Народа на своите шофьорчета! И пак той ти виновен?
4. Тези подлоги и все още са във властта, а той не е от 15 години, капут!
76.
БГ резил
11.11.2016 16:52:30
0
0
Поправка: вече 27 години.
75.
БГ резил
11.11.2016 16:24:23
0
2
През 26-те години “перестройка” имаше една точка на пречупване и тя се казва Иван Йорданович Костов.
ТОЙ не направи лустрацията.
ТОЙ не отвори досиетата.
ТОЙ подари Нефтохим на руснаците и затова сега плащаме по 2лв за литър бензин
ТОЙ трансформира политическата власт на БКП в икономическа такава(това всъщност беше и основната му мисия).
ТОЙ се оказа един от многото кремълски подлоги.
И още много ТОЙ - агент Санкин… агентът на руското военно разузнаване!
Разбира се детайлите са важни, но не толкова , колкото делата. Цялата му имитация на демократична дейност, беше в същността си реанимация на червените и забогатяването им, чрез така наречената приватизация.
Та, точно мен да наричаш комунист..... много си далеч от истината! Просто мразя всичко антинационално и продажническо, независимо в каква посока - Русия, ЕС, САЩ, Турция и т.н.
74.
Петър
11.11.2016 11:30:54
0
0
Пенчо, забравяш, че Премиерът Виденов и той е преподавател и професор! Срам и позор номер 72!
73.
Петър
11.11.2016 11:28:24
2
1
Защото, Държавата не фалира при управлението на ОДС идиот! Нито след него! Държавата винаги е фалирала при управление на комунисти, какъвто си и ти явно!
72.
БГ резил
10.11.2016 22:54:58
2
3
A още по-голямата трагедия за България беше Иван Костов. Бъркаш нещо мутренските години - 1997-2001
Що никой не скача срещу СДС?
71.
Чичо Пенчо
10.11.2016 22:00:58
2
5
За кратката памет и липсата на възмездие

Сещате ли се какво е общото между Георги Пирински, Румен Гечев, Румен Овчаров и Атанас Папаризов? Всички те са изявлени представители на БСП, познати от Народното събрание и медиите, дългогодишни политици, абонирани НС и висшите партийни и държавни постове. Някой би казал, че те са толкова години в политиката, заради своите качествата. Не, посочените имена и много като тях в момента твърдят, че представят българския народ, единствено заради липсата на обществена памет и елементарно възмездие.

Общото между всички тях, е че са били министри в правителството на Жан Виденов. Най-проваленото правителство, символ на катастрофата, до която управлението на БСП докара България. Сигурен съм, че помните усещането на управлението на Виденов, но нека да свържа спомена с лицата, които са отговорни за него, за да ви припомня как са се развили житейските им пътища по-нататък.

Румен Гечев е вицепремиер и министър отговорен за икономическо развитие в правителството, което докара хиперинфлация, доведе стотици предприятия до фалит, разори хиляди предприемачи и направи десети хиляди безработни. Този човек днес е професор в „най-престижния“ икономически университет в България. Румен Гечев определя бъдещето ни не само като обучава бъдещите кадри на нашата икономика, но и с дейността си като зам.-председател на комисията по икономическа политика и бюджетната комисия на НС, където предлага и гласува най-спорните икономически мерки на това управление.

Сигурен съм, че помните как управлението на БСП в средата на 90те, срути публичните финанси, спомогна за източването на банките, загубата на спестяванията на гражданите и несъстоятелността на голяма част от банките. Нещо като кризата с КТБ и ПИБ, и увеличаващия се бюджетен дефицит, но в значително по-страшни мащаби. Тези, които асоциират днешната банкова криза с банковите фалити при Виденов, може да имат някакво основание, защото тогавашния финансов министър се казва Димитър Костов – днешният подуправител на БНБ, ръководител на управление „Банково“ за втори пореден мандат.

А помните ли глада по време на виденовата зима и дрънченето на празните тенджери по протестите? Помните ли как житото се оказа изнесено, празните магазини, а левовете безполезни. Голяма заслуга за това има министъра на търговията и външноикономическо сътрудничество. Неговото име е Атанас Папаризов и неговото министерстване никак не се отрази на бъдещата му кариера. Избран е за народен представител по време на тройната коалиция, после става член на Европейския парламент, а след това е и депутат в последното НС. Преди няколко месеца, правителството на Орешарски, определи Атанас Папаризов за представител на България при Световната търговска организация.

За международната изолация, в която беше изпаднала България, вероятно нямате спомен. За нея допринесе тогавашния министър външни работи Георги Пирински. Още тогава западните дипломати не можеха да проумеят как някой, като Пирински, който е бил вицепремиер в тоталитарното правителство при Тодор Живков ще може да представлява външната политика на вече демократична България. Нито миналото му на вицепремиер при диктатор, нито провала му като външен министър го спряха днес той е в ЕП, след като не само е бил депутат във всяко НС последните 25 години, но и е бил председател на парламента.

Външната политика по време на Виденов може да ви е нещо далечно, съм сигурен че помните борците и мутрите, които безчинстваха и бяха реалните господари в страната. Министър на правосъдието тогава беше Младен Червеняков, който след това дълги години ръководи БСП в София, само докато беше сменен от Румен Овчаров – министър на енергетиката в правителството на Виденов, а после и в правителството на Станишев. Същия Овчаров, който днес е подписал писмо, което иска реформи и скъсване с миналото в БСП. Под същото писмо е и името на Кирил Добрев, син на покойния Николай Добрев – председател на комисията по национална сигурност и после министър на вътрешните работи при Виденов. Николай Добрев, който днес е славен от своите за това, че спасил България от гражданска война, но без да казват за отговорността на управлението, което остави гражданите на произвола на мутрите и докара страната до ръба на гражданската война.

Разказвам всичко това, за да покажа колко е кратка паметта ни. За да може днес, когато е ясно, че дните на правителството на Орешарски, дошло с мандата на БСП и подкрепата на ДПС, са преброени да не считаме, че е свършило. Помнете колко усилия бяха нужни да се премахне това престъпно управление. Помнете пораженията, които министрите и депутатите нанесоха на обществения и икономически живот. Помнете техните имена и лица и нека не ги допускаме никога отново да определят съдбата ни.
70.
БГ резил
10.11.2016 21:29:26
0
9
Поглеждайки последната статия за заловен дилар....... Да ви с*ера на европроектите, щом всяко второ дете е наркоман. Този народ няма бъдеще! Иначе колко сме усвоили, какво сме направили.... А какво направихте, за да опазите младите?
69.
БГ резил
10.11.2016 21:18:23
0
7
На това му се казва стадо овце! Доволна от здравеопазване, образование, съдебна система, всички ни завиждат за магистратите и министрите. Имаме си 13 млрд дълг, който и внуците ни ще изплащат, но все пак ще им завещали нещо, по-добре от нищо, нали!? Няма престъпност, Митьо Очите и Божо кравата са дарители - благодетели за болни деца. Нямаме и безработица, и фалирали банки, лихвите по депозитите са 20%, а за заемите 2%, детските са 200 лв., а градините безплатни. Е, нямаме българска раждаемост, но затова пък имаме цигани, турци, афгани, сирийци......по-добре от пенсионери, нали?
Но най-важното от всичко е, че си имаме санирани блокове, които ще се разпаднат след макс. 20 год., имаме магистрали, за които си плащаме безбожните винетки и батки с БМВ-та, които да карат по тях с 250.
Живот мечта, идилия, приказка!
Ми, живейте си я. Затова умните, кадърните и непримиримите ще напускат тази приказка, щото сигурно са мазохисти, а!?
Колко лесно се купува народа.....
Настана време разделно! Време да се събудим, да ги стреснем тея червени, сини, зелени и още и още цветове от дъгата! Защото всички те си мислят, че сме заспали зимен сън, водят ни за носа, слагат ни пердето на очите. Всички те са умни, хитри, добри в областта си, но използват всичко това не в наша полза. Трябва да им покажем, че са на постовете си, заради нас. А не да ми излизат по интервюта "аз толкова пари дадох, аз за това помогнах..." С чии пари, бе гниди?
Трябва да излезем от тази хибернация и да ги стреснем!
68.
до 60
10.11.2016 19:16:09
2
1
Съвсем скоро ;)
67.
Михаиле
10.11.2016 18:05:07
4
3
Избираш РАДЕВ - ЯДЕШ БАХУР
66.
БГ резил
10.11.2016 17:58:41
1
3
до 57
1. Ти не гласуваш за партия, а за президент!
2. Ще има предсрочни избори въпреки вота! Това му е целта.
3. Защо изключваш коалиция между ГЕРБ и БСП? Само защото така е казал премиера-слънце? Често паметта му "изневерява" по няколко пъти на ден.
4. И защо мислиш, че повечето от гласувалите за Радев, няма да гласуват после за ГЕРБ?
65.
ПОРАЗЯВАЩАТА РЪКА
10.11.2016 17:45:34
0
3
AKO NE IZBERETE RADEV, NIAMA DA PRODAVAT POMELO PO MAGAZINITE
64.
Malavita
10.11.2016 17:01:14
2
5
Трябва да спечеля колко процента да подготвя бюдчета ми е като на Дубайския фонд на кого да дам кинтите !
63.
Sandokan
10.11.2016 16:41:58
2
9
Възбудих се само като чета какви проекти какви пари дано лапна и аз някоя поръчка обещавам да си платя на Краси Стойчев нали през него минават даренията !
62.
Генерал Радев
10.11.2016 16:25:44
9
14
Абе овце тъпи,какво са направили толкова крадливата герберастко–седерастка пасмина в Бургас бе?Вие мислите ли с тия тъпи глави!Крадат на поразия това правят.Хайде излезте в най близката градинка и вижте проектите за обновяване колко струват!Пред моя блок детската площадка струва 800 000 лева.Смениха 7 пейки,4 люлки и две пързалки,както и плочките и хоп на табелата проект за 800 000 лв.Абе овце прости гласуващи за ГЕРБ? 7 пейки,4 люлки и две пързалки и 100 плочки 800 000 лв ли струват бе?Вие давате ли си сметка какво крадене се извършва в тоя град???Всички материали барабар с труда струват не повече от 10–20 хил.лева,останалите 680 хил.хоп в джоба на любимия ви чичо кмет и големия шеф в София.Обаче хората гледат тия лъскави люлчици и цъкат с език как ГЕРБ строяли.Няма по крадливо и вредно правителство от това в последните 27 год.Няма!!!Затова в Неделя мощно всички за генерал Радев и после оставка!
61.
Bingo
10.11.2016 16:25:19
3
9
ХаХа, първо започнахте със заплахите, а сега взехте да вадите проектите. Сърдете се на Вожда си ако загубите, не на народа. Ако народа пак ви покаже среден пръст по добре въобще не се явявайте на избори повече. Пребоядисани БОКЛУЦИ.
60.
!
10.11.2016 16:16:06
7
5
Браво кмете!
Николов Премиер!
59.
империята отвръща на удара
10.11.2016 16:15:38
5
5
Мосинов е дебел гей
58.
xXx
10.11.2016 16:09:57
2
10
Заглавието веднага да се смени на" ето от тука ще лапаме комисионни, ако Цецка стане президент"
57.
Ще гласувам за ГЕРБ
10.11.2016 16:04:12
16
3
Сам нарушавам правото си на таен вот и заявявам: на 13 ноември ще гласувам за Цецка Цачева.

За тези, които се интересуват, ще се опитам да обясня защо.

Министър-председателят Бойко Борисов потвърди, че ще подаде оставка, ако идната неделя спечели кандидатът на БСП о.з. ген. Румен Радев. Това означава предсрочни избори най-късно идната пролет.

До тях парламентът ще работи, тъй като по конституция в последните три месеца от мандата си президентът Росен Плевнелиев няма право да го разпуска.

Депутатите следователно ще имат време да приемат закони в отговор на волята на над 3 милиона българи, изразена на референдума на 6 ноември.

Гласувалите в него поискаха мажоритарна избирателна система, задължително гласуване и намаляване на държавните субсидии на партиите.

Борисов вече изрази готовност ГЕРБ да подкрепи тези искания. Вероятно е същото да направят и другите големи формации в парламента – не само защото ще искат да се харесат на избирателите, а защото мажоритарното гласуване е в тяхна полза. То ще помете от сцената малките, които “им се пречкат в краката”.

При тези обстоятелства и предвид резултатите от гласуването в първия кръг на президентските избори най-големи шансове да попаднат в следващото Народно събрание имат ГЕРБ, БСП, националистите (ВМРО, НФСБ и “Атака”) и ДПС.

Подкрепилите Трайчо Трайков едва ли биха били заедно на общи избори, като се имат предвид различията между управляващата и опозиционната част от Реформаторския блок. Оттук шансовете им да влязат в парламента са съмнителни. Някои от тях вероятно биха успели, ако ГЕРБ се съгласи на предизборна коалиция с тях. Това досега обаче не се е случвало.

В тази конфигурация следващото правителство трябва пак да е коалиционно. Борисов изключи коалиции с БСП и ДПС. Следователно единствената възможност за ГЕРБ остава коалиция с националистите.

Ако запазят подкрепата си от първия тур на президентските избори, те могат да станат новият важен балансьор в следващия парламент.

Точките им на съвпадение с БСП са повече отколкото са тези с ГЕРБ. Особено що се отнася до теми като миграция, финансова дисциплина и структурни реформи, санкции срещу Русия, европейско наблюдение върху българските правосъдие и вътрешни работи. Червени и националисти са еднакво против всичко това.

Следователно, ако победа на Радев мобилизира червения електорат, мнозинство БСП-националисти в бъдещия парламент не е изключено. То би помогнало на БСП да се отърве най-сетне от неудобния съюз с ДПС, който донесе на партията много пасиви от времето на Станишев досега, а и от по-преди.

Ще промени ли нещо в сравнение със сега евентуална коалиция между ГЕРБ и националистите? Не. Вероятно Борисов ще продължи със сегашния си опортюнизъм, изразяващ се в проевропейски думи в Брюксел и в недотам европейски дела у дома, особено в реформата на правосъдието.

Не стои въпросът какво Борисов наистина иска да направи в тази област. Каквото и да иска, няма да го може в компанията на ВМРО, НФСБ и “Атака”. Защото те настръхват само при думата “Европа”. А съдебната реформа означава точно стандарти от Европа и доверие от Европа.

Ако съдим от досегашната практика обаче, още Борисов на власт, при равни външни условия, ще означава финансова стабилност (прогнозата е за бюджетен дефицит под 1% от БВП през тази и следващите две години), добър за ЕС икономически растеж (2,5-3%), намаляваща безработица – 7,1% догодина и 6,3% през 2018 г. според днешната прогноза на Европейската комисия.

София ще има подкрепа от Брюксел както в лицето на Комисията начело с Жан-Клод Юнкер, така и от най-голямата партия в Европейския парламент – ЕНП. Отделен е въпросът доколко тази подкрепа е принципна. Принципността не е най-типичният белег на европейските партии. Да си спомним как ПЕС бранеше Станишев и АЛДЕ – Пеевски. Такава подкрепа обаче е жизнено важна за малки, бедни и слаби страни като България.

Ще промени ли нещо в сравнение със сега евентуална коалиция между БСП и националистите? Да. И то много – към лошо.

Първо ще кажем довиждане на финансовата дисциплина, както винаги е било по време на леви правителства през последните години. По-високи пенсии, повече социални разходи, каквито обещават леви и “патриоти”, означават повече бюджетен дефицит и дълг. Това не минава без последствия в условията на Пакта за стабилност и растеж в ЕС.

България ще престане да “балансира” по борисовски тромаво между Запада и Русия и да симулира евроатлантизъм. Тя открито ще премине сред руските “троянски коне” в ЕС. Червено-“патриотичната” коалиция ще я вкара в незавидната компания на Орбанова Унгария и на Ципрасова Гърция. Това означава изолация.

Затова пък вратите за руските интереси и за неизбежно прилежащата им корупция, ще се отворят широко отново. Да си спомним само за “Южен поток” и за Белене.

Оттук следват основания за спиране на еврофинансирането, което серийно се случваше на страната ни при такива управления – Станишев, Орешарски. Еврофондовете са основен двигател на инвестициите, заетостта и растежа у нас. За пореден път днес го потвърди цитираната горе прогноза.

Най-сетне, връщане към лошите навици от миналото и смяната на геополитическата ориентация не са най-прекият път към прекратяване на евронаблюдението над страната ни, нито към амбициите й за Шенген и Еврозоната.

Досега не е имало по-лош момент за политически експерименти, които биха изолирали България в ЕС. Серията кризи, “Брекзит”, вълната от популизъм, изборът на Тръмп за президент на САЩ, водят към преформатиране на Европа, към обособяване в нея на по-интегрирано ядро и по-рехава периферия.

Червено-националистическа коалиция праща страната ни в периферията. Това не е в интерес на българите, а само на тяхната олигархия, чиито интереси са в обратната на Европа географска и политическа посока.

Не разглеждам възможността за управляваща коалиция БСП-ДПС, защото тя предполага едновременен провал на ГЕРБ и на националистите на предсрочни парламентарни избори. При резултатите от президентските това изглежда малко вероятно. Но ако се случи, последствията трябва да са ясни от досегашния опит.

При тези възможности е глупаво и безотговорно да се събаря сегашното правителство, колкото и основателни критики да заслужава то.

Разбирам праведното желание на някои “да го накажат”. Само че сигурни ли сте, че ще накажете само него? Сигурни ли сте, че от един ляв и източен завой няма да пострадаме всички?

Интелектуалското гнусене от избора между голямо и малко зло ми се струва лукс, който България днес не може да си позволи. Политиката е изкуство на възможното. Избираш между неща, които имаш, а не между неща, които искаш.

Позоваването на Солженицин да не участваме в злото, срещу което сме безсилни, няма връзка с днешната ситуация. Не можем да не участваме в собствения си живот. Налага се да участваме. Няма кой друг да избере вместо нас.

Опцията “не подкрепям никого” няма да попречи да бъде избран президент и на последствията от това.

Може да имаме алтернативи и на Цачева, и на Радев, те може да са много прави и много симпатични, но са толкова малки, че демоскопите ги наблюдават с микроскоп. Никой по света не се интересува от такива алтернативи.

Тъжната реалност е, че България днес няма какво по-добро да избере от Цачева. Това сме надробили, това ще сърбаме. Защо сме се докарали дотук и какви изводи трябва да си направим, е въпрос за понеделник, 14 ноември.
56.
Джоре До,ти си лудо Джореее
10.11.2016 16:00:40
0
6
За заменки ще черпиш опит от ГЕРБ кмета на Созопол.
55.
52
10.11.2016 15:51:20
0
0
T.e. ти се ротираш от полуидиот към пълен идиот. НАЛИ ТОВА ТИ ОБЯСНЯВАМ ЕДИН ЧАС, НА ГЛУПОСТИТЕ, ЧЕ ЕНП УПРАВЛЯВА ЕК...
ЕНП УПРАВЛВЯВА ЕК В ТВОЯТА ГЛАВА и като видя дебелия край, ми говориш за ротации...такива сте всичките, само да има кой да се занимава с глупостите ви и да ви обяснява, че черното не е бяло....отивайте си в помощното училище...
54.
До: 50
10.11.2016 15:50:36
1
4
И аз съм възмутен

Комуниста Борисов ще прави комунистката Цачева
Прецедент
53.
ДЖОРО
10.11.2016 15:48:17
5
3
Покажете още проекти да им е гадно на червените....Те са способни в едни други проекти наречени : ЗАМЕНКИ

АХАХАХАХ
52.
до 51
10.11.2016 15:46:14
0
0
Айде ще ти го обясня като за малоумници. В ЕС и институциите има като цяло има едно, нещо наречено ротации и квоти. Повече не мисля да отговарям на некомпетентни партийни членове, моля не ми пиши повече.
51.
48...
10.11.2016 15:39:22
0
0
А ти правиш ли разлика, че в тази ЕК, има еврокомисари СОЦИАЛИСТИ...как да ти го набия в тъпата глава???
50.
възмутен
10.11.2016 15:38:48
5
3
Днес на 10 ноември отново се завръщат комунистите. Българският народ стана толкова злобен, мързелив, посредствен и късопаметен, че са готови отново да пратят държавата по дяволите...
49.
Малък и Среден Бизнес отдавна няма
10.11.2016 15:35:24
1
5
За сметка на това се увеличава броя на младите към Тирминал 2

Ловя се на бас със всички писачи във форума че ако САЩ и Канада отворят граници за безвизово, поне 500 000 предимно млади ще стегнат багажа, барабар с циганите дето ще ходят да берат калай джилязу по Дитройт и Шикагу
48.
До 41
10.11.2016 15:33:55
0
1
Ти правиш ли разлика между ЕП и ЕК ?Нататък няма какво повече да коментирам, глупак.
OLAF is a department of the European Commission, but it is independent in its investigative function.
Айде за домашно да си го преведеш. Колко е независима само Господ знае.
47.
Умерените ГЕРБаджии ги е срам
10.11.2016 15:26:42
5
2
че Тиквата тури тоя караконджул Цачева за кандидат.Много по-добра визия имаха Николов, Дончев, Фандъчката ...
46.
Харалампий
10.11.2016 15:25:00
0
8
Реконструкция на дома на нхк - 8 милиона лева - вие чувате ли се за какво трошене на пари иде реч !!! Читалището в Камено ще пропадне всеки момент , те трошат мангизи за незнамсинякъвхуй !?!?!?!
45.
миналото
10.11.2016 15:19:51
2
0
България е постигнала значителен напредък в подобряването на жизнения стандарт на всички българи през последните десетилетия. Тя е направила значителни стъпки за настигане на останалите държави от Европейския съюз, като брутният вътрешен продукт на глава от населението, претеглен през покупателната способност, е нараснал от 29% от средния за общността през 1997 г., до 45% през 2013 г. Това показват данните на Световната банка. В резултат 1.7 милиона българи са се измъкнали от бедността.
В общи линии с това се изчерпват положителните изводи за България в доклада на Световната банка.
Делът на българите в риск от бедност остава висок. Възможностите за повишаване на доходите са ограничени, особено за най-бедните 40% от населението, а световната финансова криза през 2008 г. сложи спирачка за задвижвания от чуждестранни инвестиции икономически растеж.
Потенциалът за повишаване на доходите на населението, особено на бедните, ще остане нисък, ако икономиката на страната продължава да расте със сегашния темп от около 2% годишно.
Бързият растеж трябва да бъде подкрепен от по-висока производителност, повече работни места и по-голямо участие на работната сила, смятат от Световната банка.
Къде се крият основните проблеми? Първо, в държавата. Управленските проблеми намаляват ефективността на вътрешните политики в подкрепа на растежа и споделения просперитет.
Напредъкът в осигуряването на върховенството на закона не е достатъчен, за да се наложи контрол над корупцията и да се направи управлението по-ефективно. Седем години след влизането на страната в ЕС, тя все още трябва да бъде наблюдавана в рамките на механизма за сътрудничество и проверка, тъй като не е реформирала съдебната и правната си системи.
България се представя трайно по-зле спрямо почти всички други членки на ЕС като показатели за държавно управление. Разликата е най-голяма от гледна точка на принципите на правовата държава. Регулациите и администрацията са неспособни да гарантират спазването на договорите и правото на собственост. Полицията и съдилищата са неефективни, като нивата на свързана с насилие престъпност са големи. Държавата се проваля и в ограничаването на корупцията, като степента, в която публичната власт се упражнява за лична изгода и в полза на елити и частни интереси, е висока.
От 1998 г. България е напреднала в преодоляване на изоставането си в тези области, но е все още е далеч от другите държави в ЕС. Освен това тя изостава и по отношение на прозрачността на изборите и политиките.
Управлението на публичните инвестиции не се съобразява с най-добрите практики. То не подкрепя определянето на национални приоритети и контрол върху качеството на инвестиционните предложения, както и контрол върху инвестициите на местно ниво.
Освен това оценката на проектните предложения често се разбира като прости инженерни анализи, без да се отчитат дългосрочните икономически ефекти и социални ползи. Прозрачността и отчетността на капиталовите разходи са минимални.
Няколко компании например, изглежда доминират на пазара за обществени поръчки в области като строителството на пътища.
Достъпът до публични услуги е труден поради несъответствия във формулировките за управление и изпълнение, неефективни държавни институции и администрация, обслужване на други интереси и връзкарство.
Системните реформи в публичната администрация са в застой. Административната реформа в последните години се състои основно в намаляване на персонала, премахване на дублирането на някои функции и промени на възнагражденията на държавните служители. Основните структури на управление и техните методи на работа обаче остават като цяло непроменени.
В някои случаи лошото качество, а не прекомерния обем на регулациите, удря бизнеса. Неадекватни регулаторни институции често са в основата на проблема. Например управлението и независимостта на регулатора на пазара на електроенергия създават опасност за достъпа до услугата, с негативни последици за бизнеса и домакинства.
Парадоксално, но въпреки че общественото доверие в правителството е ниско, очакванията към него са високи.
Бизнес средата, създадена от държавата, не е добра. България се нуждае от по-добри стимули за бизнеса да произвежда, да инвестира и да иновира, така че да се подобрят икономическите перспективи и да се спре или за предпочитане да се обърне, емиграцията на младите българи.
Демографските промени създават опасност за икономиката в дългосрочен план. Населението на България бързо намалява и застарява. Само за три десетилетия тя се превърна в третата най-застаряла държава в Европа, а през 2050 г. броят на българите в трудоспособна възраст ще е с 40% по-малък, ако настоящите тенденции продължат. Това ще е най-големият спад на работната сила в света.
Политиката на държавата спрямо младите българи е неадекватна. Качеството на образованието намалява и силно зависи от благосъстоянието на техните семейства. Учениците с по-висок стандарт на живот и тези, които живеят в градовете, показват много по-добри резултати от бедните и учащите се в по-малките населени места. Неравенството на образованието в България започва от ранна възраст.
Проблемите не свършват дотук. В същото време висшето образование е насочено към масовия прием на студенти, често за сметка на качеството на програмите и обучението.
България има най-ниския процент на учене през целия живот в ЕС. В резултат намалява способността на работниците да сменят работодателите, отраслите и регионите, търсейки работа с по-висока стойност. Образователната система не дава необходимите основни познавателни умения, които да позволят на българите да учат, както останалите граждани на ЕС.
Социалният капитал се разпределя неравномерно в България, като нарастващ дял от населението се чувства отчуждено от обществения договор. Уязвимите групи са младите хора, пенсионерите, бедните в селските райони, както и ромските и турско малцинства, които са изключени от определени пазари и от ефективен достъп до социални инвестиции.
Рисковете за стабилността на банковия сектор остават. Тези рискове включват относително високо ниво на необслужваните кредити, продължителната икономическа стагнация, относително ниско покритие на проблемните заеми от резервите на банките, опасност от евентуални външни шокове.
За да се ускори развитието на българската икономика, според Световната банка са необходими решителни реформи в три основни области. Първо, укрепване на институционалната и правната рамка на държавното управление. Второ, увеличаване на уменията и пригодността за заетост на българите и трето, подобряване на ефективността и ефикасността на публичните разходи.
По-бързият икономически растеж, обаче няма да е достатъчен, ако увеличаването на благоденствието не обхваща всички българи.
Почти половината от живеещите на границата на бедността 40% от населението са или безработни, или извън работната сила. Положението на ромите заслужава специално внимание, защото те ще формират голяма част от бъдещата работна сила в страната. В същото време тяхната пригодност за заетост е ограничена заради липсата на професионален опит, социална интеграция и образование.
Икономическият растеж трябва да се подхранва от нови работни места и пренасочване на работната сила към по-продуктивни сектори, като например тези, свързани с информация и комуникация и такива услуги като логистика, туризъм, и др. Също така трябва да се засили интеграцията на българските предприятия в европейските производствени вериги с висока добавена стойност.
По-добрата бизнес среда, основана на всеобхватни структурни реформи и стриктно придържане към принципите на правовата държава, особено зачитане на договорите, ще насърчи доверието в България на инвеститорите. Това от своя страна ще стимулира създаването на работни места.
А мерки за подобряване на социалната интеграция, както и инвестиции в образование и нова инфраструктура, могат да генерират положителен цикъл на растеж и просперитет.
Колкото по-висок е ръстът на производителността, толкова по-лесно ще бъде за България, да обърне посоката на демографските промени.
Световната банка също така препоръчва на България да намали ДДС на лекарствата, защото половината от доходите на бедните българи отиват за медикаменти.
44.
БГ резил
10.11.2016 15:09:34
0
4
За съжаление №12 е брутално прав!
43.
Only in M. Rudnik writing like a monkey
10.11.2016 15:09:19
0
3
До 38 това не са Бургазлии, това са пръчове от околията + Ямбол и Сливен. Но ако им кажеш марш обратно ставаш лош.
42.
Ангелина
10.11.2016 15:07:21
8
2
Поредните причини да подкрепям Николов и ГЕРБ!
И да си знаете:
В неделя ще имате гласа ми.
Цачева Президент!
41.
... 37
10.11.2016 15:06:54
2
1
С кое си запознат бе, неграмотник?
ЕС се командва от ЕНП, кой е председателят на ЕП бе, не е ли Мартин Шулц от Европейските социалисти, или оня изрод от австрийските социалисти, който 2013 идваше да агитира Орешарски да стане премиер...
А колко от еврокомисарите са социалисти, шефа на еврогрупата е от холандските лейбъристи....отвори прочети бе, негармотник скапан.
ОЛАФ била под шапката на ЕНП може да напише само психично болен човек, а Цацаров, който ''ти си го избра" беше пръв рупор на Костинбродкста афера... за да ти стане ясно колко е от ГЕРБ....
Тези ходи да ги разправяш на някой с деменция, може и да ти повярва....
Като сте китки за КТБ, защо фалирахте банката бе, къде бяха премиерът, финансовия министър, нали бяха във ваше правителство...
БСП ВИНАГИ Е ФАЛИРАЛО БАНКИ...ПРАВИ ТОВА КАТО СВЪРШАТ ПАРИТЕ ЗА КРАДЕНЕ В БЮДЖЕТА...А ДПС ОБЛАЖИ И ВИ ГО НАБИ, КАТО ВИДЯ, ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА СТОИ НА ВЛАСТ, ЗАЩОТО АКО НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВИ ЕВРОФИНАНСИРАНЕТО ВСИЧКИЯТ БИЗНЕС ЗАМИНАВА.
40.
Only in M. Rudnik writing like a monkey
10.11.2016 15:05:45
7
5
Мислещите хора ще си гласуват за ГЕРБ. Останалите шматки за генералчето. За съжаление простия народ в тая държава май вече е мнозинство. Спирам да се ядесвам вече. Пенсионери, селяндурите и калпавите искат анархия.Те не мислят, те са генетично развалени. Лош мат'рял
39.
Only in M. Rudnik writing like a monkey
10.11.2016 15:05:45
6
5
Мислещите хора ще си гласуват за ГЕРБ. Останалите шматки за генералчето. За съжаление простия народ в тая държава май вече е мнозинство. Спирам да се ядесвам вече. Пенсионери, селяндурите и калпавите искат анархия.Те не мислят, те са генетично развалени. Лош мат'рял
38.
нямам думи
10.11.2016 15:02:11
9
6
Всяка изминала година под управлението на Николов, градът ни разцъфва все повече и повече. Единствено времето когато на власт беше задкулисието олицетворено от Орешарски града ни бе отново неглижиран от държавата, както беше и преди да се появи партия ГЕРБ.
Точно за това не мога да си представя, че има бургазлии които да са способни да плюят на града си за да задоволят злобата си!
37.
номер 20
10.11.2016 14:53:46
4
10
Аз не мога да разбера докъде се простира наглостта на членовете на тая партия Герб. За каква КТБ говорите и плашите? Ограбиха я вашият управител на БНБ и партийната дружка Пеевски. Да не я окраде Р.Овч. или Орешарски? (нищо, че и те са за бесилото, но сравнението си е правилно). Кой преизбра управителя на БНБ? На кой хората бяха в банковия надзор на БНБ????? Кой в момента крие кой я окраде?????? Цацаров!!!!! Цитирам: "ма нали ти си го избра(Цацаров))", разговор между две каки...... За да сме по-точни ЕС спря фондовете, но този ЕС се управлява от ЕНП, личните приятелчета на Борисов, имащи "файда" той да е на власт. Да не мислите, че техните проекти миришат на розички????? Просто няма кой да им направи един хубавичък одит, защото ОЛАФ също е под шапката на ЕНП. Айде като ръсите малко опорни точки ги ръсете както трябва, а не всеки, който е поне малко по-запознат с институциите да ви се смее острани.
36.
...
10.11.2016 14:47:11
4
9
Няма ли един нормален човек да излезе и да каже, че няма генерал във ВВС, в страна без ВВС.
Ние се докарахме до два самолета бе хора. И всичко, за да си плащаме ремонтите на същите тези самолети на Москва.
Какъв е бил тоя летец без самолет.
Какви проекти, какви 5 лева, то е ясно на всички. Няма да има 1 лев еврофондове, ако ни управлвява БСП и ДПС. Ставало е вече. 2 пъти!
Какво да обяснявам, какво да говоря...не сме народ да го разберем...
35.
glas
10.11.2016 14:45:01
3
13
Сега ще се спукат да крадат. Митко Николов и без това подари на тоя селяндур Караненов една алея точно в това ядро на морската градина. Сега може и цялото ядро да му хариже.
Иначе "много правил"...
Направи две велоалеи, които никой не ползва, а позволи да съсипят сумати зелени площи, които всички обичахме....
И всички тези неща се пропагандират като грандиозен успех.
Ами митко ...слънчева чекия такава почини си малко от туй лапане...
Не са ли умори да лъжеш и крадеш....
34.
Скептик
10.11.2016 14:41:20
5
5
За съжаление, ако няма стабилност в управлението на национално ниво, а недай си Боже да имаме ново управление от тип Орешарски или Станишев може и да не доживеем да ги видим тези проекти.
Просто фактите говорят, че дойдат ли БСП+ДПС на власт всичко насочено към Бургас бива отрязано като с нож и спряно. Примерите са много!
33.
наблюдател
10.11.2016 14:40:22
2
8
Ако не гласувате за цецка ще спре да ми става гербера.
32.
mushito
10.11.2016 14:40:04
3
6
аз пък няма да гласувам за кмета повече. обещаха ни поръчки а накрая смао пръчки.
Щяхме да градим и строим, а сега навънка ще спим
31.
СТРОИТЕЛ
10.11.2016 14:39:51
1
6
Досега ако ни плащаха бе с 10-12 месеца закъснение.
Занапред сигурно 20-24месеца.
Става въпрос за месеци не за проценти.
30.
Браво
10.11.2016 14:37:12
6
7
Искам да видя Бургас още по-красив и още по-развит. Смело напред! Подкрепяме ви!
29.
математик с първи клас
10.11.2016 14:34:42
4
7
Друго си е БСП и ДПС на власт.
Никакви еврофондове, никакви проекти, нищо!
Бум бюджета, прас резерва и една банка за капак.
После спокойно, тихо и оядено в опозиция...
28.
математик
10.11.2016 14:28:23
3
8
Нови 100 000 000, 30%комисионна 30 000 000.За това е голямото плашене и реване.И това само в Б-с.
27.
Самолета
10.11.2016 14:22:11
4
6
Ей ся като спечеля изборите, ще ремонтирам поделението в Равнец, че да си паркирам там личния самолет, който ще си купя с вашите парички от дарения.
26.
...
10.11.2016 14:19:11
7
11
имам чувството, че българите сме нация от мазохисти. Започвам да си мисля, че е добре Радев да спечели изборите, след което да назначи служебно правителство. Това служебно правителство да разграби през постановения на Министерски съвет фискалния резерв. После в новия парламент ГЕРБ да не управлява, за да могат БСП и ДПС за пореден път да фалират държавата, барабар с някоя банка.
Така може и да се осъзнаем, че не е нормално сами да си спираме еврофондовете и да си фалираме държавата, само защото Цачева била грозна и дебела...
Но в крайна сметка може пък наистина да сме мазохисти...
25.
до 15 весо
10.11.2016 14:18:59
2
12
Много си точен. Да не забравяме, че "чичо МИТКО" школува при Йоан и още тогава изпапа Колодрума. Както венаги, ученика изпревари учителя.
24.
Яката работа
10.11.2016 14:18:41
7
9
И да крадат поне правят за хората, а пък преди ГЕРБ, беше само лапане и дупка до дупка....
23.
сашко
10.11.2016 14:18:16
4
11
На герберастите им влезе главата и пищят.Чакайте бе в неделя ще ви влезе ЦЕЛИЯ.
22.
e
10.11.2016 14:13:58
2
6
голямо крадене ще пада....
21.
до 20
10.11.2016 14:07:51
15
7
аз пък ще гласувам точно за тях...За ГЕБР...ми дааа, какво изобщо ме занимавате с руско-турските подлоги...ама много къса памет имали някои хора! ооо спомням си аз какво беше...тук там се асфалтираше някоя улица и то с кръпки, спомняте ли си? Ми тока...той спираше постоянно... ами да си спомним примерно за градският транспорт, спомняте ли си? Ами спомняте ли си какви сметки за мобилни услуги плащахме и как неможехме да се отървем от кърлежите? Ами чакайте да припомним колко журналисти бяха изтрепани дето не служеха на червената армия...ооо сега се сетих и за ЦСКА - там какво папане бешее
Неее няма да продължавам вие си решете аз съм за ГЕРБ
20.
До 18
10.11.2016 13:56:02
6
24
Аз няма да гласувам за Станишев нито за Орешарски, нито за ДПС. Аз ще гласувам против ГЕРБ и срастването на тази партия с властта и държавата. Достатъчно кадърни и знаещи хора изгонихте от България само и само да си назначите членовете на уютни и топли места. На парламентарни избори моят глас няма да отиде нито за ГЕРБ, нито за БСП.
P.s. И да не забравя, ако не гласувате за ГЕРБ има сериозна опастност магнитните полета на Земята да се разтроят и да спре да се върти. :D
19.
Ето малко инфо
10.11.2016 13:53:29
12
9
Гласуваш за Румен Радев, избираш Слави Трифонов! Слави и Румен Радев в заговор да свалят Бойко! След изборите Дългия прави партия с парите на Цветан Василев, а Радев прецаква БСП........

Така описват политическата реалност известни шоумени от Би Ти Ви, колеги на учиндолския тв водещ.

По техни данни кандидатът на БСП за президент е марионетка в ръцете на Трифонов и още от самото начало на кампанията си координира всяко свое действие, изказване или публична проява с него, пише Данка Радева в ПИК.

"Корнелия заложи на генерала, след като Слави пое ангажимент да помага. Ако някой зададе въпроса КОЙ всъщност предложи Румен Радев, отговорът няма да е Георги Първанов, Михо Михов или Корнелия Нинова, а Слави Трифонов", поясняват от Би Ти Ви.

По техни данни на предстоящия си безплатен концерт на Орлов мост Дългия щял да призове феновете си да гласуват за левия кандидат. Това ще се случи няколко дни преди изборния ден на 6 ноември.

"Слави и Радев се срещат дискретно и обсъждат актуалните теми и общата си стратегия. Срещите се провеждат в закътани вили в покрайнините на София. Слави пристига дегизиран, без кортеж и охрана. Съзнава, че ако бъде разпознат, публичният скандал ще е страховит", разкриват детайли служители на електронната медия.

Според тях Трифонов и Радев имат обща цел - свалянето на кабинета, дискредитирането на Бойко Борисов и изхвърлянето му от властта. Схемата предвижда през пролетта на 2017 г. да се проведат извънредни парламентарни избори, вече под контрола на новоизбрания президент и със служебно правителство, съставено от него. През този период Трифонов възнамерявал да основе дългоочакваната си партия, зад която прозират финансови инжекции на банкера Цветан Василев, и с въпросната партия да участва на изборите.

"Ще има реваншизъм, Слави е безкрайно отмъстителен. А когато Слави основе партията си, Румен Радев набързо ще предаде подкрепилата го БСП и ще започне да обслужва новия си приятел", допускат посветени в чалга-заверата.

Както е известно, шоуменът и бившият генерал са близки още от 2008 г., когато Радев гостува в "Шоуто на Слави" и проля горчиви сълзи за състоянието на родната армия. Преди това военният уреди Трифонов да пилотира изтребител F-16.
18.
опаа
10.11.2016 13:51:06
17
8
Спомнете си - мутрите, рекета, Станишев, бизнес клубовете, обръчите от фирми, Орешарски и милиардите на КТБ. За това ли ще гласувате за четвърти път?
17.
aaa
10.11.2016 13:49:28
4
1
http://www.transmedia.bg/2016/11/09/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%BA%D0%B0/
16.
GO40-попробовать еще раз
10.11.2016 13:48:06
6
18
Кой е Димитър Николов?


Оказва се, че той е крупен контрабандист от близкото мафиотско минало на България. Кандидатът за Кмет е държал години наред добре разработен канал за нелегален внос у нас на сухо мляко от Молдова и ОНД през Дунав мост. Публикации за това вече се появиха в някои национални медии. Заради тази си престъпна дейност Николов е осъден с присъда на Бургаския районен съд и дори в момента срещу неговата Еднолична фирма “Бове – 1” има действащи следствени дела и прокурорски преписки. Николов е разкрит от Митническите власти да представя подправени фактури и да подменя истинските. Във въпросните фактури има различни доставчици и различни фирмени адреси на “Бове – 1”, нито един от които действителния по съдебно решение. Така той е укривал десетки хиляди килограми сухо мляко, което е вкарвал с ТИР-ове през Дунав мост. Заради престъпленията срещу Николов са съставени Митнически Актове, Наказателни постановления, Съдебни решения и Изпълнителни дела от Агенцията за държавни вземания за принудително събиране на сумите, с които е ощетил държавния бюджет. “Уикенд” разполага с документи, доказващи, че Кандидат – Кметът е измамил държавата с над половин милион лева, което за момента на престъплението са били страшно много пари. Източници от кухнята на подобни далавери са категорични, че никой вносител не би действал в продължителен период толкова смело в престъпна дейност, без да има сигурен гръб и протекции на политическо и държавно равнище. Добре покриван като Областен Председател на СДС, докато бе в управление, и настоящ водач на синята листа в Общинския съвет на Бургас, един изпечен стопански престъпник /признат от съда/ застава зад друг актуален политически чадър, за да се спаси от заслуженото наказание, което трябва да понесе за престъпленията си.. Ако разбира се България беше нормална законова държава по европейски стандарти и корупцията в страната не превръщаше вчерашните престъпници в настоящи управници, с власт да се разпореждат със съдбите на милионите българи.
15.
весо
10.11.2016 13:47:23
5
20
НАДМИНАХТЕ ЙОАН ПО КРАДЕНЕ НА ПАРИ ОТ ПРОЕКТИ ЗА ГРАДИНКИ И ФОНТАНИ.
14.
до ОбщИна Бургас!
10.11.2016 13:41:00
3
22
Хайде сега да споделите и проектите на нови кооперации, които ще изникнат на 2 метра пред други, вече построени!
Че ни писна да ни правите на най-големите глупаци!
13.
-------
10.11.2016 13:39:56
3
20
Цачева не я избраха за кметица на Плевен, а ГЕРБ за президент искат да я пробутат.
Боко определи кандидатурата й за своя грешка, като така директно призова да не се гласува за нея. Кой нормален би дал гласа си за "грешка"!
12.
паркове, градинки, фонтанчета .......
10.11.2016 13:38:42
4
25
И нищо, което да води до развитие на бизнеса, нови работни места, облекчаване бита на семействата с деца, възрастните и болните! С една дума отвън красиви, отвътре гнили са ябълките по "оперативна програма"! Нищо от първа необходимост, само лустро и замазване на очите!
11.
!!!
10.11.2016 13:35:58
18
9
Нощта на изборите винаги е часът на истината. И снощи не ни се размина зловещата истина, че печално известната тройна коалиция е като триглавата ламя – колкото и пъти да отсичаш някоя от главите ѝ, тя регенерира. В нощта след изборите на 6 ноември регенирираха цели две глави на модела „Орешарски” – БСП и ДПС.

Директно, брутално и без никакви заобиколки.

Румен Радев, подкрепян от БСП, се откъсна с 4% пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ДПС по стар свой си обичай врътна палачинката и открито застана зад партията, от която ѝ замириса на власт.

Оттук нататък дилемата е ясна – избираш Радев, получаваш Доган.

С всички произтичащи от това последствия в случаите, когато тези две парти са докопвали властта в държавата.

Да припомняме ли: правителството на Любен Беров в началото на 90-те и разцвета на мутренските времена и рекета; правителството на Сергей Станишев и превръщането на политиката в бизнес клуб; правителството на Пламен Орешарски и плачевния му завършек, милиардите на КТБ. За това ли гласувахте вчера и за това ли ще гласувате?

За едни – сватба, за други – брадва. Това е характеристиката на тези управляния. Задкулисието налива гуша, а народът обеднява ли обеднява.

На път сме да почетвъртим това самоубийствено упражнение, след което все по-трудно ни се отдава да се държим като жар-прица и да възкръсваме от пепелищата на държавата. И пак се нуждаем от припомняне за неверниците – бащицата на тройната коалиция ни докара тройния шлем, чиито милиарди изплащаме днес. И моделът „Орешарски” – тържеството на задкулисието, пак процъфтя по негово време.

Тъй че и днес няма грам съмнение – избираш Радев, получаваш Доган и връщаш примката на врата си още по-затегната от годините на властова алчонст и слонски реваншизъм.

Още повече, че бащицата и на тази кандидатура отново е същият, нищо, че в последния момент го изритаха от заверата. Още повече, че и сегашната маша от политическата търговия на тази партия Орешарски брутално е открито и недвусмислено е насочена срещу целия народ и държавата. Самият бащица стана президент именно с гласовете на ДПС. След всичко, избрано с гласовете на ДПС, трева не никне. Това ни казва най-близкото ни минало, което за доста от нас е целият ни живот.

Ако Радев стане президент, това ще е най-голямата фалшификация на всички избори досега!

Може би повече хора искат Радев и по-малко Цачева за държавен глава на първи тур. Но очевидно никой не иска мюрето Орешарски за каквото и да било и фактът, че неговата подкрепа се свежда единствено до монолитния и дисциплиниран електорат на ДПС е най-крещящото доказателство за търгашеското естество на кандидатурата му.

Но въпросът остава да виси със страшна сила – отново ли ще позволим ДПС да определи кой ще е президентът на България и какво ще е бъдещето ѝ или ще се съобразим с ясната заявка на нацията, която се бори за чест и достойнство, ако се съди по огромния ръст на гласовете за Патриотичния фронт? Отново ли ще пуснем държавата по бобслея на задкулисните сметки и интереси на обръчите от фирми и олигарси?

Това не бива да се допуска. Това е последното, което можем да си позволим и след което може би вече това наше скъпо местенце ще престане да бъде държава и ще се превърне в никому ненужна територия. Май че си струва този път да помислим добре.

Не в деня на размисъл, а пред тези 7 дни, след които можем да заличим България. Всичко може да не бъде простено, но това – никога и от никого. Тъй че мислете!

И както на първи тур, всеки се биеше за себе си и в крайна сметка всички срещу Цачева, здравият разум изисква на втори тур да изиграем обединението, което прави силата - всички срещу ДПС и креатурата на задкулисието Радев!
10.
oo
10.11.2016 13:35:11
5
17
Няма те ли поне малко достойнство?! Не става дума за доблест!

Вие сте доктор. Нали така? – Имате научна степен? Но сте „прост“, както се гордеехте в началото. За това ще се опитам да ви го обясня простичко.

Г-н Борисов, в очите на 90% от българския народ вие сте посмещище! Гол цар!

Наистина ли не осъзнавате това?

Плашите, че ще „Спрете“ – едно, второ, трето; ще ни вземете, отнемете, лишите…

Г-н Борисов, вие ни взехте всичко! Вече няма с какво да ни уплашите!

Излезте от екраните, г-н Борисов, спрете да пелтечите, да се гънете, да се вайкате. И се скрийте, за да не си гледате срама.

Защото нас ни е срам да ви гледаме срама! Нищо, че и ние сме „прости“.

Вие успяхте да обедините нацията, г-н Борисов, това ви го признавам: Имате СЪВКУПНАТА НЕНАВИСТ на целия оцелял при вашето управление остатък от народ!

Съмнявам се, че някога в историята ни някой е постигал такъв успех.

Вие, г-н Борисов бяхте просто проект. На „Господарите си“. А всеки проект има начало, период на изпълнение и КРАЙ. И след него идва НОВ проект. Става дума за т. нар. „жизнен цикъл“. Попитайте ПР-ите си, те ще ви го обяснят.

Та вашият жизнен цикъл бе до тук г-н Борисов. Заедно с този на клакьорите около вас.

И бягайте, г-н Борисов! Защото скоро не на едно място ще поникне Грамада!

И с всеки хвърлен камък българите ще викаме: ПРОКЛЕТ ДА Е ЦЕКО! (Методиев Борисов)!

Не знам Галена какво ви пее, но Джон Бон Джоуви казва: „Този живот не ти дава нищо, което не може да си вземе обратно!“

За това БЯГАЙТЕ, г-н Борисов! Защото СЪБИРАМЕ КАМЪНИ!
9.
GO40
10.11.2016 13:31:41
7
13
Кой е Димитър Николов?


Оказва се, че той е крупен контрабандист от близкото мафиотско минало на България. Кандидатът за Кмет е държал години наред добре разработен канал за нелегален внос у нас на сухо мляко от Молдова и ОНД през Дунав мост. Публикации за това вече се появиха в някои национални медии. Заради тази си престъпна дейност Николов е осъден с присъда на Бургаския районен съд и дори в момента срещу неговата Еднолична фирма “Бове – 1” има действащи следствени дела и прокурорски преписки. Николов е разкрит от Митническите власти да представя подправени фактури и да подменя истинските. Във въпросните фактури има различни доставчици и различни фирмени адреси на “Бове – 1”, нито един от които действителния по съдебно решение. Така той е укривал десетки хиляди килограми сухо мляко, което е вкарвал с ТИР-ове през Дунав мост. Заради престъпленията срещу Николов са съставени Митнически Актове, Наказателни постановления, Съдебни решения и Изпълнителни дела от Агенцията за държавни вземания за принудително събиране на сумите, с които е ощетил държавния бюджет. “Уикенд” разполага с документи, доказващи, че Кандидат – Кметът е измамил държавата с над половин милион лева, което за момента на престъплението са били страшно много пари. Източници от кухнята на подобни далавери са категорични, че никой вносител не би действал в продължителен период толкова смело в престъпна дейност, без да има сигурен гръб и протекции на политическо и държавно равнище. Добре покриван като Областен Председател на СДС, докато бе в управление, и настоящ водач на синята листа в Общинския съвет на Бургас, един изпечен стопански престъпник /признат от съда/ застава зад друг актуален политически чадър, за да се спаси от заслуженото наказание, което трябва да понесе за престъпленията си.. Ако разбира се България беше нормална законова държава по европейски стандарти и корупцията в страната не превръщаше вчерашните престъпници в настоящи управници, с власт да се разпореждат със съдбите на милионите българи.
8.
ким чен николов
10.11.2016 13:31:37
4
10
хайде в кауша, че много сте се разкрали...
7.
Bobi
10.11.2016 13:26:16
4
25
Ако качеството е като на предните проекти ... МЕРСИ.
По добре си крадете направо парите и не ни разкопавайте града.
Всичко което беше направено беше направено с ОТВРАТИТЕЛНО качество поне 50% от парите за проекта са окрадени.
А за издънки като Тройката и "паркинга-мол" пред Храма Свети Кирил и Методи да не говорим.
Много крадат тези ...
6.
куртака
10.11.2016 13:18:44
5
28
голямо крадене ще падне kak da si otivame gyrbawite momi
5.
гласувай заГЕРБ
10.11.2016 13:15:07
8
28
Как да подадем оставка когато в общината има над 100 милиона лв по програмата "РЕГИОНИ ЗА ГРАБЕЖ"???Това са наши пари и докато не ги усвоим няма да ходим никаде.
4.
Kmetaa
10.11.2016 13:14:26
10
7
Shte li da sprat proektite ako cecka ne spechelila na babba vi shushonite gerberski
Pobarkahte se ei parata qko vi oblachva
3.
до 1
10.11.2016 13:11:29
10
22
не е прилично да взимаш от пенсиите на хората за да правиш кампания за президент
2.
ВЛАДО
10.11.2016 13:08:14
28
13
ЕМИ ДА АМА АКО НА ИЗБОРИТЕ СПЕЧЕЛИ РАДЕВ И ПОСЛЕ ОТИДЕМ НА ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ.....МЕ СЪМНЯВАТ ТЕЗИ ПРОЕКТИ
1.
психиатър
10.11.2016 13:07:58
8
28
" кандидатът на официалната власт - г-жа Цачева, е неприличен кандидат. Неприлично е да се твърди, че ако тя не спечели изборите, ще настъпи национална катастрофа и регрес на България до тоталитарния режим, и ще дойдат комунистите и Путин."
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори