×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Г-жо Карастоянова, срам ни е от нашите покойници, заради Вас! (СНИМКИ)


Г-жо Карастоянова, срам ни е от нашите покойници, заради Вас! (СНИМКИ)
Това е Гробищният парк на европейския град Бургас
04 Ноември 2016, Събота, 00:50 ч.
Автор: Флагман.бг снимки: Георги РУСЧЕВ

На Вас отдаваме чест, старши комисар Калоянов, за перфектната организация на най-голямото общоградско събиране, макар и много тъжно


„Уважаема редакция, обръщам се в този печален за мен ден към Вас, защото се надявам, че няма да запратите в коша моята мъка. Живея и работя във Виена вече 10 години. Гробното място на баща ми в бургаския Гробищен парк се поддръжа от възрастна жена и смятах, че днес, завръщайки се в родния ми град, ще се поклоня пред паметта му, както подобава. Оказа се, че горчиво съм се излъгала. Аз просто не успях да стигна до него. Не става въпрос за бурени и храсти, а за цели пораснали дървета между нашия наследствен гроб и другите околни. Нещо повече – малката алея между два квартала вече бе заета от нови два гроба – неясно защо появили се там, откъдето можеха да минат хора и автомобили. Говоря Ви за централната част на гробищата. Не искам да си помислям какво е по-навътре.

Мръсотията, нахвърляните купища с боклуци наоколо приличаха повече на сметище в цигански квартал, отколкото на Гробищен парк в европейски град. Имала съм възможността да посетя аналогични паркове във Виена и Берлин, не искам да се сравнявам с тези градове, където мерилото за културата на хората е отношението към техните покойници.

Известно ми е, че управител на Общинския обреден комплекс е г-жа Магдалена Карастоянова. Срамувам се, г-жо Карастоянова, от моите починали близки, заради Вас.“


Това ни е написала в редакционната поща нашата читателка Добрина Стаматова – Караниколова, публикуваме писмото й със съкращения. Дежурният ни репортерски екип отиде на място, за да види дали твърденията на тази бургазлийка отговарят на истината. Оставяме без коментар заснетите кадри. Г-жа Карастоянова управлява Гробищния парк вече 9 години. Смятаме, че ако работниците й не достигат, поне за Архангеловата задушница управителката можеше да потърси помощта на „Титан“ и „Чистота“, знаейки много добре, че в този ден на поклонение на това място се струпват много повече хора, отколкото по централните улици на града за 24 май.

Сигурни сме, че ако надникнем в отношенията между управителя Карастоянова с частните траурни агенции и многобройните наематели на павилиони за цветя и каменоделците, ще открием доста нередности. Защото ако към гробищните такси на хората прибавим доходите, идващи от тези контрагенти, гробището на Бургас би изглеждало по друг начин.

Видяхме обаче, че директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов бе свършил своята превантивна работа като професионалист. Униформените му служители въведоха перфектен ред в движението на хора и автомобили и предотвратиха сериозни сблъсъци в навалицата от хора.







В категории: Бургас


25
Коментара по темата
25.
Право на отговор!!!
06.11.2016 15:10:30
0
11
До госпожа Добрина Стаматова – Караниколова, чрез вашата редакция, до Вас редакторите и вашите читатели. Абсолютно сте прави за изложеното в статията, естествено с някои малки корекции по повод изложеното:
Коментара на №10 дава много ясна самооценка и игнорира всички останали злобни и необмислени драсканици - Ние сме виновни, заравяме покойниците и забравяме за тях в забързаното време. Ако ходим често при тях няма да е така. Ние не чистим, защо някой друг да ни върши работата. Винаги на нас някой ни пречи.
Коментара на №9 идва в чудесна добавка - Погледнат отгоре, парка е ужас. Няма подредба, залесяването на места е прекалено, а другаде въобще няма. Да парка е такъв, но как да обясниш на хилядите хора, че никому не е нужно това безразборно садене на каквото им попадне и където трябва и не трябва. Хвърлят се луди пари за мемориали и монументи, и после се зарязват на произвола на съдбата, а какво стана с максимата „УВАЖАВАЙ БЛИЗКИТЕ СИ ПРИЖИВЕ”. Ще кажете в мъката си хората намират утеха в това и докато тъгуват и скубят плевелите, с мъка на сърцето ги трупат на съседния гроб, щото видиш ли бил неподържан или направо на алеята щото онези от парка каква им е работата. Тя мъката, какво ли не прави с хората!?!
Не трябва да игнорираме и коментара на №3 - Гробището беше почистено. Посетих го в петък. На този ден се събира целия град. Тези отпадъци си личи че са от днес. Всеки почиства и изхвърля където му падне. Има гробове непочиствани от години. Това е НАШЕ задължение. Какво повече може да се каже по въпроса. Познавам хора, които си признават, че вече не могат да са толкова активни, че трябва да пътуват от Меден рудник с градския транспорт и после не малки разстояния пеш в парка, но трябва ли да ги обесим за това. Не мисля, че е проблем, когато почистваш гроба на близките си да погледнеш и съседния. Преди години, това не беше проблем за нас българите, за прословутата ни трудолюбивост и сърдечност. Нима времето ни озлоби до такава степен, че да искаме само да рушим и да хвърляме кал върху хората!?!
Има питания и за охраната. Ами аз и близките ми намираме време поне през седмица, две да посетим парка, да поседнем за малко при близките си за разтуха и почивка след забързаното ежедневие. Няма да казвам, че почистваме и поддържаме, защото се предполага, че така е редно, но почти винаги сме засичали охраната на велосипеди или пеш, което си е успокоително за една жена. Все пак парка не е пълен винаги с хора.
За коментара на №18 - За уядената магдалена всеки ден е задушница. подавките са в пачки хвали се че няма кой да е барне дойде бедна сега е супур богата да живее общината. Ами той е достатъчно красноречив сам по себе си и в съдържание и в начин на изложение показва какъв човек стои зад него. Такива като „Дядо поп”или който и там да стои зад коменатара преди години продадоха имотите на родителите си спечелени с много труд за да си купят по някой дръглив мерцедес и не ми се мисли какво биха си купили ако имаха възможност да продадат парцела на близките си в гробищата. Звучи много цинично и не искам да зная какво би се случило ако е възможно.
Скъпи съграждани, коментарите са много и в тях има много верни неща, но вместо да даваме воля на страсти емоции, нека преди всичко да бъдем българи, от онези старите, които създаваха, изграждаха, раждаха ни и отглеждаха, тези които сега почиват в този парк, да постъпим като тях и в тяхна чест. Възползвайте се от правото си на мнение, но не за да хулите и обиждате, а за да дадете предложения за нещо по-добро, още по-хубаво би било, ако сами участвате в реализирането им. Не е трудно, а удовлетворението е огромно!!!
Например нека се възползваме от предложението на №21 - kmeta trqbwa da komandirowa slujitelkata do germaniq da widi kak e tam. Predlojenieto mi e bezrabotnite na socialni pomosti da otrabotwat dnite w tozi park. Естествено без първата част. Ние си имаме достатъчно добри опит и традиции та да ходим до Германия, просто трябва да си ги припомним. Но във втората част има резон. Нека прибавим към това предложение още нещо. В бургаския затвор и най-вече в базите с лек режим има достатъчно затворници, които биха могли да влязат в употреба и да превърнат това място в рай. Така ще са поне малко полезни пред обществото, пък нещеш ли това може и да им окаже и положително влияние приближавайки се към онези старите, нашите българи, техни родители или жертви!!!
24.
народен певец
06.11.2016 11:52:22
4
2
хей хоп , хей гроб тази пачка в кметски джоб.
23.
М
06.11.2016 11:10:08
4
3
Напълно съм съгласна с оплакването на госпожата. Доколкото си спомням едно място струва между 800 и 1200 лв, отделно се плаща за службата и всичко останало. Почти всички чешми са изградени от близки на починали. То е ясно, че всеки чисти гроба на близките си, въпроса е кой чисти общите части и къде тогава отиват всички пари ? На много места няма табели с номера на парцела и е ужасна мръсотия. От години ходя на гробищата и виждам, че няма никаква промяна към по- добро, напротив , мизерията става все по-голяма . Дано след тази статия се вземат мерки !!!
22.
баба попадия
06.11.2016 08:55:33
2
3
що за злоба, що за грозни коментари?
който я познава не би написал подобни неща . помогнала е на много хора.
21.
R Hristova
06.11.2016 08:51:06
1
1
kmeta trqbwa da komandirowa slujitelkata do germaniq da widi kak e tam. Predlojenieto mi e bezrabotnite na socialni pomosti da otrabotwat dnite w tozi park.
20.
счетоводител
05.11.2016 22:07:51
9
5
За партията ГЕРБ трябват пари от всеки ГРОБ. Да живее лакомият кмет Николов
19.
отвратен
05.11.2016 21:46:04
3
5
Карастоянова загробва вече и на транспортните алеи. Публична тайна е,че прибира от всеки такъв гроб доста пари . Знае се от кмета но парите не миришат. Знае се и че фирмите се рекетират , но си мълчат.
18.
дядо поп
05.11.2016 21:36:32
3
4
за уядената магдалена всеки ден е задушница . подавките са в пачки хвали се че няма кой да е барне дойде бедна сега е супур богата да живее общината
17.
Гергана
05.11.2016 21:28:04
2
9
Напълно е права госпожата която е подала информацията!Ужасно е да отидеш на гроба на близкия и да видиш нахвърлени боклуци от почистването на съседни гробове!Но има и друго как да стигнем до гробовете които останаха по навътре в парка,трябва да стъпваме по другите гробове,те вече са един върху друг,няма никакъв ред!Трябва да има место където да вървим и да има пътеки да може да се минава!Трябва да има също места където да изхвърляме тревите и други боклуци,а не 1 казан на алея,как да стане!Защо плащаме данъци,а нищо не е на ред!!!!!!
16.
познавач
05.11.2016 20:31:31
2
13
Кмете, тази е милионерка. Парите, които идват от фирмите всеки месец са достатъчно за да дялкате двамата . Ограбихте и живи и умрели. Нямяте съвест . Гробището е златна ямя в която потъват парите3 на бургазлии
15.
Онуфрий
05.11.2016 19:48:46
1
10
Пълна свинщина, прахоляк (в сухите дни), кал (в дъждовните) и мръсотия. Плочите на гробовете, граничещи с алеите са кафяви от пръските на преминаващите коли...
14.
Аз
05.11.2016 19:25:57
1
9
Гробовете които посещавам си ги чистя и поддържам. Въпроса е как стигам до тях, особено когато са в парцел 59 и нагоре? В началото на парка поддържат алеите, но само там. Навътре само храсти и бодли......
13.
къде?
05.11.2016 18:51:31
4
6
къде я видяхте тази отлична организация на движението?полицаите повече пречеха отколкото да помагаха.и тази глупост да направят движението еднопосочно беше върха.преди години като нямаше организация на движението беше в пъти по спокойно
12.
до № 11
05.11.2016 18:27:53
2
4
ако ходите редовно на гробищата няма как да не сте видели камиона и работниците на фирмата които обират изхвърлените извън контейнерите отпадъци
11.
...
05.11.2016 18:08:53
2
14
Длъжна е да поддържа алеите. Да осигури места за изхвърляне на боклука.да го извозва редовно.това прави ли се?
10.
Ми аз
05.11.2016 17:44:56
12
15
Защо търсите вина в жената.
Ние сме виновни заравяме покойниците и забравяме за тях в забързаното време..Ако ходим често при тях няма д е така.Не не чистим защо някой друг да ни върши работата.
Винаги на нас някой ни прече.
Мен не срам да кажа.
И аз съм от тези,който не ходя там.В годината веднъж.
Защо ,жената да е виновна бе хораааа.
Та те нейни ли са.
Все някой да ние виновен.
О.с Непознам жената .
Ние сме си виновни...
Плащаме за гроб но не плащаме за подръжка нали..
Вечна им памет на мойте близки роднини който загубих през годините.

А на тези дет са писали.
Вие от това голяма новина направихте за награда сте.
9.
Бургазлия
05.11.2016 17:30:27
3
14
Погледнат отгоре, Гробищният парк е ужас. Няма подредба, залесяването на места е прекалено, а другаде въобще няма.
8.
Злобина Стаматова Караниколова
05.11.2016 17:30:16
14
13
Ми почистете си бе госпожо. У дома кой ви чисти? Тук е същото.
7.
y
05.11.2016 17:06:36
4
17
То само се краде,как да стане?
6.
Аз
05.11.2016 16:49:04
3
11
трябва със закупуването на парцел да те обвързват с месечна такса от 5-10лв за поддръжка. Има толкова безработни, да им се плаща и да почистват. Има мн изоставени гробове, има мн избягали от България хора, чиито роднини няма кой да посети и да им почисти тревите по парцелите.
5.
zv.
05.11.2016 16:21:32
2
20
А бе хора,прилича на кочина-срам за паметта на нашите близки.Трябва да прилича на парк,а не на бунище.Ами аз отивам да почистя гроба на родителите си-тревата и боклуците вкъщи ли да си ги нося!И крадат там от гробовете като за последно! Ужас!
4.
Е З
05.11.2016 15:46:37
3
18
Не мисля ,че е мръсно,но немога да разбера има ли охрана?От гроба на баща ми откраднаха посадените цветя!
3.
П
05.11.2016 15:20:50
7
19
Гробището беше почистено. Посетих го в петък. На този ден се събира целия град. Тези отпадъци си личи че са от днес. Всеки почиства и изхвърля където му падне. Има гробове непочиствани от години. Това е НАШЕ задължение.
2.
Q
05.11.2016 15:14:43
5
19
Вина имат тези,които не са почистили.
А ние,които хвърляме този боклук?!?
Не сме ли виновни???
1.
ЛИНЧ
05.11.2016 14:47:12
7
17
ДА Я ОБЕСИМ ПУБЛИЧНО И ИЗГОРИМ НА КЛАДА КОЙТО Е ПРОТИВ ДА ОБЕСИМ ПЪРВИ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 19 май 2024, неделя  Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало
Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори